Šta je novo?

Nexus 6

Emix proziva loznicu a nije ni on u pravu i to ni blizu. Amoled je oled ekran naravno. Oled je tehnologija. Isto kao sto je i Led Tv, LCD tv sa Led osvetljenjem nikakva posebna tehnologija ili kao sto imamo IPS LCD i sl. To su unalredjene matrice ali ne i tehnologije. I da, LG je keva sto se tice displaya ispred Samsunga i koristi OLED odavno.

ne sacekaj da lik procita na wikipediji ili na sajtu wealllovesamsung pa da se javi.. boze

Samsung ima najdobre panele to je fakt isto i lg pravi panele ali samsung je br jedan

@Vojkan To mozda vazi za GS 1 i 2 mozda i 3, to je proslost kod novih AMOLEDA tipa S5, Note 3/4.

STVARNO?? A vidis ja ovo nisam znao. Da to su 2 potpuno ISTE tehnologije. LG izmislio OLED pa ga Samsung iskopirao, buahahha.

LG je keva, zato G3 ima najbolji displej ikada. :d IPS btw.

Edit: Aha pao je edit, sad je OLED tehnologija a AMOLED je OLED ekran ili... ??? :d
Pa kako ocekujes da se vidi za telefone stare 6 meseci?

@Vojkan To mozda vazi za GS 1 i 2 mozda i 3, to je proslost kod novih AMOLEDA tipa S5, Note 3/4.

Šta to? Telep je napisao ono o umornim AMOLEDima, ne ja.

Mada ako na to misliš moram da te pitam kako znaš kakvi će biti ti nabrojani posle dve godine kada je najstariji od njih tek godinu dana na tržištu :)

Ja mislim da se kod normalnog koriscenja ne vidi ni nakon 2g. mozda nisam u pravu, zato sto nisam imao iskustva samo kazem da se to ranije kod AMOLED tehnologije cesce desavalo.

Gdje ti je logika (AM)OLED, nista drugo i ne trebas znati, sem da znas skracenice. :d

Edit: Bilo kako bilo moje je misljenje da OLED nema buducnost iz razloga neisplativosti. I ovo se gura nazor.
I da, mislim da ni LG ni Samsung nisu patentirali OLED tehnologiju, vec neka korporacija iz USA.

Poslednja izmena:
Za patente oko OLED su se međusobno tužili.

Ma yebo ti tw njihove patente, kako ko pr'ne patentira. Isto ko sto Apple patentira nake Retine i izmisljotine.

Zna se sta je patent a zna se sta je ko fol neko unapredjenje.

Što je toliko bitno koji tip ekrana ili čiji ekran će imati? Mislim, bitnije je koliko će dobar prikaz na ekrenu biti... A za 600eur mora da bude vrhunski i ništa ispod toga.

U prvim modelima retina MBP-ova paneli su dolazili od dve firme, LG i Samsung. Kod LG-jevih se javljao ghosting i blagi burn-in od starta.

Poslednja izmena:
Burn-in kod IPS ekrana? O cemu ti pricas, covece...

I taj lg oled na g flex isto ima problema sa burn in-om.

Koliko ja znam AMOLED nema pozadinsko osvetljenje, bolji je ugao gledanja i manje trosi baterije...s toga veliki plus za AMOLED.... Bilo je diskusije oko toga hoce li biti ips ili AMOLED, ali svakako dobar potez sa te strane. Ono sto mogu da kazem jeste da je jedina mana velicina telefona tj dijagonala ekrana....Ali najverovatnije cu uzeti telefon. :) Mislim da je sve stvar navike....

Slabo mislis a jos slabije znas. Salim se malo :D:d
Naravno nema pozadinsko osvjetljenje, zato je tanji, bolji kontrast, manje trosi energije, zivlje boje sto ne znaci i realnije. I to je otprilike to.

Nebitno mi na telefonu koji display, a Boga mi na TV bih radije LED LCD, nego OLED em jeftinije 5x em dugotrajnije.

Ja sam navijao za AMOLED ekran od početka iz više razloga (manja potrošnja, mogućnost "uključivanja" pojedinačnih piksela...). Što se tiče burn-in problema kod AMOLED ekrana, evo ja koristim S2 sa AMOLED ekranom već četiri godine i nisam imao nijedan problem.
Što se tiče Nexus 6-ce sve mi se sviđa osim veličine i cene. Ja imam velike šake (bez problema držim košarkašku loptu) i nije mi problem ni da koristim mob sa dve ruke, ali kad telefon ne može da stane u normalan džep već štrči 5cm to je već ozbiljan problem...

Bilo kako bilo moje je misljenje da OLED nema buducnost iz razloga neisplativosti.

Ne serendaj Scepane majke ti :d Samsung proizvodi toliko dugo i nastavlja da stavlja amoled i evo sve propadaju koliko ekrani nemaju buducnost, a i totalno je neisplativo :d

Nego, nije mi bas logicno, ispravite me ako gresim , da N5 ostane da se prodaje po istoj ceni- kontam ja da su ga do sada prodavali sa " minimalnom" zaradom, ali ... Ne sporim da je sjajan telefon, ali je ipak model star godinu dana a novi modeli drugih proizvodjaca ga lagano sustizu kvalitetom, a cene padaju...

^ Šta ti nije jasno? Koliko treba da pojeftini?! I kada se pojavio, bio je dosta jeftiniji od premium modela, a još uvek je brži i bolji od većine tih istih, novih telefona! Najbolje da ga daju za dž ;)

Poslednja izmena:
Pa vidiš...to za dž i nije loša ideja :D

e kako sam se ja zeznuo sto nisam kupio nexus 5... ali otom potom. video sam taj nexus 6. veliko. bar za mene. nekima nece smetati a nekima hoce velicina. price tag je previsok za nexus liniju koja je uvek bila highend-lowprice a sada highend-highprice. ne razumem taj korak od googla... doduse sada nas svako iznenadi. apple sa iphone 6+ a kleli se da nece nikada uraditi glomazan telefon. sledeci je samsung s6... 6" ili nesto revolucionarno... stigli su do kraja izmisljanja kako da nam kupe pare... sada samo nam serviraju po nesto novo na kasicicu cisto da nam mazu oci.

Nexus-6-size-comparison.jpg

Screen-to-Body-Ratio-Nexus-6-710x749.jpg

Zanimljivi podaci i tekst :)
http://www.androidauthority.com/nexus-6-large-539734/

Ne serendaj Scepane majke ti :d Samsung proizvodi toliko dugo i nastavlja da stavlja amoled i evo sve propadaju koliko ekrani nemaju buducnost, a i totalno je neisplativo :d

Pa Samsung jedino i stavlja jer ih on i pravi, ali ih zato masno naplate pa im se isplati. Sramora bi ih bilo da se odreknu te svoje toliko hvaljene tehnologije, tek tako. Drugi rijetko ili nikako. Telefon je srecom mali uredjaj posjeduje mali erkan, koliko si vidio OLED Televizora po trgovinama, ako si ih i vidio ikako :d Logicno, ako ih rijetko ko kupuje kako ce se isplatiti :sceptic:

http://www.digitaltrends.com/home-theater/oled-tvs-arent-dead/
http://www.techradar.com/news/telev...great-hope-for-tv-tech-is-fading-fast-1265506

...

In the last few months, Sony, Panasonic and Samsung have all indicated they are stepping back from OLED, leaving LG as the only player in town.

Odavno sam ja govorio da je to promasaj i da je LCD buducnost za sada! :)

IN DEPTH Production problems and high prices are holding OLED back

Poslednja izmena:
U svakom slucaju preskup telefon,dobar ali preterase
Opet mi je Note 4 bolja kupovina ili G pro 3 kada izadje

Cak mozda i G3pro bude najbolja kupovina, posebno kada im padnu cene jer ce verovatno biti najjeftiniji iz "The Trojka" a sigurno je da nista losiji uredjaj nece biti od N4/Nex6... Jedino je minus podrska i UI- ali za novac verovatno se moze preci preko toga... Cak mozda i onaj Ascend Mate nije lose uzeti u obzir...

Da,gizmo ga je prodavao za 400e ovde na forumu. Za tu cenu je skroz ok kupovina

Nazad
Vrh Dno