Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Pa to i ja racunam. Uzecu onu R9 290 Sapphire Tri-X. Kada se klokne u rangu je sa R9 290X, a osetno je jeftinija. Sto da ne :D
 
Drugar ima sapphire 280x i od pre neki dan primetio pada mu fps u igrama, a takođe i filmove me može da gleda.... ....Primeti da mu je zauzeće grafičke 80-90% u win kad ništa ne radi, ne uvek, ali svakodnevno se dešava i neupotrebljiv mu je pc.

Jel neki HW problem ili ovi novi mining virusi? (ni jedan AV ne nalazi ništa. )
 
Jel' probao sa drugim drajverima?
 
Onda neka proba reinstall Windowsa, pa ako i to ne upali moraće nositi u servis...
 
Čudne stvari su na tržištu igara kada ni 2 280x nisu dovoljne da se igra u full hd sa makar 60fps na max podešavanjima. Watch Dogs, novi Wolfenstein, ni stariji Crysis3.. čega god se dohvatim i da je dobar naslov. Da li oni te igre prave da se tek za par godina mogu igrati na max ili je baksuzno doba neoptimizovanosti ne znam, ali nije nešto u redu sa tim.
 
@GiBo2pac to se podrazumeva. Al' pre toga ako neko ima ideju nek' podeli
 
Čudne stvari su na tržištu igara kada ni 2 280x nisu dovoljne da se igra u full hd sa makar 60fps na max podešavanjima. Watch Dogs, novi Wolfenstein, ni stariji Crysis3.. čega god se dohvatim i da je dobar naslov. Da li oni te igre prave da se tek za par godina mogu igrati na max ili je baksuzno doba neoptimizovanosti ne znam, ali nije nešto u redu sa tim.

Crysis 3 bi trebalo sasvim Ok da ti radi, bar je meni trcao Ok sa 7950 CF. Naravno za njega je jako bitan CPU, a posebno voli 4770k u odnosu na 4670K ili 3770k u odnosu na 3570k itd. Sve sto ima HT. Sto se watch dogs-a tice, trebaju ti najnoviji drajveri i opet... CPU igrica, lose optimizovana. Wolfenstein... ne voli ATI karte.
 
Moguće da je virus koji vrti cgminer u pozadini ili neki drugi program za rudarenje. I za R9 280x su idealni 13.12.
 
Najgore mi pada što sam pre prelaska na AMD imao gtx 760 koja ispada po testovima u ovim igrama dobra. Onaj osećaj kada platiš više i to dva komada i izgubiš malo na prodaji stare karte a ne dobiješ ništa (osima dobrog majninga) u igrama.
 
da si se odrekao majninga,prosto dokupio drugu 760 sad bi bio mnogo zadovoljniji. :)

ako je za utehu sumnjam da ce i to biti dovoljno za full hd sledece godine.
 
nisam mogao još jednu 760 jer ploča može samo CF a ne SLI, koju baksuzluk. no dobro, šta da se radi, sledeći put ću ceniti više vrabca u ruci :D
 
pa trebao si da promenis plojku,to ti je bila manja invrsticija od ove koju si napravio.
 
Da sam samo zamenio ploču i uzeo još jednu kartu, ne bih jako puno uštedeo, posebno kada se uzme da je i majning jednu većim delom otplatio. A i kopkalo me tada da i ja rudarim, bila je ona groznica poslednja velika sa brzom zaradom i nestašicom karti. Sada bih možda mogao da zamenim ploču iako testovi 16x 4x crossfire pokazuju oko 10% gubitka "samo" naspram 16 16. Ne mogu baš puno da biram ploču jer imam da pobodem dve graf. kartice od dva slota, bežičnu kartu koja je pci samo bez ekspres, isto tako da ubodem pci zvučnu. U suštini verovatno neka ista vizuelno raspoređena od asusa samo sa tim pravim crossfire 3 što kaže Goran i oba 16x. To je generalno dobra ideja da se zameni i onda da vidim gde je problem sa performansama.
 
Da li je moguće da nigde nema da se kupi miniDisplayPort na DisplayPort kabl kod nas? Kako kačite svoje monitore na R9 280X? Što su morali dva miniDisplayPorta da stave, nije mi jasno...
 
Ovaj adapter je najverovatnije DisplayPort 1.1 koji je ograničen na 2560x1600 rezoluciju. Meni treba DisplayPort 1.2 koji podržava 3840x2160@60Hz. Upravo zato i tražim kabl, kojeg je izgleda nemoguće naći...
 
Mini DisplayPort is capable of driving display devices with resolutions up to 2560×1600

Sta da ti kazem... znas sve i sam izgleda da su opet "izmudrovali" sa portovima. Kako bi nam inace svakih 4-5 godina "izbijali" pare iz dzepa ako bi odmah napravili 16K u 120Hz. Ne bi to valjalo, nikako.
 
Poslednja izmena:
To citirano važi za Mini DisplayPort 1.1 verziju. R9 280X ima Mini DisplayPort 1.2, tako da može da ide do 3840x2160.

Zaista me čudi da niko živi ne prodaje ovakav kabl kod nas http://www.amazon.com/Accell-B143B-007J-UltraAV-DisplayPort-6-6-Feet/dp/B00A7R9I22


51Shr8zS7sL._SL1500_.jpg
 
Da sam na tvom mestu ja bih tu grafiku "isutao" iz kucista, pa neka i drugi put PowerColor filozofira. Da se razumemo i sa Gigabyte 280X WF3 bi isto uradio. Kad su "filozofi" bolje i ne zasluzuju.
 
Ja isto uzeo cf plocu u nadi da nekada uzemem jos jednu 280x ali eto ti vraga rikne toj jednoj jedan vent i oni meni posalju powercolor al necu ja to pa na kraju uzeo pare i na drugom mestu uz doplatu uzmem msi r9 290 4g gaming twin frozr IV. Citao i citao kako se ne greje, max do 75 ali meni za 2 minuta ode na 90°C pod full optrecenjem. Onda mi pukne film i vratim tu kartu i opet uz doplatu kupim ASUS GTX780-DC2OC-3GD5. Milina. Ladna, necujna, ne ide preko 64°C u watch dogsu. E sad bedak sto uzeo cf plojku al sta sad, ako bude trebalo za godinu il dve, lako se promeni.

Uglavnom dosta sam imao problema sa ovim r9-kama i 280x i 290. Dal su mi slali karte koje su vec bile reklamirane pa oni prosledjuju ili su jednostavno takve to samo prodavac zna. Cak sam i kuciste kupio jer sam mislio da ono koje imam ima lose provetravanje te se msi r9 290 zato tako brzo greje.

Malo off ali eto da napisem moje neko iskustvo.
 
Sustina je da mini display port ne trebad a bude prisutan an desktop grafikama, on je napravljen za laptope, da bude mali, elegantan, kompaktan, bla, bla, bla.. a ovi slepci nagurase 2 komada na desktop grafiku bez da su se zapitali gde im nestadose klasicni display portovi id a li mozda kojim slucajem 99% korisnika koji imaju DP na monitoru imaju onaj klasicne velicine. Sta reci za ovakvu ******stinu.
 
sakiboj:

zao mi je sto je ispalo tako,ponajvise jer sam ja lobirao za msi jer stvarno nikakav problem nisam imao i stvarno je najneprimetnije hladjenje koje sam odavno imao u kompu.moja teorija je da su problemi sa amd grafama do preprodukcije jer je bila zbog majnera ogromna potraznja,plus se 290 uklapa svim entuzihastuima na budzetu,pa se potkrada mnogo vise skarta svim brendovima nego kod nvidie.
 
Ma nema frke i ja sam dosta citao i video da je taj msi odlican ali eto dal oni samo preprodaju te vec izreklamirane karte ili sta se radi ko ce ga znati. Desilo bi se to sa bilo kojom atijevom da sam uzeo. Ova nvidia je stvarno dobra, nisam je klokovao jer stvarno nema potrebe. Ja sam cak i citao da je taj twin frozr IV fenomenalan, tih ali eto nesto sa njom nije bilo u redu. Mora opasno da se vodi racuna sa tim ati kartama.
 
ocigledno,bolje uzeti na forumu i/ili otici licno i testirati,kao sto sam ja odavno poceo sa memorijama jer sam se vrgeo po sopovima jer su me zapadali muckovi.meni smrdi da hladnjak prosto nije legao kako treba tj da je fabricki takva.uvek se setim svoje asus 7970 ghz referentne,grejala se kao besna a izduvavala skoro hladan vazduh.lepo rastavim i vidim najbrljavije namestene termalne trake koje videh u zivotu.lepo povadio sve,stavio noctuu svukud i em je bila hladna i dosta tisa,em je izbacala topao vazduh napolje.kad smisle blower hladjenje koje se nece cuti kao cikular prelazim odmah na to.

naravno,ne kazem da si ti trebao da je rastavljas,jos za te novce i mora da od starta radi kako treba,nego mi prosto sve to smrdi na probleme velike produkcije usled potraznje gde svi svesno ulaze u to da namire potraznju,pa po cenu ogromnog failure i error rate-a.dakle manje vise isto je kod svih brendova.
 
Kakva su vam iskustva sa Sapphire R9 280 3GB OC Boost, nešto bi teo da je kupim?
 
Isto hladjenje a verovatno i PCB kao 280x Dual X, sta vazi za jednu, vazi i za drugu.
 
u dilemi sam u vezi kupovine ove graficke karte MSI R9 280X Gaming 3G dali je vredi kupiti ili pak uzeti NVIDIA 770 pomozite
 
Kakva su vam iskustva sa Sapphire R9 280 3GB OC Boost, nešto bi teo da je kupim?
Prelistaj ovaj post malo unazad :D Ja mogu da ti ponudim moje iskustvo sa R9 280X pre nego sto je pocela da brljavi. To je mnogo dobra karta, hladjenje Dual-X ako je u pitanju lepo radi posao i nije suvise bucno u igrama i moze da izdrzi lagan OC bez znacajnog povecanja buke. Sad kakav ces primerak ubosti, to niko ne zna.
 
Nazad
Vrh Dno