Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
interesantna chinjenica.

pre par meseci kad se vodila polemika da li je gpu majning mrtav ili ne, mnoge ovde sveznalice su savetovale ljudima da kupuju iskljuchivo koine, umesto HW-a.
neshto je bilo u smislu da svako ko savetuje da se kupuje hw je glup odnosno zlonameran.

hw od tada vredi manje 20% plafon, a koini 2-3 puta manje.

ajmo struchnjaci, malo objashnjenja ako nije problem :D

Jos ako u celu pricu ubacis i kointelekt, gde se za mesec dana otplatilo oko 40% ulozenog bez mnogo muke :)
Za graficke ce uvek imati nesto da se kopa...

interesantna chinjenica.

pre par meseci kad se vodila polemika da li je gpu majning mrtav ili ne, mnoge ovde sveznalice su savetovale ljudima da kupuju iskljuchivo koine, umesto HW-a.
neshto je bilo u smislu da svako ko savetuje da se kupuje hw je glup odnosno zlonameran.

To dođe isto. Novcicima je pala cena i onim koji su majnovani i onim koji su kupljeni.

Nije isto. Ako odmah sve sto iskopas menjas za dolare, nikako nije isto.

Pa nije baš tako jednostavno...
Ako gledaš sa strane trade-a, ko je ušao u bitcoin pre par meseci uz shorting je veoma fino zaradio... mnogo više nego kopanjem, 1:1 ulaganje.
Sa druge strane, long term holdere ne zanima trenutna cena... neće sigurno sad prodavati i izlaziti iz cele priče.

Iluzije su 1000x rast kao što smo videli prethodnih godina. To možemo da zaboravimo a kao i uvek, opstaće samo najjači :). Bilo rudar, trejder ili holder.

opet savetujete ljude da se kockaju, tzv "shortovanje" nije nesto sigurno to je isto kao da kazemo eto moze lepo da se zivi i zaradjuje od kladionica, da moze , ali malo sutra

Ipak i kad ide short na berzi koliko njih dobije isto toliko gubi valjda vam je to jasno, cista matematika, uglavnom su najveci gubitnici oni koji dumpuju i izlaze u $ na "niskoj" ceni ali i dalje velik broj takozvanih samozvanih trgovaca itekako gubi... pogotovo kad se trend preokrene a oni i dlaje nastave da cekaju

opet savetujete ljude da se kockaju, tzv "shortovanje" nije nesto sigurno to je isto kao da kazemo eto moze lepo da se zivi i zaradjuje od kladionica, da moze , ali malo sutra

Gde si ti u mom postu video da savetujem bilo koga :)?
Ja sam long-term holder i mene samo zanima da imam što više BTC-a pre nego počne WWIII ;)
Prosečna cena me zanima što niža da bude.

A činjenica, u 2014toj, najbolji način da se uveća šteka BTC-a je bio short... u 2015 Q1 dotaknemo dno i ulazimo u bullish market.

Poslednja izmena:
interesantna chinjenica.

Jos ako u celu pricu ubacis i kointelekt, gde se za mesec dana otplatilo oko 40% ulozenog bez mnogo muke :)
Za graficke ce uvek imati nesto da se kopa...

Uboli ste u poentu. Meni je bilo truba da spominjem to jer su nas rudare jos onda nazivali svakakvim imenima i prica se predugo razvlacila. Neki ovde nikako da shvate da ne mozes uvek biti pametan i odraditi savrseno. Ovde se situacia menja svaki cas, niko nije upravu i nema pobednika na kraju. Samo je pitanje ko se kako snagdje u trenutku. Od konja smo svi ostali u plusu, od cuvanja novcica smo svi u minusu, sve se vrti u krug ;)

Rudare ne interesuje cjena btc-a vise, samo dok kojne radi rudarima je dobro,zaradjuje se € a evro je uvjek evro, na kojnetelektu se zaradjuje ko u najboljim danima mininga... ovi ostali sto trguju oni sigurno znaju sta rade, ko trguje na ovakvim oscilacijama najvise zaradjuje ;)

Obrni okreni zaradjuje se dobro u svakoj situaciji samo se ne treba nervirati bezpotrebe ;)

Moje misljenje je da cemo se brzo vratiti na 300$, dok se ovi veliki izigraju krenuce gore nadam se da im je dosta igre.

Nesto ovaj napad na BTC a i u istom momentu i na LTC kao uvek nesto ne pije vodu sto se tice LTC, dump je znatan a cena mu ide gore...

Kinezi dumpuju BTC a na BTC-e i crypty neko kupuje LTC... ispadne da nisu kinezi nimalo vazni za LTC bar se po volumenu tako cini

Poslednja izmena:
Ipak i kad ide short na berzi koliko njih dobije isto toliko gubi valjda vam je to jasno, cista matematika, uglavnom su najveci gubitnici oni koji dumpuju i izlaze u $ na "niskoj" ceni ali i dalje velik broj takozvanih samozvanih trgovaca itekako gubi... pogotovo kad se trend preokrene a oni i dlaje nastave da cekaju
Pa desilo se to da neko ko nikada nije i nema nameru da ima i jedan BTC moze doci na bitfinex ili neki drugu berzu sa dolarima i za tri puta vecu vrednost sortovati BTC.
Kod kineza pitaj boga koliko im puste ide cak i na x20.
I taj neko ko dodje sa 100k dolara i sortuje x3 ako je cena 330$ i padne na 280$ je zaradio skoro 45k dolara na padu koje nece vratiti u BTC nego ce sledeci put sortovati sa 145k. To je na 280$ vec 1500 koamda u sortu. A pored toga imamo i BTC sortere, troskove minovanja, ulaganja u nov hardver.
Zato su u zadnje vreme i oporavci slabasni a padovi sve veci i vremenski cesci.
Ali i oni su alavi, zaspace jednom i probuditi se siromasni.
To ce se desiti kada market mejkeri i veliki holderi prvenstveno kineski osete da je pogodan trenutak da se pociste preko noci svi oni koji su se navukli na besomucni sort. Za to cak ne trebaju ni dolari, deponuju veliku kolicinu BTC-a i odrade pump iz njega.
Trend se menja brutalnom silom a kada se promeni onda ce dolari ulaziti u long isto x3-x20 i tako se ustvari pravi bull. Samo treba biti strpljiv i ne iskrckati BTC ili LTC ko vec sta ima pre nego sto se to desi.

Srećna Srpska Nova Godina svima koji slave!

Stepenice kažu idemo na $100 vrlo skoro... masovna panika na chartovima ali i na redditu, twitteru, forumima. High volume dump i ne nazire se kraj... iskreno meni ovo ne izgleda dobro [emoji85] .

Onda smo ga ugasili i kod estonaca.

A mene ljudi popljuvali kada sam rekao da treba izvuci pare iz svega ovoga pre dve nedelje... Izgleda da sam i ja isto mag trgovine :)

Ma ovo je classic oversold. Sad ako ne ode bar malo gore biće još jedan mega dump.

8Nvx2Y8P

Najvise volim ove dijagrame sa cik-cak linijama koje na kraju obavezno pokazu u nebo :)

A, za dobro jutro, sub 200...

Wtf! 185

Jutro. Ko ima slabije srce neka ne gleda berzu. Btc je imao tesku nezgodu, pao je niz stepenice :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno