Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

ljudi, ajde prestanite da mlatite praznu slamu, LTC ce otici gore i u to NEMA nikakve sumnje, znaci ovi sto mrace (nemaju pojima) i ako zele kupicu sve njihove grafike i ltc-ove (jer je boze moj sve propalo), samo smireno, sve se ovo vec desavalo i sve smo videli , jer sto vise padne vise ce i skociti, ako nemate srce za ovaj posao idite negde , muvajte nesto, setajte, plivajte leto je, samo nemoj da gledate berze, nego se vratite za dva tri meseca pa da porazgovaramo :)

svaki coin u nekom trenutku ode gore
pitanje je samo odakle krene i koliko %

GAW sprema PRIME projekat, ocuvanje vrednosti LTC 99%, verovatno ulaganje kad rokne, ne bi me cudilo i da oni i ostali asic makeri namerno dumpuju i kad odrede da je dosta bilo urade suprotno...
A mineri i ljudi sta da vam kazem pamet u glavu :) ja se licno nimalo ne brinem

I dalje neki imaju obraza da LTC porede sa nekim shit coin-om, mozes ti shit coin naduvat 1000% a znas kad ce izvuci kes, NIKAD!!! samo pogledajte obim trgovine sa LTC pa nek vam je jasno, u shit coin stuces 1000BTC i onda 3 meseca places da izvuces 50BTC a da cena ne rokne zestoko!

LTC se promovise kao alt BTC i ne pokusava da istog istisne, dok sva ona govanca sto spominjete pokusavaju nemoguce samo kako bi masa bez mozga nasela...

Poslednja izmena:
Ovo su sekulacije samo oko GAW-a, sta ce tacno biti jos niko nezna:
My ideas (in random order):

GAW multipool paying out in LTC.
GAW deals with companies to accept LTC.
GAW and Coinbase LTC deal.
ZenCloud Store will accept LTC.
GAW- LTC buying trading strategy (buy walls).

pa sam prvih 3-4 meseca kopanja sve te iskopane litecoine prodavao ovde ljudima iz mog kraja a neki su kao ovde jedan sa foruma cak i desetine hiljada eura dali na kupovinu litecoina..onda dodje taj ASIC tj obican narod izbacen iz jednacine i interesovanje se brzo izgubilo sem kod vas koji ste nakupili veliki stek i cekate neku cenu da se istresete posto niste na vreme.

Ne znam da li ima još neko, ja sam jedan od tih sa foruma što je dao par desetina hiljada eura za LTC :)

Ali, da ne pomisli neko da me je priča sa ovog foruma navukla, nije naravno ovo jedini izvor informacija na osnovu kojeg sam formirao mišljenje. To je bilo nakon pada sa 49 na 9, pa onda tokom uspona. Posle sam još dosta kupio da bih smanjio prosečnu cenu :)

Svestan sam bio rizika i prihvatio sam ga, ali bez obzira na trenutnu cenu, ovo kockanje nije završeno kao kod sporta, kada se završi utakmica, možda za godinu, dve, tri, bude nešto od ovoga..

Bitna je i stvar da mi, srećom, taj novac ne predstavlja ništa specijalno, a kada sam već hteo da se igram hteo sam bar sa nekim ulogom koji mi može doneti neki osetni profit. Znači nisam se ničega odrekao niti prodao da bih uložio, nego neki deo tekućeg novca odvojio za to, pa šta bude..

Isplatice se to, samo budi strpljiv... i dobro obezbedi svoje wallete sigurnosno...

Danas oko 14h ja u Sokolcu, pola puta do mora...teletina ispod saca, salata, lebac, kola i kafa. Ceh 20km (10eur). Jos mi i prosla kupovina 220 ltc-a na 0.009, sa uzivanjem sam ih dumpnuo na 0.0095, jos dok sam cekao kafu. Koliko god da padne btc, ostace zarade i za rucak u povratku, i to za celu porodicu...Ognjiste, ako neko prolazi...

Danas oko 14h ja u Sokolcu, pola puta do mora...teletina ispod saca, salata, lebac, kola i kafa. Ceh 20km (10eur). Jos mi i prosla kupovina 220 ltc-a na 0.009, sa uzivanjem sam ih dumpnuo na 0.0095, jos dok sam cekao kafu. Koliko god da padne btc, ostace zarade i za rucak u povratku, i to za celu porodicu...Ognjiste, ako neko prolazi...

Bio, odlican im je i rostilj, dimljeni vrat ;)
Malo nam je biko na 0.025 do skoro pa moramo i na 0.0095 da prodajemo.
Lep odmor.

Sad ozbiljno,ne prozivam,ili bilo sta slicno,ali me baas svrbi ta prica. Zasto ste u tripu,vi koji jeste,da ce istorija da se ponovi,i da ce LTC da ponovi pricu BTC-a?

Da se razumemo odma',nemam nikakav interes ni za,ni za protiv,samo bih hteo da skapiram logiku iza cele price...Mislim,na sve strane se razbacuju price kako su "starim majnerima" neke stvari jasne,a bilo kome ko dovede u pitanje takvu retoriku,dobije neku pricu u stilu "kaz'ce ti se kad porastes". Evo,lepo pitam,zbog cega mislite da ce "istorija da se ponovi",i da ce LTC da ponovi pricu BTC-a?

Ne radi setu o istoriji ponavaljanja, vec o potrebi visevalutnog sistema, pre svega mislim na nezavisan blockchain izvan sha256.. za sada je to jedino scrypt koji je takodje dobio podrsku asic-a ma koliko omrzen bio on preka potreba za sigurnost mreze......
ono sto LTC odvaja od ostalih shit cojn-a je vise od 2 godine postenog postojanja bez forkovanja i zezanja, mozda neki zeli brzi napredak pre svega zele vecu cenu ako su iskreni, takodje scrypt asic je pre svega zbog LTC razvijen da se ne zezamo, ulozen je ogroman kes, kako od strane investitora tako i od starne rudarske populacije, to nisu male stvari tek tako da ih neko baci pod tepih jer cena pada... cena kad pada je samo sansa za neke koji mogu da uticu na cenu, jer uticat na LTC mozes na "malo" para u odnosu na BTC za koji treba daleko vise... tako da sve ima svoje

Evo na primer dok masa panici neki samo trljaju ruke i cekaju... nemoraju oni da vole LTC ili cak da ga imaju, ali znaju da procene momenat

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da kazem da imam neke besne argumente niti imam nesto osim onoga sto sam do sada rekao. Imao sam plan jod od proslog juna i polako gledam kako se realizuje. Samo jos cenu da sacekam i to je to. Za sada sve ide po planu ali s velikim zakasnjenjem.
Neko mozda veruje samo u btc kao br.1, ja verujem da ima mesta za jos valuta. Kao sto svaka drzava ima svoju valutu i razmene funkcionisu normalno isto tako mogu se koristiti i druge kriptovalute. BTC gledam samo kao na pionira koji pravi put ostalima i koji ce srusiti postojeca pravila i nacin razmisljanja. Ovo je samo pionirski projekat, prava buducnost s kriptovalutama tek sledi. Verujem da se jednog dana vise nece koristiti novac vec ce se sve obavljati digitalno. Bitcoin sam nije dovoljan a nece biti ni dovoljno dobar, sve ce biti zamenjeno necim novim, revolucionarnim.
Neko vidi samo propast u svemu, ja vidim pocetak buducnosti. Zelim da zivim u buducnosti. Ne zanima ne proslost. Ne verujem u to ponavljanje istorije toliko koliko mislite. Mi ljudi neke stvari jako tesko ucimo i dok to prolazi ne menjamo nista osim ako ne zelimo vise, brze, bolje. To je ono sto nas pokrece, alavi smo. To je kapitalizam. Ako neko vidi interest u LTC-u a verujem da ima takvih progurace ga bez problema. Sve je to industrija oko koje se vrti lova. Danas asici, sutra online placanje, neko ce uvek da skida kajmak. Ja sam kasicicu spremio i necu ostati gladan ;)

Ako kažeš da će max ili ltc da pada odmah te svrstavaju u hejtera :)
A što se saveta "starih minera" tiče tu sam prošle godine dosta pogrešio jer ni ja ni društvo nismo slušali sašu kada nam je rekao da čuvamo ltc jer će to mnogo da vredi...
Al pre je izgleda bio trezveniji pogled na berzu, sad neki na neke šitkoine gledaju ko na sveti gral. A bojim se da će se uskoro mnogi kajati zbog toga, ko za max na primer...

Sad ozbiljno,ne prozivam,ili bilo sta slicno,ali me baas svrbi ta prica. Zasto ste u tripu,vi koji jeste,da ce istorija da se ponovi,i da ce LTC da ponovi pricu BTC-a?

Da se razumemo odma',nemam nikakav interes ni za,ni za protiv,samo bih hteo da skapiram logiku iza cele price...Mislim,na sve strane se razbacuju price kako su "starim majnerima" neke stvari jasne,a bilo kome ko dovede u pitanje takvu retoriku,dobije neku pricu u stilu "kaz'ce ti se kad porastes". Evo,lepo pitam,zbog cega mislite da ce "istorija da se ponovi",i da ce LTC da ponovi pricu BTC-a?

Mozda ne mislimo, nego se nadamo...

Ja nisam siguran da ce se istorija ponoviti ali sam poprilicno siguran da cela kripto prica predstavlja fantastican nacin da malo veci i pametniji uzmu novce od malo manje pametnih... i da nece tek tako baciti svoju zlatnu koku :)

Uglavnom, ne postoji bolja sansa od ove da se sa relativno malo ulaganja uzmu veci novci... nakon nov2013 obecao sam sebi da necu docekati sledeci balon nepripremljen, tj sa malo novcica... ako se ispalim i sve propadne nije velika steta...

Ulazu ljudi u firme desetine i stotine hiljada eura pa se ispaljuju...

Poslednja izmena:
Ja nisam siguran da ce se istorija ponoviti ali sam poprilicno siguran da cela kripto prica predstavlja fantastican nacin da malo veci i pametniji uzmu novce od malo manje pametnih... i da nece tek tako baciti svoju zlatnu koku :)

Uglavnom, ne postoji bolja sansa od ove da se sa relativno malo ulaganja uzmu veci novci... nakon nov2013 obecao sam sebi da necu docekati sledeci balon nepripremljen, tj sa malo novcica... ako se ispalim i sve propadne nije velika steta...

Ulazu ljudi u firme desetine i stotine hiljada eura pa se ispaljuju...

Realno, retko ko na forumu je bas ulozio pare u ovo, ili smo kopali i/ili trgovali, pa sad ko koliko dugo i uspeno, toliki mu i stek. Siguran sam da ima i onih koji su u minusu, ali ima i onih koji su odavno nesto zaradili, pa sad cekaju da uzmu ozbiljnu kintu i ne zale ako se i ne desi. Ja licno gajim takmičarski duh u celoj ovoj za**banciji, i cini me srecnim kad nabodem dobru trgovinu, ne torbarim jer mi je to bez veze, pa ako dodju i neke pare nekad, tim bolje.

Realno, retko ko na forumu je bas ulozio pare u ovo, ili smo kopali i/ili trgovali, pa sad ko koliko dugo i uspeno, toliki mu i stek. Siguran sam da ima i onih koji su u minusu, ali ima i onih koji su odavno nesto zaradili, pa sad cekaju da uzmu ozbiljnu kintu i ne zale ako se i ne desi. Ja licno gajim takmičarski duh u celoj ovoj za**banciji, i cini me srecnim kad nabodem dobru trgovinu, ne torbarim jer mi je to bez veze, pa ako dodju i neke pare nekad, tim bolje.
A ima i onih koji su veci deo potrosili odavno na skijanje,more,bicikle itd itd,jedan sam od njih :)

Ja cu biti srecan da povratim ulozeni novac jer sto se kopanja tice pokazao se kao najobicniji shit. :wc:

Poslednja izmena:
Pa moramo da dokupimo nesto. Prodavali na 48$ sad dokupili i cekamo, dokupili ortacki na 7.9 ali dobro.

ja se sad kao lomim dal da kupim jos 100-200LTC pa ako bude imalo onda ce da ima al ako nema onda nece biti ic!!!

Upravo tako npr 1000$ nista ne moze da mi promeni u zivotu ali kajanje i 20.000$ vec moze ;)

Претходних пар дана ми је мало понестало самопоуздања и размишљао сам да пребацим све у доларе па сам читуцкао ону тему са ЕС форума (неко ју је био линковао) од прве стране. Људи кукали на исплатљивост, правили САМО један БТЦ дневно, причали како је све пирамидална превара и кукали јер неће отплатити картицу. Било је и тада доста оних који су хтели све да распродају.
Само сам читуцкао и смешио се јер су ти људи данас могли да буду озбиљно богати ;) Ја нећу пропустити прилику да будем богат, штекаћу свој ЛТЦ све док га не будем заменио за Делта Интеграле :)

Већ пар дана је расправа и препуцавање да ли је ЛТЦ ***** или не. Свако има своје мишљење и своје аргументе али ситуација је тренутно као на рулету, улози су постављени, а видећемо да ли ће лоптица пасти на црно или црвено ;) а док лоптица не падне да се вратимо на стандардну тему, ко ће шта да вози и где ћемо трошити крваво зарађен новац :)

Kao svuda u životu tako i u kripto svetu strpljenje je majka.

Strpljenje sa BTC, mozda LTC, a sa ostalim od strpljenja moze da ostane samo bezvredna torba...

@Air

svasta su pricali i ranije, tako su pricali i za BTC ranije pa evo vidi, ko ceka taj doceka u svemu je tako!!!

Vrh Dno