Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel moze neko da mi preporuci neki dobar Caller? Fabricki na telefonu mi pokazuje double tap to unlock u toku razgovora i veoma je frustrirajuce.

Hvala ali nije to. Potrebno mi je da kada npr. unos u kalendaru za cetvrtak bude "Ambulanta" da mi alarm tog dana zvoni u 06:30h, da ne moram rucno da ga namestam. Onda drugim danima u zavisnosti od sadrzaja unosa u kalendaru da se alarm menja po predefinisanim parametrima.
Ne znam da li Tasker moze da cita sadrzaj kalendara i da podesava alarm u clock aplikaciji? To bi bilo ono najjednostavnije IF...THEN. A da, kad sam kod toga probao sam i IFTT (sada samo IF) aplikaciju ali imam problema sa logovanjem na gugl nalog preko nje pa ne mogu da vidim da li ona moza da mi zavrsi to sto zelim.
Alarmpad može da postavlja alarme u skladu sa kalendar.

Jeste da nije baš tema ali hajde da pitam ovde da li je neko imao bug da mu u call logu piše private number umesto broja ili naziva kontakta? Meni se to dešava na moto g i lollipopu. Pozovem drugara kog imam u imeniku i posle toga uđem u pozive kad ono piše private number

Probaj Go SMS Pro. Može da ne pokazuje ništa u status baru, s tim da isključi zvučna i svetlosna obaveštenja, ali izbaci popup prozorčić, pa pri svakom otključavanju telefona vidiš ako imaš poruku.
Nemoj probati ništa sta ima u nazivu GO prefiks.

Textra može sve to što on hoće.

Опасна ствар почела је да ми се појављује на Виберу и то сам приметио на два различита уређаја. Пошаљем линк нпр веб станицу и у конверзацији се појави засенчена порука/линк (оно као да је нестало нета) а у ствари је отишло неком потпуно другом контакту и то првом до у листи комуникације. Неколико пута ми се данас десило (доста сам слао линкова другарима који хоће да купе кинеске телефоне). Прилично опасна ствар, може бити добро компромитујуће. Није ми се десило у директном куцању порука. Можда тако и не може, када сам баш у конверзацији. Нисам слао слике тако да не знам за ту ситуацију...

Meni se to isto dešavalo kada sam slao slike nekome preko vibera i onda pošalje pogrešnom kontaktu.

Опасна ствар почела је да ми се појављује на Виберу и то сам приметио на два различита уређаја. Пошаљем линк нпр веб станицу и у конверзацији се појави засенчена порука/линк (оно као да је нестало нета) а у ствари је отишло неком потпуно другом контакту и то првом до у листи комуникације. Неколико пута ми се данас десило (доста сам слао линкова другарима који хоће да купе кинеске телефоне). Прилично опасна ствар, може бити добро компромитујуће. Није ми се десило у директном куцању порука. Можда тако и не може, када сам баш у конверзацији. Нисам слао слике тако да не знам за ту ситуацију...
To kad se desi automatski leti sa telefona, bas skandalozan bag :)

@milko@havier:
Da li se to desava prilikom share iz browsera ili direkt u konverzaciji?

Poslednja izmena:
Share из browser-а. Писао сам им о проблему. Баш да видим шта ће да кажу.

Poslednja izmena:
To se dešava kad viber za trenutak ispadne iz ram memorije dok si u browseru.
Mada se meni desilo to i kad share-ujem iz postojeće konverzacije u neku drugu ono ode nekom trećem.

potvrdjujem, i to u vise navrata. Mada, mislim da mi se to desilo (mozda mojom greskom) i na FB Messengeru, barem jednom. 13godisnjak dobio neke sadrzaje koji BAS nisu bili namijenjeni njemu :d

Joriq lisice lisice ti maleni zecu [emoji12]

WPS office izgleda ima bag kod editovanja texta (word i memo).

Dobio sam spisak pitanja mailom koja su napisana lose, u smislu da pre novog pitanja nisu stiskali enter nego space. Ja hocu da editujem to tako da mi svako novo pitanje bude u novom redu.

Kad probam to u wps-u da uradim, vim stisnem enter on se ponasa kao da sam ga stiskao dva puta. Tako da izmedju svakog pitanja imam prwzan red. Sva podesavanja sam probao i nista ne pomaze. Ide na zivce nenormalno!

Jel ima jos neko taj problem?

I koji drugi text editor/viewer predlazete?
Microsoftov office sam hteo da probam ali trazi registraciju.

Viber generalno ume da upropasti sve kontakte, tj. izmesa brojeve i kontakte, ili dodeli jednom imenu po 30 brojeva iz imenika - i ko nema backup, u velikom je problemu.

WPS office izgleda ima bag kod editovanja texta (word i memo).

Dobio sam spisak pitanja mailom koja su napisana lose, u smislu da pre novog pitanja nisu stiskali enter nego space. Ja hocu da editujem to tako da mi svako novo pitanje bude u novom redu.

Kad probam to u wps-u da uradim, vim stisnem enter on se ponasa kao da sam ga stiskao dva puta. Tako da izmedju svakog pitanja imam prwzan red. Sva podesavanja sam probao i nista ne pomaze. Ide na zivce nenormalno!

Jel ima jos neko taj problem?

I koji drugi text editor/viewer predlazete?
Microsoftov office sam hteo da probam ali trazi registraciju.
Možda nije bug nego toliku razmak.
Ja dam pre koristio Quick drive, ali planiram da pređem na ms office.

Ako to nije bag onda je retardirano. Pisati u svakom frugom redu...

Na Ms officu me nervira sto moram da se registrujem.

Da li je moguce nekako instalirati na S4 google keyboard ali nekim normalnim putem,kad instaliram apk koji skinem negde tastatura se instalira ali ne radi update?

Ja nisam uspeo. Mada ti apdejt i nije toliko vazan, generalno je stabilna aplikacija, mozes uvek na apkmirror da proveris da li ima nova verzija tastature.

Možda je pasus u dokumentu podešen da dodaje određenu količinu tipografskih tačaka ispod. Isto bi ti se događalo i u pravom Word-u.

Ja sam uradio copy/paste teksta iz maila u aplikaciju, tako da racunam tu nema nijakvog podesavanja osim same aplikacije. U svakom slucaju bi to moralo da moze da se promeni. A ja tu opciju nisam nasao.

Joriq lisice lisice ti maleni zecu [emoji12]
nisam ja, vajber je, i slikao kompromitujuce slike, i poslao ih na pogresnu adresu! Tako mi M7-ce :d
Viber generalno ume da upropasti sve kontakte, tj. izmesa brojeve i kontakte, ili dodeli jednom imenu po 30 brojeva iz imenika - i ko nema backup, u velikom je problemu.

definitivno jedna od bagovitijih popularnih aplikacija. Plus neke opcije, tj. nepostojanje istih, kao brisanje sticker packova kad smore - ne moze! A znaju debeeeeelo da uspore tel (ja sam skidao svaki, pa i one za druga trzista, tipa Japan, Singapur, Mexico...). U jednom trenutku je vajber znao da mi pojede i 400+MB rama na M7... Sad se normalizovao koliko toliko, ali opet, mora to bolje...

Jel ko probao ove Viber Games? Jel se igraju u paru ili solo? I mogu li da se obrisu kad smore?

Da li postoji neka aplikacija za facebook grupe koja ce uspesno slati notifikacije kad autor grupe koje sam clan napise novu poruku?
Facebook Groups je beskorisna,iako podesim notifikacije,jedna poruka od 15 ce stici sa audio tonom,ostale se gube negde.
Treba mi nesto sto ce svaku novu poruku,svaki nov status i komentar autora grupe cija sam clan momentalno,minut/dva gore,stici na S4 kao sms,gmail,viber poruka i slicno sa audio tonom.

Ima li neka tastatura da se manje grijesi pri kucanju tj. dobro optimizovana za tipkanje. Ne zanimaju me nikakve predikcije, opcije i ostalo. Ova google je dobra, nego dosta grijesim kad brzo kucam, zbijena slova.

probaj Smart Keyboard Pro, pa je podesi kako ti odgovara, ima milion i jedno podesavanje layouta. Predikcija moze da se ugasi

Kako da namestim da SD Maid ne briše Tapatalk keš? Našao sam Exclusion ali ne znam path

Vrh Dno