Šta je novo?

Nokia Lumia 520

I onako ga ne mozes puniti ugasenog tako da... :d

Ja držim sve na srpskom i jezik i region.

Srećeš se sa problemom da još neke aplikacije neće da rade zbog ovih podešavanja?

Inače, skoro celi dan ga mučim, isprobavam, de/instaliram, podešavam... kao stena je i zaista sam prezadovoljan kako radi. Uzeću još jedan za ćeru ili suprugu, kako se dogovore.

Poslednja izmena:
Da, Microsoft Camera ne radi na srpskom na ovoj developer preview verziji i ima jos nekh sitnih gresaka kod prevoda ali to ce sigurno biti ispravljeno u zvanicnom update-u tj vec jeste za uredjaje koji su isti dobili.

Moguce je da ima jos neka sa istim problemom ali je prosto ne koristim pa ne znam.

Ljudi, kako se deinstalira igrica na ovom telefonu :d Instalirao sam Angry Birds, ali ne mogu nigde da nadjem kako da je uklonim.

U listi aplikacija, stisnes i zadrzis to sto hoces da deinstaliras i kazes onda uninstall kad ti ponudi opcije :)

Al igre nisu u toj listi barem na WP8 :) Ides u games i tu onda uradis ovo sto je darko napisao.

Nema nista u games, malopre je uradio deinstalaciju...samo stoje one ponudjene igrice, nema vise AB.

Koliko sam pročitao Rumunija, Francuska i još negde. Naravno isključivo za 8.0 verzije, ne za 8.1DP...

E, pitanje.. :) Kad vracam sa 8.1 PfD na 8.0, jel bolje da izvadim memorijsku iz telefona ili moze da ostane? I koji problemi se mogu javiti eventualno? Program mi je prepoznao telefon, jel to znaci da nemam problem sa drajverima? :)

E, pitanje.. :) Kad vracam sa 8.1 PfD na 8.0, jel bolje da izvadim memorijsku iz telefona ili moze da ostane? I koji problemi se mogu javiti eventualno? Program mi je prepoznao telefon, jel to znaci da nemam problem sa drajverima? :)

Mozes da ostavis memorijsku. Ja sam tako uradio i nije bilo nikakvih problema. Samo prebaci fajlove sa sd na pc, da sacuvas muziku, slike i sl, za svaki slucaj.

E, to mi je palo na pamet mozda da uradim. Super. Jel proces nesto zahtevan ili samo ostavim fon i sam odradi sve? Hvala.

Možda ću da uzmem neki jeftin smartphone. U to spada i ovaj, jelte. :D Trenutno imam par pitanja. S obzirom da vidim neke prednosti 8.1 u odnosu na 8.0, ako bi imao ovaj fon , koristio bi na njemu 8.1, pa se moja pitanja, ajde da kažemo, odnose na 8.1.

1. Da li ima mogućnost isključivanja 2G/3G/4G saobraćaja?

2. Da li telefon može da se namesti da prima isključivo 3G signal, da se ne automatski prebacuje na 2G, za razgovor? (potrebno mi je iz određenih razloga)

3. Da li telefon ima u Settings -> Ease of Access, opciju Telecoil?

4. Da li još uvek radi Flash, što pominjan ovde negde?

Zahvaljujem. :D

1 i 2. Nema, to je jedna od stvari koja me iritira a koju ne rešavaju... Možeš da izabereš max brzinu konekcije u smislu, 2G, 2G-3G, 2G-3G-4G, ali ne možeš reći 3G only.

4. Ne radi flash kao takav. Ima tu i tamo po neka app za puštanje prenosa utakmica online. To se čas pojavi, međutim onda je skinu sa store-a pa onda se neka nova app pojavi i tako u krug ali ako na to ciljaš, da, verovatno ćeš u nekom periodu ugrabiti neku app koja to radi.

Hm, ne znam da li sam baš bio jasan. Pod 1. sam mislio na isključivanje data saobraćaja preko mobilne mreže. Ono, kad izgubim WiFi, da mi internet saobraćaj ne ide preko mobilnog provajdera. Pod 2. sam mislio na to, kad se recimo uspostavi poziv, a telefon je na 2G, tada dolazi do interferencije u vidu smetnji sa niskofrekventnim pojačalima u okolini. Ono čuveno, trrr, tdtdtdt, tktkt, ako me razumeš. :D Dešava se sa televizorom, muzičkom linijom, itd. Kad prebacim da primam samo 3G, nemam tih smetnji, zato pitam ono što pitam. Iako su ovako te dve stvari indirektno povezane, sa biranjem spektra primanja signala, utiče i na brzinu mobilnog interneta, mene ne zanima brzina mobilnog interneta, već razgovor preko 3G, naveo sam ranije zašto.

Poslednja izmena:
Pod 1, to što si mislio ima. Može se isključiti data saobraćaj. Pod 2, Darko je već objasnio, nema 3g only.

Ceka cekaj, i to su 'unapredili' sa osmice, pa sad ne mozes da izaberes 3G only? Ili ne pricamo o istoj stvari, ja imam podesavanje highest connection speed - 3G. Jel tako i na 8.1 ili drugacije?

Poslednja izmena:
Stigao regularan 8.1 na moju L520, doduše ona je sa nemačkog Vodafona.

@Boris

Isto je kao i sad, kad kažeš 3G u podešavanjima to je 3G max i onda se šeta između 2G i 3G ali nemaš 3G only. Samo 2G.

Borise, to samo znaci da ti najbrza konekcija bude 3G i da moze da koristi i sve slabije od toga. 3G only nije postojao ni na 8.

Malopre pojavilo mi se na vrhu ekrana znak youtube-a, i pored njega pise- Windows Phone 8.1 update...sta znaci to? Da li je to update za 8.1 :)

Zvuci kao neka zesca prevara :D Idi na phone update pa tu proveri jel ima.

Nazad
Vrh Dno