Nego, sta se desava ako uzmemo iP zakljucan na crnogorski ili madjarski telenor. Hoce li raditi na nasem telenoru?
Ovo vec postaje frustrirajuce. Skoro dve nedelje zivkam ove u telenoru u nadi da ce dobiti nove kolicine i nikad nista. Stalno govore kako ce biti za koji dan ili da nemaju tacnu informaciju i da se strpim. I tako vec skoro dve nedelje. Danas sam nesto popizdeo i nazvao mts (bas sam bio ocajan kad sam to uradio) i oni me otkace jer nisam korisnik ni jedne njihove usluge. Cak nisu razmatrali opciju da pisem neku molbu ili bilo sta drugo. Ja ne znam sta je ovo trebalo telenoru da uveze neku mizernu kolicinu i da drzi korisnike na tihoj vatri. Da sam kojim slucajem bio telekomov korisnik i ostvario mogucnost da uzmem iP na rate, ne bih se ni sekund neckao. Ja ne znam sta se desava sa ovim ljudima. Na svu muku se jos pitam koliko njih je pre mene na cekanju za iP kod telenora i da li cu uopste doci na red kada i ako dodju nove kolicine. Jednostavno sam bez resenja.
^ To resava problem ali ne uz benefite garancije. Ok, citao sam temu koju je spejs zapoceo i tu sam ostao malo zatecen ali zato je gidra imao pozitivno iskustvo sa telenorom. U njegovom slucaju je jedini problem bio sto nisu imali odmah model na stanju da mu zamene sto i nije tako strasno. Dobro, strasno jeste posebno za korisnika koji je jedva docekao da ga uzme ali nije tragicno. Inace racunao sam koliko bi me izaslo da dignem neki kes kredit na 6 meseci. Manje vise skoro isto kao i kod operatera kada bih uzimao, mozda 50e skuplje. Svejedno, sad hocu iphone sa garancijom posto sam do sada uvek bio u strahu da mi se nesto ne desi sa telefonom. Mada interesuje me vase misljenje, sta bi vi radije izabrali. Da li bi ste pre uzeli telefon koji je simfree ili telefon koji ima dve godine garancije?
Ljudi, ajde javite na temi ako nekog iz Beograda zovu da obaveste da su stigle nove količine iPhone 6 Plus 128GB u MTS-u. Meni su zapisali podatke na jednom žutom papiriću, baš mi ne ulivaju poverenje da će me zvati kad im stigne...
Naravno da ne postoje ti uslovi određene količine, to ljudi lupaju godinama ovde na forumu pa se brzo usvoji kao činjenica. Samo pretpostavke i rekla-kazala. Ne možeš da uvezeš 5 komada ali ne moraš na hiljade. A 10000 komada? Ni u ludili pa nije tržište toliko. Bolje telefone (skuplje) u Srbiji ljudi menjaju u proseku na dve godine tako da imaju oni statistiku koliko iPhone ima u mreži. Procena je bila da će iP6 kupiti nešto manje od 1000 ljudi ali im je loša procena, da su nabavili u startu 1500 komada imali bi dovoljno za potrebe svoje mreže i ostatka tržišta. Ovako su izjajarili da ljudi čekaju svoje porudžbine. Oni što imaju iP5s su sledeći koji su potencijalno kupci za sledeći model za godinu dana tako da imaju procenu ali samo ako su pametni i bave se time ozbiljno a ne metodom "gledanje u šoljicu taloga kafe".Zar apple nema politiku da provajderi moraju da uvezu odredjenu kolicinu telefona? Mislim, kakva je fora, uzeti 300 6 od 16 gb, i mozda 200 primeraka ostalih 5 telefona?
Cak i da MTS nema trziste, moraju da uvezu minimum 10 000 tel. Zbog prodaje, brze garancije tj zamene, i da svaka poslovnica ima oba modela izlozena.
Ala ti smaras sa tim tvojim 'ja sve znam i uvek sam u pravu' stavom... Ja bas tvoje stavove i postove nalazim za 'pretpostavke i rekla-kazala'. Kao ono za garanciju kako unistava/usporava razvoj (a sami proizvodjaci prvi uveli garanciju da se distanciraju od boranije), npr. Ili ono da ljudi kupuju ajfone jer im treba za posao, a ne iz ceifa. Pa ono da ljudi namerno kvare telefone 22.-og meseca garancije. Svi dokazi kod tebe su u NDA i 'verujte mi, ja to radim godinama' i slicno.
Mislim, pisi sta hoces, ali da znas da dok ne podneses dokaz i tvoji stavovi i postovi su u istoj ravni sa ostalim. Neko stvara licne preferencije koga uzima kao upucenog autora i to je OK, ali ti svaki svoj post pocinjes kako imaju dva misljenja: moje i pogresno. I to smara.
Naravno da ne postoje ti uslovi određene količine, to ljudi lupaju godinama ovde na forumu pa se brzo usvoji kao činjenica. Samo pretpostavke i rekla-kazala. Ne možeš da uvezeš 5 komada ali ne moraš na hiljade. A 10000 komada? Ni u ludili pa nije tržište toliko. Bolje telefone (skuplje) u Srbiji ljudi menjaju u proseku na dve godine tako da imaju oni statistiku koliko iPhone ima u mreži. Procena je bila da će iP6 kupiti nešto manje od 1000 ljudi ali im je loša procena, da su nabavili u startu 1500 komada imali bi dovoljno za potrebe svoje mreže i ostatka tržišta. Ovako su izjajarili da ljudi čekaju svoje porudžbine. Oni što imaju iP5s su sledeći koji su potencijalno kupci za sledeći model za godinu dana tako da imaju procenu ali samo ako su pametni i bave se time ozbiljno a ne metodom "gledanje u šoljicu taloga kafe".
Ja sam odradio i na MTS-u i na Telenoru preorder bukvalno na početku kampanje i do dana današnjeg....nigde nikog.Tako da je to mrka kapa...makar za sad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari