Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Priča o "neophodnoj potrebi" za otključanim telefonom je na nivou tinejdžerskih priča. Kao da menjate kartice na nedeljnom nivou pa zavisite od toga. I nosite onu iglicu za vađenje sima sa sobom :) Sve ima svoju cenu.

^Bila nekad frka kad su se koristile one nakaradne kartice pa si non stop bio u neizvesnosti da li ce raditi nakon sledeceg apdejta i sl. Posebno sa iP 4, bb 4.11 i gevey karticama. Problem sa zakljucavanjem nemam ukoliko je zakljucan na mog operatera. Inace operater i telenorovog call centra mi je rekao da nakon isteka ugovora telenor besplatno otkljucava iP. E sad koliko je to tacno i da li je taj operater znao sta je govorio, nisam siguran u potpunosti.
Nego, sta se desava ako uzmemo iP zakljucan na crnogorski ili madjarski telenor. Hoce li raditi na nasem telenoru?

Ovo vec postaje frustrirajuce. Skoro dve nedelje zivkam ove u telenoru u nadi da ce dobiti nove kolicine i nikad nista. Stalno govore kako ce biti za koji dan ili da nemaju tacnu informaciju i da se strpim. I tako vec skoro dve nedelje. Danas sam nesto popizdeo i nazvao mts (bas sam bio ocajan kad sam to uradio) i oni me otkace jer nisam korisnik ni jedne njihove usluge. Cak nisu razmatrali opciju da pisem neku molbu ili bilo sta drugo. Ja ne znam sta je ovo trebalo telenoru da uveze neku mizernu kolicinu i da drzi korisnike na tihoj vatri. Da sam kojim slucajem bio telekomov korisnik i ostvario mogucnost da uzmem iP na rate, ne bih se ni sekund neckao. Ja ne znam sta se desava sa ovim ljudima. Na svu muku se jos pitam koliko njih je pre mene na cekanju za iP kod telenora i da li cu uopste doci na red kada i ako dodju nove kolicine. Jednostavno sam bez resenja.

EDIT: rece mi drugar iz iste firme da su im danas stigle nove kolicine ali samo u sivoj ili zlatnoj varijanti a od crne ni traga. Pu oca im ocinjeg. Evo sad su i na sajtu osvezili info...

Poslednja izmena:
Ovo vec postaje frustrirajuce. Skoro dve nedelje zivkam ove u telenoru u nadi da ce dobiti nove kolicine i nikad nista. Stalno govore kako ce biti za koji dan ili da nemaju tacnu informaciju i da se strpim. I tako vec skoro dve nedelje. Danas sam nesto popizdeo i nazvao mts (bas sam bio ocajan kad sam to uradio) i oni me otkace jer nisam korisnik ni jedne njihove usluge. Cak nisu razmatrali opciju da pisem neku molbu ili bilo sta drugo. Ja ne znam sta je ovo trebalo telenoru da uveze neku mizernu kolicinu i da drzi korisnike na tihoj vatri. Da sam kojim slucajem bio telekomov korisnik i ostvario mogucnost da uzmem iP na rate, ne bih se ni sekund neckao. Ja ne znam sta se desava sa ovim ljudima. Na svu muku se jos pitam koliko njih je pre mene na cekanju za iP kod telenora i da li cu uopste doci na red kada i ako dodju nove kolicine. Jednostavno sam bez resenja.

Pa ako imaš keš rešenje je u inostranstvu naravno još jeftinije prođeš...aaa ako nemaš a silno želiš telefon,kao i svaki dobri Srbin...kreda :D

^ To resava problem ali ne uz benefite garancije. Ok, citao sam temu koju je spejs zapoceo i tu sam ostao malo zatecen ali zato je gidra imao pozitivno iskustvo sa telenorom. U njegovom slucaju je jedini problem bio sto nisu imali odmah model na stanju da mu zamene sto i nije tako strasno. Dobro, strasno jeste posebno za korisnika koji je jedva docekao da ga uzme ali nije tragicno. Inace racunao sam koliko bi me izaslo da dignem neki kes kredit na 6 meseci. Manje vise skoro isto kao i kod operatera kada bih uzimao, mozda 50e skuplje. Svejedno, sad hocu iphone sa garancijom posto sam do sada uvek bio u strahu da mi se nesto ne desi sa telefonom. Mada interesuje me vase misljenje, sta bi vi radije izabrali. Da li bi ste pre uzeli telefon koji je simfree ili telefon koji ima dve godine garancije?

I kako uopste funkcionise garancija/servis kod nas kad su u pitanju telefoni koji se kupuju na crno? Jedino resenje da se ide u inostranstvo ili valja ovih par servisa (tipa iphonesrbija itd.)?

Pa to je sasvim normalno da nemaju iPhone..
U Swiss Apple storovima i ostalim premium radnjama a takodje i u evropi iphone 6 64gb ne moze se naci vec mesec dana...
Tako daaa..ima da se nacekate

^ To resava problem ali ne uz benefite garancije. Ok, citao sam temu koju je spejs zapoceo i tu sam ostao malo zatecen ali zato je gidra imao pozitivno iskustvo sa telenorom. U njegovom slucaju je jedini problem bio sto nisu imali odmah model na stanju da mu zamene sto i nije tako strasno. Dobro, strasno jeste posebno za korisnika koji je jedva docekao da ga uzme ali nije tragicno. Inace racunao sam koliko bi me izaslo da dignem neki kes kredit na 6 meseci. Manje vise skoro isto kao i kod operatera kada bih uzimao, mozda 50e skuplje. Svejedno, sad hocu iphone sa garancijom posto sam do sada uvek bio u strahu da mi se nesto ne desi sa telefonom. Mada interesuje me vase misljenje, sta bi vi radije izabrali. Da li bi ste pre uzeli telefon koji je simfree ili telefon koji ima dve godine garancije?

Paaa za taj novac ako kupuješ iz inostranstva prosto moraš da znaš ko ti ga prodaje ili donosi...ja sam uzeo bez problema i nemam nikakav problem oko garancije.Ako se nešto desi čovek bez problema nosi tamo i servisira telefon...

@Saint...jednostavno funkcioniše,po IMEI broju...Apple daje koliko mi se čini po tome garanciju.Ne zanima ih ko je vlasnik ako je simfree naravno.

Ljudi, ajde javite na temi ako nekog iz Beograda zovu da obaveste da su stigle nove količine iPhone 6 Plus 128GB u MTS-u. Meni su zapisali podatke na jednom žutom papiriću, baš mi ne ulivaju poverenje da će me zvati kad im stigne...

Ljudi, ajde javite na temi ako nekog iz Beograda zovu da obaveste da su stigle nove količine iPhone 6 Plus 128GB u MTS-u. Meni su zapisali podatke na jednom žutom papiriću, baš mi ne ulivaju poverenje da će me zvati kad im stigne...

Ja sam odradio i na MTS-u i na Telenoru preorder bukvalno na početku kampanje i do dana današnjeg....nigde nikog.Tako da je to mrka kapa...makar za sad.

Meni je danas stigao gold 6 plus 16 GB poslat od strane MTS a Post ekspresom. Prema podacima sa njihovog sajta opremljen je iz carinskog skladišta juče oko 22h. Možda je tamo stigla i nova količina 128 - ce. Treba proveriti

Gold 6 plus od 16 gb je i jedini koji moze normalno da se kupi u slobodnoj prodaji. Sve ostalo se ceka.

Zar apple nema politiku da provajderi moraju da uvezu odredjenu kolicinu telefona? Mislim, kakva je fora, uzeti 300 6 od 16 gb, i mozda 200 primeraka ostalih 5 telefona?

Cak i da MTS nema trziste, moraju da uvezu minimum 10 000 tel. Zbog prodaje, brze garancije tj zamene, i da svaka poslovnica ima oba modela izlozena.

Zar apple nema politiku da provajderi moraju da uvezu odredjenu kolicinu telefona? Mislim, kakva je fora, uzeti 300 6 od 16 gb, i mozda 200 primeraka ostalih 5 telefona?

Cak i da MTS nema trziste, moraju da uvezu minimum 10 000 tel. Zbog prodaje, brze garancije tj zamene, i da svaka poslovnica ima oba modela izlozena.
Naravno da ne postoje ti uslovi određene količine, to ljudi lupaju godinama ovde na forumu pa se brzo usvoji kao činjenica. Samo pretpostavke i rekla-kazala. Ne možeš da uvezeš 5 komada ali ne moraš na hiljade. A 10000 komada? Ni u ludili pa nije tržište toliko. Bolje telefone (skuplje) u Srbiji ljudi menjaju u proseku na dve godine tako da imaju oni statistiku koliko iPhone ima u mreži. Procena je bila da će iP6 kupiti nešto manje od 1000 ljudi ali im je loša procena, da su nabavili u startu 1500 komada imali bi dovoljno za potrebe svoje mreže i ostatka tržišta. Ovako su izjajarili da ljudi čekaju svoje porudžbine. Oni što imaju iP5s su sledeći koji su potencijalno kupci za sledeći model za godinu dana tako da imaju procenu ali samo ako su pametni i bave se time ozbiljno a ne metodom "gledanje u šoljicu taloga kafe".

Poslednja izmena:
Ala ti smaras sa tim tvojim 'ja sve znam i uvek sam u pravu' stavom... Ja bas tvoje stavove i postove nalazim za 'pretpostavke i rekla-kazala'. Kao ono za garanciju kako unistava/usporava razvoj (a sami proizvodjaci prvi uveli garanciju da se distanciraju od boranije), npr. Ili ono da ljudi kupuju ajfone jer im treba za posao, a ne iz ceifa. Pa ono da ljudi namerno kvare telefone 22.-og meseca garancije. Svi dokazi kod tebe su u NDA i 'verujte mi, ja to radim godinama' i slicno.
Mislim, pisi sta hoces, ali da znas da dok ne podneses dokaz i tvoji stavovi i postovi su u istoj ravni sa ostalim. Neko stvara licne preferencije koga uzima kao upucenog autora i to je OK, ali ti svaki svoj post pocinjes kako imaju dva misljenja: moje i pogresno. I to smara.

Ala ti smaras sa tim tvojim 'ja sve znam i uvek sam u pravu' stavom... Ja bas tvoje stavove i postove nalazim za 'pretpostavke i rekla-kazala'. Kao ono za garanciju kako unistava/usporava razvoj (a sami proizvodjaci prvi uveli garanciju da se distanciraju od boranije), npr. Ili ono da ljudi kupuju ajfone jer im treba za posao, a ne iz ceifa. Pa ono da ljudi namerno kvare telefone 22.-og meseca garancije. Svi dokazi kod tebe su u NDA i 'verujte mi, ja to radim godinama' i slicno.
Mislim, pisi sta hoces, ali da znas da dok ne podneses dokaz i tvoji stavovi i postovi su u istoj ravni sa ostalim. Neko stvara licne preferencije koga uzima kao upucenog autora i to je OK, ali ti svaki svoj post pocinjes kako imaju dva misljenja: moje i pogresno. I to smara.

Mudro zboris ali upravo si usao u borbu protiv vetrenjaca , ali ima ih jako mnogo .

Naravno da ne postoje ti uslovi određene količine, to ljudi lupaju godinama ovde na forumu pa se brzo usvoji kao činjenica. Samo pretpostavke i rekla-kazala. Ne možeš da uvezeš 5 komada ali ne moraš na hiljade. A 10000 komada? Ni u ludili pa nije tržište toliko. Bolje telefone (skuplje) u Srbiji ljudi menjaju u proseku na dve godine tako da imaju oni statistiku koliko iPhone ima u mreži. Procena je bila da će iP6 kupiti nešto manje od 1000 ljudi ali im je loša procena, da su nabavili u startu 1500 komada imali bi dovoljno za potrebe svoje mreže i ostatka tržišta. Ovako su izjajarili da ljudi čekaju svoje porudžbine. Oni što imaju iP5s su sledeći koji su potencijalno kupci za sledeći model za godinu dana tako da imaju procenu ali samo ako su pametni i bave se time ozbiljno a ne metodom "gledanje u šoljicu taloga kafe".

Heheheh jo pa stvarno... Zar zaista misliš da naši provajderi ne znaju koliko tačno ima iPhone uređaja u Srbiji koji su kupljeni izvan Srbije????? Pa ti se busaš da radiš sa njima.Onda reci kako jeste... Napisani su sporazumi,uvezena je probna količina koja ide u 2/3 budžama po firmama a ostatak ide korisnicima.Kakve količine i gluposti...ja mislim da je prosto Apple napravio test jer postoji koliko mi se čini 200.000 + korisnika Apple-a u Srbiji na crno.Prosta računica... ;)

+1 kakvih crnih 10000 kom

Nego nisam pratio, nije mi jasna uopšte ovolika ogromna razlika u cenama izmedju Telenora i MTS-a? Kakva je to politika Telenora? Ili MTS ide i u minus samo da skupi korisnike pred privatizaciju? Meni se isplati da ponistim ugovor sa telenorom par meseci ranije, potpisem na 3 godine sa MTS i iskesiram 47000 za IP6...

^mts se kaci na budzet telekoma i verovatno mu se isplati da ima eventualni minus sto se tice iP jer u zadnje vreme ima veliki priliv korisnika. Telenor ima malo cudnu strategiju, kao da odredjeni model cenovno pripreme samo za jedan paket ili odredjenu grupu paketa. Primer za to su ti flagship telefoni gde skoro svi kostaju jedan dinar osim note4 i iP a vec na sledecem paketu gde je pretplata cca 3500 kostaju preko 35k. Tu logike naravno da nema ali je jasno da odredjene modele zele da prodaju samo premium korisnicima.

Telenor je uvek bio i očigledno ostao "premium" operater.Usluga im nije premium,al cene zato uvek jesu :)

Sto se usluge tice, stvarno nemam zamerki. Uvek su mi izlazili u susret ako izuzmemo ovaj haos oko ajfona.

Nema minusa, racunica je ista kao i za ostale telefone, samo sto iP uvozi direktno telekom

Ja sam odradio i na MTS-u i na Telenoru preorder bukvalno na početku kampanje i do dana današnjeg....nigde nikog.Tako da je to mrka kapa...makar za sad.

Dobro me podseti :D i ja sam odradio pre order 2 dana pre izlaska iPhone u srbiji i niko me jos nije zvao :)
Na to sam totalno zaboravio.

Pa 10 000 nije mnogo. Racunajuci da imate 5s, 6 i 6+ modele, u 3 boje i 3 velicine skladisne memorije. Ako se ne varam to je 27 razlicitih telefona. Daljom racunicom ispada po 370 odredjenih modela. Sto zaista nije mnogo.
Pritom nisam racunao 5C modele.

Spejs,da li bi ikada više uzeo iP preko nekog našeg operatera? :-devil-:
Jel to završena priča?

Ali to nazalost nasi ljudi ne shvataju jer mts nece napraviti korektan posao da bude zadovoljan i korisnik i provajder nego ce zaklati korisnika koji je prinudjen da sve trpi a provajder da se smeje..
Situacija koja je prisutna decenijama kod nas i koja se nece promeniti,ne znam zasto to neko stavlja pod tepih i zaobilazi...

Kakva je dostupnost iPhone 6 Plus 128GB van Beograda? Postaje mi hitno da ga uzmem na ugovor, a ako ga ima bilo gde u Srbiji, nije mi teško da se uputim tamo...

Nazad
Vrh Dno