Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Vauu trenutak istine :D nisam ocekivao tako brzo!
Sada da vidimo hoce li preko 9901 ili mora clean install... za 20min.

Poslednja izmena:
Meni i dalje nije jasan prelazak sa 8.1 na 10.Neko kaže godinu dana korišćenja,a neko da imamo period od godinu dana da apdejtujemo,ako je ovo drugo znaci da ako 10-ka izadje u oktobru i ja je apgrejdujem,imacu legalan software i nadogradnje,ili?
Ukoliko iskoristiš pravo u prvih godinu dana nakon izlaska, imaćeš legalnu desetku, odnosno ovo drugo je taćno.

Vuce a sto da mesas builde , odmah odradi windows.old svezu instalaciju ja tako uvek radim , posle ocistim windows.old preko diskcleanup-a!

Pa onda mi ne ostaju igre, programi ... moram opet da instaliram i "budzim".
Ima li neka caka...?

aooo,samo ti pokreni setup i pregazi preko postojeceg,sve ti ostaje,nema sekirancije.

Rade ledovi :) Mada mi to uopste nije bio prob ali su ispravili.

Dobar je ovaj novi 9926 , mada mi je posle instalacije opterecivao minut-dva hard disk...moze da se odadi expand start to metro , keyboard lampice rade..disk cleanup takodje...stabilniji je od 9901 i ikonice su lepse!

Sve ok, moze preko ovog, vidim i kod vas :)
Ma samo zbog ovoga vredi, kakav usb, cd, i ostalo...

Screenshot (13).jpg

Windows update uklonjen iz control panel , sada samo moze preko Settings , Update & recovery da se udje u njega...

Do 2 oktobra 2015 moze da se koristi build 9926:

Capture.PNG

Prava stvar. Skidam i ja i rokam preko 8.1 :)

Disc cleanup radi dobro i to su resili.

Kojom logikom su nakalemili te plocice u start meni? Ne razumem

Ove ikonice kao da su crtali deca iz vrtica , sarenolike su mnogo to jedino zameram:

Capture.PNG

To mozes da uredis kako ti hoces.
Mozes da ubacis ili sklonis bilo sta, povecas, smanjis...
Mozes da uklonis sve ako ne zelis da to gledas.

Da li ovo radi na lcd monitorima?

Kojom logikom su nakalemili te plocice u start meni? Ne razumem

Možda slučajno da bi lakše došao do njih ? Ako ti ne koristiš "pločice" i aplikacije ne znači da i drugi ne koriste . A i uvek ih možeš skloniti za minut i neće se pojavljivati ako ne želiš ...

Plocice for everyone, insistiranje na tiles-ima je u fazonu my way or the highway.

Plocice for everyone, insistiranje na tiles-ima je u fazonu my way or the highway.
Windows RT je tu da ostane i verovatno jedan od stubova na kom će se bazirati budućnost Windowsa, s obzirom na strategiju objedinjavanja platformi. S obzirom da možeš prilagoditi start meni kako želiš, ne bih se složio s tim. Ukidanje start dugmeta u Windows 8 je bilo "my way or the highway".

da,zbilja,kako moze nesto da izgleda nedovrseno na neoficijelnom privju bildu?

Pa ne znam kako, sve ostalo deluje dovrseno samo to "bode oci". Da li je Aero vec vracen ili ce tek biti u narednim build-ovima?

Mislim da će to tako "nedovršeno" izgledati i u finalnoj verziji , mislim na ove osiromašene kontrole za minimiziranje i gašenje . Takvi su svi elementi skroz ogoljeni.

opet su zeznuli start. Bolji je bio onaj predhodni ovo je samo umanjeni metro start.

opa,nisam znao da na benchu ima dizajnera koji rade na 10tci i tacno znaju kako ce da izgleda gotova,pa sto se ne javite?

Ovo Expand start na build 9926 nije nesto:

Capture.PNG

To je da se prebacis sa starta u full screen metro , a taman smo mislili da ce u 10-ki biti manje metro bespotrebnih stvari!

Sve sto ti smeta tu mozes da unpin ili sto ti treba naprimer control panel pinujes.
Sve moze da se poredja i uredi kako kome odgovara.

Dole levo... All apps, sta se desava kada se tu klikne? Inače i ovaj start meni je promašaj.

Izlista ih po ABC redu, u ranijim verzijama bilo u metro pa scroll na dole.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno