Sto se tice Crytek-a, generalno poslednjih 2god. ih je nekoliko likova(a kozna tacan broj) napustilo, presli u druge studije. Malo njih se oglasavalo po forumima o ovome, ali znam da mi je jedan text od prosle god. ostao u pamcenju gde je lik pisao da je radio za njih u Frankfurtu(glavnom sedistu i studiju) i da to uopste vise nije onaj isti studio, da je atmosfera dosta losa i negativna i da je jedva cekao da ih napusti. Stvarno steta, jer potencijal im je zaista veliki, od uvek sam smatrao da su im marketing i strategija losi, sto je i rezultat "losih" igara, odnosno ne toliko prihvacenih, iako sam ja licno uzivao u svakom delu Crysis-a. Sve mi se cini da su previse zagrizli, sto bi se reklo. Na sve strane su krenuli, i na free-web gaming, i na mobile, i na konzole, ma svuda su poceli da se guraju, a ono najvaznije im je zapostavljeno, a to je dobra igra. Ako je ovo sve istina, stvarno steta, par godina sam se zezao sa njhovim engine-om, i imam samo reci hvale, nije toliko konfuzan i tezak, cak sta vise poprilicno je jednostavan i logican, a ponajvise izuzetno je optimizovan, iako ga mnogi(koji nikada nisu u njemu radili) pljuju.