Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

prema objavljenim rezultatima prodaje za novembar 2014 ajfon beleži rast na svim tržištima u odnosu na prošlu godinu:
kantar_nov_2014.jpg

izvor: http://www.macrumors.com/2015/01/07/phone-6-market-share-growth/

Mislim da je ip6 najprodavaniji telefon napravljen od strane apple a i sire, mozda ga sije samo neka nokia ne secam se koja 1110 cini mi se da je drzala rekord :-D

MRKLI MRAK!

http://i.imgur.com/e445AN4.jpg iso 2000

Poslednja izmena:
Ovih dana sam se malo razočarao u kvalitet fotografija koje 6ica pravi po kafanama u uslovima lošeg svetla. Previše šuma, duge ekspozicije... šta znam, moram da uporedim sa nečijim tuđim da vidim kakve su njima slike.
+1
Doduše ne znam što se buniš za duge ekspozicije, da su kraće bilo bi još više šuma :) Vidi se da se automatika trudi da drži što niži iso ali krajnji rezultati nisu baš impresivni.
Post processing mu je čudan, niti skida šum niti čuva detalje, ljudi često liče na crteže.

+1
Doduše ne znam što se buniš za duge ekspozicije, da su kraće bilo bi još više šuma :) Vidi se da se automatika trudi da drži što niži iso ali krajnji rezultati nisu baš impresivni.
Post processing mu je čudan, niti skida šum niti čuva detalje, ljudi često liče na crteže.

Dobro, a bolje fotografije pravi konkretno koji model telefona?

Ajde šta ste se raskokodakali...realno iP ima jednu od najboljih kamera za telefon.Džaba ti svaka kamera i da je 100x bolja kaod nema brzinu okidanja i fokusa...

Sasvim dobre fotke pravi TELEFON ;)

+1

Dok sam imao HTC One, nisam bio kafanski tip :D ali čini mi se da su bile bolje fotke u sličnim uslovima.

Kad je shvatio koji je krš kupio počeo da pije :D

Dosta njih, a to svakako nije ni poenta ni za ovu temu.

Pa da onda pobrišem sve ove postove o komentarima fotografija ako nije za ovu temu? Koji su to dosta njih? U realnosti ljudi se kunu u par Nokija i tu se cela priča zavrsava. Meni se lično vise sviđaju fotke koje pravi iphone ali u svakom slučaju nikad ne bih uzeo neku od tih budževina (Nokia) kao telefon pa to nije ni važno. Sve ostalo iphone šije po kvalitetu fotki, a da ne pominjem brzinu fokusiranja, interfejs, usabillity itd...

Pa da onda pobrišem sve ove postove o komentarima fotografija ako nije za ovu temu? Koji su to dosta njih? U realnosti ljudi se kunu u par Nokija i tu se cela priča zavrsava. Meni se lično vise sviđaju fotke koje pravi iphone ali u svakom slučaju nikad ne bih uzeo neku od tih budževina (Nokia) kao telefon pa to nije ni važno. Sve ostalo iphone šije po kvalitetu fotki, a da ne pominjem brzinu fokusiranja, interfejs, usabillity itd...

zašto je bitno da li bi ti nešto uzeo ili ne?
jesu tema fotke iphonea jer je tema iphone, nije tema poređenje sa drugima. ali ako baš insistiraš, bolje low light fotke prave:
1) nokia 808 (150 evra)
2) nokia 1020 (300 evra)
3) note 4 (tu je negde sa cenom)
4) svaki android slične veličine senzora koji može da fotka raw (nexus 5, nexus 6, oneplus one, g2... uskoro gomila njih na lollipopu)

to je ono što je sigurno tako, bez da ulazimo u neka nategnuta poređenja sa još dosta drugih modela sa kojima bi moglo

Ljudi nemojte da idete u offtopic. Kamere na svim pobrojanim telefonima su jako dobre, razlike su mahom minimalne, a izbor zavisi od osobe do osobe. I na blind testovima ljudi biraju nesto sto "tehnicki" nije superiornije (poput onog blind Nexus 6 vs i6 testa).

Tako da batalite pricu oko toga, prezvakali smo je milion puta do sada.

jesu tema fotke iphonea jer je tema iphone, nije tema poređenje sa drugima. ali ako baš insistiraš, bolje low light fotke prave:
1) nokia 808 (150 evra)
2) nokia 1020 (300 evra)
4) svaki android slične veličine senzora koji može da fotka raw (nexus 5, nexus 6, oneplus one, g2... uskoro gomila njih na lollipopu)

to je ono što je sigurno tako, bez da ulazimo u neka nategnuta poređenja sa još dosta drugih modela sa kojima bi moglo

Vojo ne zeki G2 sam imao i nema šanse da pravi bolje fotke od iP6-ice...sa stock kamerama osim Nokie reeetko koji tel će proći bolje od iP ;)

Po meni je smesno ovo gore samo 808 i mozda 1020 pravi bolje fotkr(nisam imao 1020) ali ip puca vrhunske fotke af je brutalno dobar :) tel je fantastican i brz npr kamera na s5 je smesna pored iphone-a

1) nokia 808 (150 evra)
2) nokia 1020 (300 evra)

Bezobrazluk ću ti trenutno pogledati kroz prste, ali za svako buduće trolovanje nalik ovom u ovom topicu ćeš biti sankcionisan. Post ti ostaje samo za primer drugima.

Vojo ne zeki G2 sam imao i nema šanse da pravi bolje fotke od iP6-ice...sa stock kamerama osim Nokie reeetko koji tel će proći bolje od iP ;)
Po meni je smesno ovo gore samo 808 i mozda 1020 pravi bolje fotkr(nisam imao 1020) ali ip puca vrhunske fotke af je brutalno dobar :) tel je fantastican i brz npr kamera na s5 je smesna pored iphone-a

Momci, u pitanju je tipičan troll, nemojte se primati.

Poslednja izmena:
Koristio sam G2 po mom misljenju fotke su daleko od onih koje se pucaju sa ip6. Znam samo da su na mracnijim fotografijama detalji ravnu nuli... Sve je nekako blurovano, sve nekako preterano prepeglano od suma... Ne znam po meni g2 nema neke fotke uvece.

Poslednja izmena:
Koristio sam G2 po mom misljenju fotke su daleko od onih koje se pucaju sa ip6. Znam samo da su na mracnijim fotografijama detalji ravnu nuli... Sve je nekako blurovano, sve nekako preterano prepeglano od suma... Ne znam po meni g2 nema neke fotke uvece.

mooožda može da priđe sa drugim ROM-om i eventualno nekim Fix-om mada teško...ali sa stock(fabričkim) fotkama..nema šanse.Na žalost! G2 je sjajan telefon,apsolutno upotrebljiv i za taj novac jaaako dobar.

Pre neki dan su u firmu stigli Iphoni, šestice. Kvalitet izrade je brutalan. Da ne bude zabune, ovih dana bi trebalo da uzmem G3 jer me iOS baš nervira. Cene su slične, razlika je ~100€ preko operatera. G3 ću uzeti zbog androida.

Što se telefona kao telefona tiče, mislim da je Iphone opet pokazao šta znači napraviti telefon. Jedino HTC možda može da napravi nešto slično, ali onaj display me je ostavio bez daha :)

Što se fotki tiče, nisam nešto oduševljen, u kancelariji sa dva prozora i neonskim osvetljenjem, fotke su baš ružne. Ne bih ih kačio zato što ima ljudi na njima. Napolju nisam probao, bio je debeli minus pa me mrzelo :)

Eto to je moje mišljenje.

Sve profesionalni fotografi, slikaju telefonom :) Pa dele fotografije po raznim sajtovima... totalno neozbiljna diskusija jer svaki amater ima svoj subjektivan stav i mišljenje.

Da, neverovatno je koliko se ljudi i na koji nacin prima na fotografisanje telefonima.
Zustre rasprave, svadje, poredjenja, a ni k od kvaliteta fotografije ni na jednom modelu.
Zna se za sta sluzi kamera na telefonu, za instant fotografisanje i hvatanje odredjenog momenta radi kasnijeg deljenja, nizasta vise.
Takve bi trebale i rasprave da budu, u tom smeru....Kad ono medjutim.....

Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Da li je neko probao vshare? Kako su uspeli bez JB?

Drugar je instalirao i kaže da radi. Ja sam malo skeptik.

Meni je jedno vreme radio , posle toga nije ... cas radi cas ne radi

EDIT

Upravo sam instalirao Audiko preko njega i radi :)

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno