Šta je novo?

LG G3

Jel realno da ga samo mts nema, odnosno da ga nece biti tamo?!

Da li je realno da tehnologija napreduje na svim poljima a baterija na svakom novom telefonu traje sve kraće i kraće..
*** pa ja sam ludeo sa N95 kad mi se praznila na 5 dana a sad puniti telefon svaki dan po ceo dan...

Juce sam uzeo svoj u VIPu. Boze dragi, kakav telefon. Dolazim sa One X i do sada nisam nasao nijednu jedinu manu.

Ocekujemo neki duzi review jer si ti prvi smrtnik koji ga ima a na ovom je forumu :) gizma ne racunam :)

Gizmo nije smrtnik pa ga ni ne možeš računati. :D

Da li je realno da tehnologija napreduje na svim poljima a baterija na svakom novom telefonu traje sve kraće i kraće..
*** pa ja sam ludeo sa N95 kad mi se praznila na 5 dana a sad puniti telefon svaki dan po ceo dan...
Ne mozes da uporedjujes n95 sa danasnjim modelima..

Ako uporedis npr s5 sa s3 ili m8 sa onex itekako ima poboljsanja..

Evo iskustava posle prvih 24 sata.

Model je 2/16 (damn it, VIP), D855.

Ekran - ludilo. Nisam do sada primetio oversharpening. Boje sjajne. Vidljivost napolju, za razliku od gomile reviewa, vrlo pristojna. Ja ga drzim na 60% brightness.

Baterija - Znate koliko stvari cackate na novom telefonu, instaliranje aplikacija, non stop fotografisanje i video, igram Clash of Clans, sredjujem homescreen, bas ga trosim. Elem, od 08:30 jutros do 13:40 je na 65%. U odnosu na prethodna iskustva, fantasticno. Reviewi kazu da se baterija jos poboljsava posle 5-6 prvih ciklusa punjenja. Apdejtovacu, ali i za sada sam skroz zadovoljan.

Kamera - sto se podesavanja tice, *****. Sto se kvaliteta za smartphone kameru tice, odlicna.

Lag - nema ga, ***. Sta god mu radio, laga nema pa nema.

Build quality - nema skripanja i cvrcanja. Stisnem ga jako, maltene kao da je unibody.

UI - mislio sam da nikad necu preboleti Sense, ali LG je uradio sjajan posao sa ovim skinom. Gomila korisnih stvari.

Sve u svemu - prezadovoljan sam. Apsolutno prezadovoljan. Mozda je to zato sto sto dolazim sa starog htc one x, ali ovo je sjajan telefon.

U VIPu smart 1000 + 3gb neta kosta 3090 mesecno, a telefon uz taj paket 24000 od cega 19800 moze na 12 rata kroz racun.

Ako ima konkretnih pitanja, tu sam.

Edit: sad procitah da ce google da vrati permissione za SD kartice u androidu L, tako da je problem storidza resen. Sjajno.

Poslednja izmena:
Fino, ne sumnjam da je fenomenalan telefon !
Ovo za UI mogu i ja da potvrdim :)

Samo ova 32/3GB verzija je 545 € što je preskupo ***
Valjda će da pada cena kao kod G2 modela, pa da se razmisli ...

Zove me brat i pita, jel vredi 6 hiljada doplate za G3 (u odnosu na G2)? Sta biste mu vi rekli? :) (prelazi sa nekog Samsung Fita, jedva sam ga ubedio da uzme krsten smartfon).

Evo iskustava posle prvih 24 sata.
U VIPu smart 1000 + 3gb neta kosta 3090 mesecno, a telefon uz taj paket 24000 od cega 19800 moze na 12 rata kroz racun.

Imam ja par pitanja.
Kako su ti dali sa 3GB neta kada piše na sajtu:
Promocija važi do 18.08.2014, uz ugovornu obavezu od 24 meseca i ne može se kombinovati sa promocijom Unovči svoj stari telefon kao ni sa internet tarifnim dodacima od 1 i 3 GB.

A drugo, ako si uspeo, to znači da telefon košta samo 1350 dinara manje ako se uzme dodatak 3GB uz smart 1000? Jer uz Smart 1000 telefon ove nedelje košta 25350din a ti si platio 24000 ?

Inače ja sam trenutno odustao od kupovine a bio sam veoma zagrejan prošlog vikenda. Naime, posle obimnog istraživanja odbile su me dve ključne stvari:
  1. Grejanje aparata. U toku korišćenja nekih zahtevnih aplikacija tipa Gugl mapa pa čak i brauzinga, prvo dolazi do automatskog smanjenja osvetljenja zbog povećane temperature. A posle nekog vremena može se desiti da izađe poruka da će se telefon ugasiti (nešto tog tipa) ako se nastavi ovim tempom.
    Drugim rečima, tel nije napravljen da se duže vreme može komforno koristiti maksimalnom osvetljenju.
  2. Uticaj ekrana na potrošnju baterije. Neki kažu da nema uticaja dok drugi prijavljuju da je dosta kraće od SGS 5. A popravlja se smanjenjem rezolucije.

Ima tu još nekih zamerki koje nisu presudne, tipa ekran deluje ispranije nego na S5. Ili da je ekran ove rezolucije preveliki zalogaj za Snepdregon 801. Zato se nekima navodno javljaju mikro usporenja, seckanja prilikom prebacivanja iz aplikacije u aplikaciju. Takođe odziv navigacionih tastera je sporiji nego što bi trebalo da bude. Ovo sam i video na jednom snimku.

Eto to su glavne zamerke koje sam našao, pa možemo malo da prodiskutujemo o tome.

Svaki telefon se greje. Isprano deluje svaki displej pored napucanog displeja s5

Ali ne obara svaki osvetljenje dok koristiš Google mape ili browser?!

Potvrđujem obaranje osvetljenja, u mom slučaju je obarao sa 100% na 90%.

Pa dobro.. Ko koristi mob 30min bez prestanka na 100% osvetljenja. To se desi mozda 3 puta u pola godine.
90% je sasvim pristojno.
Ja ni jedan mob na 100 posto nisam koristio vise od 10min. Od kada koristim smart telefone

Edit: sigurno na xda ima neki fiks koji iskljucuje to automatsko smanjenje brajtnesa,ako ga nema sada sigurno ce ga izvaliti u buducnosti

Poslednja izmena:
Pa ostale IPS/LCD i nema potrebe drzati na 65%+ osvetljenju cak ni na suncu ali G3 i G2 ekrani na toj vrednosti daj boze da imaju 150/200 nitsa, drugi IPS 250-300 nitsa imaju na 50-55% osvetljenju. To je fora za sto bolju autonomiju, ljudi drze osvetljenje na 50% i eto 7h+ sot-a dok drugi telefoni trose vise jer im i ekrani vise svetle na 50%. G2 drasticno pojacava osvetljenje ekrana tek preko 85%, do te vrednosti je displej prilicno taman u odnosu na druge lcd (uverio se vise puta u ovo).

Evo gizmo ima opremu i moze da proveri i uporedi sa N5.

Poslednja izmena:
Neki lepi undervolt bi tu mogao da pomogne. Ne znam koliko je pametno baš gasiti to.
I dobar governor.

Upravo što kaže hsv, par strana unazad sam i napisao koliko je neravnomerno odrađena kontrola svetline ekrana, tako da je 100% kad ste napolju must have, na 75% nećete moći da vidite šta je na ekranu...

Sklonis se u hlad i eto resenja :)

Stoji da je lg zeznuo sa ekranom,ali nije to sada bas toliki problem pa da se potencira maltene kao da telefon ne moze da se koristi za pozive.
Pa samsung s3 je sam rikavao posle nekog vremena pa se nije dizala ovolika prasina. S5 ima prefarbanu lajsnu sa farbom koja se moze kupiti ispred buvljaka,itd itd.
Ne postoji idealan telefon,sve je stvar kompromisa ;)

Poslednja izmena:
Ti porediš kvarove i izgled telefona sa nečim što utiče na funkcionalnost...

Pazi, i G2 ima cudno regulisanu jacinu osvetljenja ali naviknes se i nadjes odredjena podesavanja koja ti odgovaraju, 80%-90% je dovoljno za dnevnu svetlost i jako sunce, ispod toga ne. Za kucne uslove i noc lako ces naci jacinu svetla koja ti odgovara. Ali to za dnevne uslove znaci i malo vecu potrosnju sto i nije tako veliki problem uz 3000 mAh samo nece biti epskih rezultata 6h+ sot ;)

Ali G2 IPS ima veoma visok kontrast i dobar prikaz crne, ono klasika za jedan noviji IPS. G3 displej su osakatili i za crnu i za kontrast zbog 2k a to ne valja mada sudeci po anketama sa raznih arena ljudi su se itekako primili na 2k, ocekivano.

Kvar ne utice na funkcionalnost ?
A do kvara je doslo zbog same izrade,kao sto se ovde smanjuje brajtnes zbog izrade.

Kazem,zavisi sta su vam prioriteti. Ja potpisujem da kada bih kupio g3 ne bih ni primetio da mi sam smanjuje brajtnes. Ali to sam samo ja.

@Gizmo
Mozes li da izmeris koliko nitsa baca na 90 posto brajtnesa ?

Na gsmareni ima za 50% i 100%

Poslednja izmena:
Zar auto osvetljenje ne funkcionise?
Ne samo za ovaj, nekoliko ljudi mi je vec do sada dalo da pogledam fonove, ono osvetljenje 100%(i to uvece!!!? ), zabole me oci koliko bljesti, pitam sta ce im toliko jako, kao navikli..

Kvar ne utice na funkcionalnost ?
A do kvara je doslo zbog same izrade,kao sto se ovde smanjuje brajtnes zbog izrade.

Kad se pokvari reklamiraš i dobiješ novi ispravan. Idi reklamiraj lg koji spušta osvetljenje kad se jadan pregreje :p

Poslednja izmena:
@Gizmo
Mozes li da izmeris koliko nitsa baca na 90 posto brajtnesa ?

Za to je vec napisao da svetli dovoljno ali da je ispod 75% neupotrebljivo na dnevnom svetlu. Znaci bolje je da izmeri koliko sija na 60-75% i da uporedi sa N5, mislim da Nexus 5 ekran na 50% jace sija nego G3 na 75%.

Ovo što sam naveo gore nije zato da bih vređao nečiji izbor telefona nego da ukažem na stvari koje su ljudi primetili da drugi vrhunski modeli obavljaju bolje od G3.
Ako bi mi ovog trenutka bio zaista neophodan telefon, svakako bih izabrao G3 pored S5, M8, itd... Ali sam spreman da sačekam jesen - moguće su varijante "G3 Prime" i "S5 Prime" (ne znači da će biti ta imena već poboljšane verzije pomenutih modela) sa Snepdregonom 805 i verovatno još nekim poboljšanjima.
Tako da se nadam da će bar nešto od navedenog uspeti da ispeglaju do tada.

Ne držim ni ja osvetljenje na 100% ali pouzdano funkcionisanje telefona pri osvetljenju od 100% garantuje i pouzdan rad na bilo kojoj manjoj vrednosti osvetljenja. Ja nisam čuo da neki vrhunski model prijavljuje da će se ugasiti jer ne može da se ohladi na normalnoj sobnoj temperaturi, bez futrolice.
To je kao kod pojačala kod koga ne krene da probija zvuk kada ga odvrneš do kraja. Onda znaš da ima dobro rešeno napajanje, itd.
Možda je ovo retkost, ne znam, možda su blogeri mnogo mučili te modele koje su testirali...

Međutim, tip ekrana je takav da zapravo nije retkost da ćete ga držati na 100%. Koliko sam uspeo da vidim, pri korišćenju u svetlim ambijentima, vidljivost ips je manja nego kod amoleda pa je veća verovatnoća da će vam trebati jači procenat osvetljenja nego inače.

Tako da bi bilo lepo da ipak neko ko ima taj telefon, opovrgne ili potvrdi mane koje se navode na internetu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno