Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi da li je neko imao iskustva sa ePacket nacinom dostave paketa?
Prodavac hoce da mi posalje posiljku preko njih, a nikad nisam cuo za njih :) Tj bitno mi je da stigne na postu a ne na neki TNT/UPS/FEDEX/DHL.

Sad sam zvao carinu,ona fina teta mi je rekla da su se danas carinili paketi za 11.09,ali nije mogla da proveri sta se desava sa mojom posiljkom,jer nemaju trenutno struje... :)
Mada mi i dalje nije jasno sta se desava sa mojom posiljkom,s obzirom da je stigla 10.og na carinu,koliko ja mogu da protumacim preko onog broja za pracenje...
aa.jpg

Prošle nedelje sam drugaru naručio patike sa Aliexpressa i dobio broj za praćenje. U ponedeljak se broj već pojavio na sajtu naše pošte što mi deluje nemoguće jel može neko d ami kaže šta znači ova promena statusa?
14.09.2014 13:34:00 CN - CNBJSA Otprema

Sad sam zvao carinu,ona fina teta mi je rekla da su se danas carinili paketi za 11.09,ali nije mogla da proveri sta se desava sa mojom posiljkom,jer nemaju trenutno struje... :)
Mada mi i dalje nije jasno sta se desava sa mojom posiljkom,s obzirom da je stigla 10.og na carinu,koliko ja mogu da protumacim preko onog broja za pracenje...
Pogledajte prilog 149775

Na koji si fon zvao?

Na sva pitanja koja su postavljena u poslednjih par postova postoje već dati odgovori, imate dugme serach pa potražite malo, a ne sve na gotovo.

npr. na pitanje koje je postavio Moca postoji odgovor na prethodnoj strani, znači da se nije potrudio ni malo da ga nađe...lenjost...

Poslednja izmena:
Doduse, bolje da uradi Google search sa:
Sta sam lenj sa trazim site:forum.benchmark.rs
Jer Search foruma uopste ne radi kako treba, tj. ne daje rezultate koji znace.

Moram i ovde da pitam:

Kad naručim nešto iz UK u Slovačku koja je članica EU jel' se onda ne plaća carina i PDV pošto se sve obavlja u okviru EU?

Po logici stvari ne bi trebalo, ali najbolje da proveriš kako radi carina u Slovačkoj.

Moram i ovde da pitam:

Kad naručim nešto iz UK u Slovačku koja je članica EU jel' se onda ne plaća carina i PDV pošto se sve obavlja u okviru EU?

PDV se plaća i to PDV države iz koje je prodavac. Dakle UK PDV ne može da se skine sa cene robe, kao u slučaju da se roba kupuje sa isporukom van EU u kom slučaju prodavac može da ne zaračuna PDV.
Doprema iz SLovačke u Srbiju je drugo pitanje.

Nije to izgleda neki konkretan servis, nego podtip paketa.
http://chinaposttracking.org/eub-epacket-tracking/
Recimo za China Post ePacket, a ima i USPS ePacket, kao i eBay ePacket (verovatno u stvari USPS ePacket).

Sve sam to ja vec procitao, ali nisam nasao iskustva od nasih ljudi koji su primili paket tim putem. Tj ono sto je meni najbitnije je da paket ide na postu carine, a ne na gore navedene derikoze.
Iskustva stranaca (amera) su uglavnom pozitivna, ali ... mi nismo USA :)

PDV se plaća i to PDV države iz koje je prodavac. Dakle UK PDV ne može da se skine sa cene robe, kao u slučaju da se roba kupuje sa isporukom van EU u kom slučaju prodavac može da ne zaračuna PDV.
Doprema iz SLovačke u Srbiju je drugo pitanje.

OK. Posto u ceni je stajalo 20% VAT included sto znaci da sam platio PDV Britaniji. Doprema nije problem, kombi prevoz iz SK -> SR ima svaki dan posto puno ljudi odavde radi ili studira u Slovackoj.

Hvala drugari za oba odgovora, da da znam za brojeve poste, sada cu tako navdi tacno znam koji je broj vec se raspitah u posti, pa cu odsad tako raditi

Edit: Sve sam saznao :d
Kome ne stize paket,samo da znate da traze fakturu,pa zato ne pustaju dalje,nisam ni ja znao dok nisam pozvao,jer nisu dostavili nista na adresu sto se tice toga...

Poslednja izmena:
Koja je ovo fora? 30 USD i carina? I to jos carina 700 dinara, a na papiru pise manje.

Prilozi

• IMG_0105 copy.jpg
    IMG_0105 copy.jpg
    333.4 KB · Pregleda: 208
Ako si zavrsio prvi razred osnovne onda znas da citas, platio si PDV. Prelistaj temu ostalo do 700 din je otvaranje paketa.

Nisam zavrsio prvi. Upisao sam se odmah u drugi, preko veze. Zasto sam uopste placao carinu pdv i ostala ****** za nesto sto su oni sami procelinili na 30 USD? Zar nije bio limit 70 eur ili tako nesto?

EDIT: Ringe, de je supersecko? :D
Habbit, zar te je toliko mrzelo da pogledas prvi post, sve sam detaljno napisao? Nisi od juce na forumu :(

Izgubice volju, oni koji nesto znaju, da ikada pomazu... kad i clanovi sa iskustvom pitaju iste stvari koje su na svakoj strani pitane, i u prvom postu isto....
Ajde razumem da niko ne cita celu temu, nije za ocekivati... ali barem PRVI POST?

Poslednja izmena:
To sto su oni udarili, ne znaci nista (ne postoje posebno pecati "ocarinjeno" i "pdvisano"). Na racunu ti lepo pise sta ti je naplaceno.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prvi put sam platio nesto ovako. Ranije sam placao ili carinu ili otvaranje paketa, ili nista. Nisam ni znao da PDV moze da se naplati bez carine. Jel postoje neki kriterijumi za PDV, kada se naplacuje ili ne?

PDV se po pravilu UVEK naplacuje,bez obzira da li je vrednost paketa 1$ ili 999$...
@aleksandardr Faktura - racun za tu posiljku koju primas...

Edit: Sve sam saznao :d
Kome ne stize paket,samo da znate da traze fakturu,pa zato ne pustaju dalje,nisam ni ja znao dok nisam pozvao,jer nisu dostavili nista na adresu sto se tice toga...

Evo upravo mi je na kucnu adresu stiglo pismo od carine da moram da podnesem fakturu o placenoj robi pa ce mi onda oni isporuciti robu. Koliko znam to do sad nije bio slučaj ili se varam? Ako neko zna kako da dobijem fakturu za kupljen proizvod? da li da se obratim prodavcu sto bi bilo logično ili ako ne kako? Hvala unapred

Ja sam vec rekao da su poostrili uslove, sad za dosta toga traze fakturu barem u NS, sledeci korak je JCI i firma..
U zameni za fakturom mozete poslati printscreen kupljenog proizvoda se cenom

Samo print screen narudzbine sa site gde si narucio I ako imas pay pal isto print screen I salji mail-om I to je to.Po tome ce ti cariniti
Evo upravo mi je na kucnu adresu stiglo pismo od carine da moram da podnesem fakturu o placenoj robi pa ce mi onda oni isporuciti robu. Koliko znam to do sad nije bio slučaj ili se varam? Ako neko zna kako da dobijem fakturu za kupljen proizvod? da li da se obratim prodavcu sto bi bilo logično ili ako ne kako? Hvala unapred

Nadam se da nece sad poceti da redovno smaraju i sa tim fakturama...

Meni evo paket od 11.9. jos ne stize, a zadnji status na trackingu od prekjuce.

11.09.2014 11003 IZMENIÈNA POŠTA Za carinu
12.09.2014 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
12.09.2014 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
15.09.2014 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
16.09.2014 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Mozda nisu stigli da azuriraju status, nisu imali struje :D Ako ne stigne ni sutra moracu da zovem, mada stekao sam utisak da kad god ih zoves oni samo kazu treba faktura da te otkace i kupe sebi jos vremena, tako da je mozda i bolje ne zvati... :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno