Znaci po tebi je normalno da npr. u Bosni kupis sendvic za put, ne pojedes ga i onda te carinik na ulazu iz Srbije izvuce iz kolone i trazi da platis PDV za taj sendvic? Pa jel sad shavatas koliko nema smisla sve sto si napisao u prvom quoteu? Mozda to zakonski i moze da prodje, ali brate sine to ne ide tako (opet da se vratim na primer da policija ne zaustavlja za prekoracenje brzine do 10% od ogranicenja).
Sto se tice drugog quotea, on-topic je bio citav prvi stih, bar kako jer meni prikazano u browseru, tamo do one reci 'zapravo' :d
I na kraju da dodam, da si promasio citavu sustinu mojih postova. Ja sam samo hteo da isteram na cistac sta je meni naplaceno, jer me je PDV izasao vise nego sto se uklapalo u bilo koju racunicu, pa sam pomislio da se neko tu ugradio. Kada sam preuzeo posiljku i video da je Kinez stavio 12 dolara vrednost posiljke (iako je artikal bio 6,5, a njihova postarina 1,5 dolara , dakle pretpostavke o bismeslenom upisivanju vrednosti artikla po principu vrednost artikla+postarina su odbacene), sve je dobilo smisao. Nakon toga sam prihvatio outcome kao realan, bilo mi je bitno samo da se neko nelegalno ne ugradjuje. Drzava je odradila sve po zakonu, iako i dalje smatram da je retardirano naplacivati PDV na sendvic, pa makar bio i 8 evra. Telefoni, skate bundlovi za ps3 i slicne skuplje stvari su vec druga prica.. Tako da malo pazljivije citajte postove od pocetka do kraja i bice sve ok..