Šta je novo?

ASIC uređaji - info i ostale priče

@zeljko:

Kako radi ovaj Hashlet? Nisam baš siguran iz tvojih postova, ko je kome tu iznajmio miner, ti njima ili oni tebi, ili i jedno i drugo? Plati se, recimo,
15$(mesečno?) i dobije se 1 Mh i onda se krene sa kopanjem...
Klijent ne određuje sta se kopa ili kako? Za šta je onih 0,08$/dan ako si vec platio iznajmljivanje?

Malo je tesko objasniti jer na sajtu nije precizirano sta tacno kupujes... ali po svemu sudeci kupujes 1Mh "necega" koji je deo njhove farme celoukupne koja kopa za sada sha256 i scrypt... (mada verujem da najvise kopaju ono sto ja najprofitabilnije BTC)
hashlet je u stavri deo njihove farme, najbolje bi bilo da kazu da je to 0.0001% njihovog mining kompleksa (GAW (ameri) i ZEN(kinezi) su sad jedna firma)
hashlet kupujes dozivotno sa tim sto je profitabilnost direktno vezana sa porastom mreze BTC i LTC-a i samim tim ce padati, dok je cena odrzavanja nesto sto placas svaki dan i ona je varijabilna i trenutno iznosi 0.08$/dan sa tim kako oni budu nabavljali nov HW koji trosi manje tako ce i efikansot i naplata po 1mh padati

E sad mi neznamo kojim ce tempon oni zamenjivat HW i koliko ce od nas trazit za upgrade nasih hashlet-a jer sigurno nece od sebe placat za nov HW a od nas ne trazit nista... jer njihv cilj je da budu najprofitabilnija farma po pitanju ulozenog $$ i potrosnje energije i nama to da iznajmljuju u kontetstu Hashel-a sto znaci da je 1Mh koji se trenutno prodaje apstraktna vrednost jer je trenutan isplativost duplo bolje od LTC sto je realno nemoguce ali posto se kopa BTC tako ispada :)

Znaci sve zavisi od dalje politike GAW-a, masa ljudi tamo sve sto iskopaju uloze u dokupe hashlet pa su i sami rekli da imaju problem kako da povecaju kapacitet jer su dodli do limita sa strujom neocekivano jer su ljudi bas pohrlili (ovo ce se verovatno odrazit na BTC a i kasnije na LTC mrezu i profitabilnost)

Ono sto sma ja primetio da vecina prozvodjaca asic-a sigurno ce ponudit slican modul poslovanja, cak sam citao da BFL ide istim putem jer ko je platio monarch je u stavri pukao i nema snase da zaradi, pa ce se ponuditi povoljniji model za kupce... e tu dolazimo na pitanje poverenja

Čekaj, jel ovo neka greška: "Danas 1Mh hashlet kopa 0.00666BTC/24h sto je odlicno"?
To znači da dnevno kopa 3,26$ ili da tih 15,99$ isplaćuješ za manje od 5 dana? ,
Da li fali možda neka nula? :)

Jok trenutno 1Mh kopa 0.00063BTC/24h, ali psoto BTC diff ide i do 20% gore ocekuj ubrzan pad profitabilnosti

Onda je ovo stvarno dobra ponuda!
Hvala na dodatnim informacijama.

Trenutno jeste ali za mesec dana stosta se izmenja :)
Ja opet ocekujem ludovanje diff-a i LTC i BTC-a, mada verovatno ce kasnije i cena pratiti

Šta mislite o ovome?

http://gawminers.com/collections/al...aw-miners-asic-scrypt-miner-same-day-shipping

SPECS:
Super easy configuration
Amazing cooling and long quietness
Hash Rate: 54MH+
Case Material: Aluminum

Chip: 55nm GAW Miners dedicated ASIC Scrypt (QFN Design)
Power Consumption: 1800W

Brine me carina za ovo čudo, da li tu neko ima iskustva?
Po nekoj prostoj kalkulaciji, breakeven je gotovo nemoguće postići po trenutnoj ceni LTC-a ali realno to će kad tad ići gore.

Sta ja znam, milsim da je ROI nemoguc da trosi ko lokomotiva......... ja sam sve upgredovao na hashlet jer donosi 50% vise za istu cenu, sa tim da je hashlet dignuta cena sa 16$ na 25$ pa je to vec dranje

Da kod scrypt asic-a treba još dosta da porade na efikasnosti... verovatno ima veze sa proizvodnim procesom 55nm.
Bitcoin asic su već na 28nm.

PS. Hashlet sada 50Mh/s košta ko dva ova minera... nisam pametan gde uložiti novac.
Možda je najbolje sačekati jesen pa videti kako će se razvijati situacija.

Poslednja izmena:
Pa sledeca generacija koja je najavljena je DOSTA efikasnije, znaci kad naskoci na mrezu ocekuj porast za 300% mesecno... zato kazem

Zeljko baci neki link za tu najavu nove generacije Scrypt asica? Cisto informativno da bacim pogled.

Nemam nista konkretno, znam da treba da krenu oni 400Mhs
https://www.kncminer.com/products/titan-second-batch

Znam da svi kasne i da su svi digli specifikacije, zato LTC diff i stoji... ne isplati se praviti ove sporace od 55nm...
ali 28nm monsteri kad krenu u masovnu proizvdnju i posto LTC radi retarget brze od BTC, diff ima da skace ko lud

Da, diff je stao u ovom trenutku, tacno se vidi da nema novog hw-a. Taman i ovi sa starijim asicima imaju malo vise vremena da povrate investicije i nakopaju nesto.

Evo malo da izvestim kakva je situacija... nakon tačno 14 dana kopanja, Antminer S3 iskopao mi je 0.12079628 BTC ili $61.35 za one koji vole da gledaju u FIAT-u.
Definitivno razmišljam od pravljenju mini rudnika sa ASIC minerima, S3 neće biti ponovo dostupan pre sredine Septembra pa ako cena bude povoljna uzimam sigurno još 3-5 kom.

Kakva je situacija sa carinom i ASIC kod nas?

Hvala.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Uopste nisam odusevljen tim asicom. 7x7950 zarade sigurno 0.15 na moneru za to vreme.

omnik, računaj da moraš da daš za carinu 25~30 %.

i treba ti hrpa papira.

nikako preorder.

Poslednja izmena:
Uopste nisam odusevljen tim asicom. 7x7950 zarade sigurno 0.15 na moneru za to vreme.

A potrošnja i jednostavno koliko to mesta zauzima?
Uopstalom, koliko koštaju 7x7950? :)

Ne treba da merimo babe i žabe.
Kopaš monero, smaraš se sa raznoraznim pool-ovima, pa menjačnice itd itd. Ovo je plug&play. Nisam znao da te grafike mogu da rade bez procesora, ploče, memorije, rig-a... :p

PS. I ovde nije tema asic vs gpu mining već asic isključivo. Molim da se držimo teme!

Poslednja izmena:
To je druga prica koliko mesta zauzima, ja mesta imam koliko hocu. Mogu 100 rigova da spakujem ako treba. Koliko ce taj asic da ti iskopa za 10 dana kada skoci diff a koliko ce ovo da iskopa?
Mozda zvuci kao offtipic i malo sam se nadovezao na onu temu oko neisplativosti gpu rudarenja. Ok, potrosicu duplo vise struje nego taj asic ali i iskopacu ovog meseca vise nego on. Sledeceg meseca jos vise.
Drzim se teme, nisam nimalo ali nimalo impresioniran ucinkom tog plug and play uredjaja. To je bila poenta posta, cifre su bile cisto da razumes zbog cega to kazem. Ako zelis to mozemo da nastavimo u drugoj temi, slobodno prebaci postove.

Koliko kosta taj uredjaj sa carinom i porezom? Stvarno me zanima a nisam u tim vodama vec duze vremena.

To je druga prica koliko mesta zauzima, ja mesta imam koliko hocu. Mogu 100 rigova da spakujem ako treba. Koliko ce taj asic da ti iskopa za 10 dana kada skoci diff a koliko ce ovo da iskopa?
Mozda zvuci kao offtipic i malo sam se nadovezao na onu temu oko neisplativosti gpu rudarenja. Ok, potrosicu duplo vise struje nego taj asic ali i iskopacu ovog meseca vise nego on. Sledeceg meseca jos vise.
Drzim se teme, nisam nimalo ali nimalo impresioniran ucinkom tog plug and play uredjaja. To je bila poenta posta, cifre su bile cisto da razumes zbog cega to kazem. Ako zelis to mozemo da nastavimo u drugoj temi, slobodno prebaci postove.

Koliko kosta taj uredjaj sa carinom i porezom? Stvarno me zanima a nisam u tim vodama vec duze vremena.

Saj ima otvori odvojenu temu asic vs GPU - ovde tome nije mesto i definitivno je offtopic.

Kad bi sada mogao da se poruči (a ne može jer je rasprodat... pa pričamo hipotetički) ispao bi te 0.58 BTC što je po trenutnom BTC-e kursu 291 USD.
Troškovi isporuke DHL-om pretpostavljam oko 50 USD i carina+pdv na sve još oko 100 USD.
Adekvatno napajanje košta recimo 60 USD to je total: ~450 USD ili oko 0.9 BTC.
Potrošnja je 350W pa eto lako možeš doći do kalkulacije da li je isplativo ili nije.

Nemoj pogresno da me razumes, nemam nameru da se raspravljam uopste vec da napravim racunicu iskljucivo vezanu za asic. Poslao sam ti i PM u medjuvremenu.
0.9BTC-a :zgran: Jeste vi sigurni da ce taj uredjaj da iskopa toliko?

Dhl su pajseri, unapred se raspitaj da te ne hebu na carini dzabe, kad ti uredjaj stigne na carinu imaju te u saci

Razmišljao sam da uzmem ant 3 za probu, al po mojim računicama može da se isplati pre nego zastari samo u slučaju da btc malo žešće skoči, a u tom slučaju mi je bolje onda uložiti direktno u btc, a pošto mi kocka nije jača strana sačekaću da vidim nove nvidije šta kažu..

Kupovina novog S3 se ne isplati nikako, to je bacanje love. Omnik je makar uzeo kod nas tako da nema carinu i porez, niza je nabavna bila tako ima neke sanse da ga otplati. Nov nema sanse da se otplati.
Kao i svaki put, samo hvatanje nove generacije se isplati ako opet cena nije preterana. Zavisi i od trenutka kupovine dali su dolari ili btc u pitanju.

Rekao sam vec na drugoj temi, BFL je krenuo isporuku, nove generacije su tu, diff ce opet malo da luduje..

Trenutno niti jedan asic miner nije isplativ bio scrypt asic ili btc... isplativ je isključivo ako se struja ne plaća ili za same proizvođače koji imaju pristup hardveru koji mi možemo samo da sanjamo.
Ja sam uzeo S3 više iz znatiželje nego bilo čega drugog.
Mining mi je odavno hobi a prave pare se prave na menjačnicama.

Vrh Dno