Šta je novo?

iPad Air 2

Narucijem ga cim legne plata (sutra), pise 2-4 dana delivery

Voleo bih da izadje neka igra koja ce ovo uposliti. Recimo port neke igre sa pocetka ps3 xbox360 ere.

Nije problem u procesorskoj moći, već u korisnosti, tačnije ograničenosti iOS sistema. Kad bi omogućili OSX na ipadu, tek tada bi moglo da se govori o nekakvom ugrožavanju air-a. Dotle...

Moze li se na iPad Air 2 nekako prikljucite OTG da moze da cita sa USB memorije i ima li mogucnost za rad na vise prozora?

Po geekbenchu i par drugih crossplatform testova, ipad air 2 je svega 20% sporiji od aktuelnog macbook air-a! Gpu performanse su odavno vece. Ozbiljan soc, kompleksniji od desktop procesora (3 milijarde tranzistora). Sta sve ovo znaci za lake mac prenosne racunare, videcemo

Tablet ne može da posluži za ozbiljnu produkciju i posao, čak i sa tastaturom to baš nije najpraktičnije rešenje.

Nije problem u procesorskoj moći, već u korisnosti, tačnije ograničenosti iOS sistema. Kad bi omogućili OSX na ipadu, tek tada bi moglo da se govori o nekakvom ugrožavanju air-a. Dotle...

Desktop OS na tablet bi bio cist fail zato je i iPad tu gde je, jer se nisu glupirali.

Ali iOS je dosta moćniji i mislim da će biti moguće da uradi sve više stvari - jer i razvoj operativnih sistema (generalno), a i tableta sa jedne i stonih računara sa druge strane idu u tom pravcu. Za sada bi bilo suludo postaviti klasičan OS X na iPad prosto jer je interfejs isuviše sitan i neoptimizovan za upotrebu prstom, bez obzira na rezoluciju. Granted, kad omoguće multi-app u jednom prozoru na iPad-u, biće moguće promeniti način na koji radiš na tabletu, bez da moraš da menjaš prozore i single-taskuješ iako multitasking funkcijski radi za 98% aplikacija. Ipak, iako će se promeniti način rada na tabletu, pitanje je da li će i tada sam tablet biti masovno upotrebljavan za iole kompleksnije zadatke najpre jer je takav tip uređaja. Za krilo, za "u hodu"... A za mnoge veoma ozbiljne stvari (medicina, audio i video (live) industrija, edukacija, CAD i druge ind. grane) iPad se već itekako koristi, ali naravno uglavnom kao dodatan alat. Nikad nije primarna stvar iako se često koristi i duže i intenzivnije nego "osnovni računar" tokom radnog dana.

Tablet ne može da posluži za ozbiljnu produkciju i posao, čak i sa tastaturom to baš nije najpraktičnije rešenje.

To nije ni cilj, kao što sam rekao gore. Radi se o dodatnom alatu i veoma se ozbiljno koristi u produkciji, ali nije jedini niti osnovni tool za to. Bilo bi sumanuto, koliko god imao snage...

Ahh zakasnio danas da ga kupim, zatvorili radnju. Sutra je u mojim kamdzama :D

Stigla je masina
e221ef0dbba365c2a918a353d27014b8.jpg

Javi utiske :) Posebno me zanima (ako si koristio ipad i ranije) kakav utisak na tebe ostavlja smanjen prostor izmedju stakla i lcd ekrana.

Ipad mi je inace omiljeni Apple-ov proizvod. Kada sam kuci ne pustam ga iz ruku. Malo mi je krivo sto ga nisu ubacili nesto novo zanimljivo, makar split screen :( Sledece godine ga valjda nece ni ubrzavati, ni stanjivati vec se skoncentrisati na nesto novo.

kakav utisak na tebe ostavlja smanjen prostor izmedju stakla i lcd ekrana.

Hm? Kakav utisak bi mogao da se ocekuje? :)

Mene pre svega zanima razlika u brzini. Trojka se jos drzi nekako, ali mi se cini da je ovo sa desktop-class specifikacijama konacno worthy upgrade.

A ima nesto novo - Touch ID! Svakako korisnija opcija nego npr Siri. :)

vidim da se ljudi na stranim forumima žale da se ugiba ekran sa unutrašnje strane kad se iPad drži desnom rukom.

Ovo mi je prvi susret sa tabletom i iOS, tako da sam ja za sada preodusevljen. kad budem imao vremena da ga cackam malo, javljam. Ali tablet leti

Nemam taj problem srecom.
ovo sa ptiskom prsta radi bez ijedne greske.

Ipad mi je inace omiljeni Apple-ov proizvod. Kada sam kuci ne pustam ga iz ruku. Malo mi je krivo sto ga nisu ubacili nesto novo zanimljivo, makar split screen :( Sledece godine ga valjda nece ni ubrzavati, ni stanjivati vec se skoncentrisati na nesto novo.
zato ću ja sačekati sledeću godinu, zbog apple watcha će SIGURNO biti još jedan Apple event na zimu/proleće, nadam se da će tada predstaviti i iPad Pro...Pa kad vidim cenu i šta nudi da donesem odluku šta dalje ;)
mada ovaj iPad po hardverskim specifikacijama je baš "future proof" (SOC kida, 2 giga rama...)

To vec treba pitati ucesnike u navedenim temama. Mada, koliko je jak napad na Apple bio oko iPhone-a, ne sumnjam da je pitanje dana kad će se pojaviti snimci na ytube-u.

Apple je na novim ajfonima i na iPadu Air 2 spojio različite slojeve ekrana (staklo, touch, lcd) u jedan.
Uklanjanjem ovih malih "prostora" između slojeva ekrana ostvaruju se izvesne uštede u debljini uređaja, slika na ekranu izgleda bolje ("bliže prstima") a i smanjena je refleksija ekrana.
evo jedne slike sa iMore koja poredi ekran na starom iPadu Air i novom iPadu Air 2:
B05p-PiCAAAKXGe.jpg

nije da je starom ekranu nešto nedostajalo, ali ovo svakako izgleda mnogo bolje.

@drgonzo: Meni se svidja sto su smanjili taj razmak, ponajvise zbog crtanja olovkom (naravno i za koriscenje prstom znaci). Ja se nadam da se ide ka tome da jednog dana kada crtas na tabletu izgleda kao da crtas na papiru (samo sto ne trosis boje i mozes da obrises :)). Ima dosta problema sa crtanjem na ipadu (ne pratim za Android). Nema za sada savrsenog resenja :(

Kakva je funkcionalnost ipada u srbiji?
Sto se tice itunes istore i slicno?
Ocu jos jedan da uzmem da posaljem sestri al me to pecka

Potpuna. Sve koristimo sa US Appstore po pravilu. Ne rade samo neke aplikacije koje su vezane za drzavu u kojoj se koriste npr. Netflix ili Spotify. Ali naravno i za njih postoje nacini. :)

Vrh Dno