Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Danas stigao DK48 za 2500 rsd
. Odlična stvarčica 🙂 Nego bio sam u inostranstvu pre par dana i slikao neke indoor slike i bile su bas bljak. Malopre instalirao d3go i lepo me informisao da je telefon rutovan. Proverim sa aplikacijom verify root i rutovan, verovatno je zato kamera bila bljutava. Šta preporucujete?

Gde nabavljate te originalne sony dk48 za te pare ljudi?! (edit: skontah da si uzeo na kupujemprodajem od lika iz subotice). btw stigao i meni magnetni kabel juce, veceras cu da ga isprobam kako puni (zeznuh se, trebao sam i ja dok ovaj pazariti posto me zavlaci neki vec duze vreme za onaj z2 orginalni). Primetio sam da je sam presek kabela nesto tanju od fabrickog usb, ne znam da li ce to uticati na duzinu punjenja. I dalje mi niko nije rekao kako moze da se vidi koliko je trajalo punjenje baterije (trebam neki program tipa gsam ili)?!

savudin: ima li potrebe uopste raditi ono cuvanje drm kljuceva ako se samo rutuje tel? Tj moze li se vratiti na stock kasnije bez da se cackaju kljucevi predhodno? I sa koje verzije si radio rutovanje, a.77 ili ranije? Ima li cyanogen moda vec (ili nekog slicnog krstenog cistog googla) za ovaj tel, kontam da je to jedino sto bih ubacivao?!

Poslednja izmena:
savudin: ima li potrebe uopste raditi ono cuvanje drm kljuceva ako se samo rutuje tel? Tj moze li se vratiti na stock kasnije bez da se cackaju kljucevi predhodno? I sa koje verzije si radio rutovanje, a.77 ili ranije? Ima li cyanogen moda vec (ili nekog slicnog krstenog cistog googla) za ovaj tel, kontam da je to jedino sto bih ubacivao?!

Ja sam ih bekapovao za svaki slučaj, ali nisam otključavao bootloader, tako da su mi ključevi ostali. Ali ako se otključa, pa se vrate drm, bootloader će biti opet zaključan. Ja sam vratio na .93, rutovao, flešovao prerutovan .77, i onda flešovao još jednom čist .77, i ostao je rutovan. Sve kako stoji u uputstvu. Ima CM12, ali ne znam koliko je stabilan, nisam hteo da flešujem ništa niti da otključavam, samo root dok ne dođe Lollipop.

Vracen rutovani z3 compact, prodavac vratio pare. Trazim po oglasima neki iz mtsa, nov. Gde ste Vi Vas kupili? Moze i pm preporuka, naravno, neotpakovan itd

Hm! Ima Z3c sada na oglasima za 330eur, +/- koji eur što je jako dobra cena za ovakav telefon, al baš nezgodacija ako su to rutovani.

Jel to mora da se radi kada se skida sa neke mreže?

Ne mora. I proverite uvek dobro telefone koje pazarite po cenama koje vam se cine povoljne. Evo Ja sam se zaleteo i pazario za 300€ (lik zabo kedi od nano sim kartice u sdcard slot). Sreca pa sam prikicno lako uspeo da izvadim isti i da nije bilo ostecenja!

Ne mora. I proverite uvek dobro telefone koje pazarite po cenama koje vam se cine povoljne. Evo Ja sam se zaleteo i pazario za 300€ (lik zabo kedi od nano sim kartice u sdcard slot). Sreca pa sam prikicno lako uspeo da izvadim isti i da nije bilo ostecenja!
Koji genije. 😀

A kako znati da li je rutovan ili ne telefon? I zbog cega ne valja rutovan, sta mu se desava?
Nisam bas najbolje upucen. :d

Sony koji se zenta rutovanja moba.. Cim otkljucas bootloader automatski se kamera unisti.. Dobijas 50% losije slike.. To je njihov dzukacki nacin da se brane od rutovanja

Sto se toga tice samsung i htc su normalniji. Rutujes mob izgubis garanciju ali sa mobom se ne desi nista..

Poslednja izmena:
Sony koji se zenta rutovanja moba.. Cim otkljucas bootloader automatski se kamera unisti.. Dobijas 50% losije slike..
Na koji način? I može li to softverski da se sredi?
Još ja čitam neki prethodni post, kao "rutovao si telefon, pa ne valja kamera" i mislim "šta ovi lupaju" :d

Izbrise neke drm kljuceve bez kojih kamera moze da se baci. Isti ne mogu da se vrate..

Samo malo, da razjasnimo: Ne mora svaki root da briše DRM ključeve. Root po nekim starijim metodama je zahtevao otključan bootloader, čime se brišu ključevi i degradira kamera. Sa novom metodom, od pre nekoliko nedelja, root ne briše ključeve. Kucajte *#*#7378423#*#* pa Service Tests>Security, i vidite da li stoji "Key OK, Active" za sve ključeve. Ako stoji, ključevi su tu i nisu obrisani. U tim situacijama, root ne smeta telefonu, čak i koristi, i nema razloga za paniku. Pod istim *#*#7378423#*#* idete na Service Info>Configuration, i tu proverite da li je bootloader otključan. Ako je otključan, pisaće "Bootloader unlocked", ili nešto slično, a ako nije onda piše "...allowed: Yes."

^
da, baš i ja to htedoh da kažem.
može sad root i sa zaključanim BL, tako da je sve ok. DRM ključevi ostaju.
i ranije je bio sjajan telefon, a tek sad sa ovim root-om...

Na koji način? I može li to softverski da se sredi?
Još ja čitam neki prethodni post, kao "rutovao si telefon, pa ne valja kamera" i mislim "šta ovi lupaju" :d
Tačnije, ne rade više denoise algoritmi pa se to naročito vidi na noćnim fotkama. Ne može da se sredi kad jednom zezneš ključeve ali kao što su napisali pojavio se metod za root i bez otključavanja bootloadera.

Da,ta metoda je novija. Bez otkljucavanja bootloadera sto je veoma bitno..

pa super je ovo. doduše piše da ne vraća same ključeve ali vraća funkcionalnost 🙂

Danas uzeo z3 compact iz mtsa, tj uzeo ga brat u bgu, a ja cekam da ga donese. Sad tipkam na Noteu 4 i baterija bas razocarava, ali ova olovkica valja za sve pare 🙂 nakon belog z3 compact stize crni (380, nije hteo ni da cuje za nize)

Neka te sluzi novi!! Reci mi koliko je po tebi slabija baterija na note telefonu od z3c?...mislim ako ih slicno koristis?

Pa nemam bas puno iskustva, jer se sa noteom sluzim 2 dana, ali z3 compact ni prvog dana se nije ugasio, a note 4 je bio gotov oko 6. Mislim da razlika nije drasticna u SOTu (cca sat razlike) ali kao da je Sony znacajno bolji u hibernaciji, maltene da ne trosi kada je na stand by modu

To sam i ja kontao. Samoled je stedljiviji pa zato nema vece razlike u sot. Hvala za info.

Stigao crni, mozda sam old fashioned i skroz konzervativan, ali ovo je za mene Sony telefon. Posebno je upecatljiv zadnji panel koji izgleda ko u odiseji 🙂

Telefon je na 5%, znaci prodavac ga je ipak probao i igrao se sa njim, sto je ljudski. Sad ne mogu da se setim, ali da li je tray od sim kartice imao pipke iste duzine ili je jedan kraci, jedan duzi?

Za razliku od prvog ovaj nas srpski sa mtsa ima fenimenalno dihtovanje poklopaca, kao da su iz komada. Kod prethodnog je poklopac od sim kartice spadao sam od sebe.

Danas sam razmisljao da kupim z1 compact jer je dobrih 100 eur jeftiniji, a i dalje je skroz moderan telefon (sve ok sem onih iritirajucih plasticnih ledja) ali mi taman nestade baterija na noteu i setim se da nista nije vaznije od toga. God bless Sony! A i 4,3 bi bilo premalo nakon notea 4 🙂

Na notebookcheck.net je suvereno najbolji smartphone, z1 compact na desetom mestu, cak je i u nemackom connectu fenomenalno ocenjen, a oni su pristrasni kao auto bild u svetu automobilizma

E XACAH-e posto si uzeo telefon sa mt:s-a jel' bi mogao samo da proveris koji mu je Customization number?
Bas me zanima, xperia telefoni koje uvoze kod nas za koje su trziste. Da bih mogao da skinem originalni ROM za isti 🙂 . Kakvo je stanje sto se tice preinstaliranih aplikacija sta si dobio?
A za Customization number ti je ova procedura za Z2 verujem da je ista za Z3C
"Inace postupak je ovde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2759934
"Customization number: primer:1282-1405 (Dial *#*#SERVICE#*#* or *#*#7378423#*#* for the service menu -> Service info -> Software info - > Customization Version)""

Sto bi ubacivao softver sa nasim beskorisnim programima sto svaka od nasih mreza upucava u telefone,ti nije bolje neki clean nemacki ili engleski npr da stavis!? Inace imas program gde su ti ispisani svi ti kodovi koji je za koje podrucje pa mozes tamo da vidis koja je tacno oznaka i za taj nas 😉

1290-8539_R2B. Telefon je apsolutno čist, čak ni mts centar nisu stavili 🙂 Gledao sam madjarski sa t mobile a pun je svakakvog smeća. Ovde su samo Sonyeve aplikacije za koji se nisam ni registrovao

Može neko oko ovog traya za sim karticu. Jesu li pipci iste dužine ili je levi kraci?

Poslednja izmena od urednika:
Proday bas obratno 🙂 otrpilike su ROM-ovi pogotovo sa MTS-a na Xperia-ma najcistiji. Bukvalno nema nista od bloatware-a. A inace ne postoji customizacija za Srbiju posebno, kao sto ima za bosnu, hr ili sloveniju. Vec je verovatno jedna od customizacija za centralnu evropu. 🙂
Hvala XACAH-e.

edit: Za Z3C postoji customizacija bas za telekom srbiju proverio sad. I to je taj tvoj kod. Dok za Z2 ne postoji Srbija, vec ima vise razlicitih ROM-ova za Centralnu Evropu, a k'o za inat ne mogu nikako da saznam koji je kod Z2 koje su se prodavale u mt:su.

Poslednja izmena:
1290-8539_R2B. Telefon je apsolutno čist, čak ni mts centar nisu stavili 🙂 Gledao sam madjarski sa t mobile a pun je svakakvog smeća. Ovde su samo Sonyeve aplikacije za koji se nisam ni registrovao

Može neko oko ovog traya za sim karticu. Jesu li pipci iste dužine ili je levi kraci?
Koristan info ovo za tel sa mts-a, da sam znao upucao bih njega (sto ne znaci i da necu kad mi bude dosadno). Ovo za madjarski t-mobile mogu da potvrdim iz prve ruke, zato sam ga i sklonio posle dva dana cim sam se uverio da telefon radi!
Sto se pipaka tice trebalo bi da su razlicite duzine.
Proday bas obratno 🙂 otrpilike su ROM-ovi pogotovo sa MTS-a na Xperia-ma najcistiji. Bukvalno nema nista od bloatware-a. A inace ne postoji customizacija za Srbiju posebno, kao sto ima za bosnu, hr ili sloveniju. Vec je verovatno jedna od customizacija za centralnu evropu. 🙂
Hvala XACAH-e.

edit: Za Z3C postoji customizacija bas za telekom srbiju proverio sad. I to je taj tvoj kod. Dok za Z2 ne postoji Srbija, vec ima vise razlicitih ROM-ova za Centralnu Evropu, a k'o za inat ne mogu nikako da saznam koji je kod Z2 koje su se prodavale u mt:su.
PA nadji nekog u temi z2 ko je uzeo z2 kod operatera pa pitaj. NA xperiafirm ne vidim da ima za srbiju, verovatno su koristili neki od ovih za centralnu evropu.

Nazad
Vrh Dno