@ Bezolovni
Nema potrebe da brines oko svog sadasnjeg znanja iz matematike. Ako upises menadzment na FON-u, cekaju te samo cetiri matematicka predmeta: matematika 1, matematika 2, verovatnoca, statistika. A svaki od ovih ispita nije nikakav problem poloziti sa sesticom. Jednostavno, na gomili menadzerskih predmeta mozes pristojno podici prosek kada te to vec interesuje.
Obrazovanje u ovoj zemlji je uvek bila kvantitativna kategorija. Od kako smo uveli "bolonju" stanje se samo pogoršalo jer su sada svi tehnički ispiti u formi pismenog testa. Tehnički fakulteti bi se trebali vratiti sistemu prenošenja znanja kakav je bio prisutan kod zanata. To znači jedan deo ispita je pismeni test (manje bitan ali eliminatornog karaktera) a drugi mnogo bitniji je zadatak i to po mogućstvu po izboru studenta uz odobrenje mentora. Mnogo bi unapredili struku na taj način. Ali tako se ne radi jer nije po evropskim/svetskim/svemirskim standardima, kao i zato što zahteva ozbiljno angažovanje nastavnog kadra a oni ljudi nemaju vremena jer valja juriti za privatnim poslićima.
Zato studenti treba da se manu tih kvantifikovanih merenja koja pokazuju koji je fakultet bolji i shvate fakultet na isti način na koji to rade njihovi profesori tj. nije bitno koji je (samo je bitno da se priznaje) a glavninu znanja da stiču u svojoj režiji, mimo osnovnog nastavnog plana i programa (kao što njihovi profesori stiču imovinu).
E sad me zanima, sta ja mogu da radim nakon fakulteta..
posao biraj na osnovu toga sta zelis da radis 8 sati svakog dana narednih 14600 dana
Da, samo sto ne znam kakavi su to poslovi, zbog toga i trazim opis poslova. Sto se tice Matematickog upisao bih matematiku, a ne informatiku (ako se odlucim za taj fax).
Da li je neko prošao kurseve na IT Akademiji? Konkretno me zanima Web Design kurs u trajanju od godinu dana. Da li vredi ići na to? Već duže vreme se interesujem za web design, ali bih hteo da naučim još neke stvari a i da dobijem neku diplomu za to.
Sto se WD-a tice, slobodno zaobidji te kurseve. WD je sam po sebi lagan i jednostavan za ucenje tako da sve sto ti treba je sajt sa dobrim tutorijalima, neki interaktivni online kurs poput codecademy i/ili knjiga koja bi ti bila prirucnik ili dodatno sredstvo za ucenje. Slazem se da je ziva rec najbolja, ali u ovom slucaju skroz nepotrebna...Da li je neko prošao kurseve na IT Akademiji? Konkretno me zanima Web Design kurs u trajanju od godinu dana. Da li vredi ići na to? Već duže vreme se interesujem za web design, ali bih hteo da naučim još neke stvari a i da dobijem neku diplomu za to.
Poslodavac ce ti traziti portfolio (listu stvari koje si napravio/radio), i da uradis nesto, a ne diplomu, posebno ne diplomu sa kursa. Ne kazem da znanje tamo nije adekvatno koje se dobije, samo da ti ta diploma nece mnogo pomoci, posto mi se cini da to potenciras.
Sto se WD-a tice, slobodno zaobidji te kurseve. WD je sam po sebi lagan i jednostavan za ucenje tako da sve sto ti treba je sajt sa dobrim tutorijalima, neki interaktivni online kurs poput codecademy i/ili knjiga koja bi ti bila prirucnik ili dodatno sredstvo za ucenje. Slazem se da je ziva rec najbolja, ali u ovom slucaju skroz nepotrebna...
Dzabe vam PMF, ETF ili FON ako nemate zavrsenu IT akademiju!
Dzabe vam diploma ako nemate u glavi.![]()
Nije bas, bar nekoliko firmi znam koje traže ili su tražili ljude koji znaju posao.Dzabe vam i to ako nemate vezu ili "neki uticaj."
Ovo je Srbija, ovde sve normalno nije normalno....
Ti kao sto si naveo traze da znas 16 jezika, i da imas iskustvo od 6 godina min.Nije bas, bar nekoliko firmi znam koje traže ili su tražili ljude koji znaju posao.
Posebno Web dev. nema uopšte...
Pokažeš znanje i dobiješ posao.
Zavisi od cene ako puno tražiš onda možda.Ti kao sto si naveo traze da znas 16 jezika, i da imas iskustvo od 6 godina min.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari