Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Telefon je kupljen u elgiganten radnji i kostao je oko 660€ mada ne znam koliko ti ovaj info znači.Slicne su slike sa z2,pročitao sam na xda da se prilikom podesavanja aspect ration iz 16:9 u 4:3 prave bolje fotke na z3 mada nisam probao da vidim razliku.

Z3 sigurno ima bolji 15/20mpix mod i bolje socivo. Razlika je jos u nebuloznom iso 12k u SA modu, intell. active steadyshot modu za 1080p snimanje i kvalitetnijim mikrofonima/softveru za snimanje zvuka a kazu i da je led blic jaci na Z3. To je to od razlika, nisu neka velika poboljsanja ali ih ima. I mozda jos i nekim decjim dodacima sw kamere.

Poslednja izmena:
Mene interesuje samo kada ce nesto kao ovo ali u phablet obliku ? I samo da ga ne osakate ali kada ovaj compact nisu osakatili valjda i phablet nece ...

Da li ce se kod nas nuditi dual verzija? U Dubaiu se prodaje dual verzija za 600e

Bice dual verzija sigurno,ali ne verujem da ce biti kod operatera,mozda samo u slobodnoj prodaji.

Bice bolja kamera na Z3 kroz apdejt softvera,sibace se oni sa 1020 lepo.

Nadamo se inace ih 1020 razbija sa ostrinom i detaljima ali po mom ukusu su slike generalno prirodnjije sa z3 a sa nokije malo zuckaste.

^ To bi se u ovom konkretnom slucaju vise odnosilo na 1520, WB otisao u pm iz nekog razloga na vecini slika.

Kamera na Z modelima je izuzetno loša. Imao sam Xperiu Z i neupotrebljiva bila. Novi testovi pokazuju da nisu ništa napredovali.

Pretera ga sad malo...imam Z model u kuci vec godinu ipo i pravi pristojne slike.Reci da je kamera neupotrebljiva je apsurd.

XZ je telefon izbacen sa losijim softverom kamere od sony 2012 modela. Kasnije su polako peglali ali u pocetku je bila relativno losa (pa cak i tada mali broj androida je u tom trenutku imao bolju kameru, jedino samsung). I na kraju posle svih apdejtovanja XZ S4 ima bolju kameru.

Z2/Z3 su dosta dobre kamere za jedan telefon sto govori 95% testova, brljace i one naravno ali su su definitivno veoma upotrebljive za P&S. Isto vazi i za kamkorder.

Ne znam zasto uzimati za ozbiljno samo utiske M$WP/Nokia fan baze sa ljudima koji su na platnom spisku tih kompanij, i sa meseca se vidi da hajpuju svoje proizvode. Ok 1020 i 808 su posebna klasa kamera orijentisanih smartfona (sada vec zastarelih) i PV je dosta dobro odradjen (sa sve lossless zoom-om) ali ovaj iz testa iznad nikako nije objektivan u svojim komentarima. Lepo se vidi da Z3 npr ima bolju dinamiku od 1520 i ne pati od zutice ali on naravno to nece pomenuti. Kao kada bi VW fan sajt radio uporedni test sa Toyotom i slicnim, nema tu objektivnosti.

Ako je ovo losa kamera za jedan android telefon e onda.. https://www.flickr.com/photos/77295839@N04/sets/72157648437551502/

Jos nisam video test Z3 a da kazu da je kamera losa, ima tu utisaka i da je na nivou klase ili prosecna, prilicno dobra, odlicna, sjajna, sve je to izmesano u testovima ali da je losa.. to je prosto smesno. Ja mislim da je na nivou klase uz par funkcija/osobina koje su malo iznad (ali i neke ispod, kao npr panorama mod koji je truo).

To nije kamera sa funkcijom telefona kao 808 nego prilicno kompletan flagship sa upotrebljivom kamerom, u tome je razlika. A skoro svi vodeci androidi su upravo to - multifunkcionalni uredjaji jaki na svim poljima ali bez nekih epskih, nevidjenih karakteristika/inovacija.

Poslednja izmena:
Konkretno sto se allaboutwp testa tice niko nije ni napisao da je kamera losa, krs i sl. Ne znam o cemu se prica? Da li ste procitali test?

The main aim of this head to head was to compare the latest from Sony with the current Nokia/Microsoft Lumia flagships, and in terms of imaging the Lumia 1520/930/Icon are significantly ahead of Sony's Z3 line, as they were ahead of the Z2 before it. Which isn't surprising, since Sony's imaging has basically been standing still for two years, all a bit sad given Sony Ericsson's arguable camera-phone expertise back in the early 2000s....

The only areas where Sony's camera here had an edge was in speed - focussing was faster, as was shot to shot time and camera launch time. But it's an argument that keeps getting repeated in these pages - would you rather have four sub-standard images (Z3), two slightly disappointing images (1520/930) or one really excellent one, all in the same five second period? Surely - surely - most people would go for the latter?

Dakle kamera je dobra ali ne dovoljno dobra da bi bila konkurencija ili da bi se po kvalitetu priblizila vec godinu dana staroj 1020 ili jos starijem 808. Bar sto se slika tice, a to se iz prilozenog i vidi.
Sony sto se kamere tice stagnira jos od Z, napretka IMA ali jako malo. Mnogi se slazu da Sony i ne moze (ili ne zeli) da iskoristi svoj hardver u potpunosti, sto je jako lose.

Poslednja izmena:
Mnogi se slazu da Sony i ne moze (ili ne zeli) da iskoristi svoj hardver u potpunosti, sto je jako lose

Da, kompanija koja je uz Canon najjaca u foto/video svetu (kada se racunaju sve klase a ne samo dslr pa da ne racunam Nikon) ne moze da iskoristi svoj hardver ali je ako je tako rekao covek sa nokia majicom koji je na nokia platnom spisku onda ok :d :d

Pre ce biti da odradjuju kameru onoliko koliko misle da je dovoljno za sam vrh android ponude sto je apsolutno tacno jer S5, G3, Z2/3, N4 su tu negde od te stare android ekipe, naravno tu su i neki kinezi ali opet sony ima par funkcija koje malo izdvajaju Z seriju ali isto tako im i fale neke opcije sw kamera (vec pomenut panorama mod koji je jedva prosecan) ili OIS kao na N4.

Sad se postavlja pitanje ako su sve te kamere tu negde (a jesu) kako su nekima pojedine krs, uzasne, ocajne a slicne takve na telefonima proizvodjaca na koje onanisu fenomenalne za te uslove, raspremaju, kidaju :d

Poslednja izmena:
Lepo je i apple zbudzio stabilizaciju.

[YOUTUBE]nzMa1_Nz5ME[/YOUTUBE]

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?338314-Sony-Xperia-Z3-stigao-u-Telenor&p=3926350#post3926350

Najjace mi je kad pise da je telefon dostupan po ceni vec od 1din :) U paketu od 7 crvenih mesecno :d Mada sigurno ima ljudi koji koriste te pakete sa razlogom pa im ovo stvarno dodje kao poklon. U svim ostalim paketima cene su bolesne, za mesec dana ce po oglasima biti 450e a telenor vise od toga trazi u paketu od 2 crvene mesecno.

Prvih 10 kupaca dobija neku lens kameru na poklon.

[YOUTUBE]90eUbWf_9xQ[/YOUTUBE]

Ovde se vidi koliko dobro radi intell. active mod stabilizacije, ovo kad krene da trci.

Poslednja izmena:
Auuu na paket od 30e, preko 400e telefon... ovi nisu normalni. Sta reci? :S:

Poslednja izmena:
Kako oni sami kazu,ciljamo korisnike sa dubljim dzepom . za sada im dobro ide

Valjda će uskoro i kod drugih operatera.

Prethodni snimak je za nijansu bolji na iP6.

Poslednja izmena:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?338314-Sony-Xperia-Z3-stigao-u-Telenor&p=3926350#post3926350

Najjace mi je kad pise da je telefon dostupan po ceni vec od 1din :) U paketu od 7 crvenih mesecno :d Mada sigurno ima ljudi koji koriste te pakete sa razlogom pa im ovo stvarno dodje kao poklon. U svim ostalim paketima cene su bolesne, za mesec dana ce po oglasima biti 450e a telenor vise od toga trazi u paketu od 2 crvene mesecno.

Prvih 10 kupaca dobija neku lens kameru na poklon.

[YOUTUBE]90eUbWf_9xQ[/YOUTUBE]

Ovde se vidi koliko dobro radi intell. active mod stabilizacije, ovo kad krene da trci.

Da li sam samo ja ili se meni cini da je video na 6+ dosta ostriji od z3 ako je snimano u istoj rezoluciji ?O video stabilizaciji na z3 da ne pricamo,za sada niko ne moze ni da mu pridje.

Nisu mi jasna ta iscudjavanja vezana za cenu telefona. Bas sam gledao cena z3 preko sonija je 550 funti u engleskoj ili oko 700 evra. Momak sa foruma ga je platio 660 evra. telenor ti ga daje za 550 evra. To sto tebe mesecno kosta 30 e racun, nema veze sa telefonom vec sa onim sto imas u paketu. I da se razumemo ja jesam njihov korisnik i smatram da su bahati, i voleo bi da mi za moj paket za koji izdvajam dve crvene daju tel za 200 evra ali izvini toga nema nigde na svetu.

Problem je sto ga oni nabavljaju na kilo i licno verujem da im z3 izadje oko 350e po komadu. Drugo,nisu oni comtrejd nego provajder mobilne telefonije a trece njima svaki ugovor od 2god predstavlja sigurne prilive para u narednom periodu,to jest sigurni su da nece imati vecih fin problema pa se mogu okrenuti drugim poslovima. Em te deru za mob,em za paket,plus im dajes fin sigurnost u buducnosti a oni tebi 400min mesecno i mob kojeg su ti uvalili za 3 puta vecu cenu ? Lol

Ali u takvom svetu zivimo,surovi kapitalizam ***

Poslednja izmena:
*** mozes da ga uzmes u oglasima za 5 glava, pa na trafici uplacujes dopunu. A ako se pojave mrtvi pikseli *** losa sreca. Sestra koristi att, paket joj je 70 i kusur dolara. Za note 4 joj traze 300 dolara plus povecaje paketa. Ljudi vole(kao i ja sto sam) da gledaju na sajtovima kako to sve lepo izgleda, kao uzmes note 4 za 300 dolara i paket ti je 35 doplara mesecno. aha vazi, kad bi se *****avali. Mene u telenoru nervira sto ja sa njima u decembru treba da potpisem deseti ugovor, imam broj star 15 godina, i jos jedan koji koristi zena (ni jedan ni drugi paket nisu najeftini, rekao bi gornja srednja klasa paketa) i ja posle svega imam onoliko povlastica ili popusta koliko ima i neko ko useta prvi put u telenor i potpise sa njima najnizi ugovor. To mi je frustrirajuce.

nemam pojma , kaze da je najbolja mreza plus ima neku porodicnu varijantu. Bila je na verizonu kaze da je ocajna bila mreza, tri puta su joj menjali tel. Evo bas smo se sad culi kaze da su joj rekli da ne bi joj povecanje paketa bilo toliko ali 300 mora da da.

Nazad
Vrh Dno