Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

U telenoru možeš da tražiš telefon koji je u istoj kategoriji . Kategorije se određuju na osnovu pune cene uređaja.

Evo i ja updateovao na novu verziju i vratio mi se onaj stari lock screen wallpaper sa kockama. Kako se bese stavlja da mi bude isti kao wallpaper?

Kada ga restart izbaci mi "Unfortunately, System UI has stopped" Inace do sad nisam imao problema sa ovim. Jel se desilo jos nekom ovo posle updatea?

Odradite factory reset.

To sa vecim rezultatom u anyutuu je do verzije aplikacije. Sad vidim da na ovom zadnjem antutuu nexus 4 prebacuje 21k poena na 4.4. Pre nije mogao da dobaci 17k kako se secam.

Evo i ja updateovao na novu verziju i vratio mi se onaj stari lock screen wallpaper sa kockama. Kako se bese stavlja da mi bude isti kao wallpaper?

Zapravo to je novo koliko sam primetio, ranije je sam stavljao lock screen isti kao i wall paper, inace odes u settings-display-wallpaper-galery-zatim odaberes sliku koju zelis i izaberes opciju u donjem desnom uglu, odes na ok i stavis da ti bude samo na lock screen. Inace opcija u donjem levom uglu je samo za wall paper, i malo je bezveze sto ne mozes(valjda zbog formata) da odma odaberes da bude ista i na lock screen i na wall paper.

Zapravo to je novo koliko sam primetio, ranije je sam stavljao lock screen isti kao i wall paper, inace odes u settings-display-wallpaper-galery-zatim odaberes sliku koju zelis i izaberes opciju u donjem desnom uglu, odes na ok i stavis da ti bude samo na lock screen. Inace opcija u donjem levom uglu je samo za wall paper, i malo je bezveze sto ne mozes(valjda zbog formata) da odma odaberes da bude ista i na lock screen i na wall paper.

Uspeo sam ovako. Hvala!

Pre nego kreneš sa uodate_om obavezno skini aplikaciju superuser, i u njoj odradi temporary unroot. Ja sam tako sinoć i sve prošlo kako treba

Jel ti imas neki Custom recovery? Ja imam CWM recovery i nikako ne mogu da flesujem update. Skine ga, restartuje se u recovery i prijavi gresku. Nikako da ga nateram...
Probao sam i Unroot, ali recovery ostaje, pa i problem...

Poslednja izmena:
Nemam recavery, zapravo samo onaj njegov stock nazovi recavery

Da, ja se zeznuo i stavio custom. Sada nece da se apdejtuje zbog toga.

Ovako, sve u svemu apdejt je prosao bez ikakvih problema, preuzimanje je trajalo oko 2 sata. Posle toga sam vratio na fabricka podesavanja, ali sam prethodno uradio backup preko one touch centre. Nakon toga telefon vratio do detalja kako je bio pre update-a. Licno mi se ne svidja phone app u svetloj varijanti, mnogo je bolja tamna. Brzina rada, trajanje baterije, nema neke razlike. Ne greje se ni manje ni vise nego pre. Bio je taj zez sa wallpaperom zakljucanog ekrana, ali i to je sredjeno. Kamera ima vise nekih opcija za podesavanje, ali su slike istog kvaliteta. Preporucujem aplikaciju open camera (vrhunska). Mozda je telefon malo fluidniji u radu, ali to su nijanse. Uostalom, videcemo nakon par dana koriscenja, za sada je ok.

Jeste li primetili da se sredio proximity senzor. Nema onog baga kod prekida veze da ne ukljuci displej odmah...

Meni jos u hrvatskoj nije dosao update (otkljucan tel), cekamo, pratimo komentare pa cemo vidjet :)

I kod mene je proslo sve bez problema. Posle restarta sam uocio (kao sto su vec neki rekli) izmenjen launcher i jos par sitnica, a meni dosta bitna, da je fabricka aplikacija kamere dobila dodatna podesavanja. Podesavanja za ISO su mi presudna, iako se tome moglo doskociti upotrebom drugih aplikacija za kameru kao sto su fv-5 ili open camera, ali fabricka aplikacija za kameru je efikasnija kod fokusiranja u mracnim uslovima.

Pozz ljudi, uzeo sam ovaj fon preko telenora negde u aprilu i od pocetka sam bio jako zadovoljan jer nisam nesto zahtevan korisnik pa nisam jurio ne znam sad koje performanse itd itd ali pre par dana od kako sam uradio update sw-a na 1002, poceli su bagovi, sporije reaguje patern za otkljucavanje npr, ranije je bio brzi, cim odradim odma da kazem ide zamnom linijica, ovako kasni 1-2s...ali to manje vise. Ono sto me uzaaaasno iritira je to da ako npr pred spavanje imam 75% baterije i cackam malo po netu i ostavim ga sa 45% npr onda se on tokom noci isprazni i ugasi ! Ne znam STA da radim, kako da vratim na 1001 ili sta vec? Hvala

Moj je isto iz Telenora, ali nemam tih problema posle apdejta. Mozda da prvo probas sa Factory Reset-om.

Uradio sam factory reset na pocetku koriscenja novog sw-a kad mi je izbacivao neki error u vezi IU ili nesto slicno....

ljudi jel moze na ovom fonu da se overclockuje gpu i eventualno cpu?

Instalirao sam ovo, probacu pa cu da vidim za par sati sta se desava, izbrisao sam neke gluposti od aplikacija za sad pa cemo da vidimo i to....imao sam instaliranu i swam attack igricu :D koja s vremena na vreme podseti kad je ponovo spremna za igru pa je mozda i do nej bilo, ko ce ga znati. Javljam kad proverim.

Sad mi cesto trazi da azuriram sistem u poslednjih par dana. Da li azuriranjem sistema ne gubim garanciju i menjaju li se verzije firmvera (kupljen zimus sa ovim verzijama Firmver 4.2.2 i Kernel 3.5.4)? Hvala unapred, pozdrav! :)

Poslednja izmena:
malopre mi stiglo obavestenje da azuriram softver na 0102..uradio sam to launcher sporo lista strane,izbacuje mi neku IU gresku...jel zna neko sta da uradim...inace pre ovog apdejta telefon mi je radio bez ikakve greshke...???

i heo sam da pitam da li ce telefon bolje raditi ako stikliram : Deaktiviraj HW preklpapanja,Prinudno GPU rendiranje i Aktivirajte 4x MSAA u Opcije Programera...?

@Nista ne gubiš garanciju.
@laki100 kod mene je ovako i lepo radi
3802d9e1d775057353e525eeaf3e66d2.jpg

Posle update telefon ne radi kao sto je radio pre... Sad radi nekako sporije, nekako ima kasnjenja od 1sec.

I kad se telefon pali izbacuje ovu gresku
Screenshot_2014-09-01-11-30-11.png

Jel zna neko kako da vratim stari firmware ili sam da namestim pa da mi telefon radi kao sto je pre radio?

I kad uradim taj factory reset da li ce obrisati kontakte(brojeve telefona)?

Edit: Uradio sam factory reset i sve je isto kao posle uradjenog update... Stoji mi ponovo nova verzija 01002.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno