Samo da javim da je NS carina opet prva poostrila uslove uvoza, danas sam bio kazu cim narucis uzastopno vise paketa stopiraju i traze uverenje o zanatckoj delatnosti i JCI
Sto i nije neki problem ali ona smradiura koja je bila tamo je rekla da ce mi posle toga (ako otvorim zanatsku firmu na primer servis racunara) zahtevati da mi neko radi spediciju?? (kao kao pravno lice nemogu ja uraditi??) dekleraciju i mozda atest ako treba??? tako da sam se samo okrenuo i izasao jer su paketici 15-30$ verdnosti, tastature sijalice za auto i 10 komada sijalica za kucu.. i sta sad??
Znaci zelis da platis zelis i 3x poreze da platis i opet ne valja??????
Nisi me razumeo, u pitanju su manje posiljke ne uvozim ja po 20-100- 10 000 komada da mi se isplati spedicija, atesti, deklaracije koje po posiljci iznose i 50-300e
A i oni od mene traze dokaz o posedovanju bas zanatcke radnje, ono sto mene buni da istu otvorim sta ce oni od mene dalje zahtevat za posiljku od 20$, mislim da ti je sad jasnije
Znaci mene interesuje da li ti mozes po zakonu da otvoris neki zanatcku radnju i tako uvezes na primer 20 sijalica ili 5 tastatura koje ti trebaju... ili to jedino moze miskovic ili kad nekog potplatis 500e!
Debela sluzbenica Mica koja izgleda docekuje sve na noz, nije mi pomogla jer je lupala da ja uvozim kamione i placam privatnim spediterskim firmama spediciju, znaci i prevodu pricam ti pricu samo da ti vidim ledja!
Pa to i kazem SZR su pred zakonom fizicka lica moze jedino spediter da to obavi za tvoj racun, a DOO je pravno lice mozes da uvozis bez problema samo popunis JCI.Znaci mene interesuje da li ti mozes po zakonu da otvoris neki zanatcku radnju i tako uvezes na primer 20 sijalica ili 5 tastatura koje ti trebaju...
ja nahvatala onaj paket sto sam se zalila, rekli mi ako hocu u tacnu postu da mi stize tu sto je blizu da navedem tacan broj pri slanju a ne 11000 ili 11050 sto je zvezdara nego tacan broj poste, e i meni tri paketica na carini sad ih cekam, jedna stvarcica sta znaci CN-CNBJSA -otprema?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari