Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Auuuuuuuuuuuuuuuu!
Litecoin Difficulty: 44,804
Estimated Next Difficulty: 49,268 (+9.96%)
Adjust time: After 652 Blocks, About 1.0 days
Hashrate(?): 1,482 GH/s

Izgleda da ce preko 50000

Poslednja izmena:
Litecoin Difficulty: 44,804
Estimated Next Difficulty: 46,765 (+4.38%)
Adjust time: After 33 Blocks, About 1.3 hours
Hashrate(?): 1,254 GH/s

I sa ovim se spekulise.

Uvek kad se promeni diff izgleda da ce da odleti u nebo a posle pred menjanje se stisa. Da li je vestacki ili se gase masine da ne ne nabiju diff dok proizvodjaci ne namlate malo ltc-a ???

Ma kakvi. Uvek se desi da bude peak snage kada ulete svezi asici pa se to malo normalizuje posle nekog vremena. Bar od toga ne treba praviti farsu.

A ubedljivo najbolja stvar u vezi rasta difa je ta sto ce po mišljenju nekih eksperata sa forumu, ako diff puno poraste, što se i dogodilo, puno porasti i LTC. :wc:

Pitam se pitam, koliki diff sada cekaju i koliki diff treba minimalno da bude da bi LTC ponovo bio preko 20 ? :p

Poslednja izmena:
A ubedljivo najbolja stvar u vezi rasta difa je ta sto ce po mišljenju nekih eksperata sa forumu, ako diff puno poraste, što se i dogodilo, puno porasti i LTC. :wc:

Pitam se pitam, koliki diff sada cekaju i koliki diff treba minimalno da bude da bi LTC ponovo bio preko 20 ? :p

Onoliko .......

Malo je porastao, mora jos, bar do 300.000.000.000. To ti je minimum. Zadovoljan :d

Malo je porastao, mora jos, bar do 300.000.000.000. To ti je minimum. Zadovoljan :d

cena ima veze sa diffom, a ne diff sa cenom. Kad krenu cene gore kupuju se masine. Lobi koji je pogurao btc odrzavao je cenu isplativom za gpu minere do razvoja asica, nakon toga proizvodjaci asica se takmice medjusobno ko ce napraviti najefikasnije masine pre drugih...jer neefikasne masine ne mogu da se prodaju. Trenutno je 1ths sha oko 400$ i 120mhs scrypt oko 600$. Ko nema najnovije masine ne treba ni da kopa, ako cene ne krenu gore nece ni diff kad se dostigne tehnoloski maksimum. Dogod diff raste, to znaci da su masine isplative.

Ja mislim da ni to nema previse veze. Ima dobrim delom ali krupnim igracima se isplati da ulazu u HW ako znaju da ce ima se to isplatiti za par meseci. Koliko god neisplativo bilo trenutno, proizvodjaci asica se nece odreci moguceg primata u proizvodnji. Ko ce da kupuje? Onaj ko napravi racunicu i kupuje na veliko ili ce jednostavno sam proizvodjac kopati. Prevelike su to cifre da bi mi to racunali. Ne zanima me kopanje btc-a i ltc-a odavno i necu time da zamaram mozak. Sacekacu cenu jednog dana, kad god bilo i to je sve sto me zanima.

Ljudi cena je imala delimicne veze sa diffom samo dok se kopalo grafikama jer niko nije hteo da dumpuje ispod cene proizvodnje coina. Zamislite da se sad ltc kopa grafama po ovom difu koliko bi kostala struja potrebna da se iskopa ltc???
Asici su ltc nabili u bunar iz kojeg tesko da ce da se izvadi kolko ja vidim...

Poslednja izmena:
Ja mislim da ni to nema previse veze. Ima dobrim delom ali krupnim igracima se isplati da ulazu u HW ako znaju da ce ima se to isplatiti za par meseci. Koliko god neisplativo bilo trenutno, proizvodjaci asica se nece odreci moguceg primata u proizvodnji. Ko ce da kupuje? Onaj ko napravi racunicu i kupuje na veliko ili ce jednostavno sam proizvodjac kopati. Prevelike su to cifre da bi mi to racunali. Ne zanima me kopanje btc-a i ltc-a odavno i necu time da zamaram mozak. Sacekacu cenu jednog dana, kad god bilo i to je sve sto me zanima.

Da znaju, ulagali bi pare u BTC a ne u hardware.

e super, kad sve znas , zasto onda kukas i sto su ti svi krivi idi negde uzivaj , zaboravi na ovaj svet nije to za tebe :)

Momci, zamolio bih da se manete pijaca_talk-a i pređete na konstruktivnu raspravu!

Pa dobro, razumem frustriranost... većina je očekivala do sada $100-200 LTC i $XXXX BTC.
Ali to nije razlog da se ophodimo kao divljaci jedni prema drugima.
Svi smo, većinom, u istom sosu... samo treba strpljenja.

Ljudi cena je imala delimicne veze sa diffom samo dok se kopalo grafikama jer niko nije hteo da dumpuje ispod cene proizvodnje coina. Zamislite da se sad ltc kopa grafama po ovom difu koliko bi kostala struja potrebna da se iskopa ltc???
Asici su ltc nabili u bunar iz kojeg tesko da ce da se izvadi kolko ja vidim...
Sa tom idejom sam se i ja vodio, da bi trebalo asike da maksimalno obore cenu LTC-u. Ali sam računao da bi posle nekog vremena to trebalo da krene na bolje sa skokom diffa... Računam ljudi su uložili silne pare u script asike. Neki su kopali po 800 ltca dnevno kada je diff bio duplo manji, to nemože da ne obori cenu. Međutim polako počinjem da paničim, predpostavljam da se to i čeka, da se što više ljudi u panici istresu i onda krene pump. Samo me plaši jedna stvar o kojoj sve češće razmišljam u zadnje vreme, da je jedina primena kripto valuta ovo što mi radimo: Kopamo, kupujemo u nadi da bi mogli zaraditi neki dinar. To što po neki sajt daje mogućnost kupovine (samo sam čuo da postoje, ja ih nisam video) to je drugari moji KESA! Ako se nešto ne promeni u skorije vreme ja nam nevidim svetlu budućnost.
Primetio sam da najveći optimisti ovde, kao Saj na primer posustaju. Ima li neko pozitivnije mišljenje, saznanje sa argumentima? Iskreno sve manje i pratim događanja da bi sačuvao živce.

Sa tom idejom sam se i ja vodio, da bi trebalo asike da maksimalno obore cenu LTC-u. Ali sam računao da bi posle nekog vremena to trebalo da krene na bolje sa skokom diffa... Računam ljudi su uložili silne pare u script asike. Neki su kopali po 800 ltca dnevno kada je diff bio duplo manji, to nemože da ne obori cenu. Međutim polako počinjem da paničim, predpostavljam da se to i čeka, da se što više ljudi u panici istresu i onda krene pump. Samo me plaši jedna stvar o kojoj sve češće razmišljam u zadnje vreme, da je jedina primena kripto valuta ovo što mi radimo: Kopamo, kupujemo u nadi da bi mogli zaraditi neki dinar. To što po neki sajt daje mogućnost kupovine (samo sam čuo da postoje, ja ih nisam video) to je drugari moji KESA! Ako se nešto ne promeni u skorije vreme ja nam nevidim svetlu budućnost.
Primetio sam da najveći optimisti ovde, kao Saj na primer posustaju. Ima li neko pozitivnije mišljenje, saznanje sa argumentima? Iskreno sve manje i pratim događanja da bi sačuvao živce.
Ko bre posustaje? :d
Ja svoje misljenje imam i ja ga ne menjam kao neki. Dosadilo mi vise da zvacem ko neka baba jedno te isto. Cak i kada je ovako losa situacija ja sam pozitivan i dalje. Ja stvarno verujem da kriptovalute mogu da se koriste u buducnosti i da je samo pitanje vremena kada ce nesto konkretnije da se desi na top polju. Ima tu puno stvari da se resi i bice ko zna koliko uspona i padova. Trenutno je uzasno losa situacija, niko nista argumentovano ne moze da ti kaze. Ovo je sve jos uvek lov u mutnom. Samo strpljivo, nesto mora da se desi ;)

Strpljiv sam ja, brine me to što neznam šta čekam!? Za sada se promene događaju samo kada izađe update Wallet-a (uopšteno za sve valute). Nevidim ništa konkretno! Jel čekam da neki kinez odluči da pritisne taster miša, rus, da legalizuju Ameri BTC, PeyPal???

Nazad
Vrh Dno