Šta je novo?

LG G3

^^To je subjektivno,ono sto je njemu neupotrebljivo meni je mozda sasvim dovoljno. Zato sam pitao za konkretnu cifru.

Inace n5 na oko 30posto isto sto i g2 na oko 60,65

^Edit: lose sam procitao post

Poslednja izmena:
Inace n5 na oko 30posto isto sto i g2 na oko 60,65

Pa to ti kazem, zato mislim da N5 ne zaostaje toliko za G2 sto se autonomije tice kao sto to deluje na osnovu sot ss sa raznih foruma. Mada kako god da okrenes nema problema sa baterijom na G2 jer ima 3000 mAh i 1080p 5,2'' ekran. I da drzis non-stop na 80% ima da izgura ceo dan sa dosta upotrebe a to tesko da moze da bude slucaj sa G3.

@loznica, @hsv

Merio sam unutar Vooodo Screen Test Patterns aplikacija, u kojoj je osvetljenje podeljeno u skokovima po 25%, dakle 25, 50, 75 i 100, za koje sam napisao vrednosti. Nažalost nisam u mogućnosti da proverim svetlinu na recimo 60 ili 90%, pošto sam juče vratio telefon.

Kačio sam bio u N5 temi i svetlinu između ostalog, kad sam jednog popodneva testirao ekran, al ajde ponovo da istaknem. N5 je neupredivo svetliji na 50% od G3 - 251 cd/m2 naspram buđavih 56 cd/m2 koliko je na G3...

Nexus 5:

sve50.jpg

LG G3:

svetlina50.jpg

Hvala, au koja razlika sunce ti, da ne poverujes. Namerno su to odradili da bi G3 sa 2k 5,5'' ekranom kao imao dobru autonomiju po raznim arenama koje trajanje baterije testiraju na 50% osvetljenju. Po ovim tvojim merenjima ispade da G3 displej na 50% svetli kao prosecan IPS na 10-15% :d I onda ce neko da uzme i postavi ss sa 7h sot-a za 24h na 50% osvetljenja i to je to, G3 ima vrh autonomiju :)

Uskoro će test i na Benchmarku, večeras kasnije.

@red baron sa smart 1000 kosta 39000, popust 15000 uz 3gb

Citao sam i ja strane reviewe za grejanje i brightness. Ne greje se mnogo. Naprotiv. Vise mi se grejao one x. Toliko o tome. Brightness je vise nego pristojan. Ja svoj drzim na 60%. To je moj utisak. Kome smeta nemoj da kupuje.

Kako hejtujete niste normalni ...
Sad mi tek nije jasno kako ja koristim sve ovo vreme G2 po dnevnom svetlu :D
Čitajući ovde komentare, da nemam telefon pomislio bih da je neupotrebljiv :D

G3 je fenomenalan telefon (meni lepši mnogo mnogo od konkurencije izuzimajući M8), samo nisu morali da idu na toliku rezoluciju, ali dobro i to se da spustiti na 1920x1080 ;)
Samo da malo padne cena ovog modela 3/32GB...

Poslednja izmena:
danas mi je stigao telefon u radnju i igrao sam se sa njim malo
ono sto sam mogao da zakljucim je to da je LG stvarno odradio dobar posao sa ovim telefonom osim recimo to sa brajtenosom
mada,moguce da ce se to kasnije softerski resiti i da ce povecati osvetljene kad se setuje na 50% ali meni nije prob ni da ga drzim na 100% jer je sasvim dovoljno da tel izdrzi jedan radni dan bez punjenja kad ga i ovako svako vece pred spavanje stavljam na punjac
kamera odlicna,iako nisam gledao slike na kompu al ovako izgledaju super.OIS da ne pominjem :)
dizajn i izgled je suludo porediti sa s5 ,mada i to subjektivno. jedino m8 mozda bolje izgleda sa ledja ali su mi ovi ultra tanki bezeli stvarno vrh vrhova.

i da ,trenutno u standard 700 sa popustom od 35%(koji je aktuelan ove nedelje) je doplata 29900 a sacekacu jos sutra,posto cu da saznam kakav je popust od nedelje pa cu ga uzeti il sacekati do ponedeljka ,ako u ponedeljak bude popust 40% doplata ce iznostit 27600
popust se ne moze kombinovati sa 1 i 3 gb podataka

mada,moguce da ce se to kasnije softerski resiti i da ce povecati osvetljene kad se setuje na 50%

Ne sme to da uradi, jer ce skociti sam sebi u usta sa good battery performance :d

Kockali su se sa baterijom i 2K i obice im se o glavu. Taman sa G2 uradili malo bolji posao (mislim kakav posao moze LG da napravi :) sem Nexusa), da bi sad opet imali ocajnu bateriju.

Ljudi, ujutru ipak G3 test, ne stižem sve to da upakujem u dogledno vreme :)

Imao sam prilike da probam telefon, nisam ga kupio dakle imam tu distancu.

Prvi utisak mi je da je telefon izgleda neverovatno jeftino tj sto bi rekao nas narod - cheap. Ne kapiram da to kazu za recimo s5 a ne za g3 koji ne lici ni najmanje na flagship uredjaj. s5 je premium premiuma za g3, m8 da ne pominjem. UI je i dalje los. Kontrast je nepostojeci, boje blede i isprane. Okruzen ostalim telefonima iz visoke klase, g3 izgleda kao da je zalutao tu. Moj One x na maksimumu i g3 na maksimumu je nauporedivo. G3 kao da ima ekran trece klase. Mnogo lose ekran a to mi je jedna od najvaznijih stvari kod telefona. Na kraju, ne kapiram izbor baterije obzirom na rezoluciju koju treba da gura i generalno ne kapiram tu rezoluciju na tako malim dijagonalama. Taman su se upristojili telefoni kad je u pitanju trajanje baterija sa fhd ekranom i sad ide ovaj besmisleni trend. Sve u svemu, razocaravajuci telefon.

Ima li negde u bg-u izlozen g3 da ga provucem kroz ruke ? :) Bio sam pre 5 dana u novom merkatoru i nije ga bilo kod provajdera.

Poslednja izmena:
Ne razumem sada ovako negativan stav. Kada su se pojavile slike S5 fona govorilo se kako je gadan ovo nece niko kupiti isto tako i za iphone6. I ja sam rekao sebi da necu menjati telefon ali znam da cu ga opet kupiti i to je ono sto proizvodjaci zele i evidentno je da uspevaju u tome. Sada smo dosli do toga da se novi modeli pojavljuju na 10 meseci i onda odvoji 1000€ godisnje da budes u trendu ili da ispunis samom sebi zelju.
Probao sam telefon i na prvu loptu mi se jako dopao narocito dizajn i ekran mi je fenomenalan. Imam G2 i moje misljenje je da je ovo ipak jedan veliki korak napred , a da li nam je potrebno da menjamo sigurno nije ali ....

Umorio sam se od guglanja. Da li neko zna gde u Srbiji mogu da kupim qi wireless charger za svoju lepu g3 zver?

Ne razumem sada ovako negativan stav. Kada su se pojavile slike S5 fona govorilo se kako je gadan ovo nece niko kupiti isto tako i za iphone6. I ja sam rekao sebi da necu menjati telefon ali znam da cu ga opet kupiti i to je ono sto proizvodjaci zele i evidentno je da uspevaju u tome. Sada smo dosli do toga da se novi modeli pojavljuju na 10 meseci i onda odvoji 1000€ godisnje da budes u trendu ili da ispunis samom sebi zelju.
Probao sam telefon i na prvu loptu mi se jako dopao narocito dizajn i ekran mi je fenomenalan. Imam G2 i moje misljenje je da je ovo ipak jedan veliki korak napred , a da li nam je potrebno da menjamo sigurno nije ali ....

Ja nisam negativan, ali ne donosi mi nista toliko značajno da bih ga uzeo, plus lošija baterija koja mi je neverovatno bitna(mada imam negde ozbiljan leak i na g2)

Meni je prioritet baterija pa ekran. Svi novi telefoni sa tom rezolucijom treba da imaju 3700mAh pa navise. Ne znam zasto insistiraju da budu toliko tanki? JA bih dodao 2mm i neku cca. 4000mAh bateriju. Dzabe mu takav ekran kad je upotrebljiv za 4 sata surfa.

Meni je prioritet baterija pa ekran. Svi novi telefoni sa tom rezolucijom treba da imaju 3700mAh pa navise. Ne znam zasto insistiraju da budu toliko tanki? JA bih dodao 2mm i neku cca. 4000mAh bateriju. Dzabe mu takav ekran kad je upotrebljiv za 4 sata surfa.

Kupi onda Lenovo S860 umesto LG G3, on ima nižu rezoluciju ekrana i 33% veću bateriju. Imaš i Philips W6610 sa još nižom rezolucijom i još jačom baterijom od 5300MAh. Android ekosistem nije kao Apple-ov, imaš sve moguće kombinacije, a na kraju prodaja pokazuje čija kombinacija je najuspelija (i najbolje reklamirana :) )

Međutim, tip ekrana je takav da zapravo nije retkost da ćete ga držati na 100%. Koliko sam uspeo da vidim, pri korišćenju u svetlim ambijentima, vidljivost ips je manja nego kod amoleda pa je veća verovatnoća da će vam trebati jači procenat osvetljenja nego inače.

Upravo suprotno. Normalan IPS display ima puno bolju vidljivost od SAMOLED na suncu.
Sad je Samsung sa S5 displayom smanjio tu razliku ( ili ju je kompletno anulirao?) u odnosu na normalan IPS.

A ovo što je LG uradio sa ovim displayom je sramota. Samo ~400 nitsa na maximalnom osvetljenju je za svaku osudu.

Kupi onda Lenovo S860 umesto LG G3, on ima nižu rezoluciju ekrana i 33% veću bateriju. Imaš i Philips W6610 sa još nižom rezolucijom i još jačom baterijom od 5300MAh. Android ekosistem nije kao Apple-ov, imaš sve moguće kombinacije, a na kraju prodaja pokazuje čija kombinacija je najuspelija (i najbolje reklamirana :) )

Daj bre strider mi pričamo o flagshipu i jakim spec uz dobru bateriju, a tu okačiš ove low - mid telefone :)

Daj bre strider mi pričamo o flagshipu i jakim spec uz dobru bateriju, a tu okačiš ove low - mid telefone :)

Pa rekao čovek da mu je najbitnija baterija i da mu ekran nije toliko bitan, ovaj lenovo ima 2gb ram i prosečan mtk quad procesor, jedino mu je ekran slabiji i to zato što smo se mi razmazili iako smo do pre godinu dana pričali ''kome još treba full hd'', kao što danas pričamo da nikom ne treba 2k. Kladim se da će recenzenti da napljuju svaki sledeći flagšip kojeg god proizvođača bio i da mu navode kao manu ukoliko bude imao ''samo'' Full HD ekran :)

Samo ~400 nitsa na maximalnom osvetljenju je za svaku osudu.

Gizmo reče da je 460, PhoneArena je izmerila 455. Za razliku od njega XZ2 ima 458 - praktično isto, dok GS5 ima još slabije osvetljenje. Nije to problem, nego kontrast, zato su mnogi rekli da se vidi malo slabije od konkurencije na suncu. Mogli su taj nedostatak da prekriju kao pre 2 godine, kada je LG 4X HD imao za trećinu lošiji kontrast od One X, pa su mu nabili ludačko osvetljenje od 750nits, za razliku od 550 na One X ili 330 na GS3. To je naravno uticalo katastrofalno na autonomiju u paru sa onim kršem od Tegre 3, pa na max osvetljenju nije mogao ni sat i po - dva screen on da izdrži. Isto tako bi bilo i sad

S5 nikako nije slabije :)

http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

As discussed below, the very low screen Reflectance of the Galaxy S5 further improves the effective Screen Brightness in high Ambient Light. Even more impressive is that when Automatic Brightness is turned On, the Galaxy S5 hits an incredible 698 cd/m2 in high Ambient Light, where high Screen Brightness is really needed, which is 47 percent brighter than the Galaxy S4 and 6 percent brighter than the Note 3 with Automatic Brightness turned On – it’s the brightest mobile display that we have ever tested. An impressive achievement for OLED technology!

Screenshot_1.png

Odličan rivju :)
U suštini je potvrdio onu sliku o telefonu koju sam imao (mane iz zaključka). Telefon je ok i cena mu je povoljnija od ostalih jakih modela. Ali mislim da vredi sačekati potencijalnu jesenju ponudu ako nije nužda za kupovinom.

Sada Vip daje popust, zato ljudi kupuju. Jel ce da bude neki popust na jesen? Iskreno ja bih svakom preporucio iPhone 6 kada bi bio za normalne pare u ovoj rupi od zemlje na jesen ali nista od toga. Zato se kupuje LG jer uz normalan paket ne kosta 500 evra.

Ne preteruju sa baterijom zbog dodatne tezine. Baterija od 4000 mAh bi dodala nekih 50 grama na tezinu telefona a izgleda da vecini to jako smeta. Zato se svi drze u tom nekom rangu oko 150 grama.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno