Meni je 85-ica koju imam i vise nego ostra, naravno, nesto manje ostra od 100-tke na f2.8 ali to nisu objektivi iste namene a ni cene. Npr interesantno je da po mtf-u, 85-ica na 5.6 je ostrija od 100-tke na 5.6. Imao sam priliku da probam jedno 4-5 komada, ova moja, iskren da budem, je difinitivno najostrija. Na 1.8 je i vise nego ok, ja je mozda najvise u poslednje vreme koristim na f2-2.2 i tu mi je sve sto meni treba. Fokus joj je jako jako brz, kod nikonovih 85-ica to bas i nije slucaj nazalost. Sto se aberacija tice, skines ih jednim klikom u LR-u, a i to retko radim jer ih vec na f2 ima dosta manje, do granice da ih ili ne primetim ili mi ne smeta. I da dodam da za krop aparat u zivotu ne bih uzeo 85-icu. Sto se cene tice, po onome sto sam vidjao po oglasima, mislim da je realna oko 250 eur za one u normalnom stanju, sa znakovima koriscenja, verovatno srazmerno vise za one kao nove.
Konacno uzeh danas Canon 35/2, tako da ce to biti dve fokalne (35 i 85) koje planiram da koristim, sledeca investicija je 135/2.
Od 50ica, ja sam imao f1.8 mkII, a posto sam je prodao, cesto koristim f1.4 od drugara. Vecina mi kaze da lupetam, ali meni je moja plastik fantastik bila ostrija na svim blendama. Bokeh je klasu iznad na 1.4 50ici. Ja u brzini/preciznosti fokusa nisam primetio razliku, sem sto se na mkII cuje kao igracka, sve ostalo mi je delovalo isto.