Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam se iznenadio kako Mighty reaguje na kompu. Cim cujem da me neko zove na telefon u istom trenutku se pojavi na kompu da imam Incoming Call. Ne znam da li i sekund jedan zakasni. Odusevio sam se.

zna li neko aplikaciju caller id announcement koja radi kada koristim bluetooth slusalicu, a pozeljno je da ima i opciju auto answer posle x ring(ovo ne bih stalno koristio). sto se tice caller id announcement obavezna je opcija prihvatanja ili odbijanja poziva prepoznavanjem glasa, answer/ignore. dakle pravi handsfree mi je neophodan. imam 4.4.3 slimkat based rom i probao sam neke aplikacije, ali ne radi ili ne radi kako treba.znam da neke slusalice dolaze sa ovom opcijom,aplikacijom...video sam na YT da preko taskera moze da se odradi ovakav setup ali ako neko koristi neku app koja namenski napisana da radi ovaj posao bilo bi super.rutiranje zvuka samo na bluetooth slusalicu je takodje opasan nedostatak androida.kako je taj bluetooth stack napisan to je bas za osudu.

Koji dialer i contacts koristite? Meni najbolje izgleda Nexus stil, ali to nema na GP

EX Dialer.

Koji dialer i contacts koristite? Meni najbolje izgleda Nexus stil, ali to nema na GP

Bilo koji dialer da staviš on je samo maska za stock. Ako ugasiš stock nećeš moći da pozivaš / primaš pozive. To je moje iskustvo.
Meni Ex Dialer (naj)brže (probao sam 5-6 dialera) ulazi u imenik i tastaturu ali kada treba da se pozove gasi se ExD i poziva stock dialer...
+ imam stalan konflikt između stock-a i ExD-a kada treba da preko notifikacije iz taskbara listam propuštene pozive, stalno me pita koja je default aplikacija za pozivanje...
To su moja, loša iskustva. Kompletnu zamenu za stock nisam uspeo da nađem jer ona izgleda treba da ima i drajvere i to baš za tvoj telefon i to baš za verziju OS-a koju ti imaš...

Ja sam se iznenadio kako Mighty reaguje na kompu. Cim cujem da me neko zove na telefon u istom trenutku se pojavi na kompu da imam Incoming Call. Ne znam da li i sekund jedan zakasni. Odusevio sam se.

Tako je i sa pushbullet, svako obaveštenje na telefonu se instant pojavi na računaru.

Same as airdrodi kao i svi drugi programi.
Ne vidim razlog zasto se ne bi odma pojavilo

A dobro nisam ranije koristio :p Bio sam instalirao davno i Air pa reko sta ce mi ovo, pa i pushbullet mislim da sam stavio pa reko sta ce mi, a valjda nisam ni istrazio sve opcije. Sad stavio ovaj Mighty pa mi lepo :d

Eeeee, hvala, bio sam u guzvi pa ne stizem da procitam ovo sto si mi ostavio. ma MIUI je kriv, odmah sam skontao, nego sam se zainatio bio da sredim ovo, ali jednostavno nema sanse, ugasim aplikaciju u podesavanjima, stigne mi poruka, ona se opet aktivira. Definitivno svima preporucujem root, nije los MIUI, lepo to izgleda, dosta sminke, ali ima i dosta nelogicnosti, kao ova, a upravo sitnice umeju da nerviraju. Jesi li ti root-ovao tvoj jiayu?

Radi li neka app2sd aplikacija BEZ ROOT-a?

Ima drugar novi Xperia M2, i hoce par igara da instalira, a da ne zakrci sav prostor. 4.3 je sistem, sve stock.

Hvala unapred. :)

Javio sam mu, pa ce mi reci je l' uspelo.

E sad, review-ovi na Play Store-u kazu da na Xperiama ne radi kako valja... Pa ako se neko seti neka kaze za jos neku.

Citam nesto da pojedini proizvođači onemogucuju tu opciju u ROM-ovima - wtf..??

Lično nisam nikada koristio aplikacije ove namene.
Ako je sledeće tačno, bez roota neće obaviti posao ni sa jednom aplikacijom.

Very simply, AppMgr Pro III doesn't offer the option to move apps to the external SD card on jellybean on Bionic, and it looks like all the complaints in the Google Play (for many phones), are all being met with this response...

FAQ - "I cannot find the "Move to xxx" button from application detailed information window."

Moving app to SD is handled by Android. App 2 SD app only provides an UI for you to manage it. Currently, Android only supports the primary external storage for App 2 SD. If the device does not have a real primary external storage or the primary external storage is emulated from the internal phone storage. Moving app to SD function will not be supported by Android system. It's the limitation of hardware. Please get more information from device manufacture.

This is configured by manufacture. Nothing developers can do about this.

So it looks like they are slowly becoming a non-functional app, and are content to let the product die.

Are there any alternatives available that work on a Bionic with JB?
As explained in the faq it's not the developers fault. They only provide an app that makes it easier than going I to your applications and moving them one by one. To enable moving apps to sd on 4.0 and higher, you need to be root. As Google had decided to obsolete sdcards (for extremely good reasons) with a minimum 32gbs internal storage. Although the manufacturers are not playing along. If you don't have enough room on your device blame your manufacturer, not the developer.

Uradio sam hard reset telefona i sada u Nova launcheru ne mogu da napravim transparentne navigacione dugmiće? Gde se to čekira?

Po defaultu je aktivirano. Skini poslednju verziju sa Play Store (ako nisi).

Probaj reset podešavanja u okviru Nova Launcher-a. Nema šta drugo (ako imaš KitKat).

SHOW BOX.. jel moram da downloudujem film/seriju ili mogu da gledam online?
kad nadjem zeljenu epizodu, imam opciju download i watch.. ako kliknem na watch, dobijem poruku da nije moguce gledati

Koji je najzgodniji nacin za cuvanje bookmarksa?
Dobro bi bilo da se cuvaju kao html fajl i da je nezavisno od browsera.

Potrebna mi je aplikacija uz pomoc koje mogu da citam i saljem sms poruke kad povezem mobilni sa racunarom.

Vrati se 3-4 strane unazad pisano je baš o tome.

Treba mi par stvari:
1. Dobra aplikacija za kameru. Posle prelaska sa stock-a na NEAT rom kamera mi daje slike slabijeg kvaliteta. Uporedio sa istim telefonom i istim ROM-om na bratovom telefonu i moje slike su sa mnogo manje boje (vuku na belo, isprano...)
2. Aplikacija/nacin na koji cu moci da zakljucam neke folder u galeriji (da ne mogu da se vide slike iz tog foldera kada neko uleti u galeriju). Da li ovo mozda moz AppLock?
3. Neko uputstvo/tutorijal za Dropbox (za sta sve i kako moze da se iskoristi). I da li postoji neki nacin da se dobije vise gigabajta na njemu? Znam da je ranije nesto bilo...
4. Nesto preko cega mogu da zakljucam poziciju aplikacija. Cim se nesto update-uje ta aplikacija mi ode na poslednju stranu a na mestu gde je bila ostavi prazan prostor. Retardirane li ideje... ko je izmisli...

Poslednja izmena:
Za kameru ne znam. Za zaključavanje probaj smart app lock. A za dropbox, može da se koristi da čuvaš na njemu šta god ti padne na pamet, da lako tome pristupiš preko kompa, da nekome upload nešto i daš mu link da skine. Može da se dobije još prostora, imaš na njihovom sajtu šta treba da odradiš(tipa like na fb i tako te gluposti).

Qickpick ima opciju sakrivanja foldera sa slikama...

Nazad
Vrh Dno