Šta je novo?

The Vanishing of Ethan Carter - from ex People Can Fly studio

Jel može ovo džojpedom da se igra?

Meni se ovo đa. Tek sam počeo i motam se po onoj kući sa portalima što preslikama Ethanovu. Pojma nemam šta da radim i gde je taj "secret room"

Pa lepo si poceo, portali preslikavaju Ethanovu kucu i treba malo prvo po njoj da prosetas i zapamtis raspored soba, onda se vratis u madjionicarevu kucu i aktiviras portale, kad dodjes ispred portala, pojaviti se interakcija (levi klik) i mozes da menjas sobe, treba da pogodis sve prostorije u Ethanovoj kuci i *PUF* :D

Jel može ovo džojpedom da se igra?

U opcijama ima "gamepad Settings", nisam probao.

Poslednja izmena:
^Ako ima onda verovatno može, hvala.

Pa lepo si poceo, portali preslikavaju Ethanovu kucu i treba malo prvo po njoj da prosetas i zapamtis raspored soba, onda se vratis u madjionicarevu kucu i aktiviras portale, kad dodjes ispred portala, pojaviti se interakcija (levi klik) i mozes da menjas sobe, treba da pogodis sve prostorije u Ethanovoj kuci i *PUF* :D

Ahaaa.. Ja samo čuo tamo "he found a secret room" i ubih se tražeći kud se ulazi u taj room. Btw, spojler za deo pre kuće:
Ima li nešto da se radi između ubistva vozom i kuće? Možda sam nešto propustio u šetnji.

EDIT: Fala. :d

More lep ovaj walking simulator, a i zna da iscima, jos ja kao indijanac umesto po pruzi da idem ja odmah u sumu, pa kad se survala neka siljata balvancina istera me iz pameti.

meni je ukljucen vsync i igra lepo radi ali mi mis ima lag taman toliko da mi smeta :( ako iskljucim vsync bojim se da cu imati tiering.

mouse lag sa ukljucenim vsync je normalna stvar. zato ga uvek i iskljucujem i drzim cap na riva tuner, ali ovde jednostavno ne radi...

ako ne uspem da nadjem resenje, moracu da downclokujem karticu na silu.

btw, pojavio se i update

Poslednja izmena:
Dali taj update ponisti "save"?

A za taj lag,iskljuci mouse smoothing,i meni je to smetalo dok ga nisam iskljucio.

U jeeee,update 1.6GB!Pa ja sam celu igru skinuo velicine 2.5GB (repack),a ovo je samo update...:d

Update 1:

- invert Y now works properly on both mouse and gamepad
- can configure arrows keys now as well
- odd line under the black bars removed in modes other than pure 16:9
- players can no longer fall into the elevator shaft
- no longer attacks during the gate sequence
- story page after the no longer appears post-section
- checkpoint loads improvements
- checkpoint now also auto-saves every time we read a story page or see the murder (useful as a pseudo-manual location save)
- players can no longer inspect items in the total darkness
- various small streaming and lighting improvements
- sniper rifle no scope damage tweaked from 3 to over 9000
- other minor fixes

Poslednja izmena:
Ova igra plodi. Daje mi sidu i nije mi krivo. Znači, toliko stvari ima da se otkrije i može vrlo lako da se propusti ako se ne pazi. Hint: Ovo je spojler, a i nije spojler, tako da ću ga staviti van spojlera.
Skrenite levo u šumu kad rešite ubistvo na početku. Ja sam to promašio.

Pogledaj na kojim klokovima ti radi igra. Meni je zabagovala moju 5850 na 400/900 MHz, iliti klokovi za pustanje video fajlova. Morah reinstalirati drajvere zbog toga.

jeste zakljucavala na 750/1250, ali sam to slucajno resio (spustio klokove na minimum koji karta dozvoljava, pokrenuo igru i vratio na normalu) i sada radi na pravim klokovima.

i posle update igra radi na 200000 fps. vsync dodaje mouse lag, ali ne skracuje fps :D
sacekacu update 2 pa cu videti da li resava

ja ne mogu ni ubistvo da resim a skoro sam gledao gameplay bas tog dela :)

resio sam prvo ubistvo.ne razumem gde dalje treba ici.idem uz prugu i stigao sam do mosta i presao ga.tu sam ugasio igru jer nemem ideju sta treba raditi.nit nalazim neke predmete niti likove...

Poslednja izmena:
ja ne mogu ni ubistvo da resim a skoro sam gledao gameplay bas tog dela :)

resio sam prvo ubistvo.ne razumem gde dalje treba ici.idem uz prugu i stigao sam do mosta i presao ga.tu sam ugasio igru jer nemem ideju sta treba raditi.nit nalazim neke predmete niti likove...

Ja sam ti gore napisao, imaš u šumi da nađeš kao neki stub, nađeš pravi kombo (1,3,2,4) i pojavi se kosmonaut, koga pratiš. Posle toga, preko mosta, gde si sad, imaš dve kuće, jedna ima pismo, koje pročitaš, pa ti se pojave neki portali i trebalo bi da "kopiraš" Ethanovu kuću u tu sa portalima. Sad je zbunjujuće, al' ćeš videti kad dođeš tamo

znaci skrenem u sumu na mestu gde sam nasao kamen vezan za prvo ubistvo?

Ovo je prva igra iz koje bukvalno SVAKI SS moze da mi posluzi kao wallpaper. Jos nisam ni poceo da prelazim pricu, samo hvatam SS-ove, vec ih imam preko 100. Odusevljen sam. :D
Odlicna grafika, odlican art style, odlicna optimizacija.

znaci skrenem u sumu na mestu gde sam nasao kamen vezan za prvo ubistvo?

Da, možeš i tu, možeš i kasnije, bitno da je pre mosta. Malo je teže naći to što se traži, ali ćeš videti već. Čini mi se da se neki zvuk čuje kako se približavaš, ali nisam 100% siguran.

pa *** kad je autosave u igri? vec nekoliko puta igram od samog pocetka.zadnji put sam stigao do mosta i sad udjem u igru da odradim ovo sro mi je Sympathy Chan rekao i skroz sam na pocetku igre kod tunela :(

Meni je radio auto save kada otkrijem nesto bitno.

neverovatno mi je da nije snimljena pozicija kad sam resio prvi zadatak.ipak treba neko vreme da bi se presao.

Da li je neko ima problem sa teksturama nakon provg update-a?

Poslednji save mi je bio ispred Ehan-ove kuce, sve je bilo OK, grafika savrsena... nakon update-a - teksure poremecene, kuca braon boje, sve je mnogo losije...

Da li je neko ima problem sa teksturama nakon provg update-a?

Poslednji save mi je bio ispred Ehan-ove kuce, sve je bilo OK, grafika savrsena... nakon update-a - teksure poremecene, kuca braon boje, sve je mnogo losije...

*update

Resio da se malo zadrzim, prosetao oko kuce, posle nekog vremena se sve vratilo u normalu... ponovo sve radi...

Upravo sam je presao, odlicna igra, ali previse kratka.

Nekako moj tip igre - istražuje se, luta, razmišlja, a nema karakondžula da iskaču i viču "bu".
Nažalost, pokazalo se da je igra ne samo suviše kratka, nego i da istraživanje i lutanje postoje isključivo na samom početku (kod zamki), a potom se gube. U stvari, dok nisam znao da ona plivajuća slova pokazuju gde treba da se ide, još je i bilo zanimljivo. Posle toga stvarno se svodi na Need for Speed - skreni ovde, skreni onde, sad brže... Igra brzo gubi draž, a i "težina" donekle napreduje do portala, a posle.. U stvari, jedino je rudar zahtevao malo pažnje, sve ostalo je previše pravolinijski. Još i kod redosleda događaja lepo kaže koji korak ne valja. Bukvalno nema razmišljanja, a praktično i ne može da se ode na pogrešnu stranu. Podsetilo me na "detektivski" deo u poslednjem Betmenu - fokus samo na grafičkom prikazu detektivskog posla (kog i nema). I kraj je bezveze, da ne kažem baš glup. Nisam siguran kako da ga protumačim, ali igra nešto ne izaziva da čovek lupa glavu.

Sve u svemu, lepa ideja, donekle lepa zabava, prelepo izgleda i radi fantastično glatko na mojoj "šklopociji". Ali suviše kratko, suviše pravolinijski, suviše jednostavno. Plus mi se pojedini segmenti priče sa papirića nešto ne uklapaju, a glasovna gluma je većinom loša. Muzika je ok, ali zvukovi su takođe nikakvi, jer se sve vreme čuje jedan te isti zvuk koračanja. Itd, ima još mana, ali da ne cepidlačim.

Dosta dobra ali ocekivano jako kratka igra.
Treba nam vise ovakiv kvalitetnih i kreativnih igara a manje metaka, krvi i raznih ljudskih organa na sve strane.

Nazad
Vrh Dno