Ako će ići AKS-om, moraću dooobro da ga zaštitim. Ima li neko iskustva sa Daily Expressom ili City Expressom?
Vidi da ga probas kako ide, jel sve ispravno trebali nešto uložiti u njega, kako je održavan, sačekaj još neki odgovor od nekog iskusnijeg člana, znas li jel aluminijumski ram ili čelični?Ljudi kakav je ovaj bajs, ne znam nista o kapricolu, cuo sam da je njesra... kolega mi prodaje za 9500 tazuenki, nisam ga uzivo video samo preko slike i deluje mi ok, a sad dal ga je raskantao ne znamon kaze da je u dobrom stanju sve radi nista ne krca itd...
![]()
ovo je slika sa neta, al to je taj model... ja bi samo promenio gume i to je to
Vidi pregledaj ga dobro, samo ne znam dal vredi te pare verovatno ne vredi, jer taj kapriolo nije nesto pa ces imati dodatna ulaganjaEspada Aluminijumski... Videcu ovih dana da odem do njega da isprobam
Drugari, sinoć vozio malo sa šrafcigerom u džepu i nisam uspeo da nastelujem prednji menjač. I dalje lanac kači kavez menjača kad je napred na najvećem i nazad na najmanjem/najvećem. Kad namestim da na zadnjem najmanjem ne kaci, onda mnogo kaci na zadnjem najvećem i obrnuto.
Takođe, zadnji menjač ne menja lagano sa manjeg na veći zupcanik, sa većeg na manji menja odlično sve to dok je lanac napred na najvećem zupcaniku. Na onim zupcanicima u sredini tipa četvrti, peti moram malo da ga poguram "na osećaj" što se kaže dok prebaci tj. nije dovoljan samo klik na sifteru, već moram vrlo malo palicu pomeriti ka sledećoj brzini da bi ubacio.
Ne znam kako se on poremetio, kad sam samo prednji stelovao? Možda se sajla malo oslobodila?
U suštini ubacuje u svaku, samo što u ove 2-3 od 24 moram da ga "poguram" i to samo kad se menja sa manjeg na veći zupcanik.
Na kraju ću ipak morati neki dan kad se budem vozio da odem do PlanetBike-a da presteluju menjac.
Treba malo da zategnes sajlu, a za to ti ne treba srafciger vec malo (recimo po pola kruga) zategni sajlu na burencetu za stelovanje.Takođe, zadnji menjač ne menja lagano sa manjeg na veći zupcanik, sa većeg na manji menja odlično sve to dok je lanac napred na najvećem zupcaniku. Na onim zupcanicima u sredini tipa četvrti, peti moram malo da ga poguram "na osećaj" što se kaže dok prebaci tj. nije dovoljan samo klik na sifteru, već moram vrlo malo palicu pomeriti ka sledećoj brzini da bi ubacio.
Ja u suštini koristim u vožnji prvu, osmu, šesnaestu i dvadeset i četvrtu, retko ostale ali bih da ih nastelujem da u svakoj od njih može da se vozi.Pa rasporedi brzine, nemoj da na svaki prednji lancanik menjas i svaki zadnji, tako ce i lanac da se sj...
Hvala, to sam baš sad i uradio, malo je bolje.Treba malo da zategnes sajlu, a za to ti ne treba srafciger vec malo (recimo po pola kruga) zategni sajlu na burencetu za stelovanje.
I nemoj ukrstati lanac, to vec nije normalno koriscenje i sasvim je moguce da cese o kavez prednjeg menjaca.
:shock::shock::shock:
Zaboravio sam Jonetov način pisanja. Hvala na podsećanju, jako dobar link.Na ovoj slici su ti maximumi dokle treba ici sa zadnjim menjacem u odnosu na polozaj prednjeg.
http://www.freebiking.org/TEKSTOVI/rookies.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari