Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Opet cu da spomenem Mtgox i nepoverenje u berzama zasto je mogao da bude ovoliki pad... jer sve manje ljudi je spremno da drzi crypto ili $$ na berzi duze vreme.......

Samo da ne ispadne preskupo...
Naopako :)
Posto si ti poceo mraciti (kao i prosle godine pred skok) znaci da smo pri kraju loseg perioda :)
Da je lako ovo sve istrpeti (iako smo svi unapred znali sta ce se desavati :p ) svi bi bili milioneri.

Ja sam sortovao neki deo po 0.0162 i iskreno meni je 0.011 na koliko sam stavio da opet kupim nekako daleko.
A ako se zatvorim onda ce mi 0.008 biti jako blizu :)

Verujem da ce preko noci LTC lobi (a on postoji i te kako iako izgleda da ga nema) katapultirati cenu na minimum 0.02 i to ovaj put pre velikog skoka BTC-a.
Zato mi sortovanje na ovu cenu nosi previse rizika jer zbog 20% dobiti se lako moze propustiti taj veliki skok.

Ovaj put sam skromniji po pitanju cene na koju planiram sve istresti i verovatno ce to biti na nekih 0.03-0.035 LTC/BTC.
Ne ocekujem vise one ogromne padove BTC-a ukoliko ameri donesu zakonsku regulativu a bez nje nema ni skoka, pa ona varijanta prodacu sve, pola povuci a pola ostaviti da kupim isto mislim da vise nece vaziti.

Naopako :)
Posto si ti poceo mraciti (kao i prosle godine pred skok) znaci da smo pri kraju loseg perioda :)
Da je lako ovo sve istrpeti (iako smo svi unapred znali sta ce se desavati :p ) svi bi bili milioneri.

Ja sam sortovao neki deo po 0.0162 i iskreno meni je 0.011 na koliko sam stavio da opet kupim nekako daleko.
A ako se zatvorim onda ce mi 0.008 biti jako blizu :)

Verujem da ce preko noci LTC lobi (a on postoji i te kako iako izgleda da ga nema) katapultirati cenu na minimum 0.02 i to ovaj put pre velikog skoka BTC-a.
Zato mi sortovanje na ovu cenu nosi previse rizika jer zbog 20% dobiti se lako moze propustiti taj veliki skok.

Ovaj put sam skromniji po pitanju cene na koju planiram sve istresti i verovatno ce to biti na nekih 0.03-0.035 LTC/BTC.
Ne ocekujem vise one ogromne padove BTC-a ukoliko ameri donesu zakonsku regulativu a bez nje nema ni skoka, pa ona varijanta prodacu sve, pola povuci a pola ostaviti da kupim isto mislim da vise nece vaziti.

Nista ja ne mracim. Berza govori sve. Sta, mozda treba da se radujem sto gubimo svakog dana po par stotina/hiljada dolara, kako ko? I sam sam u istim g**nima kao i svi vi, samo sto ipak imam i nesto BTC-a, pa se manje nerviram. Ali da sam all in shitcoins bas bih se nervirao. Dovoljno je reci da LTC pada prema BTC-u a i prema dolaru vec 215 dana...A to koliko ce LTC skociti ne treba uopste razmisljati. Treba da odlucis, zacrtas koliko tebi treba i to ti je sto ti je. Ako je tebi 0.03 dosta, stavi taj order. Meni su orderi na 0.07 pa navise a za dolar od 80 pa navise, pa ako bude-bude, ako ne ***. Ali da je pakleno-jeste. Svakog dana se zapitam da li da shortujem, pa kad ne uradim, sutra se nerviram. Prosle godine sam makar shortovao stalno pa se nakupilo bilo dosta. Nisam mogao ni predpostaviti da bi LTC mogao stici do skoro 50$, ne bih ni trgovao iz straha(nade) kao sto to (skoro) ni sad ne radim. Kad imas nesto male vrednosti, nije ti frka da se zezas sa tim. Kad je bio LTC 2$, uopste mi nije bio problem da prodajem i kupujem par hiljada svakog dana, izgledali su mi bezvredno, pa otud i nedostatak straha od neuspeha. I evo javno iznosim da LTC vise necu drzati ako zatvorim svoje ordere. Uzimacu ga kad bas bude dno dna. Zato i cekam sa BTC-ima da se napunim pred skok. Ako uopste i osetim kada ce to biti. Sada mislim da je ispod 0.01 dobar momenat za ulazak, ranije sam mislio da je 0.022 i uleteo posteno i pojeo go*no. I sad sam bagholder, pratim vesti i ocekujem bilo sta, ali od LTC-a ni traga ni glasa.

Znaci i tebe je LTC izmrcvario do te mere da jedva cekas da izadjes iz njega? Nisi jedini, svi kukaju. Ja ne. Dali ce LTC da skoci vise ili manje, koji ce odnos biti stvarno me ne interesuje. Ja sam kopao i sacuvao koliko sam mogao, masine su otplacene i sve sto zaradim je cista krtina. Uopste ne gledam na to dali ti novcici gube vrednost svakog dana jer ih necu sada ni prodavati. Onog dana kada mi cifra odgovara, kada prodam, tek tada povlacim crtu i svodim racune da vidim koliko sam profitirao od svog kopanja.

Mozda sam ja ****** sto se ne trudim da uvecam svoj iznos novcica ali sto vidis na svom primeru, to je jako stresno a ni ja nisam alav. Ja sam mnogo vise izgubio kad su me pokrali i sto mi je berza zamrzla. Sve dok su tebi druze svi novcici na broju ne brini nista. Nemoj da se kidas, nije vredno toga. Nisi ti glup, znas i sam sta ti je ciniti, samo cuvaj zivce. Mene bas briga dali cu zaraditi 100K ili 200K (lupio sam cifre), znam da ja te pare u Srbiji postenim radom ne mogu zaraditi nikada.
Meni je cilj u zivotu da me ne boli kicma od rada za male pare.

Ne gledati berzu ili samo levim okom virnuti...sve ostalo je gubljenje vremena jer to ide gore!

Jeste, bas me je izmrcvario za medalju! Imao sam par dobrih uletanja i izletanja prilikom OK/Huobi pojavljivanja, i od onda mesecima samo blejanje. I to sve zbog (pre)velikih ocekivanja i predstojecih projekata (investicija) koje sam sebi zacrtao u zivotu, ali neka ga. Sacekace te stvari malo, nije nista o glavu :)

Ja sam svoj zivot odlozio za godinu dana ako ti to nesto znaci, sve je podredjeno planu i samo se ceka trenutak ;)

Ma kako nije, zaista ni u najgoroj nocnoj mori ne mogu da zamislim LTC na toj ceni duze vreme. Podseca me na moj najveci uspeh u trgovini, naravno nenameran, za vreme aprilskog kraha. Tih prvih dana aprila sada vec davne 2013. godine sam prodavao BTC-a po par komada svakog dana i sejao buy ordere po 15-20% nize. I desio se krah, tada sam bio na Goxu. Lag je bio takav da se nista nije moglo uraditi, a hteo sam da ponistim buy ordere, na svu srecu nisam uspeo :)

Poslednja izmena:
msm da si dobro uradio.

ma sta dobro omasio je debelo dno je bilo na 2.3$ !!! :d

@student
Znas da je cena cista manipulacija, kad BTC naraste na 1000+ veci i srednji igraci vise nemogu da se igraju lako sa istim, tada ocekivano prelaze na drugu valutu, a zna se to je LTC... ti veliki igraci nisu spemni na pogadjanja uvek, vec ako mogu da manipulisu to rade na valutama gde mogu sami da uticu

Inace ja i dalje gledam na BTC kao Gold... nema tu mesta vecem broju manjih transakcija, BTC vidim kao najacu valutu gde ce se "veci" iznosi prenositi, takodje gde ce masa cuvat svoju imovinu tako da ne ocekujem ogroman broj transakcije sa istom, za ostalo je tu LTC i neke buduce valute

Poslednja izmena:
Litecoin Difficulty: 15,071
Estimated Next Difficulty: 16,148 (+7.15%)

Kad smo vec kod toga, eto nas na 20K za 15 dana. Tek izmedju 20-50K krece prava igranka ;)

Pa dobro, nije ni to lose. Mada ono bi bilo 5X bolje. Sad kad ode na stotku videces kakav si posao napravio ;)

Za Maldive koji ovde mnogima smetaju ;)
Imace i za prevoz do Svabe u dinarskoj protivrednosti ;)
Nego druze slabo nam ovaj diff raste, kinezi i dalje prave gomile LTC, prodaju ih i nema skoka...

Kako ne raste? Svaka 3 dana po 5% da skoci i to je vec ozbiljna cifra. Skace brze nego BTC svojevremeno.

Pa cekaj druze, tek je krenulo da ide gore konstantno. To ce pre nego sto mislis ;)

Estimated Next Difficulty: 16,342 (+8.43%)

Meh,boli vas uvo. :D
Vi cete svojih 5 min. da docekate kad tad. Ko je u zadnjih par meseci uleteo u kopanje,e taj je u pravom "zbunu". :d Ok,moze i sad da se bude u plusu,ali nije se vec odavno pojavilo nesto u fazonu tih "starih dobrih vremena" da se kopa,i da imas makar neki blagi utisak da ce to da vredi nesto jednog dana....sve je nesto u fazonu kampuj na forumima-u'vati launch sto pre-nakopaj koliko mozes dok ne najasu likovi sa iznajmljenim rigovima-nadaj se da ces da se istovaris medju prvima. Iskreno,nadam se da ce pola nji' koji su usli u ovo u poslednje vreme da odustanu,i da ce da umre cela ta copy-paste-p&d ideja,ali nesto nisam optimista..... :D

Poslednja izmena:
Litecoin Difficulty: 15,071
Estimated Next Difficulty: 16,718 (+10.93%)
Adjust time: After 1162 Blocks, About 1.8 days

5%? :D

Ajmo u 20k pa se moz desi i da krene neka igranka...

Vrh Dno