Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Ni meni to nije problem, kad uvek stavljam telefon na punjac kad legnem da spavam, svejedno da li ima 10% ili 50%...

To je previse. Rekao bih i smesno. Sve preko malo vise od 2h punjenja je nedopustivo. Barem meni.

To je previse. Rekao bih i smesno. Sve preko malo vise od 2h punjenja je nedopustivo. Barem meni.
Kako misliš (da bez impakta po bateriju) da bateriju tog kapaciteta napuniš od 0-100 za 2 sata?
Nisi jedini koji bi to voleo, svi bi smo to voleli.

Pune se i g3 i g2 i note 3 i note 4 za malo jace od 2h i to nema preteranog impakta na bateriju. Da ne nabrajam ostale modele

Ne razumem kako se i u ovom slucaju brani sony ?

Mnogo je tri sata. A ja volim Sony.

@fkloznica čisto sumnjam da nema udarca po dugovečnost baterije.
Oni su svesno izabrali svoju strategiju a Sony svoju.
Niti oni imaju različite/naprednije tehnologije niti Sony neznalice od inženjera.
Neka te teši da zato imaš najduže trajanje baterije na Z3 i Z3c.
Nema savršenih telefona, ako ti jeste neprihvatljivo ovo sa punjenjem a planirao si kupovinu tad ti ne zavidim..

Stoji. Ali sam cuo da punjenje moze da se ubrza sa punjacem od 2A sto je sasvim ok.

3h 20 min jeste mnogo ali licno nemam nikakav problem sa tim u slucaju bilo kog telefona sa sjajnom autonomijom. Znaci S5, Z3, N4 i ekipa (brend je totalno nebitan).. mogu da se pune i 6h 0-100% meni je to bolja opcija nego flagship u 2014 sa autonomijom iz 2013. Sta G3 vredi i da se napuni za 20 min ako odes na put ili bilo gde a punjac nije dostupan, posle xx casova taj telefon ce se ugasiti a Z3/N4 bi u teoriji sa istim koriscenjem imali bar jos 40% baterije u rezervi. Meni je to mnogo bitnije, evo i sad imam telefon koji se bas brzo napuni ali bih dao 50e da imam isti koji se puni duplo duze uz takodje duplirano trajanje baterije.

Ispade kao da se ostali pune 2h a Z3 8h, kao da razlika nije prihvatljivih 60-90 min + generalno odlicna autonomija, mozda i najbolja u klasi. A i recimo ko je na putu i crkne mu baterija za 1h eto je na oko 50% (ako ima mogucnost dopune) sto je sasvim ok.

Hocu da kazem ovo - da Z3 ima fail autonomiju ova duzina punjenja baterije bi bila problem, ovako lako moze da se predje preko 80-ak minuta duzeg punjenja od najboljih primera iz klase.

Poslednja izmena:
Bas tako. Ja inace vecinom punim tel preko laptopa tako da prakticno jos uduplam vreme za punjenje,al briga me koliko traje kad spavam za to vreme ;)

Ima smisla ako su zbog dugovečnosti baterije to uradili. S obzirom da ne može lako da se menja.

Utisci o bateriji? Jesi ga uzeo preko oglasa ili ?

3h 20 min jeste mnogo ali licno nemam nikakav problem sa tim u slucaju bilo kog telefona sa sjajnom autonomijom. Znaci S5, Z3, N4 i ekipa (brend je totalno nebitan).. mogu da se pune i 6h 0-100% meni je to bolja opcija nego flagship u 2014 sa autonomijom iz 2013. Sta G3 vredi i da se napuni za 20 min ako odes na put ili bilo gde a punjac nije dostupan, posle xx casova taj telefon ce se ugasiti a Z3/N4 bi u teoriji sa istim koriscenjem imali bar jos 40% baterije u rezervi. Meni je to mnogo bitnije, evo i sad imam telefon koji se bas brzo napuni ali bih dao 50e da imam isti koji se puni duplo duze uz takodje duplirano trajanje baterije.

Ispade kao da se ostali pune 2h a Z3 8h, kao da razlika nije prihvatljivih 60-90 min + generalno odlicna autonomija, mozda i najbolja u klasi. A i recimo ko je na putu i crkne mu baterija za 1h eto je na oko 50% (ako ima mogucnost dopune) sto je sasvim ok.

Hocu da kazem ovo - da Z3 ima fail autonomiju ova duzina punjenja baterije bi bila problem, ovako lako moze da se predje preko 80-ak minuta duzeg punjenja od najboljih primera iz klase.

+1

I takodje mislim da su to uradili zbog duzeg trajanja same baterije.

Poslednja izmena:
Opa :)

[YOUTUBE]K7zwzahUOx8[/YOUTUBE]

Opa ovo se cekalo !! Slaze joj se uz "haljinu" :)

Poslednja izmena:
^ jos jedno kvalitetno izdanje doticne :)

zvuk na mute
[YOUTUBE]W-qU_hKC900[/YOUTUBE]

Ovo nije los fazon (kome treba ova opcija, screen rec.), mislim da samo vanila android za sada ima ovo snimanje ali dobice svi to uskoro.
[YOUTUBE]zwhRqYaV-18[/YOUTUBE]

Steadyshot (bez intell.moda koliko vidim)
[YOUTUBE]ylk5whD8IeU[/YOUTUBE]

Klinac prsotina nabavio Z3.
[YOUTUBE]4GJMfh8NBZ8[/YOUTUBE]

Nikada ne bih pomislio da moze da mi bude kul telefon u ovoj boji.

Pa u toj boji je z3 upravo i najlepsi. Kada bih ga uzimao samo ta boja bi dolazila u obzir :)

Vezano za bateriju kada sam ga uzeo danas,direktno iz kutije je imao negde oko 55% djusa u njoj.Bukvalno ga nisam skidao iz ruke i personalizovao sam ga i cackao,mucio oko 7h i uspeo sam da je iscedim na 3% bez ikakvih stamina modova,sve zivo ukljuceno.Baterija se napunila za tacno 2h30min na 100% sa iskljucenim ekranom i ukljucenim svim opcijama na njemu.Cenim da bih njegovim gasenjem prilikom punjenja ubrzao i na 2h,testiracu ga jos.Sve u svemu copper boja je onako prava.Narucio jaci punjac od 5V 2A da testiram bas da vidim.Narucio Nillkin H+ Screen Protector Anti-Burst Tempered Glass i DK48 stalak za punjenje.Mada treba da mi stigne i fitBAG sleeve pa da vidim sta od toga pase najbolje za svaki dan.
PS: one sluske koje sam dobio u paketu su ocajno neudobne ali imaju iznenadjujuce kvalitetan zvuk tako da steta sto nisu udobnije.
Vezano za Sony Headset MDR-10RC koje su isle u paketu sa telefonom jos im nisu stigle na stanju tako da njih nisam imao prilike da probam.

Znaci dobices te vece, on ear slusalice kad stignu? Ako je tako onda nije ni cudo sto uz telefon u tom slicaju ne idu i one odlicne NC (koje su predstavili sa Z2) jer ove prve kostaju 99e a NC oko 50e. Te sto si dobio ne verujem da su preko 10e.

Valjda ce se kod nas pojaviti sto vise pakovanja sa tim NC ili bar nekim drugim, dobrim in ear slusalicama.

Zvace me ovih dana cim im stignu na stanju da iz uzmem...te slusalice su nudili samo za Z3 preorder,od danas vidim nema vise taj bundle.
Taj model koliko vidim ovde kosta 120€ sto i nije lose mada mi na izgled i ne izgledaju nesto posebno ali mozda se varam.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
I ja sam isto in ear fazon oduvek i bio kada sam napolju zato sebe ne vidim šetajući ovo napolju.Mada prilično su nahvaljene u gornjim linkovima.

Pa da, za prenosive plejere koristim samo in ear.. ali te slusalice su izgleda bas kvalitetne pa bih koristio na kompu/laptopu ili na telefonu u kucnim uslovima.

Iju mislim da su te sluske sto pritiskaju usi nesto najgore ikad napravljeno! Prodaj to lepo i pazari neke kvalitetne in ear ;) Jos posebno sto je ovima prva mana sto spadaju pri naglim pokretima!

Ozbiljno jeste. Dobiješ poklon u vrednosti telefona. Hoću to!!!

Realno taj render je glupost, moje misljenje. A sto se specifikacije tice.. mozda, sad da li ce biti bas ovoliko napucan - tesko. Ali im treba premium phablet kvaliteta kao Z3 serija i bez vecih kompromisa (sa 4000+ mAh baterijom).

[YOUTUBE]7UVi2EeMAcc[/YOUTUBE]

jos jedan review,17min

I kakva je sad situacija,ima li bolju kameru Z3 od Z2?NeKo direktno poredjenje?

SA mod deluje da radi dosta slicno (s'tim sto sada ima nebuloznih iso 12800), 8mpix manual je malo bolji na Z3 a najveca razlika je u manual 20/15.5 mpix modu, bolje su fotografije na Z3 u tim rez, verovatno zbog novog sociva i malo poboljsanog softvera. WB je hladniji po default-u. Panorama mod ostao isti (dakle zaostaje za Samsungom koji je najjaci sto se panorama tice a i za LG). Kamkorder takodje deluje malo poboljsano + intell. active mod za stabilizaciju ali u 1080p modu, 4k ostaje sa steadyshot kao na Z2 (ako sam dobro razumeo). Sve u svemu kamera u okviru standarda ove flagship klase, uz par funkcija koje je izdvajaju + hw taster i IP68 za upotrebu u svim uslovima. Nista nevidjeno u smislu kvaliteta ali opet dosta dobra i upotrebljiva kamera za jedan android telefon.

Realno ne isplati se prelazak sa Z2 na Z3 osim ako nije neka smesna doplata u pitanju, bolje je sacekati 2015 i neki od sledecih flagshipa bilo kog krstenog proizvodjaca.

http://unleashthephones.com/2014/10/01/sony-xperia-z3-review/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno