+1Ovih dana sam se malo razočarao u kvalitet fotografija koje 6ica pravi po kafanama u uslovima lošeg svetla. Previše šuma, duge ekspozicije... šta znam, moram da uporedim sa nečijim tuđim da vidim kakve su njima slike.
+1
Doduše ne znam što se buniš za duge ekspozicije, da su kraće bilo bi još više šumaVidi se da se automatika trudi da drži što niži iso ali krajnji rezultati nisu baš impresivni.
Post processing mu je čudan, niti skida šum niti čuva detalje, ljudi često liče na crteže.
Dosta njih, a to svakako nije ni poenta ni za ovu temu.Dobro, a bolje fotografije pravi konkretno koji model telefona?
+1
Doduše ne znam što se buniš za duge ekspozicije, da su kraće bilo bi još više šumaVidi se da se automatika trudi da drži što niži iso ali krajnji rezultati nisu baš impresivni.
Post processing mu je čudan, niti skida šum niti čuva detalje, ljudi često liče na crteže.
Dosta njih, a to svakako nije ni poenta ni za ovu temu.
Pa da onda pobrišem sve ove postove o komentarima fotografija ako nije za ovu temu? Koji su to dosta njih? U realnosti ljudi se kunu u par Nokija i tu se cela priča zavrsava. Meni se lično vise sviđaju fotke koje pravi iphone ali u svakom slučaju nikad ne bih uzeo neku od tih budževina (Nokia) kao telefon pa to nije ni važno. Sve ostalo iphone šije po kvalitetu fotki, a da ne pominjem brzinu fokusiranja, interfejs, usabillity itd...
zašto je bitno da li bi ti nešto uzeo ili ne?
jesu tema fotke iphonea jer je tema iphone, nije tema poređenje sa drugima. ali ako baš insistiraš, bolje low light fotke prave:
1) nokia 808 (150 evra)
2) nokia 1020 (300 evra)
3) note 4 (tu je negde sa cenom)
4) svaki android slične veličine senzora koji može da fotka raw (nexus 5, nexus 6, oneplus one, g2... uskoro gomila njih na lollipopu)
to je ono što je sigurno tako, bez da ulazimo u neka nategnuta poređenja sa još dosta drugih modela sa kojima bi moglo
zašto je bitno da li bi ti nešto uzeo ili ne?
jesu tema fotke iphonea jer je tema iphone, nije tema poređenje sa drugima. ali ako baš insistiraš, bolje low light fotke prave:
1) nokia 808 (150 evra)
2) nokia 1020 (300 evra)
3) note 4 (tu je negde sa cenom)
4) svaki android slične veličine senzora koji može da fotka raw (nexus 5, nexus 6, oneplus one, g2... uskoro gomila njih na lollipopu)
to je ono što je sigurno tako, bez da ulazimo u neka nategnuta poređenja sa još dosta drugih modela sa kojima bi moglo
Vojo ne zeki G2 sam imao i nema šanse da pravi bolje fotke od iP6-ice...sa stock kamerama osim Nokie reeetko koji tel će proći bolje od iP![]()
Po meni je smesno ovo gore samo 808 i mozda 1020 pravi bolje fotkr(nisam imao 1020) ali ip puca vrhunske fotke af je brutalno dobartel je fantastican i brz npr kamera na s5 je smesna pored iphone-a
Koristio sam G2 po mom misljenju fotke su daleko od onih koje se pucaju sa ip6. Znam samo da su na mracnijim fotografijama detalji ravnu nuli... Sve je nekako blurovano, sve nekako preterano prepeglano od suma... Ne znam po meni g2 nema neke fotke uvece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari