Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za privatnu nema :)

Evo i ja da se prikljucim ekipi prevarenih :) Nadjem se sa deckom da kupim graficku, satro sve ispravno i slicno, garancija u vidu fotokopije fiskalnog i izvestaja sa reklamacije odakle je dobijena nova kartica. Elem, odnesem kuci, ne radi, nece da butuje komp uopste. Zovem decka, kaze, sve ok, vracam ti pare, cujemo se sutra. Od tog trenutka samo salje sms-ove kako je zauzet i kako nema vremena i da ce se javiti (dogovorili smo se da se nadjemo i ispalio me).
Sta je pametno ciniti? Imam neki njegov broj iz vipa (verovatno prepaid), njegovo ime i e-mail (za koje ne znam da li je pravo)...
Cak i da uspem da nahvatam lika negde, sta onda?
Iznos je 12k dinara, ne znam da li je to dovoljno da se pokrene tuzba ili slicno...
Jesi li prijavio prevaru ? Možda nisi jedini prevaren ?

Nisam jos uvek nista uradio. Culi smo se pre dva dana da 'kao sredimo situaciju' i od tada me opet kulira. Vidim da je aktivan na KP sajtu i da oglasava nove stvari i dobija pozitivne ocene.
Na pozive i sms-ove ne reaguje, nisam dizao tenziju, gledao sam da budem maksimalno pristojan.
Na KPu nisam prijavio prevaru, nekako se nadam da ce sve da bude jedan veliki nesporazum.
Sutra nosim karticu u servis da vidim da sta se desava sa njom, ako je poprave/zamene, super.
Pretraga VIP broja ne daje nikakav rezultat, na zalost.
Btw, iz razgovora sa jednim inspektorom i jednim policajcem, saznao sam da realno nemam puno opcija. Sve ostaje na dobroj volji policije da uopste uzme slucaj u razmatranje jer to nije neki veliki iznos zbog koga bi oni trosili svoje dragocene resurse. Cak i da urade nesto po tom pitanju, ceka me proces od par godina razvlacenja po sudovima. Nas zakon, heh :smash:
Ostaje opcija da ga strpam u gepek i pravac Avala, ali ne bih se sa time igrao ;)

Poslednja izmena:
Gledao sam da budem maksimalno pristojan.

Takticki skroz pogresno. Reci mu (na ne mnogo pristojan nacin, ali mu ipak nemoj zalaziti u uzu familiju) da ti se odmah javi i da vraca pare ili ces ga prijaviti na KP. Ako mu znaci nalog na KP, trebao bi brzo da ti odgovori, ako ne ...

Namesti ga na nešto što prodaje , sa drugog broja zovi i nađite se da to kao kupiš a zatim ...

Ili veruj u državu i sistem pa pravac policija .

Od suda/tužbe nema ništa. Našli ste se lično i obavili kupoprodaju. Sve dalje može da bude samo "moja reč protiv njegove reči". Ne vidim kako dokazati da je bila neispravna, jedino ukoliko u servisu mogu na neki način da utvrde.

Poslednja izmena:
Namesti ga na nešto što prodaje , sa drugog broja zovi i nađite se da to kao kupiš a zatim ...

Ili veruj u državu i sistem pa pravac policija .

Ovo samo ako imaš ekipu , ili si voljan sam da tako odradiš . Kakav je on igrač . Ako je neka bitanga , *** ... vidi .
U svakom slučaju nešto uradi . Prijavi problem , ili ovo drugo . Barem si upozorio ostale , a ako se ispostavi da ima više prevara , možda se i Država umeša .

Vidi sta ti kazu u servisu, pa se rukovodi time dalje.
Ako te na servisu kuliraju kao on tebe, uzni ovo sto je neko rekao, drugi broj, drugi oglas, malo glas zameni i kad te vidi raspravite na licu mesta. Probaj i na drugom racunaru graficku, ako mislis da je neispravna, posto si je malo vise platio, nije sigurno przena vec neka od novijih.

Ovo samo ako imaš ekipu , ili si voljan sam da tako odradiš . Kakav je on igrač . Ako je neka bitanga , *** ... vidi .
U svakom slučaju nešto uradi . Prijavi problem , ili ovo drugo . Barem si upozorio ostale , a ako se ispostavi da ima više prevara , možda se i Država umeša .
Obično takvi imaju veću i ludju ekipu. ;)

Ne mogu da verujem kakvi se saveti dale ljudima ovde.
Kada čitam neke komentare/savete, pomislim da su ti što ih daju za neku instituciju ili su toliko neozbiljni i jaki na rečima kada je tudj život u pitanju.
Ništa lično, ne obraćam se direktno tebi, tj ne sećam se svih tvojih postova da bih dozvolio sebi da te tako okarakterišem.
Generalno sam zabrinut kakvi se komentari i mišljenja mogu pročitati u ovako cenjenoj zajednici, punoj mladih, pametnih i perspektivnih ljudi.
Kada je tako ovde, možeš misliti čega sve ima tamo napolju.

Svi kukamo kako nam je loše, prevare, država, cene. Sve se to može promeniti na bolje jedino ako promenimo sebe. Nikako drugačije.

Poslednja izmena:
Predložio "ustanovu " , a citirao mene ? :) Ok , nema veze . Malko sam više vukao na " prijavi , Država , možda je bitanga , pazi , vidi ..."

Ubacio sam disclaimer. :)

Tebe sam citirao zbog pominjanja ekipe. Znam slučajeve gde su ljudi odlazili da se dogovore sa takvim prevarantima, i to bez želje da ih prebiju ili tako nešto slično.
Prevaranti su dolazili sa najmanje 5 polubesnih i nepismenih klinaca iz kraja. Spremni na sve.

Poslednja izmena:
Ubacio sam disclaimer. :)

Tebe sam citirao zbog pominjanja ekipe. Znam slučajeve gde su ljudi odlazili da se dogovore sa takvim prevarantima, i to bez želje da ih prebiju ili tako nešto slično.
Prevaranti su dolazili sa najmanje 5 polubesnih i nepismenih klinaca iz kraja. Spremni na sve.

Znaci cuti smrdi i zavuci se u rupu kad te neko prevari, to ti predlazes coveku ?

Znaci cuti smrdi i zavuci se u rupu kad te neko prevari, to ti predlazes coveku ?
A šta mu ti predlažeš, da stavi mačetu u torbu i ponese na sastanak?

Ako bih mu nešto i predložio, to bi bilo da otvori četvoro oči i smanji, tj potpuno eliminiše mogućnost da ponovo bude prevaren.

Ja bogami cenim svaki dinar koji zaradim tako da ga nebi poklonio nikom ;)
Medjutim nije mi jasno zasto nije testirana grafika, ako vec zivite u istom gradu i ako ste se nasli licno.

Eh, zasto nije... :)
Kad vec hoces razlog - bio kod doktora da zatvorim bolovanje (cekanje 2 sata u ordinaciji), potom mi pukne crevo od servo uredjaja na kolima, zena besni jer treba da idemo po dete (a ja jurim majstora koji moze odmah da mi popravi auto)... nekako se namestilo da je lik bio blizu u tom trenutku i eto kupovine na brzaka.
Generalno, ranije nisam imao problema ove vrste, doduse, mahom uzimam od ljudi sa benchmarka, sa KP samo par stvari i to je proteklo u redu, sve do sada.
Nasiljem nista ne resavam, imam dovoljno godina da ne zelim da zavrsim kao lik u Batajnici od pre neki dan. Cekam sta ce biti sa garancijom i u skladu sa tim cu raditi dalje.

Edit: a i bio je petak 13. :D

sad i ja da ti sednem na muku i da kazem da si trebao decka da pozoves i probas da odgodis za sutra,kad je anholi kombo creva od serva i besne zene po sredi,realno ako ne bi imao razumevanja za to ni ne treba da imas posla sa takvim covekom. :d

Svako od nas ce biti prevaren kad tad, ma koliko mi pazili. Slucaj mog drugara se spominjao ovde, slicna situacija sa uvaljenom robom koja ne radi. Medjutim prodavac je objavio nove oglase i gle cuda sledeci put je zatekao ortake. Cak je i povukao sravciger na njih, medjutim na kraju se nije lepo proveo. O svemu je bila obavestena murija, sve prijavljeno i napad i prevara medjuti decko (prodavac) je imao veze i na kraju je vracena kinta a njemu njegov krshware. Neko je cak i kacio linkove od tog dogadjaja ovde

Usput posto sada svi koriste ios/android/wp ubacite prvo broj sa oglasa u telefon, pa prelistajte whatapp i viber. Takodje obicno i fejs izbaci taj broj na listu prijatelja cisto da znate sa kim imate posla.

Iskreno ti zelim da nije nikakva muljacina sa racunima i sa garancijom i da ti bude isplacena kinta sa racuna :) Medjutim ako ne bude tako, ja bi mu isao na vrata :) Doduse ja sam dosta mladji, medjutim tesko da bi nekom oprostio tako drsku prevaru :)

Poslednja izmena:
@petricije
Tebi i slicnim "mladjima" treba da je jasno da ti ili bilo ko drugi nema pravo da ikom "ide na vrata", pod jedan neznas ko zivi iza vratiju, najvise sto mozes da ucinis je da pozvonis i pitas da li je tu taj i taj... ako jeste onda da porazgovaras o tvom problemu

Sve ostalo su kriminalne radnje pogotovo za zalbe na neispravnost i slicne slucajeve pilicarskog uvaljivanja, jest da je danas i 500din puno ali ipak treba da se zna sta je normalno a sta ne

@Xith je sasim realan u svojim stavovima i ovde od vecine samo dobija pogresne savete

Izgleda da je samo tebi ovde normalno da te neko prevari, da branis svakog prodavca prevaranta i da pljujes po svakom ko je ostecen, vazi ;)

Poslednja izmena:
Izgleda da je samo tebi ovde normalno da te neko prevari i normalno je da branis svakog prodavca prevaranta i da pljujes po svakom ko je ostecen, vazi ;)

Ovde se naradi o tome ko je prodavac ili kupac i ko je ostecen, tebi treba da je jasno da ti NISI bog ni SILA da odlucujes ko je kriv i ko treba da snosi posledice, pogotovo ne za nesto sto i sam mozes biti kriv (nekompatibilna kartica sa stvojom plocom ili se mozda sprzila kad si je ubacio ovo su samo primeri...)

Ovde se radi o nekima koji propagiraju SILU i BAHATOST za svaku glupost a jos kad kazu da su mladji imam sliku kakvi su, a po domacim tabloidima mozes naci posledice... i ti su verovatno krenulu od 1 crvene pa dogurali dalje

Jer ako to propagiras onda zelim da se tebi isto desi pa da ti na gajbu bane neko a ti ni kriv ni duzan pa da vidimo kako ce se zavrsiti

Probaj da me zavrnes i da mi uvalis nesto pa proveri dal sam bog i sila. A to sto ti imas sliku o mladima na osnovu tabloda, samo prica o tebi... Pozdrav

Poslednja izmena:
Probaj da me zavrnes i da mi uvalis nesto pa proveri dal sam bog i sila. A to sto ti imas sliku o mladima na osnovu tabloda, samo prica o tebi... Pozdrav

Ma tvoje reci sme govore o tebi najvise, a to sto jos sa takvim stavom stojis iza njih jos vise.., mene bi iskreno bilo sramota...

I mene bi bilo sramota da toliko branim prevarante i krivim ostecene ljude. Nebi me zacudilo ni da si ti neki od njih na limundu/kp.

I mene bi bilo sramota da toliko branim prevarante i krivim ostecene ljude. Nebi me zacudilo ni da si ti neki od njih na limundu/kp.

Nemoj izvrcat moje reci, nigde ja nikog ne branim ili tuzim nisam ja ni tuzitelj ni sudac, govorim o razumu i normalnom razmisljanju, to sto ti u svemu vidis mogucnost da nekog napadnes verbalno ili silom kako ovde promovises samo govori o tebi

Lako se mogu prelistati teme o limundu i ova, i otprilike u 90 posto slucajeva si ti na strani prevaranta i krivis ostecenog.

Takodje ti si ovde jedini koji izvrce reci i prvi spominjes silu i veru. Ja nigde nisam napisao da nekog treba odvaliti od batina, jesam samo da napisao da treba otici coveku na vrata i resiti problem. To sto je u tvojoj glavi napunjenoj tabloidima resavanje problema noz i maceta, to je tvoj problem.

Samo to nejavljanje i kuliranje znaci da je prodavac svesno i sa namerom isao da prevari coveka. Ja ne bih ostavio ni jedan posto sanse da se ta kartica pokvarila dok se vozikala do kuce.

Poslednja izmena:
Da li je moguce da je zeljko po 100. jubilarni put uzeo u zastitu prevarante, i rekao "cekajte, da cujemo i drugu stranu"?! Da li je realno vise?

Da li je moguce da je zeljko po 100. jubilarni put uzeo u zastitu prevarante, i rekao "cekajte, da cujemo i drugu stranu"?! Da li je realno vise?

Tacno kad svi ovde spominju neki odlazak na vrata i srafcigere, pa se posle prave ludi..... kao onaj petricije kao nezna sta znaci "otisao na vrata"... pa sad spusta loptu...
A ja samo neznam koga branim treba neko kao ti da mi objasni :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno