Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Yahoo-ova analitička kompanija Flurry pratila je aktivacije mobilnih uređaja tokom Božića (19-25.12.2014) i po svemu sudeći iOS uređaji su zabeležili odličnu prodaju za Božić.
Prema njihovim podacima 51.3% aktiviranih uređaja je proizveo Apple, drugi je Samsung sa 17.7%, treća Nokia sa 5.8%, četvrti Sony sa 1.6%...
idevices-holiday-week.jpg

Kad se radi o pojedinačnim modelima, iPhone 6 je na prvom, a iPhone 6 Plus na petom mestu.
Takođe je vidljivo da se udeo phableta povećava, a udeo tableta opada:
formfactor_hires_vf.jpg

izvor: http://9to5mac.com/2014/12/30/iphone-ipad-gifts/

у којој то држави?

ma to je zato sto se napokon prodaje u Srbiji :)

U BGu samo iphonei na stolovima sljaste.

i ja sam nesto odlepio u poslednje vreme i stuko 70$ za kredit.Kupio neki program za mac i ovo ostalo otislo na gluposti.

Nisam dugo kupovao,jer mi je bio zakljucan nalog i morao sam da se macujem,al sam zato za mesec dana sve nadoknadio propusteno :)

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Komleks cist, zelja za poistovecivanjem sa zapadnjackim potrosackim drustvom, valjda misle da se njime teleportuju sa stola u Uscu na sto negde u petoj Aveniji. Onaj ko zaista voli taj ios i tehnoglogiju verovatno ga ne vadi iz dzepa.

A onda ljudi koji imaju komplekse da ne ispadnu kompleksasi drze telefon u dzepu ali ne propuste da gledaju tudja posla? Dajte ljudi iskulirajte to je samo telefon ne lozite se da ste nekompleksasi a najbitnije vam je sta drugi rade.

Poslednja izmena:
Искривио ми се ip6!!!!!
Горе код тастера за звук! Јутрос сам га извадио из футроле и приметио да је ивица оштра са леве стране екрана. Мало боље сам загледао и скапирао о чему је реч!
Ваљда ће ми га заменити! Тел је купљен у Италији.

Obican ip6 ? Krv ti,das 700e i iskrivi se razloga bez..

Обичан, обичан! Још сам у шоку!
Баш сам се пазио да га не држим у џеповима. Можда пар пута док сам се обувао и то је то. Кад седим, увек га држим у торбици или у јакни, никад у џепу или на столу :)

Sta reci..
Nista ostaje ti da ga zamenis pa prodas i kupis dva telefona za taj kes :) neka jedan bude oneplus one a drugi mozda meizu mx4 ? :)

Poslednja izmena:
Ма нећу да га продајем :) Свиђа ми се како ради, скроз сам задовољан!
Само ћу да га заменим. Надам се да бар неће бити проблема.
Ако је неко вољан да види из прве руке како изгледа, нек се јави :)
Можда Гизмо направи тест са савијеним телефоном :)

Pa mozes li da slikas i postavis sliku? Nije da me nesto zanima, vidjeli smo vec to sve :d ali eto, bas me zanima koliko je iskrivljeno.
Sta bi bilo da si uzeo 6+... :d

Postavi sliku. Stvarno bedak da se tako nesto desi.:(

Тренутно немам бољу слику. Али се надам да ћете видети и на овој.
Под руком се осети је екран испупчен на ивици.
309fa539bae6006144be5881fe69aaca.jpg

Izgleda da je taj deo kod volume tastera stvarno osetljiv. Nije mi jasno kako nisu to ojacali naknadno ili pre masovne proizvodnje skontali? Svaki put po neki problem sa ne-s serijom.

Нису га носали по џеповима [emoji23]
Заиста сам био максимално пажљив. Није ми испадао, а и да јесте, не би ово настало од тога.

Bedak. Mislim da si ti bas pisao o tome kako je neki ''nas'' lik (u VB valjda) lepo objasnio da je slucajno razbio staklo na nekom ajfonu i da su mu dali potpuno nov telefon zbog toga sto nije izmisljao neke price. E pa realno je i tebi da zamene uredjaj, posebno ako je taj ip6 u mint stanju a i to je definitivno njihov propust.

Jako je cudno to...ja plus non stop drzim po dzepovima i nista.Jel si sto posto siguran da ga nisi kupio sa tom greskom?

Па није баш каомда читава планета није кулала како се телефон криви и сад си шокиран :Д

Ја мој држим у елаги "каменој" назвао бих ке футроли, надам се да се тако нешто неће дешавати :) ПС на слици не видим ништа

Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Realno meni je to sve pomalo smesno,uvek neke price i opet prica i tako u krug.
Ni meni a ni nikom koga poznajem nije se ovo desilo a ni greske koje su se pricale za 5,5S..
Po meni ovo je fabricka greska koju on nije primetio..

O tome ti pricam :) sve te price ne piju vodu,ljudi i dalje misle o iphonu i zele da imaju iphone :)

Realno meni je to sve pomalo smesno,uvek neke price i opet prica i tako u krug.
Ni meni a ni nikom koga poznajem nije se ovo desilo

Ceftriaxone je tu 4 i nesto godine i sa skoro 2000 postova. Sigurno covek nema sta da laze. Ko ga zna, zna da je to sasvim normalan lik, a ne paljevina.

Potpuno mi je neverovatno da neko i dalje brani Apple i onda kada mu pred nos doneseš dokaz, crno na belo. I ja imam iPhone 6 i verujem liku da se telefon iskrivio.

Ja nešto kontam da su ti koji se krive zapravo iz prve serije. Isto je bilo i sa iP5 koji se ljuštio pa su već u narednoj seriji to sredili i svi su bili ok (ne računam one koji namerno grebu i skidaju farbu).
Jel ima neko problem sa telefonima kupljenim kod nas? Kako naši operateri reaguju i da li se vrši zamena uređaja kao što to rade u svim civilizovanim zemljama?

Можда јесам оћоравео, али ми чуло додира и даље функционише како треба. Дефинитивно је телефон био потпуно исправан кад сам га купио. Да сам први коме се ово десило, па и да помислим да је можда баш мени запао фелеричан, али пошто се зна да је десетине људи имало проблем, онда је већа вероватноћа да је стигао исправан, али се временом искривио.

Оно што не могу да проценим је време кад се ово догодило. Чим ми је стигао, убачен је у футролу, бампер или како већ то зовемо, и од тада сам га само понекад вадио, чисто кад неко баш запне да види како изгледа. У џепу ми никад није стајао док седим. Док шетам понекад, ал како је сад било врло хладно последњих недеља, готово увек је био или у торбици или у џепу од капута. Десило ми се пар пута да седнем у ауто с телфоном у џепу, али сам га врло брзо вадио из џепа. Баш бедак.

Мало сам читао по интернету и видим да су поједини имали проблем са заменом. За који дан се враћам у Италију, па ћу отићи до Apple store и пробати да га заменим. Претпостављам да код нас још увек немам где да га однесем све и да хоћу?!

Bas iz ovih razloga ja imam averziju prema ajfonima koju nemaju oznaaku S,uvek im nesto fali.

@drgonzo

Taj sto je predstavio te podatke nije naravno naveo sta je tacno analizirano, pretpotstavljam da je u pitanju najverovatnije samo traffic na Baidu. Isto spinovanje podataka vrsi i sam Apple na grafikonima tokom prezentacije na kojima su prikazani procenti, ali kada bi se sve to pretvorio u realne brojke dobije se potpuno drugacija slika. Evo podataka o stvarnom trzisnom udelu:

http://www.bloomberg.com/news/2014-...artphone-share-triples-as-apple-declines.html

Xiaomi(16%)>Samsung(14%)>Lenovo(13%)>Huawei=Coolpad (ova dva brenda dele ovo mesto sa po 9%)>Vivo(6%)>Apple(5%), prosle godine 6%. Ovo su podaci pre pocetka prodaje iPhone 6. Na osnovu clanka, Xiaomi je dobio 11% za godinu dana, cisto sumnjam da je Apple uspeo ikakvom magijom da presisa i ovaj Vivo, a kamoli ostatak.

@iskrivljeni iphone

Retko ko moze da napravi proizvod koji ce u toliko velikim serijama imati 0 defekta (menjaj to).

@moj post od ranije

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?325975-iPhone-6-iPhone-6-Plus&p=3969093#post3969093

Pojedincima sam obecao podatke o nekom materijalu koji sam pominjao u postu na gornjem linku. Podatak sam dobio pre nekih ~20 ak dana, ali nikako da nadjem vremena da napisem na forumu: U pitanju je rucno mesana legura aluminijuma (po narudzbini, neki covek u Bg-u pravi), A356/SiC/G (mozda nije 100% tacna oznaka, ali oko 90% jeste), generalno ovaj SiC je cini jako teskom za obradu jer je to materijal koji se stavlja na brusne ploce - tocila. Tocila se sluze za ostrenje alata, tako da generalno tesko da postoji tradicionalni alat koji moze obradjivati ovu leguru, a da ga ona na kraju obrade ne "pojede", oljusti itd.

Vrh Dno