Meni je ista situacija kao i kod tebe. Da li neko zna koje se posiljke danas carine?
Sad sam zvao carinu,ona fina teta mi je rekla da su se danas carinili paketi za 11.09,ali nije mogla da proveri sta se desava sa mojom posiljkom,jer nemaju trenutno struje...
Mada mi i dalje nije jasno sta se desava sa mojom posiljkom,s obzirom da je stigla 10.og na carinu,koliko ja mogu da protumacim preko onog broja za pracenje...
Pogledajte prilog 149775
Moram i ovde da pitam:
Kad naručim nešto iz UK u Slovačku koja je članica EU jel' se onda ne plaća carina i PDV pošto se sve obavlja u okviru EU?
Nije to izgleda neki konkretan servis, nego podtip paketa.
http://chinaposttracking.org/eub-epacket-tracking/
Recimo za China Post ePacket, a ima i USPS ePacket, kao i eBay ePacket (verovatno u stvari USPS ePacket).
PDV se plaća i to PDV države iz koje je prodavac. Dakle UK PDV ne može da se skine sa cene robe, kao u slučaju da se roba kupuje sa isporukom van EU u kom slučaju prodavac može da ne zaračuna PDV.
Doprema iz SLovačke u Srbiju je drugo pitanje.
Edit: Sve sam saznao :d
Kome ne stize paket,samo da znate da traze fakturu,pa zato ne pustaju dalje,nisam ni ja znao dok nisam pozvao,jer nisu dostavili nista na adresu sto se tice toga...
Edit: Sve sam saznao :d
Kome ne stize paket,samo da znate da traze fakturu,pa zato ne pustaju dalje,nisam ni ja znao dok nisam pozvao,jer nisu dostavili nista na adresu sto se tice toga...
PDV se po pravilu UVEK naplacuje,bez obzira da li je vrednost paketa 1$ ili 999$...
@aleksandardr Faktura - racun za tu posiljku koju primas...
Evo upravo mi je na kucnu adresu stiglo pismo od carine da moram da podnesem fakturu o placenoj robi pa ce mi onda oni isporuciti robu. Koliko znam to do sad nije bio slučaj ili se varam? Ako neko zna kako da dobijem fakturu za kupljen proizvod? da li da se obratim prodavcu sto bi bilo logično ili ako ne kako? Hvala unapred
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari