Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Zasto bi platio nesto 10 puta vise?
Isto moze da se skida i namesta...

Možda zato što bi čekao mesec dana da mu stigne iz Kine/Hongkonga? Gledao sam danas, ima jeftinih, ali stiže do 04.03. što je malo predugo.

3 do 4 nedelje, nekad i krace. Ali ljudi navikli da ih cerupaju...jos uzivaju u tome.

Znam, i ja uglavnom uzimam preko ebay-a kada mi ne gori pod nogama. Ali ako gori onda je mnogo brza varijanta ovako pa da platiš odmah nešto sitno više. Evo ti i računica, nađeš na eBay-u za neka 2-3€, to ti je ~ 300 dinara, ali dok ti ne stigne to što si naručio, da ne bi rizikovao ništa, uzmeš lepo foliju u prodavnici za 400 dinara. To ti je vec 700 uz uslov da ti ne naplate poštarinu ovi nasi zbog dostavljanja (meni jesu za neke sitne stvari, zato to i napominjem). I onda čekaš još mesec dana da ti stigne i pitaš se u kakvom će ti stanju stići (stizale su mi polomljene stvari pa sam nakon reklamacije čekao opet mese dana da mi stigne nova i citava). Druga opcija ti je da daš 300 dinara više i lepo kao čovek odmah staviš konkretno.

To je najgora moguca varijanta i opet je povoljnija. Najuobicnija varijanta je kupis foliju za 200din (ne znam gde si nasao te za 400din) i sacekas ove koje si narucio preko ebay.com. aukcije idu od 1$ a buy now za 1.90$. Naravno da nista nakdndno ne placas jel ide sve u kovertama koje se ne podlazu carini niti pdv, a kamoli postarini?!?! Tebe izgleda i postari deru :) Sve stize lepo upakovano, ne plasi ljude ide bez problema.

Poslednja izmena:
Ne znam gde ih nalaziš za 200 din, u NS mislim da nema nigde ispod 350-400.
Što se tiče naknadnog plaćanja, meni je stigla neka maskica prošle godine na koju su nalepili ovi naši poštarinu. Samo jednom mi se to desilo i to na maskica koja je koštala 1$ na eBay-u.
No, nije ni bitno. Sve u svemu, kupuje ko šta hoće i koliko se kome žuri ;)

А шта против савијања??? ;)

Koristim elago outfit u kombinaciji sa tempered staklom. Kao u oklopno vozilo da sam ga stavio xD

Uskoro trebaju da budu objavljeni rezultati prodaje ajfona u četvrtom kvartalu.
Najnovije prognoze analitičara predviđaju prodaju blizu 70 miliona ajfona.
Ukoliko se ove prognoze ostvare, u odnosu na isti period prošle godine kad je prodano 51 milion ajfona, ovo bi bio porast od čak 35% "year over year":
http://www.businessinsider.com/iphone-sales-fourth-quarter-2014-2015-1

Pozdrav društvo. Danas sam poručio iPhone 6 preko mts-a :) Posle dugo godina korišćenja android telefona prijaće mi promena, nadam se. Pošto telefon stiže za maksimalno 30 dana, imam vremena da poručim neki case za telefon. Vidim pominje se spigen ali mi je malo preskup za parče plastike :D Šta drugi nose? Može neka slika case-ova?

Apple case leather midnight blue ja sam zadovoljan i tel je prelep sa i njim :) razmisljam i ja da promenim case da ga zablindiram ali razmisljam cemu to hahahahaha

Danas sam poručio iPhone 6 preko mts-a :)
Šta je bilo sa G3? :)

elem, interesantni rezultati prodaje ajfona u Aziji:
http://www.macrumors.com/2015/01/21/apple-iphone6-market-share-asia/
Apple uzeo 33% tržišta smartfona u Južnoj Koreji.
Ovo je istorijski rekord, jer nijedan strani proizvođač telefona nikad nije držao više od 20% tržišta smartfona.
Poređenja radi, Samsung je pao sa 60% na 46%.

U Japanu, Apple je porastao na 51% tržišta smartfona, na drugom mestu je Sony sa 17%.

Tržište u Kini je najizdiferenciranije i nijedan proizvođač ne drži veći udeo.
Apple je tu dospeo na treće mesto sa 12%, iza Xiaomi (18%) i Lenovo (13%).

Brate realno apple je to. Ja savrseniji telefon od ip6 nisam imao a inap sam ajfon 1st gen 3g 4 5 5s moja istorija apple telefona i iphone 6 je nesto najlepse sto je apple izbacio pritom toliko je dobar telefon da mu ne mogu manu naci toliko lepo radi da je necerovatno :)

Pozdrav društvo. Danas sam poručio iPhone 6 preko mts-a :) Posle dugo godina korišćenja android telefona prijaće mi promena, nadam se. Pošto telefon stiže za maksimalno 30 dana, imam vremena da poručim neki case za telefon. Vidim pominje se spigen ali mi je malo preskup za parče plastike :D Šta drugi nose? Može neka slika case-ova?

Ja koristim Case od Spigen-a i prezadovoljan sam ;)
http://www.amazon.de/gp/product/B00JH88558?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00

Prilozi

• viber image.1.jpg
    viber image.1.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 288
Apple case leather midnight blue ja sam zadovoljan i tel je prelep sa i njim :) razmisljam i ja da promenim case da ga zablindiram ali razmisljam cemu to hahahahaha

Mislim da je ovo skupo u odnosu na spigen :D

Šta je bilo sa G3? :)

Nema na stanju i ne znaju kada će dobiti. Odgovor je, čekamo G4 :wall:

Uf, baš dobro izgleda tako, a nazad, kako izgleda nazad? :D

Sad čitam po netu članke "my first iphone" "thing you must do with your first iphone" i nije mi jasna jedna stvar. Apple ID vs iCloud ID?
Kada pokrenem iPhone prvi put, tražiće mi AppleID (kao email kod Androida) koji ja nemam i treba da napravim. Kada odem na ovaj link: https://appleid.apple.com/account u delu AppleID and password traži mi da unesem validnu email adresu (u mom slučaju @gmail nalog) i da će mi to biti AppleID?! Da li ja mogu da napravim neki novi @apple.com @icloud account ili moram da koristim neki postojeći? Razlog zbog kog ovo pitam je što je moja trenutna @gmail adresa [email protected] a to je nekih 18 karaktera pre @gmail. Hteo bih nešto jednostavnije ovaj put.

ps. Još jedno pitanje, da li su iPhone telefoni preko mts-a zaključani (ako iphone uopšte može da se zaključa)?

Poslednja izmena:
За ово прво нисам сигуран. А за ово око закључавања - О да, закључани су, и МТС и Теленор. ВИП-ови нису (за сада).

Mozes da napravis icloud nalog ofc ;-) ali prvo moras da se reg sa tim mailom koji imas

Na telefonu sam ali ajde na brzinu dakle: reg se klasika sa mailom koji imas kada pozelis icloud da kreiras mail ides na icloud koji se nalazi u settings i stikliraj mail pitace te da kreiras itd itd pitace te dal zelis taj mail da koristis za apple id kao sekundaran klikni da i to je to kreirace ti i mail kliebt automatski acc i odbojaces tu mailove :)

Znači prvo kreiram icloud.com account i onda kreiram AppleID :) Ponavljam, trenutna email adresa mi je dugačka i ne želim istu takvu za AppleID :)

Kolega uzeo 6icu iz Svicarske. Prosli vlasnik je zauzeo sva tri slota za registraciju na iCloud, tj. lik je ladno kreirao tri razlicita naloga (sada se moze ulogovati na iCloud samo sa postojecim nalogom ili da aktivira AppleID na drugom telefonu). Posto on nema postojeci nalog, nego se samo registrovao na iTunesu na racunaru, moze li on instalirati aplikacije preko iTunesa (tj. da kablom poveze tel sa kompom i da sinhronizuje samo aplikcije sa iPhoneom, a da nije ulogovan na telefonu na iCloud, odnosno AppStore)?

Posto mu je ovo prvi iPhone boji se da to proba, pa sam skontao da pitam ovde.

Poslednja izmena:
KreirJ nalog sa dugim mailom pa potom kreiras icloud account tako sam ja kreirao nekada e sad mislim da sa uredjaja mozes i @icloud.com da kreiras i drugacije ali nisam 100% siguran. ^ prekoracio limit car hehehe pa nista skidace normalno app samo ne moze na icloud da ga reg :)

Nazad
Vrh Dno