Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Istina.
Sa druge strane verovatno će se naći neko ko će je osposobiti, svega par linija koda je u pitanju ako se ne varam.

ne znam, ne znam... Na Desire HD imam ART, ali ga ne koristim prije svega zbog SKP, ostalo bih mozda i prezalio :p

Vi koji koristite Adaway, je l' vam blokira reklame u svim aplikacijama? Meni od nedavno u nekim neće da blokira, npr. B92. Hosts fajl ažuran, adrese koje linkuju reklame su tamo.

Ако се то дешава кад приступаш преко мобилног нета, обриши proxy.
Ја немам рекламе нигде ;)

SKP se ne razvija vise uopste, bice jebada kad izadje Android L, tad nece raditi opste IMO (nema podrske za ART) :(

Meni skp radi na artu. Sada mi se swype smirio, nestao je onaj billing proces, i sada je na 50-60MB. To mi je OK, 160MB ne dam tastaturi.

Poslednja izmena:
Nemam proxy, znam za to, dešava se i preko mobilnog i preko wireless-a, ali ne u svim aplikacijama. Probao uninstall/install adaway, opet isto.

Meni na svim aplikacijama koje imam radi adaway.

Vi koji koristite Adaway, je l' vam blokira reklame u svim aplikacijama? Meni od nedavno u nekim neće da blokira, npr. B92. Hosts fajl ažuran, adrese koje linkuju reklame su tamo.
E počela je od skoro da se provlači ta reklama na b92 ali mislim da je sad više nema?

Ima li koja aplikacija Notes da može da radi u sinku sa gmail-om?

Da, na b92 i još par aplikacija. Hosts fajl je ogroman, preko 30 000 adresa, moguće da treba više vremena da se link pročita i preusmeri na lokalnu adresu, pa se zato provlači.

Ne mogu da pokrenem duolingo aplikaciju.

Niko se ne kladi ovde? Treba mi neka aplikacijam za fudbalsku statistiku!

Jel moze preporuka za aplikaciju sa kojom cu moci da pristupim kontaktima sa sim kartice,da ih sve izbrisem,posle toga ucitam kontakte preko .vcf fajla i sve ucitane kontakte sa .vcf fajala prebacim na sim karticu?

mislim da sim kartice nisu kompatibilne sa vcf fajlovima nikako: mogu da sacuvaju samo 1 ime i 1 broj telefona uz to ime...

Droidedit ili 920 text editor :)

Ja sam baš razmišljao o tome pre neki dan. I instalirao sam
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aor.droidedit
Ali ne stigoh da probam.

E hvala, ovo me je navelo (preko Similar apps), posto sam htio nesto jednostavnije da potrazim, da instaliram apliakciju Turbo Editor (Text Editor). Veoma dobra i jednostavna aplikacija, bas ono sto mi i treba, lijep interface sa 2-3 opcije.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maskyn.fileeditor&hl=en

Sto se tice tastatura, Android L Keyboard je keva nad kevama :)

Kombinacija AdAway i Lucky Patcher. Video nisam reklamu mesecima, ni u programima ni pri razgledanju neta.

Od svog prvog android telefona koristim swiftkey i danas sam prvi put instalirao drugu tastaturu. U pitanju je Swype tastatura. Moram priznati da sam oduševljen. Radi brže, predikcija je bolja i "prirodniji" mi je osećaj. Toliko od mene :)

mislim da sim kartice nisu kompatibilne sa vcf fajlovima nikako: mogu da sacuvaju samo 1 ime i 1 broj telefona uz to ime...

A kako da pristupim kontaktima na sim kartici?
Nisam mislio da se direktno prebacuju kontakti sa vcf fajla na sim nego da se ocisti sim kartica,ucita vcf fajl na telefon pa sa telefona na sim?
Jel moze ovako?

ova dio me buni: "ucita vcf fajl na telefon pa sa telefona na sim"
opet, na sim karticu mozes da upises jedno ime, i jedan broj uz to ime. VCF cuva duza imena (odvojeno ime, prezime, srednje ime, titulu...), vise brojeva telefona, mejlove, IM detalje, bla bla... Uostalom, ko jos koristi SIM za cuvanje brojeva telefona i ostalih podataka, ja na mojoj sim kartici imam tacno nula. Sve se sinhronizuje sa google-om (gmail), i ciao...

Kombinacija AdAway i Lucky Patcher. Video nisam reklamu mesecima, ni u programima ni pri razgledanju neta.
Malo mi je frka da ga instaliram s obzirom da je svemoćan, imao sam ga jedno vreme na drugom telefonu...

Problem sa Android L i Swype je što nemaju one hand mode, navikao sam na Swift gde može da se namesti visina, širina, pozicija i kod mene ne štuca i ne kasni, jedino malo pri pokretanju.

Kod mene na swype tastaturi je one finger mod ;-)

Malo mi je frka da ga instaliram s obzirom da je svemoćan, imao sam ga jedno vreme na drugom telefonu...

Problem sa Android L i Swype je što nemaju one hand mode, navikao sam na Swift gde može da se namesti visina, širina, pozicija i kod mene ne štuca i ne kasni, jedino malo pri pokretanju.
Kako ne kasni? Koju verziju imaš? Poslednja verzija kasni posle send svakom koga sam pitao, i na Nexusu 5.

4.4.6.275, sa Amazona, art runtime. Baš sam sada probao u Facebook messenger-u, treba taman toliko vremena da ponovo prebaci na veliko slovo koliko meni da prstom brzo pređem sa send iz messenger-a na tastaturu.

Adaway jedino u puffini ne blokira reklame, svugde ostalo ako je sve u redu moralo bi da blokira

Vrh Dno