Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Verovatno mu treba nova verzija Androida zato što donosi nešto novo i bolje u odnosu na ono što trenutno imamo.

Ko kaze da radi sve bez greska,zasto postoje onda update ako radi sve ok,uvijek ima nekih gresaka,onaj sistem sa Alcatelovog sajta ima gresaka,pa ako neko ima neku drugu verziju moze i 4.1.1 nek posalje.Pozz

Jel vam se dešava da dok držite telefon u džepu i hodate pozvoni i na prvom sledećem koraku se isključi ton zvona? Ako je neka buka na ulici ni ne čujete da vas neko zove. Kao da pomisli da ste ga podigli sa stola da se javite.
Jel moze to nekako da se isključi? Nisam nasao u podešavanjima.

Jel vam se dešava da dok držite telefon u džepu i hodate pozvoni i na prvom sledećem koraku se isključi ton zvona? Ako je neka buka na ulici ni ne čujete da vas neko zove. Kao da pomisli da ste ga podigli sa stola da se javite.
Jel moze to nekako da se isključi? Nisam nasao u podešavanjima.
Settings > gestures > turn over to mute

OK, hvala. Isključio sam. Baš su mu loše podesili taj gesture, nije mi se to na ranijim telefonima dešavalo.

To upravo tako i treba da radi ☺☺☺

To upravo tako ne treba da radi. Ne bi smelo da utisava poziv dok hodas vec samo kada okrenes telefon na dole.

Razmisli hodaš telefon je u džepu i ljulja se napred nazad , neko te pozove i logično je da u toku koraka napraviš pokret koji ga utiša

Како решити проблем повезивања са wifi мрежом? Пробао сам два различита Idola X и оба се регуларно повежу на мрежу али без интернет конекције (на првом је у почетку радило нормално, али не више). Сви остали уређаји се повезују нормално.

Mozda je neispravan wifi chip u samom telefonu ako ti se vec svi drugi uredjaji povezuju normalno.Kakav ti je signal na mobu te mreze?

Посумњао бих на чип да то није случај и са другим Idol X-ом. У питању је моја кућна мрежа, са добрим сигналом.

I ja imam problem kod kuce sa wifi konekcijom ali ne svaki put. Onda iskljucim pa ponovo ukljucim ruter iz struje, problem nestane. Samo kod mene kuci, nigde vise. Kapiram da je onda nesto do jucnog rutera, mada se ti samo meni desava.

Isti problemi i kod mene sa Idolom ali i sa ženinim Samsung Grand Neo telefonom, dok za razliku od njih se matori Iphone 3GS uvek kači na net. Telefoni se nakače na WiFi ali nema neta. Ruter/modem je Huawei HG520c. Samo restart rutera pomaže.

Kupi kršten router.

Ima li ovaj fon na stocku opciju tkz. blocking mode, ali da ljudi sa whiteliste mogu da te dobiju a svima ostalima da budes busy?
Ako ne, koju app preporucujete za tako nesto?

Mislim da sam procitao da je MTK odustao od razvoja 6589 za dalje tj dalje od 4.2.2 kao sto i ostali name brand and no name kinezi imaju i da su krenuli tek od 6592 tj octa core da daju kitkat.

2.6 provereno radi
ali poslednja verzija gravityboxa ne radi :D

nisam znao da od xposed verzije 2.5 moze ovako jednostavno da se izadje iz bootloop-a, mozda nekome zatreba:
In addition, Xposed now sports a safemode which allows you to disable Xposed during bootloops. To disable Xposed, you'll have to repeatedly tap one of the hardware buttons (Power, Volume, or Home) on your device during startup.

During boot, your device will vibrate twice when it detects the first key press. You'll then have five seconds to press that same button four more times, with each keystroke producing a short single vibration. After ending with a long vibration, your device will disable and prevent most of Xposed's actions, allowing you to easily troubleshoot problematic modules.

While it should work for the majority of bootloops, it's not a 100% guarantee, as there may be various issues causing a bootloop that have nothing to do with Xposed.

Da, gravitybox ne radi. A ja sam saznao za safemode tek posle reseta telefona... na tezi nacin, ali super je sto to postoji pa moze covek opusteno da isprobava module

TLC s950 je dobio beta firmware kitkat tako da bi trebao i ovaj to je isti telefon

Ceo dan skidam, pa nesto, preko Alcatel Mobile Update. Brzina je u proseku oko 27K, verovatno svi navrli na update, nadam se da je KitKat za Idol X

Zavrsio se update i sad se vrti u boot loop *** xD
Power 10s ne pomaze, non stop vrti do logoa pa se iskljuci

Nazad
Vrh Dno