Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Isto ti je k'o i sa drugim kurirskim službama - nekome su super, nekome bedak.

Ljudi kakav je ovaj bajs, ne znam nista o kapricolu, cuo sam da je njesra... kolega mi prodaje za 9500 tazuenki, nisam ga uzivo video samo preko slike i deluje mi ok, a sad dal ga je raskantao ne znam :) on kaze da je u dobrom stanju sve radi nista ne krca itd...

slikaCAPRIOLO-PASSION-MAN-42973093v800h600.jpg

ovo je slika sa neta, al to je taj model... ja bi samo promenio gume i to je to

Poslednja izmena:
Ako će ići AKS-om, moraću dooobro da ga zaštitim. Ima li neko iskustva sa Daily Expressom ili City Expressom?

Pre neki dan ortak kupio bajs, prodavac poslao AKS-om upakovan kao tv.
Mislim da ti je sa njima najbolje poslati, lepo ga spakuj, mozes otkupninu u evrima.

Ljudi kakav je ovaj bajs, ne znam nista o kapricolu, cuo sam da je njesra... kolega mi prodaje za 9500 tazuenki, nisam ga uzivo video samo preko slike i deluje mi ok, a sad dal ga je raskantao ne znam :) on kaze da je u dobrom stanju sve radi nista ne krca itd...

slikaCAPRIOLO-PASSION-MAN-42973093v800h600.jpg

ovo je slika sa neta, al to je taj model... ja bi samo promenio gume i to je to
Vidi da ga probas kako ide, jel sve ispravno trebali nešto uložiti u njega, kako je održavan, sačekaj još neki odgovor od nekog iskusnijeg člana, znas li jel aluminijumski ram ili čelični?

Nisam slao, ali sam dobijao. :) Treba samo da popustis volan i da ga okrenes u smeru prednjeg tocka, da zauzima sto manje mesta po sirini. Valjalo bi da ga umotas u neke krpe da se ne bi ostetio. Ja kada sam dobio mog RMa trebalo mi je pola sata da ga odpakujem i ostala mi je puna kutija neke stare garderobe kojom je bio umotan. Tip koji ga je poslao je se bas potrudio i stvarno je bilo sve super. Kurirske se vise i ne secam koja je bila.

Sto se tice ovog Capriola neces se sa njime usreciti, on i kada je bio nov nije valjao. :)

Poslednja izmena:
Espada Aluminijumski... Videcu ovih dana da odem do njega da isprobam

Ja sam, kad je slanje u pitanju, od iskusnog prodavca dobio savet da ne okrecem volan, vec ostavim kako jeste, posto se cesto desava da im se prevrne bicikl, pa je manja steta da padne na gripove ili rogove nego na zadnji menjac ili pogon. Sa strane zastititi kartonom isturene delove, i ulepiti dobro.

iole krstenom biciklu nikako ne bi trebalo nista biti od nekakog padanja...
e, sad video sam ja bicikle i kojima od pada zna da se iskrivi kurbla, tako da to najvise zavisi i od toga kakav bajs se salje.

Pa kuka menjaca moze uvek malo da se iskrivi i da pravi problem. Ali ***, to moze uvek da se desi, ne samo kod loseg transporta, tako da se slazem.

Drugari, sinoć vozio malo sa šrafcigerom u džepu i nisam uspeo da nastelujem prednji menjač. I dalje lanac kači kavez menjača kad je napred na najvećem i nazad na najmanjem/najvećem. Kad namestim da na zadnjem najmanjem ne kaci, onda mnogo kaci na zadnjem najvećem i obrnuto.

Takođe, zadnji menjač ne menja lagano sa manjeg na veći zupcanik, sa većeg na manji menja odlično sve to dok je lanac napred na najvećem zupcaniku. Na onim zupcanicima u sredini tipa četvrti, peti moram malo da ga poguram "na osećaj" što se kaže dok prebaci tj. nije dovoljan samo klik na sifteru, već moram vrlo malo palicu pomeriti ka sledećoj brzini da bi ubacio.

Ne znam kako se on poremetio, kad sam samo prednji stelovao? Možda se sajla malo oslobodila?

U suštini ubacuje u svaku, samo što u ove 2-3 od 24 moram da ga "poguram" i to samo kad se menja sa manjeg na veći zupcanik.

Na kraju ću ipak morati neki dan kad se budem vozio da odem do PlanetBike-a da presteluju menjac.

Drugari, sinoć vozio malo sa šrafcigerom u džepu i nisam uspeo da nastelujem prednji menjač. I dalje lanac kači kavez menjača kad je napred na najvećem i nazad na najmanjem/najvećem. Kad namestim da na zadnjem najmanjem ne kaci, onda mnogo kaci na zadnjem najvećem i obrnuto.

Takođe, zadnji menjač ne menja lagano sa manjeg na veći zupcanik, sa većeg na manji menja odlično sve to dok je lanac napred na najvećem zupcaniku. Na onim zupcanicima u sredini tipa četvrti, peti moram malo da ga poguram "na osećaj" što se kaže dok prebaci tj. nije dovoljan samo klik na sifteru, već moram vrlo malo palicu pomeriti ka sledećoj brzini da bi ubacio.

Ne znam kako se on poremetio, kad sam samo prednji stelovao? Možda se sajla malo oslobodila?

U suštini ubacuje u svaku, samo što u ove 2-3 od 24 moram da ga "poguram" i to samo kad se menja sa manjeg na veći zupcanik.

Na kraju ću ipak morati neki dan kad se budem vozio da odem do PlanetBike-a da presteluju menjac.

Pa rasporedi brzine, nemoj da na svaki prednji lancanik menjas i svaki zadnji, tako ce i lanac da se sj...

Treba malo da zategnes sajlu, a za to ti ne treba srafciger vec malo (recimo po pola kruga) zategni sajlu na burencetu za stelovanje.

I nemoj ukrstati lanac, to vec nije normalno koriscenje i sasvim je moguce da cese o kavez prednjeg menjaca.

Pa rasporedi brzine, nemoj da na svaki prednji lancanik menjas i svaki zadnji, tako ce i lanac da se sj...
Ja u suštini koristim u vožnji prvu, osmu, šesnaestu i dvadeset i četvrtu, retko ostale ali bih da ih nastelujem da u svakoj od njih može da se vozi.
Treba malo da zategnes sajlu, a za to ti ne treba srafciger vec malo (recimo po pola kruga) zategni sajlu na burencetu za stelovanje.

I nemoj ukrstati lanac, to vec nije normalno koriscenje i sasvim je moguce da cese o kavez prednjeg menjaca.
Hvala, to sam baš sad i uradio, malo je bolje.

Ne može da se voze sve brzine, nije tako napravljen. Time što voziš osmu uništavaš prednji menjač jer mora da "češe" lanac o prednji menjač kao i što voziš šesneastu. Sa malim zupčanikom se ne voze poslednje 2-3 (najmanji zupčanici pozadi) brzine, sa srednjim se ne vozi najveći i najmanji zupčanik i sa najvećim se ne vozi prva 3 zupčanika (najveći pozadi).

Poslednja izmena:
Nisi valjda ukrstao lanac?
Ajde bolje napisi kako ti rasporediš?
Kada ti je pozadi na najvećem,kako ti je napred i tako dalje.

Ja sam uspeo da podesim da ne češe ni u jednoj kombinaciji, ali moj bajs ima prilično dugačku zadnju vilu (chainstay, rastojanje između srednje i zadnje osovine), 456mm kol'ko se sećam. Što znači da su i uglovi koje lanac zauzima oštriji, tj. "manji". U svakom slučaju, bez obzira na podešavanje, treba izbegavati ekstremne kombinacije, kao što su drugi već rekli. Čak mislim da je moj eksperiment, da vidim dal' može bez ikakvog češanja, bezveze, tj. da je ukupno menjanje lošije nego kad se koncentrišeš na smislene kombinacije. Nego me malo prošao početni elan, pa me mrzi da podesim kako treba. :d

Prilozi

• brzine.gif
    brzine.gif
    38.4 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
Ove Cobre sam imao ja i nisu lose, lepo se kotrljaju po asfaltu. Mada sam ih sad zamenio sa kramponjarama Continental Race King i prezadovoljan sam, mnogo udobniji bajs za voznju a isto se lepo kotrlja po asfaltu. :D

Mada bih pre uzeo Michelin Country Rock nego Cobru na tvom mestu, video sam ih uzivo u Capriolo. Deluje bas dobra guma za asfalt, a i za zemlju kad se malo skrene sa puta. :)

Da li neko zna neki provereni sajt za delove za bicikl? Ja sam nasao ovaj http://www.kckcyklosport.cz/ ali tu nemogu da se registrujem i koliko vidim nemogu da kupujem PayPal-om. Ovo pitam jer sam tu nasao krutu vilu za moj bajs. A vidim imaju dosta stvari gledajuci njihov katalog.

Vrh Dno