Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Gledam i razmisljam koji sam ja "papak". Ovde se sve lepo vidi. Ode ovo na 9$, to mu je neka cena koja je sada jednaka odnosu ponuda/traznja. U prevodu svaka 3,5 dana napravimo 2048 (rekao bih i malkice vise) blokova i to je dnevno oko 30000 novcica, po ovih 8.8$ to mu dodje 260.000$. E toliko ima svaki dan "zdravih" para koje stizu u LTC. Zasto sam rekoa da sam "papak" pa zato sto sam mogao lepo po 0,025 da zamenim sve LTC za BTC, umesto sto drzim LTC jer ovo ide dole na 0,01 ako BTC ode na 800-900$. Zasto ovo mislim i kazem, pa zato sto je to ocigledno. Za razliku od BTC ASIC-a ovi LTC ASIC-i NISU omasovljeni i NISU isporuceni kupcima. Kineska bagra proizvodjacka je skapirala da joj je bolje da dnevno pravi 260.000$ i da ce na taj ancin svaki mesec zaraditi skoro 8 mil $. Mislim da nece tako lako dati te ASIC-e, za razliku od BTC jer velika i bitna razlika je AVALON, jer taj prvi batch je jako pogurao stvari, pa zatim 2 pa 3. "narod" je dobio ASIC-e i nije bilo sasnse da ga zadrze za sebe. Tsko da ce LTC uskoro na 90+, ne nadajte se tome. Dok god njima odgovara ovih 260.000$ DNEVNO, a ocigledno je da je to jedna "ekipa", uzak krug ljudi, dotle tu "nema leba". ;)

Slazem se, ja kad sam pre neki dan video koliko prvi na ltcpoolu pravi coina dnevno :zgran: (a ima i jacih na drugim poolovima verovatno), bilo mi jasno da ide period istresanja i cena polako dole...ali sad je kasno jbm mu lebac, pa imali smo kaso sto kazes mnoogo bolji odnos pre par nedelja, meseci i umesto da smo tada presli u BTC koji je bar siguran (ok "siguran" ali svakako najsigurniji), mi lepo gledamo kako cena klizi dole i nadamo se nekom skoku :trust:..koji ce doci samo kad. Uglavnom, i meni su cesto u glavi pametnije varijante ali jednostavno ne odreagujem zbog nekog ******izma :D.

Pravice lovu sve dok nema konkurencije na polju ASIC-a. Onog momenta kad 20 proizvozjaca budu delili zaradu i dignu diff na 30-40k, pocece polako da ih isporucuju a oni ce preci na >1GH/S ASIC-e.

Ne verujem da uzimaju 280k$ dnevno... Prvo imas X proizvodjaca ASIC-a, tj ne drzi jedan kinez 30 000 coin-a dnevno kod sebe... drugo sigurno ima jos vecih gpu farmi koje imaju jeftiniju struju i jos su na skriptu i otkidaju deo tih 30 000... Onda imaju ti proizvodjaci i troskove proizvodnog procesa i troskove struje, jaci asici bogami lepo vuku struju... tako da sigurno i oni imaju neku svoju racunicu i ne isplati im se prodavati za par dolara...

U krajnjem slucaju, ako vec uzmu tolike novce, nece sigurno na kraju ostati sa masinama u rukama nego ce majstorcine dici cenu X puta i prodati ih opet za masne pare...

Aha pa te cinjenice su zato sto si prodao, pa nemas vise i sad nek umre.
Ne pratis LTC, pa zasto nas onda mracis ovde.

I daj taj jedan dokaz od svih koje se ranije pominjao.

https://bitcoinwisdom.com/markets/huobi/ltccny
19 mart, LTC na huobi, onda nisi plaćao provizije za pozicije, znači možeš da čekaš koliko treba.
Zašto su odmah short-ovali?

https://twitter.com/BitInvest/status/482355593546436609
vidiš na wisdom-u.

Recimo, ovo nisam video na vreme:
https://www.tradingview.com/v/p8j7QdgM/

Na duže staze će se možda isplatiti čuvanje LTC.
Ali moja strategija je drugačija.

Manipuliše se opasno, ne kažem da nešto mnogo znam.
Vidi šta rade traderi:
#coinmarkets
irc.altcoinweb.com

Ovi buržuji čim objave nešto, krene punic buy ili FUD pa sell:
@EMC2Whale
@flyingheadofbtc
@CryptoCobain
@AngeloBTC
@MegaCoinTrader

Poslednja izmena:
Polako ljudi, svaki put kada je losa isplativost uvek se ista prica vrti. Jedine su razlike ko zakuka i dali ima asica ili ne, sve ostalo je isto. Prozivljavam to po ko zna koji put. Ja sam ocekivao da ce ovo biti jos u februaru ili martu ali sve nekako kasni.
Skok cene je neminovan, nemojte ni da sumnjate u to. I sta god vi izracunali Kinez sigurno racuna bolje od vas tako da ne zamarajte se time, gledajte samo da ne izadjete prerano ili prekasno i to je sve ;)

ovi diagrami su se 100 puta dokazali da nisu tacni , jer kako kazu moze da bude , ali i ne mora, a ne treba nam jos jedan trtmrt genije na forumu , radi sta hoces i mislis da je za tebe najpametnije, i ako si day trader pusti ljude , a ti radi svoj posao i napred

Polako ljudi, svaki put kada je losa isplativost uvek se ista prica vrti. Jedine su razlike ko zakuka i dali ima asica ili ne, sve ostalo je isto. Prozivljavam to po ko zna koji put. Ja sam ocekivao da ce ovo biti jos u februaru ili martu ali sve nekako kasni.
Skok cene je neminovan, nemojte ni da sumnjate u to. I sta god vi izracunali Kinez sigurno racuna bolje od vas tako da ne zamarajte se time, gledajte samo da ne izadjete prerano ili prekasno i to je sve ;)

Ne sumnjam ja u skok u jednom trenutku, vec u svoju glupost, da nisam na vreme zamenio po 0,025 vec sad gledam 0,015 i eto, znam da ce na 0,01 ali i dalje ne menjam. Kako to objasniti?

druze nemoj tako da razmisljas nisi razmenio , jer nisi verovao da ce se opet ponoviti ista prica, a to da sam uradio sto sam mogao pa svi bi do sad bili milioneri , a pogotovo oni sto pametuju "sto izlaze na xxx, a ulaze na yyy" oni bi trebali do sada da imaju vise nego Miskovic ;)

Ne sumnjam ja u skok u jednom trenutku, vec u svoju glupost, da nisam na vreme zamenio po 0,025 vec sad gledam 0,015 i eto, znam da ce na 0,01 ali i dalje ne menjam. Kako to objasniti?

Pa ni ja nisam prodavao na 48$ a mogao sam lepu cifru podici. Iz ovog ugla to sada jeste glupost ali onda mi kinta nije trebala uopste i nisam hteo da rizikujem novcice jer su me pokrali pre toga. Zato sam ih ostavio offline. Imao si ti neki razlog tada.
Znas kako ja to gledam. Dokle god tebi ne fali novcica nisi nista izgubio. To sto nisi zaradio vise je neka druga prica. Bolje je propustiti i 10 sansi i iskoristiti 11-u nego juriti svaku i pola dobiti, pola puci ;)

Ma gdje kasni pa u augustu prosle godine je pocela da se desava ista ova "kriza" ljudi su kukali gasili masine a kad je pocelo da skace onda su opet kukali sto nisu kopali kad je diff bio mali. Ljudima je tesko udovoljiti :D

Ja da sam znao za skok zimus ponistio bi sell sa quarka prije nego sto sam krenuo na put u BG pa bi umjesto 0.5 BTC-a imao 7-8 al' *** nije mi carobna kugla radila i nisam se nadao da ce bas u tom trenutku da krene pump. Da znamo kad ce sta da bude nebi kad od kuce kuckali na forumu vec sa Maldiva :D

Ma gdje kasni pa u augustu prosle godine je pocela da se desava ista ova "kriza" ljudi su kukali gasili masine a kad je pocelo da skace onda su opet kukali sto nisu kopali kad je diff bio mali. Ljudima je tesko udovoljiti :D

da, samo sto je sad za razliku od proslog leta diff previsok, a tad je bio mali, pa si mogo kopati... zato je reklo bi se veca kriza i ljudi vise kukaju nego inace...
dakle sad je em kriza, em ne mozes da kopas :D bar ne ltc...

sve je isto i sad mozes isto "iskopati" kao da kopas ltc, samo neke druge valute

Bukvalno isto tako, nisam sve zamenio na 0.05 vec samo mrvicu a plan mi je bio ( kad je cena bila 1.8$ ) 1/3 na 10$ 1/3 na 20$ i jednu trecinu ako dodje do 50$...

Onda kupio nesto malo na 25$...

Nakon toga razmisljao sve da zamenim na 0.025 ali nisam iako sam bio "ubedjen" da ce dole... ludost.

da, samo sto je sad za razliku od proslog leta diff previsok, a tad je bio mali, pa si mogo kopati... zato je reklo bi se veca kriza i ljudi vise kukaju nego inace...
dakle sad je em kriza, em ne mozes da kopas :D bar ne ltc...

Ja tad nisam ni kopao ltc, kopao sam wdc, dgc, quark i ostale alt valute koje su se pojavljivale tada. Nesto sam prodao ali sam nesto i ustekao i docekao skok.

https://bitcoinwisdom.com/markets/huobi/ltccny
19 mart, LTC na huobi, onda nisi plaćao provizije za pozicije, znači možeš da čekaš koliko treba.
Zašto su odmah short-ovali?

https://twitter.com/BitInvest/status/482355593546436609
vidiš na wisdom-u.

Recimo, ovo nisam video na vreme:
https://www.tradingview.com/v/p8j7QdgM/

Na duže staze će se možda isplatiti čuvanje LTC.
Ali moja strategija je drugačija.

Manipuliše se opasno, ne kažem da nešto mnogo znam.
Vidi šta rade traderi:
#coinmarkets
irc.altcoinweb.com

Ovi buržuji čim objave nešto, krene punic buy ili FUD pa sell:
@EMC2Whale
@flyingheadofbtc
@CryptoCobain
@AngeloBTC
@MegaCoinTrader

Ne znam kako nisi primetio 08.06.2014, Huobi. Neko se napunio LTC-om enormno po, danas gledano, visokoj ceni...Po volumeu bih rekao da ta pozicija nije napustena. Da li je to punjenje za skok ili samo losa procena videcemo. Svaka ti cast za izlazak na 20...Ja sam isto bag holder trenutno, sto je najgore cekam da jos padne pa da uzimam jos...

Aha, vidim sad. Nisam daytrader već štitim investiciju.
Nemam ništa protiv LTC ali ne možeš protiv trenda.

Prvo sam mislio short BTC, zakazala TA zbog aukcije.
LTC je sad na meti.
Držiš BTC koji raste, sa coin-ima short-uješ LTC, -10% za 24h.
Leverage 2.5 i zašto ne bih iskoristio kad je na izvolte.

Vidi volume na 1h grafik. Jači sell-ovi nego buy.
https://bitcoinwisdom.com/markets/bitfinex/ltcbtc

Poslednja izmena:
Nemoze se vecno shortovat, neko mora napunit duboke djepove manipatora, ostali kao i uvek kud kamo koji :)

Sad se vratite na raspravu 30 i 31 marta na ovoj temi kad sam vam sve ovo rekao da ce biti zbog ASICa a vi me svi horski ispljuvali ..ja sam tad kad sam video da je to sa ASICom gotovo sve LTCove koje sam imao zamenio za BTC..sad je odnos LTC /BTC duplo manji

Aha, vidim sad. Nisam daytrader već štitim investiciju.
Nemam ništa protiv LTC ali ne možeš protiv trenda.

Prvo sam mislio short BTC, zakazala TA zbog aukcije.
LTC je sad na meti.
Držiš BTC koji raste, sa coin-ima short-uješ LTC, -10% za 24h.
Leverage 2.5 i zašto ne bih iskoristio kad je na izvolte.

Vidi volume na 1h grafik. Jači sell-ovi nego buy.
https://bitcoinwisdom.com/markets/bitfinex/ltcbtc

ovde ti je jos gora/jasnija slika...
https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/ltcbtc

Naravno, trend je zaista veoma jasan, ali uvek imas to vecito pitanje da li ce se preokrenuti bas par sati nakon sto pokusas short i legnes da spavas :) Sta znam, uleteo sam u LTC prerano, nadam se da ce se ponoviti pattern, imam jos nesto BTC-a u rezervi da smanjim ulaznu cenu kad padne jos. Cudi me da nema nikakvog marketinga za LTC, on se jos i najmanje pominje u mainstream vestima. Novembar je bio slican...videcemo.

Poslednja izmena:
Sad se vratite na raspravu 30 i 31 marta na ovoj temi kad sam vam sve ovo rekao da ce biti zbog ASICa a vi me svi horski ispljuvali ..ja sam tad kad sam video da je to sa ASICom gotovo sve LTCove koje sam imao zamenio za BTC..sad je odnos LTC /BTC duplo manji

To se slucajno poklopilo. ltc/btc par se ponasa tako kad dodje do promene trenda btc/usd. Proslog leta i jeseni nije bilo scrypt asica pa se desavalo isto. Kada su masovno krenuli asici za BTC cena je rasla, pa padala, pa opet rasla i padala...Tako da ti teorija ne stoji. Moja je teorija da je LTC jedan od najgorih novcica za long term, odnosno da ima veoma losu karakteristiku, da uglavnom gubis svoj novac dok imas LTC. Kada kazem novac, mislim na BTC, posto mi trenutno cena u USD ili EUR ne znaci ama bas nista. Apsolutno me ne bi utesila cinjenica da LTC raste u USD a da pada u odnosu na BTC. Jedino kada LTC raste u odnosu na BTC ga treba imati, a to se desi ukupno par dana godisnje...

I ti prodas sad i ono se, ta par dana godisnje, dese sutra...
Zato i vecina nas sedi u LTC i gleda kako cena klizi nanize.

kako nece, ako je LTC u osnovu planiran kao quater od BTC-a , znaci da mu cena jednog dana MORA biti 1/4 cene BTC , pa prema toj logici odnos izmedju LTC i BTC ce se smanjivati u korist LTC-a

Rekao bih da odnos zavisi od potraznje litecoina a ne zbog tamo neke osnove.

A cena se do sada kretala u granicama 1%-5% od cene BTC-a, ne kazem da nece dostici tih 25% ali u tom slucaju bi se morale desiti neverovatne stvari po pitanju litecoina. Ja se nadam da hoce. :)

Rekao bih da odnos zavisi od potraznje litecoina a ne zbog tamo neke osnove.

A cena se do sada kretala u granicama 1%-5% od cene BTC-a, ne kazem da nece dostici tih 25% ali u tom slucaju bi se morale desiti neverovatne stvari po pitanju litecoina. Ja se nadam da hoce. :)

Mislim da su kratki nasi zivoti da docekamo tih 25%...

Moje licno misljenje je da ce pre ltc da izgubi mrezu nego sto ce da doceka 25%, a skoro pa da nema sanse da se ovo prvo desi :D

Sve misljenje do misljenja, nula argumenta........ sto je najsmesnije tvrditi nesto sto nema nikakve veze sa realnoscu

Nazad
Vrh Dno