Šta je novo?

Najava izlaska novih valuta

pa sad ne znam da li ide komanda sa jednom ili dve crte u sgmineru napravi lepo config fajl i jedan bat fajl koji ce ga pokrenuti nadji na netu i prekopiraj

Ispravio sam greske za nas pool, sad sam ga testirao, rade shareovi

COLOR 0A
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:6002 --pool-algorithm bitblock --name BBL -u cbdh.1 -p 1 --gpu-platform 1 --intensity 19 -g 2 -w 128 --gpu-memclock 1400 --gpu-engine 1100 --gpu-fan 63 --gpu-powertune 20

evo ovo je neko setovanje za x15 da li smeta sada ovaj intensity za nist5 ne znam mozda je previsok, ja koristim xintensity ili rawintensity posto imam dve karte 270x u zavisnosti od potrebe

Cgwatcher i dalje pokazuje da je mrtav, nece da switchuje na njega. Proverio sam adresu i workera i lepo je upisano u conf fajl, ne znam zasto nece. Mogu da se switchujem sa Dedicated poola na Suprnova pool bez problema..

{
"pools" : [
{
"name" : "Dedicated",
"url" : "stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:5001",
"user" : "......",
"pass" : "x",
"pool-priority" : "0"
},
{
"name" : "Suprnova",
"url" : "stratum+tcp://ice.suprnova.cc:6007",
"user" : "........",
"pool-priority" : "1"
},
{
"name" : "Benchpool",
"url" : "stratum+tcp://benchpools.info:3333",
"user" : ".........",
"pool-priority" : "2"
}
],
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "28",
"kernel-path" : "/usr/local/bin",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"scan-time" : "7",
"shares" : "0",
"auto-fan" : true,
"gpu-threads" : "2",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-engine" : "1100",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "1.100",
"intensity" : "19",
"kernel" : "nist5",
"temp-target" : "70",
"temp-overheat" : "80",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-hysteresis" : "6",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"shaders" : "0",
"thread-concurrency" : "13188",
"failover-switch-delay" : "60",
"no-pool-disable" : true,
"tcp-keepalive" : "30"
}

Ako nekom treba. Miner je Sgminer-nist5, i treba da se skine bin fajl sa neta sa kojim 270 baca ~7800MH/s

COLOR 0A
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:6002 --pool-algorithm bitblock --name BBL -u cbdh.1 -p 1 --gpu-platform 1 --intensity 19 -g 2 -w 128 --gpu-memclock 1400 --gpu-engine 1100 --gpu-fan 63 --gpu-powertune 20

evo ovo je neko setovanje za x15 da li smeta sada ovaj intensity za nist5 ne znam mozda je previsok, ja koristim xintensity ili rawintensity posto imam dve karte 270x u zavisnosti od potrebe

Nema sanse da je intensity problem, jer sam nalazio podešavanja sa I 21, problem je što ne prepoznaje one pomenute komande. Nijednu. Bez njih radi ''normalno'', osim što ne vidim ni temperature ni obrtaje u miner-u.

stavite port 3334, taj 3333 se nesto zabagovao a da ne restartujem sad celu masineriju.

Sad radi.

Napomena:

Onaj gore navedeni *.bin, radi i sa 7850. 5,8 MH/s na 975/1200

Poslednja izmena:
Nema sanse da je intensity problem, jer sam nalazio podešavanja sa I 21, problem je što ne prepoznaje one pomenute komande. Nijednu. Bez njih radi ''normalno'', osim što ne vidim ni temperature ni obrtaje u miner-u.

Napravi conf fajl kao sto je Eddie napisao sa samo jednim poolom pa probaj sa ovim setovanjima pokreni ga sa bat fajlom ubacis u njega cini mi se sgminer koji je vec.exe -c ovaj config fajl javi rezultat pa ako nije odgovarajuca brzina popravicemo to sa nekim drugim setovanjem

stavite port 3334, taj 3333 se nesto zabagovao a da ne restartujem sad celu masineriju.

U gettig started bi možda trebalo promeniti port, privremeno ili? Kažem to s obzirom da je pool na listi na BCT-ju.

Napravi conf fajl kao sto je Eddie napisao sa samo jednim poolom pa probaj sa ovim setovanjima pokreni ga sa bat fajlom ubacis u njega cini mi se sgminer koji je vec.exe -c ovaj config fajl javi rezultat pa ako nije odgovarajuca brzina popravicemo to sa nekim drugim setovanjem

Odustao sam, jer se svejedno ne isplati.

Radio je miner samo noćas, a temperature i obrtaje sam mogao da gledam i u gpuz. :D

Hvala u svakom slučaju.

Hoće li neko još na IceBerg? Vidim, omnik se pridružio, ja sam od sinoć bio oko 10-tak sati.

Ma, nemojte bezveze trositi vreme, prevelik je to diff...

Omnik se pridružio i odustao odmah kad sam video kolika je mreža.
Ovo je klasičan pump&dump coin koji će se isplatiti samo velikim igračima sa farmama. Dok mi nakopamo neku ozbiljniju količinu cena će već biti u bunaru dakle gubljenje vremena.
Vrednost mu je već pala 60%... vraćam se na multipool-ove.

ja sam odustao sinoc nakon pola sata kopanja kada sam video diff i kako mu cena pada, tmb mi je mnogo sigurniji sa ovim algoritmom a ovo macka u dzaku

sta mislite, jel pametnije kupovati nove valute, samo sto se pojave na menjacnici, dok im je cena jos niska, ili ih kopati dok je diff jos mali, ali onda imas gomilu glavobolja u vidu podesavanja, trazenja pool-a, itd...

Nema tu mnogo pameti, i jedno i drugo ti je kocka i to velika.

najbolje je kupiti bitcoine i trgovati a dok se nakopa tih novih shitcoina tesko da je to dovoljno za trgovinu a treba i par dana da se stabilizuje na berzi ako ne pukne skroz kao u vecini slucajeva

Koliko vidim od ovog rudarenja vise 'leba nema , kad oduzmemo racune za struju i pad cene kompjutera kog smo kupili onda vrlo se malo zaradi.
Pare koje bi ljudi ulozili u hardver bolje da uloze u kupovinu nekog coina.
A i to postaje rizik jer su coinima vec poceli da trguju profesionalci kao sto su na forexu recimo.

Mislim da ce iz ove igre uskoro mali igraci da budu izbaceni.

Sve super ali tu temu smo prežvakali bar 10 puta.
Sada kopaju samo entuzijasti i oni koji veruju da $10 koje su danas iskopali sutra, prekosutra ili za x vremena mogu vredeti $100, $1000 ili $100.000.
Konstantno smo u frci da li pokrivamo troškove (prvenstveno struju) a čisto sumnjam da više od 1% minera ovde na kraju meseca podvuče crtu, izračuna troškove i proda količinu novčića koji pokrivaju taj trošak. Većina nas kopa, uvećava šteku BTC-a (eventualno LTC-a) i čekamo sledeći bubble. Onda će se istorija ponoviti, pola ovde će kukati što nisu kopali/kupovali novčiće dok je BTC bio samo $620 i tako u krug.

Danas je izaslo 11 novih coina!

7am BackpackerCoin (BACK) Launch
8am KeyCoin (KEY) Launch
8am OrionCoin Launch
9am AryaCoin Launch
10am ToothFairyCoin (TFC) Launch
10am TrinityCoin (TTY) Launch
11am CoolingCoin Launch
2pm RescueCoin Launch
3pm ERGO Launch
3:30pm DannyHamilton Coin
4pm FVZCoin (FVZ) Launch

Ne zna se koji je od koga vece njesra :) Nisu vredni ni pomena

Inace jedino se trenutno isplati kopati nove coine cim izadju i to od prvog minuta pa dok diff nije podivnjao. Kad izadje na menjacnicu proceniti da li je cana OK i koliki je trenutni marketcap tog koina. Ako je veliki a novcic nije nista posebno odma se istresati.
Problem je samo kod nas sa nekoliko kartica sto ne mozemo solo da kopamo pri izlasku novcica a tu se najvise odvale ovi sa farmama. Sta da radis kad smo beduini.
Takodje treba juriti i nove cpu koine sa novim algoritmima i nadati se da ce se nakad DRK ili sad ova nova URO prica ponoviti.
Sve ostalo kopanje je ovo sto je omnik napisao.

nisi bas u pravu kopao sam taj backpack malo 20kom isti je diff i sada ako oces da kopas, kad je dobar novcic ici ce mu jako diff gore iako cena to mozda trenutno ne pokazuje kasnije ce mozda imati veliku vrednost recimo fresh je bio zanimljiv zbog tog novog algoritma ali je diff bio velik i odustao sam brzo od njega kad je presao 1000 tako da je tesko da se uzme brzo par hiljada novcica u startu bez iznajmljivanja riga a kad se iznajmi rig onda je vec dupli rizik i gubitak u startu jer gubis btc na nekom klasicnom poolu pa jos ides u dubiozu sa iznajmljivanjem i ako to sve ne naplatis puknes momacki. Saberi ti obe varijante siguricu i ovo jajarenje pa vidi sta ti je bolje. Naleteo sam na trust u novcaniku slucajno pre neki dan pa ga istresao postigao je solidnu cenu u tom momentu tako da je mozda bolje ako se jure novi novcici da se sve gura na berzu pa da tamo stoji i ako postigne dobru cenu eventualno pump da se naplate izgubljeni resursi na te shitcoine. Sve u svemu ogromno kockanje.

Koliko vidim od ovog rudarenja vise 'leba nema , kad oduzmemo racune za struju i pad cene kompjutera kog smo kupili onda vrlo se malo zaradi.
Pare koje bi ljudi ulozili u hardver bolje da uloze u kupovinu nekog coina.
A i to postaje rizik jer su coinima vec poceli da trguju profesionalci kao sto su na forexu recimo.

Mislim da ce iz ove igre uskoro mali igraci da budu izbaceni.

sto se tice struje radeoni su tu problem, sa nvidiom je malo lakse, nabavio sam neki stari procesor tdp 15W, 2x750ti do 140W kad rade skript sve zajedno realno 150W maksimalno sa iksovima ispod 90kw/h mesecno nece da se propadne makar i na nuli bio opet je bolje praviti bitcoine nego kesirati za njih i gubiti na proviziji.

Pa ja sam napisao koja je najveca sansa da eventualno naplatis svoj rad. Taj backkpak mogao sam ti i ja reci da nije za kopanje. Fresh si mogao da kopas svih 6-7 dana i ti lepo da sad naplatis. Postoji jos dosta faktora koji uticu na to kakav ce biti coin i tu tesko mozes da pograsis sem ako si pohlepan. Recimo spartakus je sitcoin ali je i tekako bio isplativ prva 3 sata i istovas cim je izasao. Cloak se videlo da je za cuvanje, maia ispotar odma i dosta dobra zarada, N5X nevidjeno njesra ali upade na mintpal i za pola dana kopanja sam uzeo kao recimo 7 dana na DRK... Vremeno procenis sta je vredno paznje a stanije, jedino sto treba da blenes u kop ceo dan i cekas ko *****. Ali kako sam ostao bez posla i dok ne uleti nesto drugo nista mi ne preostaje.
Sve u svemu jadno i bedno. :trust:

to je ono sto je poenta price glupo je da te u to ubedjujem, ako izgubis puno vremena druzeci se sa shitcoinima prvo treba uzeti u obzir sta si drugo mogao pametnije da uradis za to vreme. A opet ako zagrizes bez iznajmljivanja ozbiljnijeg riga nema nista jer u globalu si malo bolji koji dolar na kraju meseca nego na nekom poolu koji pretvara u btc. Na kraju krajeva sto bi se kockao mnogo je veca zarada od trgovine bolje u to da se ulozi vreme spekulacija je uvek bila najbolji biznis naravno ako ima dovoljno sredstava za ozbiljan start.

Ma ovo je sve postala totalna glupost. Niko vise ne zna koji ce koin da bude dobar. U stvari u koji ce koin neko da investira. Ja licno sam propustio sve sto se desavalo. Prvo nisam izasao iz kittehcoina, a mogao sam da uzmem preko 30 BTC, zatim sam BlackCoin prodao i zaradio 1 LTC umjesto bog zna koliko BTC-a nekoliko dana kasnije. Maza koin nisam izasao, Takei takodje, ukupno sam mogao da uzmem 20 BTC, sad ne vrijede nista. Lycancoin, ZEDcoin, Doge sam isto propao. Za Teslu da ne pricam. Kad se samo sjetim jos izgubljenog vremena sa BAT, COYE(ili kako se vec zvao). U principu sve koine koji su ista vrijedili nisam ni kopao, a sve sam ih pregledao i odabrao da kopam one koji nisu nista vrijedili naravno. Zasto, zato sto ih je gomila izlazila svakog dana. Za ovih godinu dana sam kopao preko 90 koina, a na kraju nemam nista. Na kraju mi je crkao disk, a naravno nisam imao backup i sad i ono sto imam, a ne znam ni sta imam vise nemam. Gdje sam god investirao i tu sam pao jer uopste nije bitno sto ja znam kad, gdje i sta ce izaci na neku berzu kad cim koin izadje pocinje nevjerovatan damp. Sadasnja situacija jos kaze da su svi jaki kopaci otisli sa litecoina u ove X11-X15 koine tako da je na svakom diff nenormalan i tu covjek nema sta da trazi. Ako i uhvatim koji koin na pocetku, ne mogu da uhvatim puno blokova jer je to reservisano za one iz Danske jer imaju nevjerovatan ping na internet konekciji. Ako na nekom koinu i uhvatim puno blokova on ni ne izadje na berzu naravno. Da ulazem jos BTC-a u nesto nema sanse jer vise nista nije sigurno. Otisao sam od kuce na 7 dana i kad sam se vratio imao sam sta i da vidim Est. Total BTC, dakle vrijednost mojih koina na berzama je pala 10 puta. Jos kad sam vidio sta se izdesavalo sa Vericoinom u medjuvremenu. U principu kao da me prati nevjerovatan maler koji nikako ne popusta. Najgore mi je sad kad vidim ovaj URO i njegovu cijenu i da sam koin detaljno pregledao i reko sta ce meni djubrivo, a mogao sam ga kopati koliko hoces. Isto sam uradio i sa AUR,DRK i ko zna sa cim ne. Tacno mi je dosta ovog ludila.

Nismo imali sreće sa BitBlock-om. :D

Sta je u stvari bilo sa BitBlockom? Propustio sam izgleda taj cas.... :D
Samo vidim da su disejblovani na Bittrexx-u

Dev je napravio poslednji novčanik po kome sve krenulo ispočetka, ali bez uvažavanja starog blockchain-a. :D

Nazad
Vrh Dno