Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nadam se da se oni sale sa ovim,jer izgleda prilicno uzasno i amaterski.
Screenshot (3).png

Explorer zaglavlja su poprilicno lose skalirana i pretragu iz start menija su sad prebacili u traci zadataka.Kad izbacite sve one plocice iz start menija,dobijete samo jedan prazan prostor.Probao sam sa iskljucivanjem "Continium moda" iz registrija,ali nista se ne desava.

Da dodam da sad vise ne mogu da se brisu ni jedna od novih metro aplikacija za razliku od prethodne verzije.

Poslednja izmena:
U ovom buildu (9926), desava mi se bag kada pokusavam da promenim desktop pozadinu, non stop se skroluju slike gore dole. Ajde jos neko ako moze da proveri.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    115.5 KB · Pregleda: 191
To nisam probao da menjam, ostala mi ona sa predhodnog build-a.
Ali ima jedna zanimljivost, imam 32-bit win 10 na drugom hardu.
Kada sam postavio ovu u 64-bit ista mi se postavila i u 32-bit.
Pretpostavljam da je vezano za microsoft account.

Poslednja izmena:
Ali zato lampice sijaju bolje nego ikad...:d

Ajd da ponovim pitanje,da li monitor mora da bude touch screen za ovaj OS?

Hvala

da bilo bi super daprvu god furamo gratis win mi sa aktiviranom 8.1 preko skajpa, pa posle eventualno "lečimo" win10 ili doplatimo apgrejd sa 8ce, ako bude povoljan što i verujem da će biti

mozes i da prosiris start meni

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    180.3 KB · Pregleda: 198
Cek, treba da skrolujem po listi instaliranih aplikacija sa onolikim ikonicama? XP start menu je zakon za ovo.
Ne moras, jednostavno ovamo gde je metro postavis ikone sa programima
ili vec sta ti treba i cim otvoris start meni tu su.

Kakvo s.ranje od windowsa su napravili to je strasno

Pa da, mozes sva ****** da prilagodis svojim potrebama.
Ne kazem bukvalno da je ****** inace koristim 8.1 ali od windows 8 pa ovamo sve bezvezne su jedini dobri windowsi za mene su Vista i 7, moze bar da puste dve verzije jedna za desktop jedna za tablet nema potreba da ne truju sa metro dizajn i slicne b.udalastine

da bilo bi super daprvu god furamo gratis win mi sa aktiviranom 8.1 preko skajpa, pa posle eventualno "lečimo" win10 ili doplatimo apgrejd sa 8ce, ako bude povoljan što i verujem da će biti
Sta ima da doplacujes apgrejd,kada ga apgrejdujes imas ga uvek,nije jednogodisnja licenca

Cek, treba da skrolujem po listi instaliranih aplikacija sa onolikim ikonicama? XP start menu je zakon za ovo.

Lista svih aplikacija bi mogla da bude preglednija, sortiranje samo po abecedi nije funkcionalno. Ne postoji filtriranje u samom start meniju - sav search je prebačen na Cortanu. Tileovi bi mogli da budu bolji u slučaju kad prikazuju ikonice, meni deluju baš jadno. Kod mene je search kod Cortane čudan, ako ukucam regedit ili dxdiag - dobijem Firefox ikonicu, kao da će da traži na netu, a klik na nju pokrene program.

Poslednja izmena:
Nadam se da se oni sale sa ovim,jer izgleda prilicno uzasno i amaterski.

+1

Neverovatno, ali MSFT izgleda kao da nema talenta kada je rec o dizajnu UI-a. Razumem da je ovo JTP, i da ce jos mnogo toga da se menja ali izgleda da se je to zapravo to.

Jedva sam cekao da probam nov Windows 10, a kada sam ga dobio, nisam na njemu proveo ni 10 minuta. Vec prave registry kljuc koji ubaciju vrednost za vracanje starog menija.

I nisam jedini koji je nezadovoljan, Insider forum je pun ljudi koji se zale. Ne znam ... sve govori da Microsoft nece napraviti gresku i verovatno ce on mnogo toga popraviti tek po finalnoj objavi. Windows 10 je biti pravi OS tek posle godinu dana javne objave, ali opet...ovo sada u ovakvom stanju je Windows 10 for Kids.

Ne kazem bukvalno da je ****** inace koristim 8.1 ali od windows 8 pa ovamo sve bezvezne su jedini dobri windowsi za mene su Vista i 7, moze bar da puste dve verzije jedna za desktop jedna za tablet nema potreba da ne truju sa metro dizajn i slicne b.udalastine
Sve znam i zelje su jedna stvar...
MS gura prema jednom univerzalnom sistemu koji ce sve ostale oduvati u proslost.
Bitan im je monopol i to guraju sa ogromnim sredstvima.
Nije ih briga za klasican PC, odustali su zato sto to trziste je u odumiranju.
Krajnji cilj je nesto izmedju tableta i telefona samo se ceka hardverska snaga istih.
Ovo sada sto su izbacili je privremeneo resenje koje ce se polako modifikovati.

Ja sam prezadovoljan sa live tiles. Dovoljno mi je samo da mi prikazuje vesti, prognozu i mail i ja sam prezadovoljan.
Od metro aplikacija samo to i koristim i bas iz tog razloga sto imaju live tile.

Od mail aplikacije stize lepo obavestenje kada mi stigne mail i prikazuje u action centru ako nisam video obavestenje sto je po meni odlicno.

Tako da start meni koristim za te tri aplikacije i precise ka programima da ne moram da gomilam ikonice po desktopu.

Kortana malo baguje ali dobro tek je dosla na pc bice valjda bolja u buducnosti. Na telefonu radi savrseno valjda ce i na pc.

Za sada jedino sto mi se ne svidja na 10 jesu close ,minimize i maximize dugmici, jako ruzno izgledaju.

Evo kako izgleda start za sada jos treba da instaliram svasta od programa to ali to je za sada:
J0iqhDD.png

To je dobro, o tome pricam namestis kako ti odgovara.

Nesto sam cackao i sad kad pomeram prozor sa misem prvo ide okvir pa za njim prozor.Pomoc molim.

Nesto sam cackao i sad kad pomeram prozor sa misem prvo ide okvir pa za njim prozor.Pomoc molim.

Tih , zaboravio sam sta bese to ,desavalo mi se na windows 7 ili 8.1 zaboravo sam.

Sad cu da potrazim znam da sam ga nesto mnogo prosto resio.

Vrh Dno