Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Pitao 🙂 izgleda da niko nije uzeo kod operatera vec.

Da na sim treju je jedan "pipak" kraci i na Z2 🙂 treba tako.
Inace kada sam cackao jos pre Z2 u mts-u u Uscu, sam video da je ROM bas cist inace.

Ma dobro,na z seriju se bar romovi instaliraju smesno i bez ikakve komplikacije za par minuta!

Par puta se zagrcnuo telefon u Chromeu kod ukrcavanja adrese. Off the topic, ali zna li neko iz kog razloga mi.u Chromeu na desktopu livescore ubacuje na desetine linkova na njega u bookmark? Neki malware šta li?

Pazarih i ja Dock Dk48 org Sony za telefon, danas stigao (*** kasno sam skontao da ima na kp za 2500din, magnetni kabel sam vec bio porucio). O prednostima i vrlinama necu da govorim, vec je sve receno, ali cu reci da me jako nervira sto je jako lagan i nema neke kvalitetnije gumirane nogare da ne kliza po stolu ili vec kakvoj ravnoj povrsini na koju ga stavite. Drugi ogroman problem je sto nema sanse da ga utaknem ni u onaj najsiri kanal kada je u silikonskoj oblozi tj futroli zastitnoj. Uzeo sam neki Jekod slim i kontam oko milimetar da cu morati da struzem plastiku jos dodatno sa adaptera 42b (valjda bese oznaka za taj najveci) i prosirujem kanal ukoliko ne uspem kojim slucajem da nadjem jos tanji silikon (mada mi je to onda nikakva zastita)! I naravno ogroman propust je sto nema belog modela (ili ga ja nisam uspeo naci)!

Nevezano od ovoga, danas sam konacno isforsirao telefon na poslu (skoro svih 12h) filmovima i surfom (kao u stara dobra vremena sto bi rekli), pa reko da podelim trajanje baterije, mozda ce znaciti nekom. Znaci 3g mreza (signal klasicno losiji na poslu), Stamina on od 100%, upaljen wifi ali nije bio zakacen uopste na wireless mrezu, svetlina ekrana oko 25-30% otprilike, lokacije on itd. Slike govore dovoljno (znaci vise nego sto sam sa modovanim romom na s4 na 2g mrezi i ugasenim data ikada postigao).

Prilozi

• 2015-02-11 20.29.22.png
    2015-02-11 20.29.22.png
    327.9 KB · Pregleda: 139
  • 2015-02-11 20.29.34.png
    2015-02-11 20.29.34.png
    250.9 KB · Pregleda: 138
  • 2015-02-11 20.29.47.png
    2015-02-11 20.29.47.png
    285.9 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Isti problem 🙂 sa futrolom u dock-om. Ja imam onu ultra tanku teracell i fali tipa manje od milimetra da stane.
Porucio sam danas sa amazona YESOO Sony Xperia Z2 Case Sexy Ultra Slim Fit Translucent sa kojim telefon navodno staje u dock. Sudeci prema komentarima na XDA- pa cu videti kada stigne.
Evo slicica sa neta, kako izgleda. Pa videcu kad stigne. Mada nece uskoro verovatno.

Prilozi

• 51d41dY4gTL.jpg
    51d41dY4gTL.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 138
  • 51hWYki29OL.jpg
    51hWYki29OL.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
DK48 jeste zaista prelagan, toliko lagan da krutost napojnog kabla definiše njegov položaj.

Ono što me.interesuje u vezi dk48 je da li telefon sme da bude u njemu celu noć, tj duži vremenski period ili samo dok se puni?
Znam da je glupo da ne sme ali uvek kažu da je po zdravlje baterije bolje otkaciti

Ne vidim razlog sto ne bi smeo da bude. Ja vec godinama punim telefon svako vece kad krenem da spavam do ujutru i nikad problem sa bat.

DK48 jeste zaista prelagan, toliko lagan da krutost napojnog kabla definiše njegov položaj.

Ono što me.interesuje u vezi dk48 je da li telefon sme da bude u njemu celu noć, tj duži vremenski period ili samo dok se puni?
Znam da je glupo da ne sme ali uvek kažu da je po zdravlje baterije bolje otkaciti
Sme da stoji na punjaču jer svaka baterija ima elektronski kontroler koji ne dozvoljava prekomerno punjenje ćelija

Vi sto imate eu modele ako mozete da proverite eu punjac da li je to ovaj, hteo bih da narucim?
http://www.ebay.com/itm/Original-So...bilePhoneAccessories&var=&hash=item463031cfec

Samo pazi, taj prodavac prodaje refurbished.

Seller refurbished: An item that has been restored to working order by the eBay seller or a third party not approved by the manufacturer. This means the item has been inspected, cleaned, and repaired to full working order and is in excellent condition.

Aha hvala nisam ovo video. Jos jedno pitanje, da li vam updatuje Sony programe iako su na disable, tipa movie creator...

da nazalost; tj ne apdejtuje ali prijavljuje da postoji update (tako sam podesio da ne radi sam). Takodje me nervira sto ona dva moda za kameru kada se apdejtuju pojave se u meniju medju ostalim ikonicama (nije mi jasno kako to da su bas ta dva izuzeci, a ostali svi modovi ne moraju)...u principu zato necu ni da odradim isti, rade i ovako dobro!?!

Inace ubih telefon sa koriscenjem od jutros i ostalo mi 47% bat, znaci reci nemam za autonomiju definitivno prestajem vise da pratim istu!! Jos sam i ugasio staminu i upalio life log app, hocu da pazarim onu narukvicu ako mi se svidi ista.

Poslednja izmena:
^ koja 2 nova moda za kameru?

I zasto ne predjes na neki bolji launcher? 🙂 nova/apex/smart2.. i za pola sata sve podesis kako ti odgovara.

Nisu novi modovi; ar efects i background data.
Nisam ljubitelj lancera, sto jednostavnije i manje aplikacija to bolje 😉

Nisam ljubitelj lancera, sto jednostavnije i manje aplikacija to bolje

Pa ja ti i pricam o tome, imas 3 veoma kvalitetna launchera koji su dobro programirani i svaki telefon sa njima radi jos malo ili vise brze i fluidnije a bukvalno sve mozes da prilagodis svom nacinu koriscenja, mozes da unapredis izgled i ergonomiju 🙂

Evo Smart npr https://play.google.com/store/apps/details?id=ginlemon.flowerfree

Minimal. launcher a ima dosta korisnih opcija cak i u free verziji. Da ti ne objasnjavam previse ali za 10 min. max mozes sve da podesis tako da ergonomija bude sjajna i i izgled ce biti bolji od stock-a.

Evo primer, sve jednostavno i na dohvat prsta :d Npr najcesce koriscene aplikacije ce se same razvrstati u svakoj od kategorija (settings, utility, media, games, net, communication), najbitnije izbacis na desktop i to je to, tesko da moze znacajno brze, bolje i lakse.

http://www.dodaj.rs/f/z/uj/1i7NJx63/xp.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=wXHgKjyQNic

Vidim da sam na vreme stiga na žurku, ima root, a ne shebu se DRM ključevi. Da vidimo da li će Z3c biti dostojan naslednik Nexusa 5 🙂

Normalno da hoce! ;-) Nego si zainteresovan mozda za dk48 doking station...imam jedan viska povoljno

Pojavila mi se naprasno tap&pay opcija u settings. Samo nemam nacin kako da ubacim bilo sta u istu?!

Juce mi se pojavio drain baterije nepoznatog porekla i skapirao sam da je stamina pocela da baguje. To mi se jednom desilo i na Z2. Nije dovoljno restartovati telefon, morate ugasiti stamina mode, restartovati telefon, pa ponovo aktivirati da bi se sve vratilo u normalu. Ako se nekome javi drain baterije, vrlo je verovatno da i vas zeza stamina mode.

I kod mene je sve bilo super a onda je u roku od sat vremena izgubio 30% baterije. Odmah sam znao o cemu se radi. Nesto se zabagovalo, ali znam za foru pa sam brzo resio stvar. Inace telefon kao telefon je extra ali imam sad problem. Poklonio sam bratu nexus 10 i sad nemam tablet koji mi je sluzio u prilikama kada mi je trebao veci ekran. Sad razmisljam da li da uzmem neki phablet ili da jurim tablet. Razmisljam da dam priliku recimo Huawei-u ascend mate 7, opasan kinez koji bi mi sigurno zavrsio posao.

Kupi opet neki tablet koji ce da ti zavrsi te poslove, ne mora da bude neki prenapucan 🙂 A z3c ti ostaje kao dzepni android sa super autonomijom.

All in one resenje - Ascend Mate 7 ili cak Z ultra/G Pro 2 do 300e, XZU ima po KP za 235e (nov).. za te pare odlican manji tablet sa funkcijom telefona :d mada su hw bolji G Pro 2 a posebno Mate 7 (bolji zvucnici, kamere itd).

Ali mislim da ZU daje najbolji osecaj u ruci 😀 Kao i Z4 tablet, verovatno je bolesno dobar za koriscenje

Teška odluka. Da nisam video uživo mate 7, i kakav ekran ima ne bih ga ni razmatrao uopšte. Crna boja mu je fenomenalna, skoro kao amoled. Oduševio me skroz.

Postoji li neki razlog zasto ne bih kupio ovaj telefon ako hocu ekran od 4.7 ?

Teška odluka. Da nisam video uživo mate 7, i kakav ekran ima ne bih ga ni razmatrao uopšte. Crna boja mu je fenomenalna, skoro kao amoled. Oduševio me skroz.

Onda kupi Mate 7, samo ne znam koliko kosta, mozda je previse blizu Note 4 🙂

Nije. Ima ga sa mts-a za oko 365e. Doduse sa 2gb rama. Ali kome treba phablet od 6 incha nema bolje

Nazad
Vrh Dno