Šta je novo?

Nexus 6

Znači Nexus 6 je teški fail. Ne bih ga uzeo ni za 200€.
Baš me zanima hoće li kad biti podataka o broju prodanih primjeraka u odnosu na prethodne Nexuse.

A sa druge strane ne znam zašto su obarali dimenzije tableta sa 10" na 9". U toj kategoriji mi 10" ima više smisla.

Znači povećali su telefon preko svake normalne mjere a smanjili su tablet, razlika između njih je samo 3".

sada se jos vise isplati uzeti nexus 5 :) pogotovu sto ce dobiti jos jedan veliki updejt,bas kao i nexus 4 sto je dobio ovaj {podrska 2 god} :)

Nego da ne drvimo dalje, vec produzimo o Androidu L...

Da li se meni cini ili nigde nije zvanicno najavljeno (sada) sada sa Androidom L poboljsanje baterije od tih famoznih 30% i project Volta, kao sto je bilo suskanja pre par meseci? I kada zvanicno krecu "talasi" sa update-om na L?

I ako za sebe mogu da kazem da sam neki "fan" nexusa nekako sam ravnodusan postao,kada mi dosadi N5 jednostavno gledacu velicinu telefona koja mi odgovara i koji ima dobru podrsku na xda,specifikacije manje vise su kod svih dosta dobre;)

Poslednja izmena:
Pozadi mi se bas svidja, naprijed tu i tamo, dok se ne proba kako lezi u ruku nema o cem uda pricamo. Dobra je stvar sto ej water resistant. Jedva cekam recenzije da vidim kako ce se baterija pokazati, da li ce konacno biti dobra kao i kamera.

Je l' nosio neko nekakva telfon od 6" i ima li ikakve šanse koristiti to jednom rukom? Jedino za šta može biti biti bolji veći displej je multimedija, mislim da su 5 inčeri nedovoljni za tako nešto, ali ne znam je li bolji doživljaj na 6".

Ima barometar.:)

Poslednja izmena:
Ko je ocekivao kompaktni Nexus telefon obavezno neka razmisli o Z3c, odlican telefon.

I jel povlace nexus 5 i 7 ili ne? Mislim ako ih ne povuku ozbiljno ce ugroziti prodaju novih totalno nedefinisanih uredjaja.

Je l' nosio neko nekakva telfon od 6" i ima li ikakve šanse koristiti to jednom rukom? Jedino za šta može biti biti bolji veći displej je multimedija, mislim da su 5 inčeri nedovoljni za tako nešto, ali ne znam je li bolji doživljaj na 6".

Jedino ako imas saku ko Sekil O'Nil. Ja ne mogu jednom rukom koristiti veci fon od Z3C, G2 koristim sa obe ruke. Da je drugaciji dizajn (kao na primer Mate 7 pa i sa manjim ivicama), da je unutra Tegra K1 a ne raspali S805, da je ravno 6 incha a ne 5.96, da ima vise RAMa, da ima bolju bateriju i kameru i da ga ima kod Vipa povoljno uz paket (kao sto su LG telefoni) onda bi ga uzeo uprkos velicini jer kao sto rekoh koristim fon sa dve ruke. Ovako nista od cele price jer je preskup i meni licno nedopadljiv po vise aspekata. Bice verovatno neki LG sledece godine a ako bude srece Meizu sa Ubuntu Touch ako ih bude kod domacih provajdera.

Koristio sam ja nekih 20-ak minuta Oppo N1 i ono je monstrum. Otpisi korišćenje jednom rukom bilo koji uredjaj od 5.5" pa naviše.

Meni je 5.2" granica jednom rukom.

On zapravo ima 5,96", dok LG G Pro 2, ili kako ga loznica nazva LG G2 Pro:d ima 5,9", ali na slici se vidi da neksus 6 ima još manje okvire od LG-a koji je šampion u malim bezelima. Moguće da slika još nije ažurirana, ali to je ta veličina, 1,3 mm duži od G Pro 2.

Jedino što mi smeta kod velikog ekrana su tastature koje se ne mogu resajzovati, većina drugih stvari se može prilagoditi jednoj ruci. Ne znam, zagrejao sam se, teško ja ovo neću kupiti.:)

Meni je 5.2" granica jednom rukom.

+1

Mada necu nista reci dok ga ne vidim iz ruke.
Ako mi se svidi, mozda mi i ruka naraste taman za tih 0.7 inca preko 5.2'', kao ovima appleovcima :d
Mozda probam da predjem preko velicine i koristim ga nedelju dve, pa odlucim da li ce ostati ili ide u oglas :D

Mada me vise zulja amoled nego velicina :D

Poslednja izmena:
Nexus 6 ćaskanje

Kako uopste odredjujete tu granicu?! Ja recimo dok istovremeno vozim auto i radim na telefonu komforno znam da mi neki telefon odgovara...dok moram da ga klackam po ruci,par puta pogledam u isti da li sam usao u notification menu i sl znam da je za moje potrebe velik. Ovom logikom, sve preko 4,5 mi ne odgovara (cast z3c)...mada nije da nisam imao i s4 i note3 i jos par grdosija!

Vezano za temu,licno sam razocaran ovolikim neksusom. Sto neko rece da su ga upakovali ovakvog u 4,6" vredeo bi mozda tih 500-600+ eura ovako stvarno ne vidim ko ce da ga pazari pored n4 recimo!

Poslednja izmena:
Ne sumnjam da je odlican.. phablet, ne telefon, ali ovo je stvarno preterivanje.. sta je sledece, novi Nexus ''telefon'' veci od Z ultra?

Ali nema veze, kao da nesto fali uredjajima kao N5, Z3c i GS Alpha, bar sada moze da se bira :)

Poslednja izmena:
Vezano za temu,licno sam razocaran ovolikim neksusom. Sto neko rece da su ga upakovali ovakvog u 4,6" vredeo bi mozda tih 500-600+ eura ovako stvarno ne vidim ko ce da ga pazari pored n4 recimo!

Vidi to je i meni bila prva misao. A onda malo bolje pogledam i šta vidim:

- QHD AMOLED imaju oba, nexus ima veći
- baterija ista
- SoC isti
- rama isto s tim što ga na Nexusu ima više.
- kamera mislim da može da iznenadi. Vidim da je f2.0 i ima OIS, ako je senzor bar 1/3" ne bi me čudilo da HDR+ opet daje neverovatne rezultate a vidim da ga pominju i reklamiraju
- Nexus sigurno brže i bolje radi
- Nexus nema Knox koji ti ubije garanciju
- Nexus ima zvaničnu podršku koja traje sto godina konačno kao što vidimo sa četvorkom
- Nexus je kralj na XDA

Ostaje ta famozna olovka na strani note za one koji je koriste i verovatno kamera mada ovo čekam da vidim. Nije baš kao što deluje na prvi pogled...

Ja bi uzeo nexus umesto notea bez sekunde razmisljanja. Kome jos treba sitwiz, ne mogu ocima da ga vidim

- kamera mislim da može da iznenadi. Vidim da je f2.0 i ima OIS, ako je senzor bar 1/3" ne bi me čudilo da HDR+ opet daje neverovatne rezultate a vidim da ga pominju i reklamiraju

Senzor je sony 1/3.06'', kao na G3, Find 7 i slicnim. A oni imaju odlicne kamere, bar na dnevnom svetlu. Uz ois i vise podesavanja/bolji softver ta kamera moze da bude dobra-prihvatljiva i za low light.

Vojkane i telep da se razumemo nisam ja fan samsunga i licno bih pre uzeo nexus 6 da moram da biram jer sam pure android freak ali kad si vec poceo da nabrajas..

Nexus 6 nema pen,otisak prsta,hearth rate senzor,ic senzor,sumnjam da ce da ima prosirivu memoriju i znajuci nexus (daj boze da gresim) izvlacice manji sot od notea...

Gugl ne placa testove za razliku od drugih proizvodjaca, ne vara u antutu kao neki... Pa ti se ne desi da je na smrdareni izvukao 1000 sati sot a u stvarnosti prebaci jedva 6, da je u antutu speed demon a u stvarnosti laguje i levo i desno. A od svega nabrojanog jedino ic, olovka i senzor su smejurija

Poslednja izmena:
U pa ovo je sjajno, 6" pure Android phablet, to se cekalo jos od prve Note generacije. Jedva cekam L update za Nexus 5!
I da, KONACNO Nexus 9 4:3 tablet, odoh da stanem u red.

Vojkane i telep da se razumemo nisam ja fan samsunga i licno bih pre uzeo nexus 6 da moram da biram jer sam pure android freak ali kad si vec poceo da nabrajas..

Nexus 6 nema pen,otisak prsta,hearth rate senzor,ic senzor,sumnjam da ce da ima prosirivu memoriju i znajuci nexus (daj boze da gresim) izvlacice manji sot od notea...

sad pričaš kao korejanac. dobro nisi rekao da nema ono mahanje rukom za skrol. btw heart rate senzor ima, to ima svaki telefon (kamera)
IC port sam zaboravio, to je ok. otisak prsta... šta znam. proširivu memoriju nema ali jel ti stvarno treba pored 64 GB? za trajanje baterije ćemo videti (verovatno će zavisiti od štedljivosti ekrana) ali do sad nisu kuburili u poređenju sa sličnim telefonima. n4 vs s3, n5 vs s4 i sl.
stoji to što si nabrojao al to nisu deal breakeri (osim olovke, to jeste velika razlika za onog ko je koristi), mnogo veću težinu ima to kako nexus radi nego senzor za otisak prsta. možda nisam objektivan i gledam iz svog ugla (mada se trudim da ne bude tako) ali meni tako deluje.

Senzor je sony 1/3.06'', kao na G3, Find 7 i slicnim. A oni imaju odlicne kamere, bar na dnevnom svetlu. Uz ois i vise podesavanja/bolji softver ta kamera moze da bude dobra-prihvatljiva i za low light.

extra. sve mi deluje da će kamera mnoge da ostavi u čudu :D

Poslednja izmena:
Senzor za otisak prsta je odradjen kako treba samo na Mate 7, svi ostali su smejurija a pogotovo Samsung. Tesko da je to plus za Note 4. Olovka svakako jeste plus.

Meni lično nedostatak tih health senzora nimalo ne smeta. Čak ni skener prsta. Sve što želim je kvalitetan uređaj bez bloatware-a. Jeste da je veliki, ali meni će da stane u ruku.
Nisam ispratio kakvo je kućište? Plastika, metal ili neka kombinacija?
I nadam se da neće da se iskrivi kao ip6+.

Vrh Dno