Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

I kad uradis factory reset vratice ti na apdejtovanu verziju firmware. Tako da sa tim neces dobiti nista(barem je kod mene takav slucaj).

ja sam uradio factory reset posle apdejta i opet mi se pojavljuje neka UI greska kada ukljucim tel i imam problem sa kocenjem launchera kada ga listam ide mi sporije i bas mi ide na zivce ne znam kako da ga popravim..?

Poslednja izmena:
Meni se ta UI greska sredila vranjem na fabricka podesavanja. Pre toga sam imao taj priblem,vise ne...

Jel ovaj update kitkat ili ne? Koja poboljsanja je doneo? I da li savetujete da se radi?

Nije kitkat, ja ne bih radio da ponovo mogu da biram...iskreno. Sa 01001 je fon radio perfektno (barem meni)

Ja apsolutno ne vidim nijedan razlog zasto ne bi instalirali update. Osim vec pomenutog problema ja nisam primetio nikakve probleme a da budem iskren cini mi se da baterija traje duze tj da je battery management bolji...

Odradis apdejt i iskoci ti greska pa moras factory reset i ponovo vracaj sve aplikacije i podesavanja. A ne dobija se tako mnogo tim apdejtom, tako da i nije neophodno.

Da se ne dobija, svi bi i dalje bili na jb. A za aplikacije backup i kasnije vratis sve.

Kod mene je sve kao i kod ostalih, ukljucujuci Unfortunately, System UI has stopped.

Update je stvarno doneo dosta poboljsanja, pogotovo baterije. Svako vece zavrisim sa oko 40%, dok je ranije bio skroz prazan.

Takodje tu je i neki novi vizuelni efekat kada otvaram aplikacije, ali ne znam da li je to do Nova Launchera ili ne.

Jos jedna stvar je brzina, cini mi se okvirno da je brzi za jedno 20%.

Meni je dovoljno ovo sa baterijom, znaci nisam jedini koji vidi razliku i to ogromnu...

Kod mene je baš razlika primetna, novi efekti su mi super, kao i brzina. Jedino bih zamerio kod kamere, iako ima više opcija, čini mi se da su lošije fotografije. Svakako ih brže ispucava, ali su nekako izbledele.

Telefon vam radi brze posle update? :zgran:
Meni je telefon osetno SPORIJI i jedino dobro vezano za novi update je duzina trajanja baterije i vise opcija u kameri.

Menjao bih novi za stari firmware da mogu odmah.

Poslednja izmena:
NI ja nisam zadovoljan nadogradnjom - pre svega zbog efekata koji samo prave utisak sporog rada (vidim lag pri spuštanju status bar-a, a pre ga nije bilo, sporije otvaranje SMS-a i slično). Ne sviđa mi se ni efekat tranzicije ekrana, ni to što ima app drawer... Poboljšanje jedino na kameri. Odmah bi se vratio na stari!

U poslednje vreme, i pre update-a mi izlazi notifikacija preparing sd card-checking for errors... Ima li neko ideju šta je tu uzrok, problem?
378334f42906596718787bf00aea2509.jpg

Meni to izlazi od kad sam apdejtovao. Mrzi me da radim Factory reset. Sad to rešim tako što odradim Unmount pa Mount SD card. Uradiću factory reset kad dođe Kitkat :)

Uspeo sam da nadjem šta je to... Kad dugo držiš izađe app info i to je system ui, išao sam na force stop i sad je ok

Evo i ja da se oglasim povodom ove nadogradnje, sve u svemu nije lose.
U pocetku mi se cinilo da malo laguje ali mi sada deluje sve okej, navikao sam, te mogu reci da mozda i bolje radi nego ranije.

E sad, sto se tice kamere, drago mi je zbog ovih inovacija, pogotovo sto moze da se menja rezolucija videa ali ono sto meni strasno pravi problem ( i zbog cega mogu reci da mi je sad kamera losija) je to sto vise nemam opciju da slikam na dodir ekrana, tj da direktno slikam iz fokusa... :(
Zbog toga vise necu koristiti ovu aplikaciju za kameru, pa ako bi neko mogao da mi preporuci neku dobru da instaliram, koja nece smanjivati bitno rezoluciju same slike, bih bih mu zahvalan... :)

@dexa Možeš da fotkaš, samo moraš duže da držiš

@stoske

Hvala ti puno brate, sada mogu reci da je kamera savrsena.... :)

Bez toga moze biti zaista blagi ocaj.

@dexa I ja se prvo bio smorio, jer sam baš dobre fotke pravio.

Isto tako... Kada se malo udje u stos, kamera stvarno moze odlicno da se iskoristi.

Pogotovo za one makro fotografije ili kako se vec to zove... :)

Poslednja izmena:
E sada sam se malo smorio, posle apdejta nemam vise istu tastaturu kao pre. Ne koristim automatske korekture i ostale predikcije i recnike, sve to iskljucim i koristim klot android tastaturu. Pre sam mogao da izaberem No language i da kucam kako ja hocu, latinica i kada zadrzim recimo taster S dobijem opciju kukica, tj. Š! Tako mi je odgovaralo, a sada nemam opciju No language!!! Tako da nasa slova mogu da dobijem samo u cirilici koju ne mogu sa svarim na telefonu! A po default-u mi je English US tastatura u kojoj nemam nasa slova. Znaci kukice cao... Bezveze...

Skini swiftkey i skini srpski jezik language pack.

Nazad
Vrh Dno