Šta je novo?

The Vanishing of Ethan Carter - from ex People Can Fly studio

Zar poenta igara nije da se pobegne od realnosti?! Smori brate kad je sve toliko "realno" nema zabave :) Zivot sam po sebi je previse ozbiljan tako da igra treba da bude zabava a to ova igra po meni nije. Da ponovim po meni previse linearno i veoma brzo "smara" sto ne znaci da igra nije kvalitetno odradjena. ***. ukusi su razliciti...

Jeste, i to je tačno, zato sam i napomenuo to, ali neka logika i smisao mora da postoji(zadatak, priča, razlog...)

to verovatno vazi za syberiju 2 koju sam prekinuo u nekom trenutku jer ne volim kad radim nesto sto nema smisla.syberia 1 je extra u svakom pogledu :)

Moram da te razočaram, prvi deo je u pitanju

Poslednja izmena:
Meni igra deluje krajnje interesantno. malo sam se umorio od prstanja metaka i slinih besmislenih akcija. ovo deluje kao opustajuce ptovanje

Slazem se sa kriticarima. Nece ovo biti lose ali je definitivno bilo potencijala za nesto vise. Bolje je odredjen taj detektivski deo u novom Serlok Holmsu koji izlazi istog meseca.

...i na kraju napraviš robota

To je bio robot Oskar iz prve Siberije, i dobro je poređenje sa starim p&c avanturama. Na takav gameplay i izazov mislim kada i u ovim novim avanturama tražim slično igranje kroz zagonetke i raznorazne mozgalice.
Ali razumem da nije takva igra za svakog, jer i meni je p&c bio bez veze i mučenje dok me devojka nije naložila da probam, tj. da joj pomognem oko neke zagonetke. Posle se navučeš i što je komplikovanije to je bolje... Zato meni jako smeta kada u najavi, umesto takve avanture, vidim više walkthrough hintove između sinematika... neka ostave onda i auto-pilot na x da se ne cimam ni sa onim wsad.

Postoji ozbiljan ako ne problem...

Da ne citiram sve, nije ovde priča o zabavi ili komplikovanju, već jednostavno o nepostojanju igre u ovom demo-u koji su prikazali. Dođeš do ove vučne lokomotive, pogledaš je i javi ti se vizija da fali kurbla i u viziji ti daju i tačnu lokaciju. Dakle igra se svodi na: idi do lokacije na kojoj kurbla (koju smo ti prethodno pokazali detaljno, bez da si uložio neki napor) pokupi je i donesi do vozića i onda nova vizija koja nam daje sledeći hint... Gde je tu igra, šta je tu igrač, osoba koja gleda filmiće i donosi iteme kao kurir i usput razgleda lepu grafiku?

Ovo mi deluje kao da sam otišao na fudbal, uzeo loptu i počeo da trčim sa centra pravo ka golu a potivnički igrači se sami sklanjaju, dok ja trčim i malo driblam samog sebe.

Nadam se da je ovo samo početak igre i da će stvari postepeno da se komplikuju ali ako bude cela igra u duhu demo-a, biće to vrlo dosadno posle 30-ak min igranja.

To je bio robot Oskar iz prve Siberije, i dobro je poređenje sa starim p&c avanturama...

Čisto da se razumemo ja obožavam avanture, pogotovo p&c jer toga je bilo kad sam bio klinac. Ali mi smeta besciljno kliktanje po ekranu, to važi za sve igre, pogotovo ako sve to nema smisla.
Sam gameplay ove igre nisam pogledao ceo, nego samo početak (ne volim kad otkriju 80% sadržaja, izgubi mi igra čar) pa ne mogu u potpunosti da komentarišem.

Gore je @zuloom lepo opisao gameplay sa klipa... daleko od onog iz starih p&c avantura.

Dođeš do ove vučne lokomotive, pogledaš je i javi ti se vizija da fali kurbla i u viziji ti daju i tačnu lokaciju. Dakle igra se svodi na: idi do lokacije na kojoj kurbla (koju smo ti prethodno pokazali detaljno, bez da si uložio neki napor) pokupi je i donesi do vozića i onda nova vizija koja nam daje sledeći hint...
U starijim p&c avanturama bi verovatno morao da kombinujes 5-6 itema na koje si prethodno naleteo, i to na razlicitim lokacijama da bi na kraju dosao do kurble.

Poslednja izmena:
pa ono, ne mislim da ce biti bas prelako. poslednje secanje ubijenog uopste ne mora da bude u jednom malom krugu kao u prikazanom delu. takodje, kurbla u blizini ima smisla. iako nismo videli kako se ubistvo desilo, moze se pretpostaviti da je zrtva ubijena kurblom i da je ista onda bacena ka vodi. zbog toga je blizu (domet bacanja). naredni tragovi uopste ne moraju da budu takvi. neki noz ili slicno mogu biti kod ubice na drugom kraju ostrva. takodje, prikaz tog traga uopste nije detaljan. bice sigurno jako teskih slika sa samo nekim skrivenim detaljem koji otkriva lokaciju.

mada se mogu sloziti sa brigom za tezinu igre. princip je vrlo jednostavan i ne zahteva puno razmisljanja
1. nadji les.
2. nadji secanja
3. rekonstruisi mesto zlocina
4. rasporedi secanja
5. gledaj sta se desilo

Meni ni ovo sa akcija na avanturu ne obecava:

List of People Can Fly Games:

Bulletstorm
Bulletstorm
Bulletstorm
Come Midnight
Duty Calls
Fortnite
Gears of War: Judgment
Painkiller Special Edition
Painkiller
Painkiller Demo Version
Painkiller: Battle out of Hell
Painkiller: Black
Painkiller: Hell Wars
Painkiller: Hell Wars
Painkiller: Redemption

Meni ovo dobro deluje... bas me nekako vizualno i donekle po izvodjenju podseca na fenomenalni Dear Esther... bas se sad mislim kako bi bilo dobro odigrati Dear Esther sa Oculus Riftom...

Steam prve ocene korisnika dobre, Metacritic ne baš, ali review-ovi tek treba da stignu. Vrlo verovatno će stići i za Linux i Mac, Poljaci su to.

Kome se dopao Dear Esther ovo mora da proba. Vizualno, igra je remek delo. Prvi put da u nekoj igri vidim default teksture terena koje su bolje od Starcevih. :D Igrao sam nekih pola sata, pa necu da komentarisem gameplay.

Prilozi

• AstronautsGame-Win64-Shipping 2014-09-27 00-00-04-07.jpg
    AstronautsGame-Win64-Shipping 2014-09-27 00-00-04-07.jpg
    382.7 KB · Pregleda: 229
Poslednja izmena:
Kome se dopao Dear Esther ovo mora da proba. Vizualno, igra je remek delo. Prvi put da u nekoj igri vidim default teksture terena koje su bolje od Starcevih. :D Igrao sam nekih pola sata, pa necu da komentarisem gameplay.

ja obozavam Dear Esther, i bas danas kad sam gledao zadnji trailer za ovu igru, bas pomislih kako me sve podseca na Dear Eshter, ta neka predivna tisina, lagana setnja, prelepa/umetnicka grafika, koja usput tako glatko leprsa, da me je odma asocirala na Half Life 2 nivo optimizacije... zaista impresivno... jedva cekam da je zaigram...

Grafika, svaka cast.
Ides, ides ides pa naidjes na neki papir, procitas ga , pa opet ides....
Obidjoh sve kuce, crkve, do brane...
Nekako mi je mnogo sporo, bez neke akcije ili logickih problema.

ja obozavam Dear Esther, i bas danas kad sam gledao zadnji trailer za ovu igru, bas pomislih kako me sve podseca na Dear Eshter, ta neka predivna tisina, lagana setnja, prelepa/umetnicka grafika, koja usput tako glatko leprsa, da me je odma asocirala na Half Life 2 nivo optimizacije... zaista impresivno... jedva cekam da je zaigram...

Tek teksture asfalta. Nisam mogao da poverujem!!! (!!!)

Nisam znao da je ovo unreal engine... DObro izgleda bas

U igri se ne srecu zivi likovi, nema dijaloga?
Probacu je jer deluje lepo, mada su mi te usamljenicke igre poput Mysta uvek bile uzasno sumorne.

upravo... i Dear Esther je bio prilicno depresivan, ali je meni nekako zanimljiv taj feeling u igri...

Hej ljudi pogledajte moj novi Let's Play od The Vanishing of Ethan Carter. Ako imate vremena pogledajte..

Odusevljen sam, generalno ovo nije igra, ovo je iskustvo.

Da li neko ima problema sa vsync i fps?
bez obzira da li je vsync ukljucen ili ne, fps ide do 50k. ako iskljucim vsync i ukljucim fps limit u riva tuneru, igra jedva radi. dobijem po sekund igre svakih 10 sek, odnosno, srmzava se na po 10 sek.

OBJASNILI su sa grafikom! Kakav next-gen i "ultra" teksture.
Ovo je dozivljaj. I... ne treba 6GB VRAM-a.

Da li neko ima problema sa vsync i fps?
bez obzira da li je vsync ukljucen ili ne, fps ide do 50k. ako iskljucim vsync i ukljucim fps limit u riva tuneru, igra jedva radi. dobijem po sekund igre svakih 10 sek, odnosno, srmzava se na po 10 sek.

Pogledaj na kojim klokovima ti radi igra. Meni je zabagovala moju 5850 na 400/900 MHz, iliti klokovi za pustanje video fajlova. Morah reinstalirati drajvere zbog toga.

Meni se ovo đa. Tek sam počeo i motam se po onoj kući sa portalima što preslikama Ethanovu. Pojma nemam šta da radim i gde je taj "secret room"

Jeste li naisli na kosmonauta i vasionski brod?

Spojleri, ljudi spojleri :D

Nazad
Vrh Dno