Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Racunao sam na sajtu da im vratim u istoj kutiji (na njoj je pisalo da je 200gr, ali ne moram u njoj) sve ukupno sa preporucenim 550, tako nesto. Ali mogu staviti i u kovertu. Koja da stavim da je vrednost? Kinez je stavio da je 7$, ja platio 29$, ali je zapravo pokvareno. Znaci da je vrednost manja po logici.

znači, ti lika nisi prijavio u pošti što ti je falsifikovao potpis zarad 30 $, a pri tom ti ta stvar još ni ne radi?

Poslednja izmena:
zabrinjavajuće je to što ljudi prelaze preko ozbiljnih stvari kao što je falsifikovanje potpisa zarad 30 $.

mislim, ako ti ceniš svoj potpis 30 $ nema problema, samo, nemojte onda da se čudite što je stanje u poštama takvo kakvo jeste. jer, ako ga ti ceniš 30 $ poštar će ga ceniti još manje.

Poslednja izmena:
Brate koverta nije uopste bitna u istoj kutiji mozes da vratis jer je ista cena i za 200 i za 499grama.

zabrinjavajuće je to što ljudi prelaze preko ozbiljnih stvari kao što je falsifikovanje potpisa zarad 30 $.

mislim, ako ti ceniš svoj potpis 30 $ nema problema, samo, nemojte onda da se čudite što je stanje u poštama takvo kakvo jeste. jer, ako ga ti ceniš 30 $ poštar će ga ceniti još manje.

Nije baš tako . Otišao je do pošte da pojuri svoj paket , POŠTARA LOPOVA ( nadam se da i neki poštar ovo čita - zato velika slova ) je doveo u vrlo nezgodan polozaj a dobio paket . Sve prilično javno , biće nauka i za druge . Utvrdio da kamera nije ispravna , i umesto da digne ruke , opet do pošte , nazad u Kinu da " obraduje " malo i Kineza , Principijelno vrati svoje pare , eventualno za te pare dobije ono što je naručio - Ispravno .

11160 Beograd 74 tu postu zovi. Ako kazu da si podigla, ti kazes lepo da nisi. Pitaj gde da se zalis. Ako ides da se zalis, zovi i mene, taman i ja da idem da se zalim na lopova. Procitaj sta su pokusali meni da urade.

Sad vise nije ni u toj posti ne pozvah danas sad pise da je u posti kraljice marije zamisli, videla sam sta su uradili uzasss, pritom menii se postar par puta potpisao umesto mene i ubaci u sanduce hit... Ne znam kako danas pise da je u kraljice marije haos

Nije baš tako . Otišao je do pošte da pojuri svoj paket , POŠTARA LOPOVA ( nadam se da i neki poštar ovo čita - zato velika slova ) je doveo u vrlo nezgodan polozaj a dobio paket . Sve prilično javno , biće nauka i za druge . Utvrdio da kamera nije ispravna , i umesto da digne ruke , opet do pošte , nazad u Kinu da " obraduje " malo i Kineza , Principijelno vrati svoje pare , eventualno za te pare dobije ono što je naručio - Ispravno .

upravo je onako kako sam ja rekao.

dodao bih još samo da dok god se tako razmišlja uskogrudno, a deluje iz sopstvenog pilićarskog interesa (samo da dobijem paked svoj od xx $), takve stvari će se dešavati. ništa tu nije "ispravno".

zapravo, takvi dilovi (ti meni paket, a ja tebi sve po spisku) mogu samo da podstaknu i druge poštare da tako bez blama ne uručuju pakete i falsifikuju potpis.

upravo je onako kako sam ja rekao.

dodao bih još samo da dok god se tako razmišlja uskogrudno, a deluje iz sopstvenog pilićarskog interesa (samo da dobijem paked svoj od xx $), takve stvari će se dešavati. ništa tu nije "ispravno".

zapravo, takvi dilovi (ti meni paket, a ja tebi sve po spisku) mogu samo da podstaknu i druge poštare da tako bez blama ne uručuju pakete i falsifikuju potpis.

Nije to uskogrudo niti pilićarski . Ne očekuješ valjda da čovek diže revoluciju , da završava posao i meni i tebi . Učinio je što je na nemu , mi će mo šta je na nama ili nećemo . I naprotiv , obeshrabrio je par onih u pošti koji znaju za priču , a nama dao ideju za slučaj da se i nama desi .

Nisam voljan da se bakcem po sudovima zbog toga. Stvarno imam pametnija posla. Studiram 2 faxa, i nemam vremena da se bakcem oko toga. Kao da se ne zna sta bi bilo sa mojom "zalbom." Da dodje do zeljenog efekta morao bih se suditi itd, a posto smo porodicno u pravu znam da od toga nema nista. Revolucija je samo mit :D Na sebe nisam dao, upozorio sam koga mogu. Da ce izgubiti posao, nece. Za ovaj moj paket me nije ni bilo toliko briga, nije frapantna suma, ali sumnjam da ce opet ikom uraditi isto. Zato sam i pojurio, odmah otisao u postu i reagovao. Da ne ulazim u objasnjenje kolegi sa foruma, koji je podelio svoje misljenje i daleko od toga da nije upravu, ne mogu ja kao osoba bez fukcije i realnog aparata sprovodjenja pravde pobediti u srzi pogresnu javnu upravu, birokratizam i nepravdu. Svi smo svesni korumpiranosti i nepotizma, nije da ne treba da se borimo protiv toga, ali nemamo zaledje u organima vlasti. Nebitan covek taj postar, njemu ide na dusu. Mozda ima decu i ja da im otmem hranu iz usta. Nisam dovoljan covek za to. Nadam se da ce se moje iskustvo rasiriti i ljudi ce biti upozoreni. Za tu "revoluciju" je potrebna kriticna masa :) Nema je.
I da dodam da se u prvi mah nisam snasao jer me iznenadio sve to. Nisam imao ovakvo iskustvo.

Poslednja izmena:
takvi sto kradu ni ne zasljuzuje preko tudje grbace da hrane svoja ili bilo cija usta!

Situacija:

Poslao sam paket, kurir primaocu kaze znas sta brate ne mogu se penjem ja kod tebe dodji ti dole..primalac covek invalid, zove me kaze mi to ja pozovem sluzbu, pored izvinjenja nateram ove da zovu primaoca da se i njemu izvine i pritom nateraju kurira da se vrati posle sat vremena i uruci paket. Kurir besan lupa coveku na vrata, vredja ga, kaze mu da se ne pravi pametan da ne na****, i zalupi mu vratima, od izvini nista, ja pozovem, detaljno objasnim, kurir dobio momentalni otkaz. sad na tom reonu vise ne vozi onaj. Toliko o tome.

Poslednja izmena:
Necu da ulazim u hipoteticke situacije, upozorio sam kolege sa foruma da to znaju, a i sve ljude sa kojima sam bio u kontaktu. Nisam od onih koji se jedino bore za sebe, naprotiv. Ali takodje ne borim se za druge sedeci za kompjuterom i kuckajuci. Da ne sirimo pricu dalje, nekome treba realna pomoc u problemu sa posiljkama.

@lakistrike95
wedo express u stvari salje posiljke bez trackinga pa posle na sajtu pise nebuloze... posiljka je verovatno otpremljena za srbiju ali kad stize ko to zna, nekad stigne ranije a nekad kasni i 2-3 nedelje a na sajtu pise da je vec stigla... i naravno kad stigne vidi se da je islo bez trackinga
moguce da prate cele isporuke samo do odredjenog nivoa a posle proizvodljno lupaju

@nenad 100% ne placas nista :d

E hvala na ovoj informaciji, malo mi je cudno bilo, jer uvek posle ovog statusa posiljke, ona ubrzo stigne, medjutim sada ne.
No dobro, cekacemo je :D

gledam na amazon.de tamo deru vec u startu cena 190 evra, pre cu sacekati da nasi nabave pa nek me srbin odere bolje nego nemac...

Da li se nekom desavalo da mu se isti dan pojavi dva puta "Otprema" u roku od sat,dva...?:)

Ja trenutno imam pet otprema ne znam da li su normalni dva puta dostavljaju u leve poste moram ih dobiti nekako u ponedeljak bas me nerviraju ne dostavljaju 5 dana paket jer ga setkaju po Beogradu kao da ne mogu da pogode vrlo poznatu ulicu u Bg njsu mi jasni bas sam se iznervirala *****i, ne znam ni sta znaci to kad ide po postama koje nisu ni blizu moje adrese

U NS paketi postexpressa lutaju ka zaludjeni... ona nova posta za stovariste na klisi gde rade majmuncine do majmuna, sa 2 grama mozga :)
Sva sreca tu ide jedino ako je paket tezi od ~500gr, jednom sam jurio paket ode na glavnu postu, ja ode tamo sacekao da provere sta se desilo, kaze istvovarili su im pun kamion nesortirane poste greskom, sve se to opet vraca na klisu... pa sam morao da sacekam jos par dana...
A jurio sam paket jer se jednom desilo da kinez napise pogresnu ulicu (nepostojecu) i ja jedva navatao paket pre nego sto je vracen nazad za kinu... kazali mi u posti da po proceduri paketi sa nepostojecim adresama se odma vracaju nazad posaljiocu
Takodje ovde cim paket ide preko te poste na klisi, normalno je u 30% slucajeva da dan-dva "luta" ili stoji tamo par dana na kiseljenju vazi i za postexpress i za ove sa carine

Poslednja izmena:
Ma ne verujem da je nepostojecu napisao jer je dugacka ulica onda vec stizalo tu, moram sutra da zovem informacije stvarno nisu normalni degencine ******i pravi ni ulicu ne mogu da pogode, a svaki dan otprema u novoj posti a ja tek sinoc videla to katastrofaa bar da pozovu broj telefona sa paketa uredno dva pisu nisu normalni majke mi

Posta NIKAD ili u 99% ne zove na napisan telefon, zasto nemam pojma ... vec sam rekao za moj paket gde je uredno pisao broj da nisam ga navato za 24h ode za BG->kina
Inace ovde ja kad lutaju ne obracam paznju jer je sasvim "normalno" ako je sa carine otislo na klisu, ocekujem da malo prolutaju pa za 2-5 dana stignu do mene (da na klisi se desi da luta ili samo stoji tamo i po 5 cela dana)

Poslednja izmena:
Ne, ne oni su hit jao sad me uhvatila panika da ga ne vrate pise sad da je u posti na paliluli haha ma hit su ne verujem kao mentoli ne mogu da ga proslede pravoj posti ******i ja popizdela a nisam znala da su informacije do 8 danas radile, samo da ga ne vrate pa onda cu im skandal dici , pa ne zanima ih da se bave time da sad jos i zivkaju katastrofa

Zovite u ponedeljak. Sutra sumnjam da rade. @zvoncica16 posto si u Bg idi do poste u Takovskoj sutra jer je ona dezurna posta.

Radi onaj informativni centar koji bas pise da moze da se pozove u vezi posiljki i sutra cak rade ,bas sam se zacudila, pa cu zvati da pitam jer stvarno ne znam koja je njima to fora nisu mi jasni

Posta NIKAD ili u 99% ne zove na napisan telefon, zasto nemam pojma ... vec sam rekao za moj paket gde je uredno pisao broj da nisam ga navato za 24h ode za BG->kina
Inace ovde ja kad lutaju ne obracam paznju jer je sasvim "normalno" ako je sa carine otislo na klisu, ocekujem da malo prolutaju pa za 2-5 dana stignu do mene (da na klisi se desi da luta ili samo stoji tamo i po 5 cela dana)

Mene su svaki put zvali. Ako nikog nema kuci taj dan kad postar dodje, u roku od nedelju dana bi me pozvali svaki put, da vide da li zelim da preuzmem paket ili da ga vracaju nazad.

To je dobro ako pozovu, evo ja zvala sad postu i zena mi kaze isto sto i vidim i kao pozovite sutra postu u kojoj vidite da je paket oni su ludi bas me nerviraju, kao da ne mogu da pogode u koju postu treba da se dostavi svasta

Meni trenutno paketić u Zemunu , a adresa na Voždovcu , Nema razlog da vraćaju za Kinu

Znaci da se ne sekiram uh lakse mi bude ja ne znam sto mase te dve poste a treba na zvezdaru hahha hit

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno