Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PozZ svima. Ja sam novi ćlan na forumu i najviše što me potstaklo da se prijavim je to, da li je verzija exynos bolja od snapdragon (naravno mislim na N4)? Moje dosadasnje istrazivanje ukazuje da je ove godine exynos mnogo bolji, pa cak i na antutu pokazuje mnogo vece ocene. Kao snapdragon ima malo bolju grafiku ali je exynos brzi. E sad neka mi neko kaze koja je verzija uistinu bolja i koje su prednosti ???

Verzije su iste,nema prednosti,nema mana.

Ima prednosti, exynos ima bolji audio kvalitet (tj wolfson, cije prednosti nece svako cuti) a zmaj ima bolju xda podrsku. Exynos je bolji izbor po mom misljenju.. bar za ljude koje ne interesuju mnogo custom romovi.

Pa ok mogu da razumem da zelis da zastitis svoj telefon ali meni nije jasna jedna stvar.Zadnjih 10 godina svi kukaju i pljuju samsung zbog plastike i kvaliteta izrade i sad kad samsung na svoj telefon stavi metalni ram i poboljsa znatno svoj kvalitet izrade ti ides opet to da prekrivas plastikom u vidu case-a i ne samo ti nego i milioni drugih ljudi.Kad samsung uradi fake alu izbrusenu plasticnu lajsnu oko telefona to je katasrofa i smak sveta a kad spigen uradi to isto sa svojim case-om i naplacuje to 50+ dolara onda je odjednom ta plastika najbolja i najsigurnija na svetu i nikom ne smeta sto to ima na svom telefonu+komad gume debele ko djon.

Nisi razumeo, nemam ja primedbe na kvalitet izrade telefona (već sam napisao da je dobar i da je jedini Samsung koji mi se sviđa...)

Ne bih ni nosio stalno masku za telefon, već kada se ide negde, gde je tako nešto poželjno...
Osim što štiti telefon i kameru bukvalno sa svih strana, ne izgleda uopšte loše 😉

I da, posle kada se prodaje telefon može da se stavi da je stanje 9.9/10 baš zbog te spigen maske ...
Zato sam i prodao G2-u po ceni od 250 € za par sati jer je telefon bio kao nov.

Što se tiče gabarita - *** kompromis na koji se mora pristati, ali zato kada padne na beton/parket/ neće pući displej koji je sigurno par stotina evra 😉

Ima prednosti, exynos ima bolji audio kvalitet (tj wolfson, cije prednosti nece svako cuti) a zmaj ima bolju xda podrsku. Exynos je bolji izbor po mom misljenju.. bar za ljude koje ne interesuju mnogo custom romovi.

Pa tako nešto, mada mislim da je podrška za oba telefona na xda prilično slaba ...

Poslednja izmena:
Pa ima prednosti i mana u skladu sa tim sta ocekujes od N4 😉

Nisi razumeo, nemam ja primedbe na kvalitet izrade telefona (već sam napisao da je dobar i da je jedini Samsung koji mi se sviđa...)

Ne bih ni nosio stalno masku za telefon, već kada se ide negde, gde je tako nešto poželjno...
Osim što štiti telefon i kameru bukvalno sa svih strana, ne izgleda uopšte loše 😉

I da, posle kada se prodaje telefon može da se stavi da je stanje 9.9/10 baš zbog te spigen maske ...
Zato sam i prodao G2-u po ceni od 250 € za par sati jer je telefon bio kao nov.

Što se tiče gabarita - *** kompromis na koji se mora pristati, ali zato kada padne na beton/parket/ neće pući displej koji je sigurno par stotina evra 😉

Ma nisam ja tebe ni kritikovao,normalno da zelis da zastitis tel i normalno da ce ga u tako perfektnom stanju prodati za vise para tako i treba.Meni je samo smesno kako je necija plastika super zastita za skup telefon i to je imba bimba kvalitet a kad neko odradi ceo telefon od istog plasticnog materijala onda je to katastrofa i los kvalitet izrade.ako me pratis.

Ja po ovom frejmu očekivao da će u času da ga potopi. 😉

Kaže prvi kvartal naredne godine 🙂

Instalacija TWRP rikaverija na NOTE 4 N910c :

1: Download TWRP 2.8.1.2, and Odin 3 Below.
2: Unzip Odin 3. Leave TWRP as is.
3: Turn Note 4 off, Now hold Power, Volume Down, and the Home button.
4 You Should Enter Download mode. Press Volume up when Prompt.
5: Plug the Note 4 into your Computer.
6: Odin 3 should recognize the Note 4, Now Click AP and find the TWRP file you downloaded.
7: Click Start.
8: Let the process finish and you are now done.

Files Needed:

TWRP 2.8.1.2: http://www.techerrata.com/file/twrp2/treltexx/openrecovery-twrp-2.8.1.2-treltexx.img.tar
Odin 3.09: https://www.androidfilehost.com/?fid=95747613655044984

Puno sam istrazivao. Exynos je 64-bit-ni a snap nije sto je ogromna razlika. Kada dodje loli-pop , svi kazu da ce exynos da zablista na lolipopu.Takodje exynos je mnogo brzi,bolji zvuk i pokazuje bar za 3000 hiljade veci skor na antutu testovima. Nzm da li su po tebi ovo beznacajne karakteristike ? A sto se tice grafike, bolja je kod snapdragona , ali je skros mala razlika.

Pitanje je da li je i Exynos 64 bita i zašto ga Samsung tako ne reklamira ...

Posle ruta (očišćen od bloat-a), twrp rikaverija, Greenify-a situacija sa baterijom se popravlja - 5h SoT, a ostalo 20% baterije...

Screenshot_2014-12-19-17-00-29.png Screenshot_2014-12-19-16-56-00.png

RUTOVANJEM SE GUBI GARANCIJA

Postupak rutovanja N910C verzije

- Download and unzip the CF-Auto-Root-....zip file (link bellow)
- If you end up with a recovery.img and cache.img file, you've extracted twice. You need to end up with a .tar.md5 file - don't extract that one
- (USB) Disconnect your phone from your computer
- Start Odin3-vX.X.exe
- Click the PDA button, and select CF-Auto-Root-....tar.md5
- Put your phone in download mode (turn off phone, then hold VolDown+Home+Power to boot - if it asks you to press a button to continue, press the listed button, or run adb reboot download command)
- (USB) Connect the phone to your computer
- Make sure Repartition is NOT checked
- Click the Start button
- Wait for Android to boot
- Done

[YOUTUBE]7bX1WJe5oxQ[/YOUTUBE]

Download - http://download.chainfire.eu/559/CF-Root/CF-Auto-Root-trelte-treltexx-smn910c.zip

Možda i najveća pogodnost rutovanja je uklanjanje reklama sa telefona, a za to je najbolja AdAway aplikacija
Download - https://f-droid.org/repo/org.adaway_51.apk

Screenshot_2014-12-19-17-08-35.png Screenshot_2014-12-19-17-08-55.png

Ako posle instalacije AdAway-a imate problem sa otvaranjem linkova u tapatalk-u, samo dodajte ona dva reda sa druge slike u whitelist (apply i restart telefona)...

Poslednja izmena:
Koliko sam ja čuo - veličina joj odgovara, mada ne može da ga koristi jednom rukom 😀

Da li postoji jedan izbor, jedna oblast, jedno takmicenje na kom N4 nije pobedio?
Svuda je najbolji u prakticno svemu samo ovde imamo ljude koji i nisu nesto odusevljeni 🙂

Pa cena im je priblizna.Inace ja sam iznenadjen velicinom nex6 u odnosu na n4,znao sam da je veci tel ali da zakloni ceo n4 to je stvarno preterano jos ova erika ima male ruke pa to izgleda jos ekstremnije.Dobro je da sam odabrao n4.

Kako bi legao neki čist android na Note 4 ...
To bi bilo idealno 🙂

Poslednja izmena:
Sto se brzine tice mislim da Samsung od Alphe i Note 4 nema vise probleme kakvih je bilo ranije. Ima ih naravno, najvise sa RAM-om ali mislim da ce i to do S6 dodatno da optimizuju. Ili da dodaju jos 1GB. :d
E sad izgled... meni ne smeta, posebno ne sa Note 4. Razumem ljude kojima previse sljasti ali... sljasti i iOS pa se skoro niko ne zali, samo kazem.

Eto dolaze i teme sad pa ce valjda svako moci da odabere sta mu odgovara.

Ma to sad svi vise po inerciji i navici kritikuju samsung software... od S5 i N4 te kritike nisu vise osnovane.
Ja nikad ne bih uzeo cist android ispred N4 software-a, nevezano za olovku.

Sad sam stavio da mi na svaka 3 sata menja lock screen sliku, cesto se bas prijatno iznenadim sa slikama koje se pojave 🙂 Vise ni otkljucavanje telefona nije dosadno, nikad ne znas sta ces da vidis 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno