Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ne znam, ali ja kad sam uzimao u telenoru novi telefon, i hteo sam na rate, i da platim karticom jedan deo. Nisu dozvolili da platim karticom, morao sam do bankomata da uzmem gotovinu i platim

I u VIPu daju karticama da se plati. U stvari samo karticama je i moglo na rate u pocetku.
U MTSu moze karticama sigurno sem ako za iPhone nije drugacije.

Biće 64GB iPhone 6 Plus u MTS-u, do sad je bilo samo 16GB i 128GB. Ne znam da li to da uzimam za prodaju, ili da čekam 128GB tek od sledeće nedelje... Inače, što ljudi ne vole zaključane telefone kao da su šugavi, kao mora da se spusti cena u odnosu na Simfree iako je godina dana duža garancija.

Gledajući malo oglase na MS vidim da je moja procena o padu cena pogrešna. 128gb 6ice ni nema u ponudi, a 64gb je čak i poskupeo... Posledica nedostupnosti na tržištu.

Ko normalan bi iskesirao za zakljucan telefon ( na nebitno koju mrezu , cak i ove nase) kad za iste ili malo vise para moze da uzme SF ....

Godinu dana više lakše ostvarive garancije ništa ne znači a? Navikli ljudi da kupuju švercovanu robu sa godina dana garancije...

Da ta garancija funkcionise kako treba imalo bi smisla :) ovako samo dosta potencijalnog stresa . Plus opet imas zakljucani telefon koji ce posle godinu dana da vredi puno manje od onog SF bez garancije , jer baza potencijalnih kupaca je jako manja.

Poslednja izmena od urednika:
Da ta garancija funkcionise kako treba da funkcionise imalo bi smisla :) ovako samo dosta potencijalnog stresa . Plus opet imas zakljucani telefon koji ce posle godinu dana da vredi puno manje od onog SF bez garancije , jer baza potencijalnih kupaca je jako manja.

+1

To je smešno zašto je Simfree toliko traženiji od zaključanog, kao da ljudi menjaju kartice svaki dan, pa da je bitno... Pričam za ljude koji su već na MTS-u, ne mislim na to da neko uzima novi broj da bi mogao da koristi telefon... Ovako em prođe jeftinije, em ima dve godine garancije, kakva god da je, bolja je nego jedna godina...

To je smešno zašto je Simfree toliko traženiji od zaključanog, kao da ljudi menjaju kartice svaki dan, pa da je bitno... Pričam za ljude koji su već na MTS-u, ne mislim na to da neko uzima novi broj da bi mogao da koristi telefon... Ovako em prođe jeftinije, em ima dve godine garancije, kakva god da je, bolja je nego jedna godina...

Neko više voli garanciju, drugi se odlučuju za sim free... Moj izbor je svakako garancija.

Neko više voli garanciju, drugi se odlučuju za sim free... Moj izbor je svakako garancija.

Mozda iz tvoje perspektive gledanja. Ali ovo sto sam ja napisao je misljenje vecine , u to sam siguran. Garancija kao garancija svi znamo kako funkcionise. Cak i u mnogo boljim zemljama, gde su silom zakona naterani Apple da daje 2 godine , prave problem oko te garancije. Tj ko se razume u zakon i iskoci prodje mozda ... A ko zna kako ce biti kod nas , a iskreno sumnjam ista bolje samo moze biti gore.

Uglavnom si u pravu. Tamo gde ne mogu da znam i ja kažem "mislim..." samo pitanje je kako ko protumači "činjenicu", "tvrdnju" ili "stav". Ljudi ne čitaju pažljivo! Ako nekome baš treba dokaz može i da pita "kako znaš... da li si siguran..." a ne da udara kontra-tvdnju da "nije tačno". I ne nazivam i kvalifikujem istomišljenike već njihove stavove što je potpuno drugačije (osim ako nisu vulgarni i nepristojni). Možeš da imaš više stavova i da su neki tačni a neki potpuno neodgovarajući. U celoj toj priči "najneverovatnije tvrdnje i scenariji" počinju da se usvajaju brzinom svetlosti kao "najtačniji" (recimo, da se u Srbiji isporučuje roba 3. klase). To je jednostavno zabluda i ne mogu da verujem da onda drugi forumaši to čitaju a ubrzo i oni nekim pitanjima i stavovima iskazuju istu zabrinutost. Izvini, ali to su stvarno stvari koje jednostavno moraju da se pobiju. Da li ovo forum ili pričaonica? Ako je pričaonica onda je ok, nemam zamerki više.

Treće razredna roba apsolutno nije nešto što je zabluda. Kao što sam ranije rekao pre par godina Hrvati su sudskim putem obavezali jednu kompaniju da isporučuje robu koja je namenjena zapadnom tršištu s obzirom da je utvrđeno da roba nije ista za istočno i zapadno tržište (koga zanima neka gugla)...naravno to može da zavisi od kompanije do kompanije ali pričati da je zabluda i da to jadne komanije i trgovci ne rade (bar u nekim slučajevima) je netačno.

Poslednja izmena:
U MTS-u izgleda više nema ni modela od 16GB. Kad će pojma nemam, otišao sam u par poslovnica gde kao ima po jedan i ništa. Bar da imaju telefone da možeš da okreneš da vidiš gde ima i jok... Šabanska firma realno kad može toliko da omaši tražene količine. Jedino zašto bih kupio je jer je uz 3 god i moj paket zaista povoljna cena, čak vrhunska, ali se obrukaše...

Ako neko ima insajderski info kad će nove količine nek javlja...

Nestasica je u celom svetu,nije samo u MTSu...

Što znači da je veća potražnja, sad treba povećati cene. Surovo, ali to je biznis.

Ili znaci da je manja ponuda ? :) u svakom slucaju to dovodi do rasta cena :)

Pa to tako ide. Cijenu odredjuje potraznja, i prodajes je za onoliko koliko moze, a ne koliko vrijedi shodno ulozenom. :)

Samo bahato, da se izvuče što više keša :d

@Gizmo, pre pola sat vremena sam se vratio iz trznog centra Plaza u Kragujevcu, i na stanju imaju 128gb 6+, ako si njega trazio, pa ih mozes kontaktirati u vezi detalja. Nisam siguran koje je boje tho.

+1 Ja sam kod Telenora i sigurmo ne bih menjao telefon bar toliko godina koliko je ugovor. E sad sto nema toliki izbor iPhona a pogotovo sto su zacepili sa paketima u odnosu na MTS to je druga prica.

@Gizmo, pre pola sat vremena sam se vratio iz trznog centra Plaza u Kragujevcu, i na stanju imaju 128gb 6+, ako si njega trazio, pa ih mozes kontaktirati u vezi detalja. Nisam siguran koje je boje tho.

Kasno je sad, uzimam sutra u ušću iPhone 6 Plus 64GB verziju, a i ko će da se cima iz Beograda do Kragujevca.

Kasno je sad, uzimam sutra u ušću iPhone 6 Plus 64GB verziju, a i ko će da se cima iz Beograda do Kragujevca.

Pa kad odeš u Ušće pre potpisivanja ugovora zamoli da pozovu Kragujevac i da provere..ako imaju mogu da ti rezervišu i pošalju telefon za Beograd.

Hmmm, imaću to u vidu, hvala.

edit:

Pitanje je šta se više od ta dva traži 64GB ili 128GB jer hoću što pre da prodam, ali opet po nekoj normalnoj ceni. Ja sam stavio iPhone 6 Plus za 64GB za 60 evra manje u odnosu na KP prodavce sa Simfree verzijama, ali očigledno ni to nije povoljno. Ja sam mislio da će već neko da me kontaktira, ali ništa... Polako onda, kad stigne pa neka tako stoji u vakuumu, pa za koliko ode, ode, ali neću odmah da ga dajem bud zašta.

Poslednja izmena:
Hmmm, imaću to u vidu, hvala.

edit:

Pitanje je šta se više od ta dva traži 64GB ili 128GB jer hoću što pre da prodam, ali opet po nekoj normalnoj ceni. Ja sam stavio iPhone 6 Plus za 64GB za 60 evra manje u odnosu na KP prodavce sa Simfree verzijama, ali očigledno ni to nije povoljno. Ja sam mislio da će već neko da me kontaktira, ali ništa... Polako onda, kad stigne pa neka tako stoji u vakuumu, pa za koliko ode, ode, ali neću odmah da ga dajem bud zašta.

Na oglasima juče nije bio nijedan 128gb...

64GB cak ni u USA nema u apple store-ovima, samo online i ceka se oko 2 nedelje

Na koju je foru MTS izbunario sad 64GB modele da mi je znati :) Opet ne znam šta mi se više isplati, baš sam pričao sa jednim čovekom na KP, prodavao iPhone 6 Plus 128GB koji je uzeo iz MTS-a, držao oglas na 880 evra i nije uspeo da ga proda... Ej bre, 880 evra... Šta kao ovi šverceri prodaju svaki dan nekoliko komada po 1050 evra ko od šale, a čovek koji nudi zaključan za 170 evra manje nije uspeo da ga proda. Pa za koliko hoće ljudi zaključane, za 300 evra manje od Simfree? Neverovatno.

Koliko sam procitao pre neki dan valjda tek svaki treci iphone koji se proda je ip6 plus. Mozda zbog toga ne mozes da ga prodas.
Cenim da si uzeo obican ip6 ne bi imao vecih problema pri prodaji..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno