Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

A oleophobic sluzi protiv grebanja? Ne znam kenzo o cemu pricas o grebanju ili mascenju ekrana..

Oleophobic bi trebao jedno vrijeme (dok se ne izlize) da sluzi protiv grebanja stakla ali sam citao da je upravo on krivac kod 6/6+ jer sta god da su radili i kako god da su radili taj proces Ion-X Glass-a uradili su ili premalo ili totalno pogresno.
Prosto je nevjerovatno da na staklo telefona od 700€-800€ moramo staviti jos jedno staklo!
Ko god da je uporedo probao iPhone 6/6+ sa bilo kojim starijim modelom moze sa sigurnoscu reci da je staklo na najnovijem Apple modelu nekako "mekse" i glatkije, samo nisam ni sanjao da su ovoliko srozali svoj kvalitet...
Nekako imam utisak da je cijela ova operacija iPhone 6/6+ od samih dizajnerskih sketch crta pa do krajnje izrade trajala mozda svega dva-tri mjeseca. Koristim Apple proizvode dugo a iPhone od prvog modela i zaista mi je nekako krivo jer ovo vise nije premium na koji nas je isti taj Apple navikao.

Oleophobic premaz smanjuje "mašćenje" ekrana, nema veze sa zaštitom.

Oleophobic coating sluzi kao sto mu ime kaze protiv mascenja ekrana. To je najobicnija tecnost kojom se premaze staklo i moze posebno da se kupi. Ti si tu nesto gadno pomesao..

Ok, ja sam to malo pomijesao :) Ni tu nisu odradili posao jer se ekran ocigledno masti tj. ostaje veliki broj otisaka prstiju veoma lako, kao da tog oleophobic premaza i nema.

Oleophobic bi trebao jedno vrijeme (dok se ne izlize) da sluzi protiv grebanja stakla ali sam citao da je upravo on krivac kod 6/6+ jer sta god da su radili i kako god da su radili taj proces Ion-X Glass-a uradili su ili premalo ili totalno pogresno.
Prosto je nevjerovatno da na staklo telefona od 700€-800€ moramo staviti jos jedno staklo!

Ko god da je uporedo probao iPhone 6/6+ sa bilo kojim starijim modelom moze sa sigurnoscu reci da je staklo na najnovijem Apple modelu nekako "mekse" i glatkije, samo nisam ni sanjao da su ovoliko srozali svoj kvalitet...
Nekako imam utisak da je cijela ova operacija iPhone 6/6+ od samih dizajnerskih sketch crta pa do krajnje izrade trajala mozda svega dva-tri mjeseca. Koristim Apple proizvode dugo a iPhone od prvog modela i zaista mi je nekako krivo jer ovo vise nije premium na koji nas je isti taj Apple navikao.

Citam ko da nemas telefon... Otisci nisu ostajali , ekran se ne grebe tako lako grebe se ko i na bivsem 5s totalno isti osecaj pod prstima, ja zaista ne razumem o cemu pricas. To sto je ekran sad podlozniji ogrebotinama ne znaci sa je kvalitet srozan cak sta vise bolji je jer se meni 5s ofuljio o rajzfeslus jakne zato sam i kupio tempered glass na 6 da bih sprecio to...

Ono sto hocu reci meni se 5s grebao znaci sve je isto samo sto ekran nije bio ispupcen pa su sanse za grebanje istog bile manje...

Kako god, ostaje cinjenica da je mrtvi Alkatel napravio bolji zavrsni premaz na svom telefonu od Apple-a...
Danas stavljam tempered glass.

Premaz? Ja zaista ne vidim cenu takve gluposti se lupaju ovde? Oleobic coating je nesto sto ne stiti od grebanja vec od otisaka pratiju i mislim da to koristi samo apple ;-)

Kupi u radnji tecnost i namazi staklo na autu i kada bude kisa padala zadudices se :-D

Poslednja izmena:
Premaz? Ja zaista ne vidim cenu takve gluposti se lupaju ovde? Oleobic coating je nesto sto ne stiti od grebanja vec od otisaka pratiju i mislim da to koristi samo apple ;-)

Kupi u radnji tecnost i namazi staklo na autu i kada bude kisa padala zadudices se :-D
Ne mislim na njega nego na sistem (ne)zastite protiv grebanja. Nevjerovatno je da telefon od 150 evra ima jaci ekran, i to pri tom je koriscen 2.5 godine.

Stavio sam maloprije tempered glass i zvanicno ga mrzim... xD

Loše misliš, olephobic coating koriste mnogi proizvođači telefona već godinama. :)

Hahaha sto? Fotkaj ga :) nokia lumia 930nema kapljica se razliva...

Poslednja izmena:
Zadatal za iPhone 6s - da se ekran ne grebe, da se telefon ne savija, i da isprave ovo bagovanje Health aplikacije ponekad. I to je dosta.

Bicu tu sve isto kao kod predhodnika uz mali upgrade cpu

Ili prebace na iphone 7 odmah. :)

Hahaha sto? Fotkaj ga :) nokia lumia 930nema kapljica se razliva...

Šta da fotkam?
Imao je moj gnex taj premaz, ali posle 2 ipo godine se izgleda potrošio. :D
Svi "bolji" telefoni od 2010-2011 godine bi trebalo da imaju oleophobic coat, jedino ako kod ip6 nije nešto novije/kvalitetnije...
Ovo za androide govorim. :)

Ip4 je imao dok ortakov S2 nije bas sam ga sprdao za to u to vreme :-D

Ne lupaj ti, stavljali smo kapljicu na oba ekrana na samsungu se kap uvek razmrljala dok na ip je ostala kuglica i klizila kao kliker po telefonu ;-) tako da ne lupaj reci nekom drugom mozda ukucanima ne meni, poansaj se normalno nisam ja ovce sa tobom cuvao.

Mnogo pre Ip4 Samsung je koristio oleophobic na Wave modelima... takodje ima ga i na GS2, tako da ne znam sta ste ti i drugar testirali. Trebalo da znas da se coating vremenom "trosi".

Poslednja izmena:
Znam naravno da se trosi probali smo na potpino novom wave2 nije imao... Iphone evo 5 godina star kod drugarice i dalje pravi kuglice pd kapi :) ako je potrebno fotkacu danas sutra kad je vidim?

Moze na pm gdeu bgdu ima taj tempered glass i ciji da uzmem? I sto neko rece da ga mrzi? Ja hteo umesto maske da nosim nillkinova stakla i napred i pozadi...

Mnogo pre Ip4 Samsung je koristio oleophobic na Wave modelima... takodje ima ga i na GS2, tako da ne znam sta ste ti i drugar testirali. Trebalo da znas da se coating vremenom "trosi".

IPhone ima drugi nemaju. Ne vredi.

Imate na drugom forumu po pravilu na oglasima tempered glass. Ja sam stavio Nillkin 9+ i fantasticno stoji. Ima zakrivljene stranice tako da pokriva celu povrsinu stakla iPhona. I sto je meni najvaznije spigen bumper ga nije ogulio prilikom stavljanja, tako da nece ni drugi.

Који тачно спиген имаш? Мени прекосутра стиже tempered glass, па ме брине да ли ће се сложити са спигеном

Da, stvarno, šta koristite od zaštite? Ako može i neka slika kako sve to izgleda, to bi bilo idealno.

Narucite preko ebay.com kucaj tempered glass iphone 6 i u opisu proveri da li je debljine oko 0.3mm i da ima zakrivljene ivice (2.5D)...i to je to...nema potrebe da se uzima "brand"irano staklo (tj pakovanje), staklo je isto, ima 3 sloja, treci je oleophobic...
Cena je oko 1.5e a sigurno moze da se nadje i ispod.

Poslednja izmena:
Dupli...
Gz za Tapatalk.

Poslednja izmena:
Pa i ovaj Nillkin je kostao 15 evra. A ima sve sto je potrebno za kvalitetno postavljanje + moze i ponovo da se postavi ako se skine. Koristim neo hybrid metal od spigena i stoji odlicno. Cak sta vise imao sam bumper na telefonu kad sam postavljao glass da bi ga iskoristio za tacno stavljanje.

Vrh Dno