Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

a vi se stvarno pujdate svaki put.
dobro, bar sad sve tetke iz CH/DE mogu da odahnu da nece da ih ovde smaraju za kesh, nego samo donesu jednom godisnje kad dodju za leto da se provode na bazenima

Da je neko hteo da pročita vest "Bajka zvana PayPal" mogao bi da nađe i sledeći odgovor:

On je dodao da je u razgovoru sa direktorom PayPala za CEE dobio jasne naznake da PayPal želi da bude prisutan u Srbiji, te da će usluga u potpunosti biti omogućena kada se steknu svi neophodni uslovi.

Nema e-poslovanja ukoliko zakon propisuje i jedan jedini dokument. Ukoliko vam neko traži papir, tu je stvar gotova.

uostalom ako bi paypal postojao kod nas kao sredstvo primanja novca WesternUnion bi prsao u roku od odmah, to je svakom logicno, jer svako koristi PP na zapadu, dok WU kad muka natera i kad saljes novac u africke zemlje i uostalom i ovu nasu.
zapitajte se zasto jos nema mogucnosti primanja novca preko najveceg servisa za placanje i primanje novca na svetu, a zasto je WU u svakoj posti i postici dostupan.

uostalom ako bi paypal postojao kod nas kao sredstvo primanja novca WesternUnion bi prsao u roku od odmah, to je svakom logicno, jer svako koristi PP na zapadu, dok WU kad muka natera i kad saljes novac u africke zemlje i uostalom i ovu nasu.
zapitajte se zasto jos nema mogucnosti primanja novca preko najveceg servisa za placanje i primanje novca na svetu, a zasto je WU u svakoj posti i postici dostupan.

Sad već ideš u krajnost sa teorijama zavere šta bi bilo kada bi bilo i koji lobi urgira da se ne omogući primanje uplata po toj logici u svim zemljama gde se nalazi PP, WU ne bi ni postojao i to u roku od odmah kako si naveo...

Nije problem da PP omogući uplatu jednostavno to je privatna kompanija i radi šta god hoće i širi se kada njima odgovara, donosi svoja pravila i pravila uređuje prema zakonu zemlje u kojoj je registrovana.

Srbija će drastično da im uveća profit tj. kao da od nje zavisi 90% profita cele kompanije, zna se gde je najveća koncentracija korisnika i gde se love najviše uzima od provizije, već si to napisao.

Dovoljan je primer Skrill-a primanje/slanje novca funkcioniše već duži niz godina iz Srbije bez ikakvih problema, neću da ulazim u temu administracije i birokratije sa FT1P koja je kod nas prisutna za dokumenta svih vrsta i namena, a tek elektronsko poslovanje od NBS do....

Poslednja izmena:

Pa nisam siguran bas jer mislim minimum 50 posto ljudi koji koristi Western Union je za pc culo ovako u prici i videlo na TV-u a kamoli da zna da koristi PC a za PP ako uopste i znaju sta je to :)

A u ostalom ima ljudi koji salju novac odavde u inostranstvo ja sam jednoj baki pre oko 3 meseca bukvalno pokusao da objasnim da je PP jeftinije,ali dzaba.. Ja ti garantujem da si ti bio sa njom posle 10 minuta bi joj uzeo pare i otisao da joj uplatis u WU..

Poslednja izmena:
customer education je jedan razlog zasto verovatno nas ne vide kao trziste, birokratija drugi, treci ovo sto sam naveo sa WU-om.

dosta je ljudi koji hoce da naplate zanat preko peje pala, da prodaju nesto preko onem e-baja, ali je isto tako dosta ljudi koje bi rodbina maltene izdrzavala sa donacijama od po 300-400e.
to su tehnicke mogucnosti, kad su bile poplave moglo je preko paypal-a uplate, tako da je naravno moguce (neki ljudi jos imaju miskoncepciju da neko treba da softver napravi da bi se primanje paypalom novca omogucilo).

Dovoljan je primer Skrill-a primanje/slanje novca funkcioniše već duži niz godina iz Srbije bez ikakvih problema, neću da ulazim u temu administracije i birokratije sa FT1P koja je kod nas prisutna za dokumenta svih vrsta i namena, a tek elektronsko poslovanje od NBS do....
prisutan je, ali i sam znas da Skrill zna manje ljudi od onih koji znaju za paypal, a tek manje od onih koji znaju za WU i aktivno ga koriste.
nisu teorije zavere ali ako se uporede takse tj provizije koje WU uzima sa onima koje PP uzima, nije potrebno mnogo da se saberu 2 i 2.
kod nas se WU odomacio, to je "problem", nece WU da propadne ako u svakoj zemlji na svetu omoguci se primanje novca preko PP-a, ali u zemljama gde nema dobar "stisak" nad korisnicima hoce sigurno.

a uostalom, ulagalo se u infrastrukturu sto se tice WU-a, svaka posta moze da posalje/podigne, to znaju ljudi iz PP-a/WU-a bolje od mene i tebe, jednostavno kao sto si rekao postoji previse varijabli i prepreka u svakom smislu, od trzista, pa do zakona/regulacija zemlje, pa do rizicnosti nas kao podneblja (zato i jesmo na onom agreement update-u svrstani kao Europe II zajedno sa albanijom alzirom ko zna sa kim jos, gde je fee 4% umesto 3.x%) i kao trzista.

sve u svemu, paypala se nagledati necemo, jedini koji profitiraju od ovih "vesti" i "insider scoop-a" su sajtovi poput B92 koji dobijaju novac od reklama kada mi budale kliknemo na link, sve se nadamo da ce i nas sunce da ogrije, ali nece.

PP i WU imaju iste vlasnike, sa sve B-92....tako da...run to the hills.

Dobijam informaciju sa smo krenuli sa primanjem novca?
Da li je tacno?

Meni se pojavile dodatne opcije u nalogu:

I meni ali request nije moguć...

U prevodu, pejpal ali malo sutra...

Ako grešim, neka me ispravi neko, ali na koji način sada može da se primi novac sem preko naplate preko pp buttona?

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 234
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
nemojte biti nestpljivi bice i primanje sigurno cim se pojavljuju nove opcije.

Polako braćo, ima Boga, nadam se da je ovo sad samo stvar tehničke prirode. Pošto imam američki PayPal, probaću da napravim Donate button za ovaj naš, pa da uplatim, baš da vidim da li moze. Ali, ima Boga, ima Boga!

Poslednja izmena:
Дај Боже да ово крене ускоро да баталим смрдљиви Вестерн.

Pise da ima i meni se pojavilio ali jos uvek nije moguce, ali bice, kad samo PP zna ili ni oni ne znaju sudeci po ovim najavama od pre par dana.

Tako je BOG se sigurno bavi pejpalom, možda da napravimo kakav moleban.

Iscekivao sam taj paypal zbog ovih lopova iz westerna ko niko, medjutim, osoba koja mi salje $ iz USA je presla u neku drugu banku i pronasla nacin da mi Western uzima fiksnu proviziju od 25$ (iznos nije bitan, 300, 500, 700$...) stim sto novac ne dobijam za 15 min nego za 2 dana. Kako stvari stoje, to mi je povoljnije od paypala. Neka se osobe koje vam salju novac preko westerna raspitaju malo vise.....

Poslednja izmena:
Da li iko sada zna koliko ce nase zelenaske banke da rebnu proviziju na podizanje novca.

Cudno je sto kad primis lovu preko westerna od fizickog lica niko te ne pita da popunis obrazac koji je osnov za prijem para.Ako ti to isto fizicko lice uplatu tu istu lovu preko banke ,odmah ti iz banke skacu na glavu da im napises osnov po kome si primio pare.
Ovde je bilo polemike oko godisnjeg poreza na novac koji je primljen iz inostranstva.Ako prijem westerna ne povlaci taj porez onda to isto mora da vazi i za banke,bar kada je prijem novca od fizickog lica.

Poslednja izmena:
A ko kaze da cu ja uopšte da imam posla sa našim bankama. Ja ću uzeti skrill karticu, pošto ovi magarci iz Payoneer-a nešto zakeraju i lepo cu da prebacujem novac bez problema.

Mene samo zanima kako ces da primis lovu ako hoces nesto da prodas na ebayu ili kako ce neko ko ima samo paypal da ti prebaci lovu.

Možda čovek uopšte ne planira da nešto prodaje preko ebaya, već mu je to potrebno kako bi podizao novac koji mu neko uplaćuje iz inostranstva - part time job za inostranog poslodavca?

Zasto onda pise u temi za paypal.Neka otori temu za skrill ako je nema.

Polako braćo, ima Boga, nadam se da je ovo sad samo stvar tehničke prirode. Pošto imam američki PayPal, probaću da napravim Donate button za ovaj naš, pa da uplatim, baš da vidim da li moze. Ali, ima Boga, ima Boga!

Ako imaš US PP zašto bi pravio bilo šta radi testiranja, zar ti nije jednostavnije da odmah uneseš PP adresu iz Srbije i sa tvog US PP pošaljes novac... Svašta čovek ovde pročita...

Nemam nista da prodajem, bavim se freelancingom uz platu od 500-1000 dolara. Imam američki PayPal uz naravno lažnu adresu, dosad sam išao samo withdraw na Payoneer karticu, ali oni nesto menjali pravilnik, pa sad kao se moj posao kosi sa njihovim pravilnikom, a sve legalno. Zato sam bio prinuđen da novac preko Elance-a šaljem na Skrill pošto ne mogu direktno sa PayPal-a uz proviziju od 9%. A na Payoneer je bilo jedan posto. Pa ti vidi. No to nije ni bitno, ja bih želeo samo da mi je novac siguran, ovako je to mačka u džaku.

Ako imaš US PP zašto bi pravio bilo šta radi testiranja, zar ti nije jednostavnije da odmah uneseš PP adresu iz Srbije i sa tvog US PP pošaljes novac... Svašta čovek ovde pročita...
Ne može, probao sam, još nije omogućeno.

Iako stoji opcija da mozemo da primamo novac jos nije omogucena mozda za to treba da prodje dan dva jos...

Ili mozds samo menjaju UI svima, a nista se nece promeniti.
Ajde malo Srbi da rade, ne samo da se ceka nesto:)

Btw, od kad ELance ne daje na Payonerr isplatu??? Samo zato i imaju eLance payoneer oartnerstvo

Sa Elance može, ali pošto se jedan deo mojih sredstava dobija preko Donate opcije, onda se kao to ne slaže sa Payoneer pravilnikom. Zbog toga nisam mogao sa PayPal-a da skidam na Payoneer karticu.

Nazad
Vrh Dno