Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Можда јесам оћоравео, али ми чуло додира и даље функционише како треба. Дефинитивно је телефон био потпуно исправан кад сам га купио. Да сам први коме се ово десило, па и да помислим да је можда баш мени запао фелеричан, али пошто се зна да је десетине људи имало проблем, онда је већа вероватноћа да је стигао исправан, али се временом искривио.

Оно што не могу да проценим је време кад се ово догодило. Чим ми је стигао, убачен је у футролу, бампер или како већ то зовемо, и од тада сам га само понекад вадио, чисто кад неко баш запне да види како изгледа. У џепу ми никад није стајао док седим. Док шетам понекад, ал како је сад било врло хладно последњих недеља, готово увек је био или у торбици или у џепу од капута. Десило ми се пар пута да седнем у ауто с телфоном у џепу, али сам га врло брзо вадио из џепа. Баш бедак.

Мало сам читао по интернету и видим да су поједини имали проблем са заменом. За који дан се враћам у Италију, па ћу отићи до Apple store и пробати да га заменим. Претпостављам да код нас још увек немам где да га однесем све и да хоћу?!

Nemoj da ga nosis kod nasih, vrati ga tamo odakle si ga i uzeo. Ako budu pravili probleme, uvek mozes da kazes da ces da okacis fotke na net i da pravis haos :) Ja znam jos par slucajeva krivljenja iP6 uredjaja, tako da nisi izolovan slucaj. Definitivno je u pitanju felericna serija.

Misliš da je prva serija falerična, ubeđen si, ali onda čovek vrati film šta je sve radio i seti se da je par puta seo u kola sa telefonom u zadnjem džepu. Ja mislim da je tih par puta ipak ostavilo traga. Ne možeš sa njim da barataš kao sa Nokiom 3310. Ako je već osvanulo toliko krivljenja po netu , zašto onda ne uneti još malu dozu pažnje prema toj skupoj alatki.

Gde ti vidis da je on napisao da je u pitanju zadnji dzep?

Poslednja izmena od urednika:
E *** sad,pokazao bih ti strelicom ali ...:d
dal` je prednji ili zadnji sličan je efekat
još ako nosi uske pantalone :p

Poslednja izmena:
Tesko da je isto ... zadnji dzep i veliki deo tezine tela , ne moze nikako biti isto kao prednji dzep , gde postoji pomeranje plus rastegljivost materijala . Mislim budmo malo realni , coveku je kriv telefon , nije nesto da se samo njemu desilo ... desava se . Jedino je bitno da mu zamene za novi

Zamisli, ne može telefon da se nosi u džepu -_-

Nije mi jasan taj nivo Apple funboyevizma... Činjenica je da telefon ima grešku u dizajnu, koja će biti ispravljena sa serijom S i takođe je činjenica da je nemoguće kupiti bolji telefon na tržištu sada.

У задњем џепу не носим ништа. Никад. Понекад се нађе неки рачун или нека новчаница, али све дебље од тога никад.
Тако да то дефинитивно није узрок.
Враћам се прекосутра, у петак идем до радње па се јављам. Надам се да ћу имати лепе вести [emoji1]

@drgonzo

Taj sto je predstavio te podatke nije naravno naveo sta je tacno analizirano, pretpotstavljam da je u pitanju najverovatnije samo traffic na Baidu. Isto spinovanje podataka vrsi i sam Apple na grafikonima tokom prezentacije na kojima su prikazani procenti, ali kada bi se sve to pretvorio u realne brojke dobije se potpuno drugacija slika. Evo podataka o stvarnom trzisnom udelu:

http://www.bloomberg.com/news/2014-...artphone-share-triples-as-apple-declines.html

Xiaomi(16%)>Samsung(14%)>Lenovo(13%)>Huawei=Coolpad (ova dva brenda dele ovo mesto sa po 9%)>Vivo(6%)>Apple(5%), prosle godine 6%. Ovo su podaci pre pocetka prodaje iPhone 6. Na osnovu clanka, Xiaomi je dobio 11% za godinu dana, cisto sumnjam da je Apple uspeo ikakvom magijom da presisa i ovaj Vivo, a kamoli ostatak.
Baidu je sigurno beležio statistiku pristupa mobilnih uređaja search engine-u i na osnovu toga imamo ove podatke.
Naravno da oni ne odražavaju broj prodatiih jedinica uređaja, jer ova statistika zavisi od 2 faktora: broja uređaja i aktivnosti na netu, a od ranije je poznato da korisnici više vremena koriste iOS uređaje za pristup netu.
Šta pokazuju ovi podaci: učešće Apple uređaja na netu u Kini je veće nego što su apsolutni brojevi prodaje, kontinuirano raste i trenutno čini oko četvrtine svih mobilnih uređaja.
Pritom su poređenja radi dati podaci za Samsung, koji kontinuirano beleži pad , taj pad je oko 50% za godinu dana i trenutno Samsung čini osminu mobilnih uređaja na netu u Kini.
Ovo podaci su veoma značajni, jer po meni mobilni uređaj koji ne koristi pristup netu se i ne može nazvati smartfonom.
Pritom daleko od toga da je Apple imao dobre startne pozicije za prodaju u Kini, do početka 2014. najveći mobilni operater (China Mobile) ih uopšte nije ni imao u ponudi.

@ceftriaxone: srećno :)

У задњем џепу не носим ништа. Никад. Понекад се нађе неки рачун или нека новчаница, али све дебље од тога никад.
Тако да то дефинитивно није узрок.
Враћам се прекосутра, у петак идем до радње па се јављам. Надам се да ћу имати лепе вести [emoji1]
srećno

Prezadovoljan sa ip6 64gb. :) telefon je toliko dobar da je neverovatno , ima polu ipad UI dakle razlikuje se dosta od ip5s npr tastatura safari itd sve u svemu maLi avion :)

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    92.8 KB · Pregleda: 229
  • image.jpg
    image.jpg
    166 KB · Pregleda: 234
  • image.jpg
    image.jpg
    158.3 KB · Pregleda: 251
  • image.jpg
    image.jpg
    190.5 KB · Pregleda: 247
Šta će ti ta folije, dzabe ružni fon :D

Nije folija staklo je :-DDD Tempered Glass :-D

Prilozi

• 2015-01-07-080.jpg
    2015-01-07-080.jpg
    111.8 KB · Pregleda: 216
Vidi se da je staklo, nije se zalepilo po ivicama [emoji1] kao kod mene na g2

Fora je sto je staklo malo van gabarita, i reklamirao bih da sam u Dubaiu ... Jer tu ce se skupljati prasina... Sto je najgore platio sam oko 15evra to staklo jer kao ima oleobic coating itd ovo je zaista kul jer otisci na njemu su svedeni na minimum... koristicu ga dok bas ne udje stroka ispod, posle cu da jurim kod nas.

Poslednja izmena:
meni ni malo nije ruzan :-D Nekako mi sve klizi bez futrole.

Prilozi

• 2015-01-07-073.jpg
    2015-01-07-073.jpg
    377.7 KB · Pregleda: 229
Poslednja izmena:
Igore, telefon je tu da ima funkciju u dnevnim aktivnostima... a to kako ce da izgleda "na stolu" ... totalno suprotna ciljna grupa (ona primarna :)). Odlicna zastita..odlican telefon. Uzivaj.

Hvala :) Nadam se da je ovaj apple case biti zaista dobra zastita , jer mi je najlepsi sa njom :-D

Igore, telefon je tu da ima funkciju u dnevnim aktivnostima... a to kako ce da izgleda "na stolu" ... totalno suprotna ciljna grupa (ona primarna :)). Odlicna zastita..odlican telefon. Uzivaj.

+1 A i lakse ce da ga proda ako resi.

Ovih dana sam se malo razočarao u kvalitet fotografija koje 6ica pravi po kafanama u uslovima lošeg svetla. Previše šuma, duge ekspozicije... šta znam, moram da uporedim sa nečijim tuđim da vidim kakve su njima slike.

Meni se bas cini da takve zastite smanjuju upotrebnu vrednost telefona.
Ekstremno sticenje telefona me uvek podseti na drzanje daljinca obmotanog najlonom. [emoji37]

Samo sto daljinski mozes da nadjes za 10e dok zamena maske/ekrana cesto bude skuplja od samog telefona. Poznajem toliko ljudi koji su alergicni na ogrebotine po lajsni ili ekranu... tako da ih potpuno razumem.
Isto tako nikad necu razumeti klasifikaciju telefona na lepe i ruzne...

Poslednja izmena:
Ovih dana sam se malo razočarao u kvalitet fotografija koje 6ica pravi po kafanama u uslovima lošeg svetla. Previše šuma, duge ekspozicije... šta znam, moram da uporedim sa nečijim tuđim da vidim kakve su njima slike.

evo ti sample od sinoc skoro pa je mrak bio. Postavio sam u full res ali svaki sajt malo kompresuje fotku pa uzmi u obzir to orig foto size je 4.5MB

http://i.imgur.com/YIPedBo.jpg

Probaj u zatvorenom... sigurno ce biti suma.

Sta konkretno da fotkam? Fotkacu veceras samo recite sta pa kada dodjem kuci uploadujem.

Edit: Talkodje od sinoc fotka http://i.imgur.com/StWX6TX.jpg

Dakle stock app bez podesavanja ekspozicije, samo auto i opalio. Postavicu veceras fotke sa manuelnim podesavanjima ekspozicije, i stock app za fotkanje samo da ne zaboravim :-D

Edit #2: evo fotke iz Hrama : http://i.imgur.com/iEb1L38.jpg

Poslednja izmena:
Naravno da ce biti suma na losije osvjetljenim mjestima, sto se najbolje vidi na licu dekice na prvoj fotografiji ispred hrama. Mogu misliti kako su tek lose u zatvorenim mracnijim prostorima...

Videću kad bude prilike da napravim neke diskretnije fotke bez ljudi pa da postavim, znatno su gore od ovih fotki hrama.

Ma fotke sa telefona tu su samo za "Ne daj Boze" znaci da se nadje u nevolji kada aparat nije tu, eto meni je to sinoc bilo :) Samo sam otisao tamo bez icega sto je najgore i bez rukavica i zaledio sam se :)

EDIT: Sumrak oko 16h fotkana u hodu :) : http://i.imgur.com/dyEUQvK.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno