Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Skini disk usage i vidi gde odlazi prostor. Ne možeš da instaliraš aplikacije do poslednjeg megabajta.

Ma znam sigurno, cak mi i jedino kad udjem u "aplikacije" pa ono dole sto pise "memorija telefona", pise 1,3 gb slobodno. Ali samo tu, svuda ostalo (upravljanje datotekama folder i memorija u podesavanjima), pise oko 300mb.
U svakom slucaju i 300 mb je dovoljno za ovu igru.
Aj videcu sa tim clean masterom.

Posmatraš u prvom slučaju količinu slobodne RAM memorije, a u drugom slučaju, preostali storage prostor na flešu. Dakle slobodno ti je oko 300MB ali je pitanje da li sistem može da iskoristi sav raspoloživi prostor pogotovo što aplikacija prilikom instalacije može da zauzme više prostora od footprinta koji će na kraju imati.

Ljudi jel normalno kad gledam video preko neta (gorilavid) da mi za 40 mminuta skine CAK 28posto baterije?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!??

Ljudi jel normalno kad gledam video preko neta (gorilavid) da mi za 40 mminuta skine CAK 28posto baterije?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!??
Normalno je.

CAK si dobro prosao!

Ljudi, ja ne znam sta se desava sa mojim telefonom od zadnjeg update. Telefon normalno radi(kroz meni i sve ostalo) prvih dan-dva kad uradim factory reset da bi posle toga poceo strasno da koci, secka, ne reaguje na komande, kasni sad odzivom...
Nisam pokusao da vratim telefon na fabricku verziju firmware kako mi je @Charlie poslao na onom linku jer se bojim da necu nesto dobro uraditi i mozda izgubiti garanciju.

Sad ne znam da li jos neko ima ove probleme od kako je stigao novi firmware?
KAKO da konacno namestim telefon da radi normalno?
Da li da ga nosim u Telenor na reklamaciju?

Ko zna nek napise sta da radim jer ovako cu izgubiti sve zivce sa telefonom.

I meni je tako radio, bukvalno isto. posle wipe-a radi super i taman kada sve namestim, instaliram sve aplikacije, ispodesavam, on pocne da zeza.
Ja nisam imao zivaca i vratio sam stari softver. Postupak je jednostavan, bas bas prost, ali znam, uvek postoji ono Na svoju odgovornost...

Zna li neko kako da vratim u zivot fon? Instalirah Xposed framework i radio je, ali kad ubacih Gravitybox i restartovah telefon, on ostade na ovaj pocetni logo 'Alcatel onetouch'&'smart move.'. Probah da udjem u Recovery, ali nesto nece. Ne znam ni je li ga Uncle dobro instalirao, posto nije htio da se restartuje u Recovery iz njega. Moze li sta sa ovim MTK Droid da se uradi i ako moze kako?

Pritiskaj konstantno power dugme, onako brzo, od trenutka kada se pojavi plavi android logo, treba tel da zavibrira par puta. Ovo valjda važi za verzije xposeda 2.6 pa nadalje. Samim tim će ti isključiti xposed i sve će se normalno pokrenuti, posle samo obriši gb.
Edit: tačnije od verzije 2.5 je moguće primeniti sledeće: " Reboot your phone, press any hardware button during the normal boot, wait for a vibration indicator, then press that button four more times. A final long vibration will confirm that Xposed is booting in a disabled mode, allowing you to remove or modify the offending module"

Poslednja izmena:
Hvala, drug! Zaboravio sam totalno na to. :) Uspio sam da ga vratim. Znaci mogu da zaboravim na Gravity ili mogu probati jos jednom da instaliram? Posto mi je Xposed isto usao u bootloop jednom kad sam ga ranije negdje instalirao, pa je evo sad uspio. Usput, tada sam koristio upravo ovaj metod koji si mi naveo. :smash:

Poslednja izmena:
Možeš jedino da probaš sa xposed 2.3.1 sa kojim navodno radi gb(nisam probao), ali onda ovaj metod sa pritiskanjem neće raditi, ako ti se opet zaglavi.

Zafrkava li još koga Google Play Services? Sa zadnjom verzijom mi crash-uje Sofascore na startu i još par aplikacija bug-uje, a kad vratim stariju onda zafrkavaju Google aplikacije: Gmaps, YouTube i još par njih...

A ubi me evo nekoliko dana. Ne znam šta da mu radim. Ne znam ni kako se pojavilo, čini mi se da je update bio prije neki dan, a vidim da je pušten početkom mjeseca.

Baš hteo da pitam. I kod mene pola aplikacija više ne rade. Velika sramota za gugl. Poslednja u nizu je uListen, ni jedna rovio igra, neke aplikacije za tv....
Yt radi, viral ne radi. Sofascore takođe. Lol. Sva sreća pa tapatalk radi još uvek.

P. S. Inače imam svež fabrički rom, tako da ne gubite vreme na factory reset i ostale gluposti, neće pomoći.

Poslednja izmena:
Nije to do Google-a. Na forumu ne vidim kod ostalih telefona da se neko žali.

Sofa radi, ali ostalo ne. Ionako kada se onemogući play service radi Gmail, mape, drive, store, jedino keep ne radi i yt.

Pojavila mi se neka gđica koja me svakih 5 minuta glasovno obavještava koje je vrijeme. Da ne zna ko šta je u pitanju i kako da je razmaknem?

Jel može screen shot te gospođice :) možda si aktivirao nešto za slepe u opcijama.

Ma samo glasovno se javlja. Ne vidim šta bi moglo biti. Palo je i meni to na pamet, ali nije u pitanju to za slijepe. Samo mi za vrijeme govori. I to svako malo #&@¿

Telefon mi posle mesec i po dana mucenja od update novog software-a riknuo.

Zadnjih dana se sam se gasio po dva puta dnevno, aplikacije bagovale i na kraju vise nije mogao da se upali.
Odneo sam ga u Telenor na reklamaciju i rekli su mi da cu najverovatnije dobiti novi telefon i da su ovim telefonom imali dosta problema.

Sad ce biti problem ako budem morao da uzmem novi telefon jer je trenutna ponuda ocajna sto se tice mog paketa...

Mojoj sestri matična otišla posle par mjeseci na X-u i zamijenili su joj. Izgleda da nije baš CQ Alcatel-u primarna stvar. Nadam se da će ovaj moj izdurati moju torturu par godina.

Meni evo već više od godinu dana radi super. Zaista nemam nikakvih problema.

Kupljen je u prvoj turi, čim je stigao u Telenor.

jel ima negde da se uzmu pojacane baterije?

mislio sam na obicnu bateriju

Telefon kupljen posle Nove godine, 32GB kartica, do pola puna, RAM skoro 90% uvek, najzahtevnije aplikacije instalirane. Gazim ga maksimalno, trenutni problem Sistem UI posle restarta, ignorišem ga i tel radi skoro savršeno. Doduše, svakodnevnu higijenu tel-a održavam sa Clean Masterom (više puta). Baterija izdrži dan, punjenje noću (znam da nije dobro toliko vremena na punjaču, al šta da radim.)

Jesu li vam se oljuštili telefoni? Mi smo uzeli 30 tak u aprilu i već su svi manje više sljušteni.

Volume dugme je pocelo da se ljusti, fon je star 2 i po meseca.

Nazad
Vrh Dno