Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Jel merio neko 4.0 + proxy vs 6.1 solo?

Bas sam ocekivao rezultate od tebe, da znam sta da radim, kad ono ... :D

Meni odmah pucaju drajveri kad pokrenem 4.0 (14.6) na istim klokovima na kojima 6.1 radi besprekorno.... sad me mrzi da se cimam oko toga....videću sutra (ako neko pre mene ne "odradi")...

Jel merio neko 4.0 + proxy vs 6.1 solo?

Merio sam. Ovo pokazuje miner, uzecu primer rig sa 3x280x vaporx.

V4.0 sa proxy u mineru pokazuje 1440 dok u proxy avg posle 24 casa pokazuje 1380 kh. Na pool-u slicno kao proxy.

V6.1 bez proxy u mineru 1470 a u proxy 1420 kh avg 24h.

Na pool-u znatno vise pokazuje iz minera 6.1 medjutim dobijam mrvicu vise. Ne znam koliko jer diff varira ali definitivno vise nego sa 4.0 + proxy ali i dalje sam na 4.0 + proxy jer ne zelim Clay-u da dam 5%.

Ako nekom znaci:
6.1 , 5 komada 280x Toxic @ 1080/1500 1081mV 850W potrosnja iz zida
Screenshot_1.jpg

4.0 sve ostalo isto ( oko 1 h prosek)
Screenshot_3.jpg

Prilozi

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 81
Zanima me stabilnost, na verzijama 6.1 i rajverima 14.x protiv drajvera 13.x i drugih verzija.
Jer sam na 13.x drajverima i 5.1 verziji minera i desava mi se pucanje minera, jednom u dan,dva...

Pisao sam već - na dve karte mi isto tako pucaju svi mineri pre v6, sa njim rock stable. 13.12

Kod mene sa 5 istih 208x Toxic kartica
driveri 14.1 ako se ne varam, mineri i 6.1 i 4.0 rade po XX dana bez i da ih gledam...
Sa -a 1

Kod mene 14.6, ne puca nista, 4.0 clay i 0.72 proxy. Ja sam zadovoljan stabilnoscu a 2-3% vise i manje zarade me ne interesuje mnogo sve dok nemam prekide.

Pola sata prekida kosta 2% a ako prekine u sred noci onda je gubitak mnogo veci. Meni je prvenstveno cilj da nemam obaveza nikakvih niti briga. Jednom namestim i sve samo sljaka, moje obaveze se svode na to da jednom dnevno udarim refresh i vidim cifre i da s vremena ne vreme postavim order za novcice.

Na gomilu rigova to je imperativ jer je zlo kontrolisati svaki cas ako neka zabada.

Ja imam 3 masine ..i 2 rade extra danima ..a jedna puca jednom dnevno (pokaze ono da moras da restartujes majner) i ako graficke iste i sva podesavanja ista.

Koriati miner 6.1 i nece ti vise pucati miner

Ma ovde nisu čista posla oko hash rate koji se prikazuje/daje/obračunava, samo me mrzi više i da gledam u to... što kaže Saj, čudi me da je OVAKVA KRŠINA od novčića živa i dalje, let alone da ima ovakvu isplativost...

Jutros u pola 4 mi nestane net (ponovo... jbni Orion... "#%$)#($&) i naravno ujutru zateknem kako ništa ne radi, kasnije u toku dana se vrati link i mašine nastave da rade, vraćam se s posla i vidim da rade (po temp vode, a i u celom stanu :d) i evo sad se ulogujem na mašine - ovamo gde je 1x7970DC2T umesto ~480-490h/s daje ~400h/s, a mašina iz potpisa koja obično daje 1900-1950 h/s i 370h/s na CPU je na 1600 i 300. Ugasim miner, upalim opet i - voila, eto nas nazad na očekivane vrednosti.

E, sad, zašto i kako posle povratka neta sve radi 20% sporije, nemam pojma, tek, imam utisak da je g.Claymore otvorio novo poglavlje svojim minerom i čime sve već što je ugradio u isti kako bi što bolje obezbedio svoj deo kolača...

Ma ovde nisu čista posla oko hash rate koji se prikazuje/daje/obračunava, samo me mrzi više i da gledam u to... što kaže Saj, čudi me da je OVAKVA KRŠINA od novčića živa i dalje, let alone da ima ovakvu isplativost...

Jutros u pola 4 mi nestane net (ponovo... jbni Orion... "#%$)#($&) i naravno ujutru zateknem kako ništa ne radi, kasnije u toku dana se vrati link i mašine nastave da rade, vraćam se s posla i vidim da rade (po temp vode, a i u celom stanu :d) i evo sad se ulogujem na mašine - ovamo gde je 1x7970DC2T umesto ~480-490h/s daje ~400h/s, a mašina iz potpisa koja obično daje 1900-1950 h/s i 370h/s na CPU je na 1600 i 300. Ugasim miner, upalim opet i - voila, eto nas nazad na očekivane vrednosti.

E, sad, zašto i kako posle povratka neta sve radi 20% sporije, nemam pojma, tek, imam utisak da je g.Claymore otvorio novo poglavlje svojim minerom i čime sve već što je ugradio u isti kako bi što bolje obezbedio svoj deo kolača...

Ne radi sporije, vec racuna prosek u nekom proteklom vremenu. Kako masine nisu radile i prosek ti je bio losiji. Kada ga restartujes, hvata nov prosek i to je to... kako i treba.

A gospodin claymoore je ako nista drugo znalac svoga posla, pa moze stvarno svasta da napravi, ali mislim da nece to raditi nicim izazvan. Od kako su ga pojedini karali sa proxyjem na njegovoj temi, ni ne izbacuje nove verzije minera. Ne izbacuje javno bar.

A, OK, to sa prosekom i ima smisla, ali opet, čemu služi?

Ono, ako i hoću da vidim kako mi rig radi, daj mi trenutni hash (na nivou poslednjih N minuta, a ne od pre dve nedelje...) Ne sviđa mi se taj pristup pa to ti je. Šta, ne ume on da napravi kao cgminer i klonovi da bude pregledno, koliko je miner aktivno radio, tempove kartica, ne daj bože podešavanje neko, nego treba da dešifrujem šta mi on tu ispisuje + log i da proveravam danima da li dobro prikazuje tačan hash ili je ukljuičio neku svoju 'zaštitu' da ga ne oštetimo za 5%... Poverenje je čudna stvar, možeš da budeš genije od programera, ali ako ljudi prestanu da ti veruju, ćao zdravo... Jedino gore od toga je pohlepa koja i drži ljude na njegovom mineru. :D

Ma to se trenutno nabilo toliko, to je peak bio. Ovo je i dalje super za kopanje, samo trpajte. Nema razloga za brigu.

Joj ma kopace se ltc samo tako kad skoci na 40-50$, sve u sesnaest :)

Jel merio neko koliko je veca potrosnja kada se podize napon na procesorima zbog overkloka, isplati li se dizati ga u odnosu na default zbog veceg hasha?

Da li je neko pisao poloniex-u ? Nema mi novcica koje sam poslao pre 14 sati... prvi put se desava...neka preporuka?

Poslednja izmena:
Ja sam sa starog walleta slao pre 2-3 sata na Poloniex i stiglo je.

Drugari,kako daje MOnero.rs u odnosu na dwarf.Meni dwarf lepo bacao ovih dana,al mi juce i danas slabo nesto radi.Rekoh da se prebacim na monero.rs

Vrh Dno