Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa cekaj prvo da se pojavi i rasprodaju dovoljnu kolicinu s6 telefona, bice i lolipopa (koji ce opet verovatno sa druge strane da ubije autonomiju kao sto im je obicaj)!

http://www.benchmark.rs/vesti/galax...gli_preskociti_android_5.0.0_azuriranje-53740

Kako je moguce da smo vec stigli do februara sa Lollipop-om?
Prvo su bile najave kraj novembra, pa decembar, pa januar, sad vec februar... Prvo je bilo price da ce N4 biti prvi sa L, medjutim S5 vec uveliko dobija, dok N4 koji im je trenutno top uredjaj i ne planira skoro izgleda...
Jako me nerviraju sa svojom potpuno neorganizovanom poslovnom politikom, tj nedostatkom iste.

Pa valjda treba da se zna neki red,ja bi pre rekao da si ti neorganizovan 🙂.Valjda je red da update dobije telefon koji je izasao pre tj.koji je stariji.Po tvojoj logici prvo treba da diplomira student koji je upisao prvu godinu faksa a tek onda onaj na cetvrtoj godini.Mada od kad imam n4 ni ne zanima me update,to mi je bilo bitno dok sam koristio nexus a ovde i kad dodje lollipop izgledace slicno ili isto kao i sad.tako da...
Inace evo posle dve nedelje prezadovoljan sam sa n4,stvarno su se popravili i hw i sw i tw mi je bas ok.Zena ima S5 sa kojim sam takodje odusevljen.Kad na pocetku godine izadje s6 mislim da ce oduvati sve sa trzista ali bukvalno i ovo vam tvrdi nexus fanboy.

Baterija ništa posebno za nekoga ko dolazi sa G2 telefona 🙂

4.5 - 5 sati SoT

Definitivno su dijagonala i rezolucija pojele deo baterije kao i kod G3 modela.
Još ovo gore važi za rutovan telefon - očišćen od gluposti, adaway instaliran, greenify ...

Xposed više ne radi, nego što radi na ovom telefonu - čim se instalira S Healt aplikacija prestane sa radom i telefon postaje trom 🙁
Ovaj xposed modul za Note telefone isto tako loše radi - https://play.google.com/store/apps/details?id=ma.wanam.xposed

Ono što je dobro kod baterije je da se brzo puni :

~ 90 minuta sa čekiranom fast charging opcijom
~ 2 sata kada FC opcija nije aktivirana

Poslednja izmena:
У која разлика пола сата🙂. Батерија исто ништа посебно.

У која разлика пола сата🙂

Mozda nije neka razlika u tom mislu (fast vs stock) ali je uspeh sto 3220 mAh napuni za samo sat i po (pa i 2h) + ima krstenu autonomiju.

Poslednja izmena:
Jel to niste zadovoljni baterijom? Sta bi vi hteli da se napuni za 15 min i da traje 15 dana i tata bi sine.

Koji ste vi seceri. Samo vas gledam. Vi bi ste da vozite Ferrari a da trosi 4 l/100km i to PLINA A?
NISTE VI ZA OVAJ TELEFON. JER NE ZNATE DA CENITE ONO STO NUDI.

E samo mi nije jasno sta sad fali bateriji ?
Pa ja kidam telefon i traje dan i po... uz to se napuni jako brzo... daj ljudi ne trazite sad dlaku u jajetu 😉
I iskreno nesto i ne razmisljam o ovoj lizalici, tako da slobodno moze doci azuriranje i u martu sto se tice mene

G2 se od 0-100% napuni za ~2h, pa drži jače. Čovek je prešao sa g2, normalno da nije oduševljen kao neki

Ne razumeju ljudi 🙂
Poenta priče je da je baterija na telefonu od 280 € bolja nego na Note 4 koji košta 745 € (cene sa "logične" radnje - nov sa 2 godine garancije)
I još na tom mnogo jeftinijem telefonu ne gubiš garanciju ako ga rutuješ, što nije zanemarljivo gledajući cenu N4-e ...

Znači baterija na N4 je dobra, i ništa joj ne fali - samo eto mogla bi da bude mnogo bolja (kao što su druge komponente ovog telefona) 😉

Poslednja izmena:
Ne koristiš isto telefon. Pitacu te za par meseci kad izgustiras kao G2 ostaneš na Stock + Root i koristiš normalno telefon. Siguran sam da i nema isto osvetljenje.

Baterija bi trebala da bude bolja od G2 i jeste bolja, e sad korišćenje je nešto što menja trajanje baterije.

Koristim ga isto, identične aplikacije su tu ( + na g2-u su bile instalirane i ove aplikacije - Nova launcher Prime + unread plugin za njega, zooper widget pro, jedan icon pack, mx player + codec, quickpic, textra, chronus ...)

Ovi gori rezultati za SoT od 4.5/5 sati su sa auto osvetljenjem, a ono je sve samo ne mnogo blještavo 😉
+ je veći deo dana bila wifi konekcija, što će reći da sa data mogu rezultati da budu samo gori ...
Da ne pričam da je rutovan i da se koristi greenify...

Veličina displeja, rezolucija, olovčica, raznorazni senzori - oni su odgovorni, a ne način korišćenja telefona 🙂

Poslednja izmena:
Kako samo 4.5h sot-a.. ? Ja sam citao da to lagano uz prosecno koriscenje ide na oko 7h i da je samsung presao na fenomenalan 2k ekran koji se po potrosnji maltene ne razlikuje od proslogodisnjeg panela ?

Poslednja izmena:
Poenta priče je da je baterija na telefonu od 280 € bolja nego na Note 4 koji košta 745 € (cene sa "logične" radnje - nov sa 2 godine garancije)
Koja logika. Pa i baterija na telefonu od 150€ je bolja nego na tom i od 280€ i na tom od 745€ i šta to govori. Ništa naravno.

A opet, ljudi ovde misle da je note 4 najbolji telefon na svetu u svakoj kategoriji i ne mogu da shvate da nekom nije ništa posebno tako da se navikni na vreme.

U tim testovima baterija (radjenim na istom osvetljenju) ima cudnih rezultata.. npr u anand testovima N4 i IP6 imaju slicne (i odlicne) autonomije koje su u samom vrhu (bar sto se tice surfa). Jos neki testovi pokazuju slicno stanje ali ima i onih u kojima je razlika u korist N4 (bench) ili IP6+ (neki nemacki test, sad cu da postavim SS). Z3 rezultati se poklapaju skoro u minut (gizmo bench test i ovaj nemacki npr) dok anand jos uvek nema test Z3. Cini mi se da i OPO ima ujednacene rezultate autonomije u vecini testova.

gFExSUV.jpg

Vreme punjenja baterije je otprilike isto kao u 99% testova do sada (bez FC opcije)
u7KwsL9.jpg

Tako da ispada da ni testovi na istom osvetljenju nisu skroz pouzdani, upotreba u zemlji Srbiji sa ocajnim 3G/H+ mrezama je posebna prica a i to varira zbog signala i pokrivenosti a na kraju i od nacina upotrebe, logicno.

Poslednja izmena:
Капирам ја све то. Није да пљујем онако него сам рекао своје мишљење поводом тога што ми се не допада. Нисам од оних који хвале свог коња и фанбој једног уређаја и бренда. Телефон је одличан само ето причамо о детаљима који би могли да буду бољи и који мене интересују.

Meni baterija sa mojim koriscenjem traje dan i po.SOT je individualan i zavisi od toga koliko i kako se koristi telefon,ono sto je meni bitnije je stand by i da nema nekog naglog pada preko noci.Ja sam veoma zadovoljan baterijom i smatram da nema bolje a koristio sam bukvalno svaki flagship telefon.a ovde je baterija lako zamenljiva tako da me apsolutno ne boli glava i ne razmisljam o tim brojkama.

Капирам ја све то. Није да пљујем онако него сам рекао своје мишљење поводом тога што ми се не допада. Нисам од оних који хвале свог коња и фанбој једног уређаја и бренда. Телефон је одличан само ето причамо о детаљима који би могли да буду бољи и који мене интересују.

+1

Baš tako...

Poslednja izmena:
Koja logika. Pa i baterija na telefonu od 150€ je bolja nego na tom i od 280€ i na tom od 745€ i šta to govori. Ništa naravno.

A opet, ljudi ovde misle da je note 4 najbolji telefon na svetu u svakoj kategoriji i ne mogu da shvate da nekom nije ništa posebno tako da se navikni na vreme.

Ima i Nokia 3310,kojoj baterija traje 3 dana.I iphoneu 6 baterija sigurno ne traje 2 dana tako da...Svakom telefonu SVAKOM baterija traje s ajakom upotrebom 1 dan.Ko hoce to da shvati,hoce,oni koji nece,nece.
Pljuvacima Notea 4 neke stvari ne mozes dokazati jer oni su super znalci i da,oni mrze Note 4.
Puni oglasi jeftinih retro telefona pa ko voli izvolite narode.

Logika je dobra, i jedino moguća jer se upoređuju dva telefona iz 2013-e i ove godine ...
Ako baš hoćeš da koristiš telefon samo za pozive bilo je i takvih primera u g2 temi 😀

b2f5cfcc526bc86e5878d47d149ca09b.jpg

Nego razmišljam da kupim ovu masku 🙂
Jeste skupa, ali deluje odlično !

note4maintitle0019layer3.jpg

http://www.ebay.com/itm/Spigen-Neo-...t=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item3f4209261a

Poslednja izmena:
Izgleda katastrofa meni,ne znam zasto unakazujes telefon,razumem neki silikon kao zastitu od pada ali ovo mi je totalno nakaradn😵d cega zelis da ga zastitis nuklearnog napada?

Kako od čega ?
Pa od pada, a i kamera je prilično isturena na zadnjoj strani što je vrlo loše za staklo kamere ...

Pa ok mogu da razumem da zelis da zastitis svoj telefon ali meni nije jasna jedna stvar.Zadnjih 10 godina svi kukaju i pljuju samsung zbog plastike i kvaliteta izrade i sad kad samsung na svoj telefon stavi metalni ram i poboljsa znatno svoj kvalitet izrade ti ides opet to da prekrivas plastikom u vidu case-a i ne samo ti nego i milioni drugih ljudi.Kad samsung uradi fake alu izbrusenu plasticnu lajsnu oko telefona to je katasrofa i smak sveta a kad spigen uradi to isto sa svojim case-om i naplacuje to 50+ dolara onda je odjednom ta plastika najbolja i najsigurnija na svetu i nikom ne smeta sto to ima na svom telefonu+komad gume debele ko djon.

E bogami si dobro objasnio covek. Posebno je dobro sto i onako ogroman telefon jos dodatno povecavas!

PozZ svima. Ja sam novi ćlan na forumu i najviše što me potstaklo da se prijavim je to, da li je verzija exynos bolja od snapdragon (naravno mislim na N4)? Moje dosadasnje istrazivanje ukazuje da je ove godine exynos mnogo bolji, pa cak i na antutu pokazuje mnogo vece ocene. Kao snapdragon ima malo bolju grafiku ali je exynos brzi. E sad neka mi neko kaze koja je verzija uistinu bolja i koje su prednosti ???

Pa ok mogu da razumem da zelis da zastitis svoj telefon ali meni nije jasna jedna stvar.Zadnjih 10 godina svi kukaju i pljuju samsung zbog plastike i kvaliteta izrade i sad kad samsung na svoj telefon stavi metalni ram i poboljsa znatno svoj kvalitet izrade ti ides opet to da prekrivas plastikom u vidu case-a i ne samo ti nego i milioni drugih ljudi.Kad samsung uradi fake alu izbrusenu plasticnu lajsnu oko telefona to je katasrofa i smak sveta a kad spigen uradi to isto sa svojim case-om i naplacuje to 50+ dolara onda je odjednom ta plastika najbolja i najsigurnija na svetu i nikom ne smeta sto to ima na svom telefonu+komad gume debele ko djon.

Slazem se,nikada nisam stavljao te zastitne obloge ni na S2 ni S3 ruzno mi je to,a telefon ako padne pao je i sta ti Bog da.

Nazad
Vrh Dno